Įkraunama...
Įkraunama...

Medžiaginės nešioklės: slingai, vaikmaišiai,

QUOTE(Natuke @ 2010 03 09, 14:52)
Ar ji pasiulė ką daryti jeigu vaikas nori būti nešiojamas - klykinti laikant ant pilvuko visą laiką? Vistiek neturit alternatyvos - arba nešiosit ant rankų arba nešynėje. Nešynėje lengviau wink.gif

Tai va, kad tie mažuliukai ilgai neišguli nei ant pilvo, nei ant nugarytės schmoll.gif Mano visos trys tokios - ko išmoko ropoti, viską nuo mamytės rankų mieliausiai žiūrėjo biggrin.gif (mažoji dabar rankinukas smile.gif ) Nešioklė tokiu atveju labai pravers (tikiuosi) rolleyes.gif Dar neturim, bet greitu laiku Ergo atsiras pas mus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 03 09, 14:52)
Ar ji pasiulė ką daryti jeigu vaikas nori būti nešiojamas - klykinti laikant ant pilvuko visą laiką? Vistiek neturit alternatyvos - arba nešiosit ant rankų arba nešynėje. Nešynėje lengviau wink.gif

Labai aciu uz patarima 4u.gif Jauciu, bandysim slinga.
Kineziterapeute rekomendavo visuos namuos pridaryti saugiu gulimu vieteliu ir guldyti ten leliuka, kad jis matytu mane ir dar turetu proga kokio zaisliuko siekti ar rysku vaizda stebeti.
Atsakyti
maugle

nu netiesą kineziterapiautė pakalbėjo. Gal ji turėjo omenyje kengūros/kuprinės tipo nešiokles? Nežino apie kitas, ar ji domėjosi jomis?
Dėl silpnų raumenų tai, mano mergina visą laiką buvo su padidintu raumenų tonusu ir nešiojimas vaikjuostėje man kaip tik būtų buvusi išeitis kuo puikiausia, bet nesilpnina deja smile.gif

Apskritai reta kineziterapiautė žino ką nors daugiau apie skirtingas nešiokles. Mes pakankamai jų matėm, tai tokios visos pasitaikė.
Atsakyti
O as manau, kad kineziterapeute sake tiesa, tik kaip ta tiesa suprasi. Aisku, kad vaikas geriausiai vystosi, stipreja fiziskai judedamas, pats siekdamas zaislo, guledamas ant pilvo ir keldamas galva, vartydamasis nuo pilvo ant nugaros ir pan. Tik visur reikalingas saikas. Ne vienas vaikas negules ir nezais patz visa laika, o ir ne vienam vaikui (ypac tokio amziaus)nera sveika visa diena prakabeti mamai ant pilvo, kad ir kokio tipo ta nesiokle butu. Truputis (tiksliau daug nesiojimo biggrin.gif )nesiojimo, tarpuose truputis fizines veiklos ir pagulejimo ant lygaus pagrindo ir niekas nepakenks. cool.gif
Atsakyti
Na, kadangi auginu netradicinį atvejį, kai negalėjau guldyti merginos ant pilvo nuo pradžių. O po to jai tai labai nepatikdavo, plius ji (o siaube) nesivartė lotuliukas.gif Ir nešiojau daug. Kai kurių medikų vertinimu kogero per daug. Bet rezultate viskas su ja gerai. Vaikščiot laiku pradėjo, o vartytis galėjo, bet kažkaip nesinorėjo jai. Kad galėjo, tai kineziterapiautė santariškėse patvirtino. Nu nebuvo noro pas vaiką. Ir ropot nenorėjo ilgai, nors jau galėjo. Kur jai reikėdavo - nunešdavom, tai kam vaikui vargintis. Nu bet čia tik tėvų apsisprendimas, raidai tai įtakos absoliučiai nepadarė jokios. Nesiskiria nuo bendraamžių, pagal pasiekimus lygiai per viduriuką yra.
Žodžiu, labiau į vaiką reikia konkrečiai žiūrėt ir pajaust kas jam geriausia. O kategoriški pasakymai ir surykiavimai kada ką turi vaikas daryti, dažnai nepadeda o trugdo.
Bet čia jau į lankas nukrypau.
Mano vaikjuostę dabar pažįstama naudoja. O jos vyras sakė, kai mano mergina buvo mažutė, kad jau jų vaikas tai bus pratinamas lovelėj miegoti. Nu bet ką padarysi, kad naujagimiui nesinori ten gulėt - nešioja irgi rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kas zinot kaip vaikai nesiojami saltu oru? Ta prasme buna specialios striukes dviems ar kaip nors apgaubiamas vaikelis silta skara, bet kyla klausimas, kaip tada keliavimas masina? Juk isedes i masina turi vaika perkelti i autokedute.Vadinasi apsirengi, nueini i masina, nusirengi, prisegi vaika su po striuke jo turetais drabuziais (ar jis nepersals, jei masinoj salta?!), atvaziuoji ir vel apsirengi ?
o gal imanoma vaika aprengti kombinzonu ir ristis prie savo striukes..?
Atsakyti
Mergaites, gal zinot ar yra apart vaikams.eu kur nors pirkti ergo baby nesiokle? negi visai nera konkurencijos???
Atsakyti
Man rodos ergo baby niekuo nesiskiria nuo nesiokles manduca (rasakila.lt), nors gal as klystu
Atsakyti
Sveika

