Įkraunama...
Įkraunama...

Medžiaginės nešioklės: slingai, vaikmaišiai,

QUOTE(Natuke @ 2010 03 18, 09:38)
myliu slingamamas  wub.gif (...)

Ir as myliu slingamamas bigsmile.gif

Papildyta:

Mielos mamytes,
ar galetumete pasidalinti patirtimi -- kaip jus vaiksciojot vasara su 1 metuku vaiku? (Noretusi po truputi pradeti ruostis vasarai.)

Konkreciau mano klausimai yra tokie:
-- kokia nesiokle naudojot?
-- kaip dazniausiai uzrysdavot vaikjuoste? (itariu, kad vaikas nores islipti-ilipti-islipti ir t.t.)
-- ar jums turejo reiksme, kad audinio sudetyje butu linas?
Busiu labai dekinga uz patarimus, idejas. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wikka: 19 kovo 2010 - 21:21
patogus slingas

arba pustrumpė vaikjuostė (apie tris metrus)

vaikmaišis smile.gif

su slingu/vaikmaišu patogu ant klubo ir lengva išimti

su vaikjuoste patogu ant nugaros, galima ir ant klubo apba priekyje - trumpesne lengviau maneuroti ir lengviau užrišti ant klubo. Vaikjuostė geriau paskirsto vaiko svorį - lengviau nešti negu su vaikmaišiu/slingu, bet slingas žinoma greičiau. Iš dvėjų (vaikmaišis ir slingas) vaikmaišis mažiau spaudė pėtį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 20 kovo 2010 - 11:36
QUOTE(Natuke @ 2010 03 20, 11:33)
patogus slingas

arba pustrumpė vaikjuostė (apie tris metrus)

vaikmaišis smile.gif

su slingu/vaikmaišu patogu ant klubo ir lengva išimti

su vaikjuoste patogu ant nugaros, galima ir ant klubo apba priekyje - trumpesne lengviau maneuroti ir lengviau užrišti ant klubo. Vaikjuostė geriau paskirsto vaiko svorį - lengviau nešti negu su vaikmaišiu/slingu, bet slingas žinoma greičiau. Iš dvėjų (vaikmaišis ir slingas) vaikmaišis mažiau spaudė pėtį

Labai dekoju uz issamu atsakyma! Ypas del vaikjuostes ilgio, pati niekaip negalejau apskaiciuoti vasaros varianto dydi bigsmile.gif

Su vaikmaisiu kol kas neteko susidurti, pasiskaiciau apie ji Jusu bloge, idomu, manau, vertetu tureti garderobe (garaze?smile.gif), 10 kg slinge su ziedais po kokiu 40 min tikrai peti spaudzia.

Atsakyti
Turiu klausimuka - ar Jus, nesiojancios vaikucius nesioklese naudojate vezimelius?
Pasidalinau su drauge mintimis, kad neplanuoju pirkti vezimo, tik nesiokle (manduca - nuo gimimo iki 4 m., man pasirode patikimiausia ir universaliausia...). Ir mane jos reakcija truputi "subalamutino". Sako tai kaip, ant pilvo nesi vaika nesioklej, o ant nugaros kuprine su sauskelnem ir rubeliais ir pan.? Ir kaip tu ji pervystysi? O pvz., kaip gamtoj, prie ezero, nebus galima jo paguldyti..?
Ir pan.
Taigi, ar reikalingas vezimelis? Ar naudojat ir ta ir ta, ar tik nesiokles?
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 03 22, 20:06)
Turiu klausimuka - ar Jus, nesiojancios vaikucius nesioklese naudojate vezimelius?
Pasidalinau su drauge mintimis, kad neplanuoju pirkti vezimo, tik nesiokle (manduca - nuo gimimo iki 4 m., man pasirode patikimiausia ir universaliausia...). Ir mane jos reakcija truputi "subalamutino". Sako tai kaip, ant pilvo nesi vaika nesioklej, o ant nugaros kuprine su sauskelnem ir rubeliais ir pan.? Ir kaip tu ji pervystysi? O pvz., kaip gamtoj, prie ezero, nebus galima jo paguldyti..?
Ir pan.
Taigi, ar reikalingas vezimelis? Ar naudojat ir ta ir ta, ar tik nesiokles?

Vezimelio nenaudojame visiskai. Nuo 1,5 men. iki siol (vaikui 9,5 men.). O lauke kasdien praleidziame 2-2,5 valandas, pora kartu per savaite uzeiname i parduotuve, retkarciais i banka-pasta-turgeli.
Pirmomis savaitemis dar bandeme ismokti vaikscioti su vezimeliu, bet kiekviena karta paguldyti ji i vezimeli pasisekdavo tik kai jis miegojo, o vaiksciojimas baigdavosi maitinimu krutimi krumuose ir grizimu namo ant ranku. Viena diena isejau i lauka su slingu su ziedais -- vaikas gulejo pozicijoje "cradle" ir krutis jam buvo prieinama bet kuria akimirka. Ir nuo tos dienos pasibaige visos musu kancios ir prasidejo normalus gyvenimas. biggrin.gif Vezimelio daugiau net nepalietem (aciu Dievui, nepirkome, draugai paskolno).