Žinai vaikams.eu čia ne prie ko. Oficialus ergo atstovai europoje, kaip suprantu vokiečiai nusprendė, kad Europoje šimtą usd kainojusi nešioklė kainuos šimtą eurų.
http://www.ergobaby....nal-carrier.htm
Ir legaliai nieks negali jos parsivežti platinti pigiau negu tiek. Dėl norint sutaupyti to ir lieka tik siųstis iš JAV, tik žinoma geriausia per gyvenančius ten draugus, pažįstamus, nes kitaip dar bus muitai ir nelogiškai brangus siuntimas. O perkant Vilniuje sumokam už greiti - nereikia laukti kelių savaičių siuntinuko. 4u.gif

Jeigu važiuosit mašina, galima prigalvot kelis variantus. Jeigu netoli, galima su kombenzonu išnešti nešioklėje ant striukės ir įdėti į mašiną. O po to jeigu ruošetės ilgesniam pasivaikščiojimui, sustojus (kai mašinoje jau šilta) galima vaikutį nurengti ir įdėti jau po striuke. Jeigu einat netoli, galima taip ir nunešti ant striukės nešioklėje - toks variantas nelabai patogus einant kažkur ilgai, bet iš tikrųjų visai įmanomas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 13 kovo 2010 - 09:21
Apie gulimos padėties nesaugumą:
http://www.wral.com/.../video/7206980/
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2010 03 13, 16:24)
Apie gulimos padėties nesaugumą:
http://www.wral.com/.../video/7206980/

demonstruoja su premaxx...

kiek jau apkalbeta, aprasyta o jie kaip is menulio nukrite doh.gif any sling ir blablabla
Atsakyti
Dejui visoms uz atsakymus, ypatingai Natukei. 4u.gif

Buvau vaikams.eu, pirkau lovyte ekspozicine, gavau 5% nuolaidu kortele, jauciu pataupysiu ir pirksiu ergo organic is ju, nei as siusiuos nei ka, kol prisiruosiu, stuburas jau pavirs nebepataisomu daiktu ir siap malonus pardavejai ten, mane tokie dalykai paperka lotuliukas.gif

Veziausi lelyte kartu, aprengiau kombinezonu didesniu ir pameginau ant striukes uzsidet ergo nsiokle, tai gana patogu pasirode man, tik ant juosmens vienintelis dirzelis ir viskas... Ar be reikalo as cia parinuosi del juosmens? Drauge babyjorna nusipirko, tai ten nugarai visko visko pritaisyta, tik nepatiko man ji tuo, kad vaikas kabo ant klinuko.

Atvaziavo teta siandien, tai isgirdus planuojamos nesiokles kaina, kad pradejo moralizuot... ispindejimas atseit, visos jos vienodos, galiu mat ir ant ranku panesiot, ir siaip, vezimelius du turiu, matai... cia prabangos dalykas ir tt... doh.gif Ir vaikui mat nesveika, na tiek to... mirksiukas.gif ji juk geriau zino, anyway...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lietaus_alisa: 14 kovo 2010 - 00:40