Nors isivaizduoju, kad visai imanoma naudoti ir nesiokles, ir vezimeli, ziurint, kokia yra situacija. Pvz., pirma menesi vaikeliui labai daznai reikia keisti sauskelnes, tai, tarkim, jei lyja lietus ir namai toli, gal, vezimelyje butu patogiau sutvarkyti higienos reikalus. g.gif

Bagazas su savim: taip, jei ilgam iseinat, pasiimat kuprine su sauskelnem, servetelem, del viso ko rubeliu komplektu ir paklote, ant kurios galima butu paguldyti vaikeli. Jusu drauge yra visiskai teisi: is priekio vaikas, ant nugaros kuprine. Na ir kas? Vezimeli misko takais stumti, kad patektumet prie ezero, nera paprasciau (sakau is savo patirties). O jei kartais vaika teks i rankas paimti, be svetimos pagalbos neapseisit (arba vezimeli teks gamtoje palikt cool.gif ).
Atsakyti
Aciu labai:) Na to ir tikejausi:) Vadinasi galesiu ramia dusia likti prie ankstesnio varianto ir neieskoti vezimo:)
Atsakyti
Mes naudojom ir vaikjuostę ir vežimą.
Nors vežimas sunkus -emmaljunga, bet man buvo dzin jį tampytis. Pvz. vasarą Nidoj. Mano mergina sunkiasvorė buvo. 6mėn svėrė jau 9kg. O nešiojau tikrai daug. Aš pati žmogus mažas, vaikas neproporcingas pagal mano didį, rišk kaip nori, o svorio centras ir apkrova vis tiek nepasiskirsto optimaliai. Tai mes ją užmigusią iš vaikjuostės padėdavom į vežimą. Patys tuo metu su šuniu pabėgiot galėdavom, atsipalaiduoti nors truputį. Vyras mano irgi prisirišdavo merginą, bet vėl, jis laaabai aukštas, kaip ir visiems aukštaūgiams - problemos su nugara.
Nešiot mėgom ir darėm tą nuolat ir ilgais tarpais. Bet vežimo man tikrai reikėjo. Ne tik dėl sauskelnių.
Atsakyti
Na va, matyt vis delto nepabandes pats taip ir nezinosi, kaip praktiskai geriau gaunasi...
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 03 23, 19:17)
Na va, matyt vis delto nepabandes pats taip ir nezinosi, kaip praktiskai geriau gaunasi...

Tai valgyt neprašo gi vežimas. Galima ar naudotą ar pigesnį paprastesnį ar pasiskolint, nes vis tiek nenuolatiniam naudojimui. O kaip variantą šalia turėt visai gerai.
Aišku, kad galima ir be jo. Jeigu jau principingai taip smile.gif Mums ir lovytės ir vežimo galėjo nebūti. Bet yra ir gerai. Lovytės truputį igi reikėdavo, nors joje ir nemiegojo, iki kokių 11mėn. kartais kaip maniežą panaudodavom. Dabar ju išmontuota.
Atsakyti
Nusipirkau ergo baby nesiokle, viskas kaip ir nieko, bet tik nesenai pamaciau kad negalima nesioti veiduku i pasauli joje, ka daryt? Gal pasiulysite koki nebrangu varianta su tokia galimybe, dar karta nesinoretu beveik 400 moket. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(VAri @ 2010 03 23, 20:22)
Tai valgyt neprašo gi vežimas. Galima ar naudotą ar pigesnį paprastesnį ar pasiskolint, nes vis tiek nenuolatiniam naudojimui. O kaip variantą šalia turėt visai gerai.
Aišku, kad galima ir be jo. Jeigu jau principingai taip smile.gif Mums ir lovytės ir vežimo galėjo nebūti. Bet yra ir gerai. Lovytės truputį igi reikėdavo, nors joje ir nemiegojo, iki kokių 11mėn. kartais kaip maniežą panaudodavom. Dabar ju išmontuota.

Visiskai sutinku, nereikia ir mums tos lovytes, bet tai tegu buna... Ir vezimelis patogu, kokiam miske lab ai smagu vaikiukui pamiegot, nusipirgau dabar sunku griozda su didziausiu lopsiu, nes butent miegojimui gamtoje ir noriu naudot. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2010 03 24, 11:12)
Nusipirkau ergo baby nesiokle, viskas kaip ir nieko, bet tik nesenai pamaciau kad negalima nesioti veiduku i pasauli joje, ka daryt? Gal pasiulysite koki nebrangu varianta su tokia galimybe, dar karta nesinoretu beveik 400 moket. smile.gif

Šioje temoje porą puslapių atgal yra įdėta nuorodą į straipsnį kodėl nešioti veidu į pasaulį yra blogai
vienintelė saugi yra budos poza vaikjuostėje ir viskas
ne tik ergo negalima nešioti, jokios teisingos nešioklės gamintojas nerašo, kad galima. Tik visokiuose kengūrų/kuprinių tipo ala baby bjorn rašo, kad galima.
Atsakyti
QUOTE(VAri @ 2010 03 24, 14:57)
Šioje temoje porą puslapių atgal yra įdėta nuorodą į straipsnį kodėl nešioti veidu į pasaulį yra blogai
vienintelė saugi yra budos poza vaikjuostėje ir viskas
ne tik ergo negalima nešioti, jokios teisingos nešioklės gamintojas nerašo, kad galima. Tik visokiuose kengūrų/kuprinių tipo ala baby bjorn rašo, kad galima.

Taip, as ir klausiau pati ir kazko man susisviete kad sitam forume perskaiciau kad galima, ziopla esu, tikrai, tai va ir klausiu, gal kur vaikjuoste galima pigiau gauti...gal ismokciau ta budos poza raisiot.
Atsakyti