Įkraunama...
Įkraunama...

Vengrija

Manau, kad neverta ginčytis, kuri šalis geriausia - nėra jų prastų. Prastas gali būti tik turistas, nežinantis, ko nori. Puiku ir Graikija, nuostabu ir Turkija, šaunu keliauti po Sibirą.
O čia Budapeštas, matytas šią savaitę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 02 lapkričio 2007 - 21:32
O čia Marcipanų muziejus, marcipanų gamybos cechas ir saldūs muziejaus eksponatai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 02 lapkričio 2007 - 21:50
Vyno muziejus ir vyno rūsys Sentendre
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2007 11 02, 22:04)
Nuostabu, o mes marcipanu muziejuje nebuvom. sad.gif

Nedidelis tas muziejus, sakyčiau, muziejėlis Sentendre, tačiau žavus savo įspūdingo dydžio ir grožio marcipaniniais eksponatais.

Ir dar mažyčiai trupinėliai mano Vengrijos - vaizdai nuo Višegrado pilies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 02 lapkričio 2007 - 22:20
Smagu Vengrijoj buvo, mat taip pat dar sia savaite ten buvau mirksiukas.gif
Bet vat kartais nesuprasdavom - ar mes Lietuvoj, ar Vengrijoj biggrin.gif Jau tiek daug lietuviu blink.gif
Lankemes taip pat marcipanu muziejuje. Bet vynus ragavome paciame Budapeste thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2007 11 02, 23:03)
Vyno muziejus ir vyno rūsys Sentendre

Kaip smagu vėl pamatyti Sentedre wub.gif Buvau Vengrijoj jau senokai 97 m., pamačius šias nuotraukytes taip malonu prisiminti....ech... wub.gif Tai kas planuojat aplankyt Vengriją, visom penkiom už thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitulia_Fai: 04 lapkričio 2007 - 22:17

Sveikutes, neseniai atradau si puslapiuka, paskaitinejau ir nutariau parasyti. Vengrijoje buvome 2 kartus. Sia sali ir as, ir mano seima bei kartu vaziave draugai pamilome iskart.Visur grazu, geles (net ir vaziuojant pro kaimus) Pirmaji karta aplankeme Budapesta, Balatono ezera.

Antraji karta buvome praeita vasara: Eger, Miskols , Tokaji.
Egeris ir Tokajus - nuostabus. Salia Miskolcu yra nedidelis terminis vandens parkas. Ten salia galima ir apsigyventi.
Mes nakvodavome pas privatininkus. Susikalbedavome tik vokiskai, kazkur dar klause , gal mokame Italiskai, bet... Siaip del nakvynes, tai labai daug kempingu, kuriu teritorijose yra net ir terminiai baseinai. Mes Miskolcuose informacijos centre gavome tokia knyga, kurioje visa informacija apie regiono viesbucius, kempingus ir t.t su telefonais, adresais.
Dar turejau zemelapiuka is Lietuvos su visais salies kempingais.
Apie si krasta galeciau pasakyti tik gera. Pigus vaisiai, vynas, grazu. Patys geriaus pirsiminimai

Jeigu ka domina kas daugiau, rasykit stegsiuosi atsakyti.
Atsakyti
O, kaip smagu, kad forume atsiranda daugiau pamylusių šią gražią šalį. wub.gif
Antona, o kaip pernai atrodė tas Miškolco terminis vandens parkas? Ar vis dar toks pat? Jis man tikrai ypatingas, panašaus tokio nesu mačius - įdomus tuo, kad jame buvo dvi atskiros salės: viena vaizduoja dieną/saulę, kitą - naktį/žvaigždes. Ar viskas taip ir liko? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zirafos sese @ 2008 03 26, 09:44)
O, kaip smagu, kad forume atsiranda daugiau pamylusių šią gražią šalį.  wub.gif
Antona, o kaip pernai atrodė tas Miškolco terminis vandens parkas? Ar vis dar toks pat? Jis man tikrai ypatingas, panašaus tokio nesu mačius - įdomus tuo, kad jame buvo dvi atskiros salės: viena vaizduoja dieną/saulę, kitą - naktį/žvaigždes. Ar viskas taip ir liko?  wub.gif



Nezinau as galbut kazka ir praleidau, bet tokiu saliu tikrai nemaciau, nors isbuvome gera pusdieni. Bet siaip tai sis vandens parkas skirtas megejams paiseti, atsigauti, o ne ekstrymo megejams. Mums tai labai patiko, ypac sale viduje, kur galima plaukti tarp uolu.
Aplamai svaigstu vien nuo minties apie Vengrija.
Atsakyti
Gali būti, kad pasikeitė viskas... Juk aš ten buvau prieš 7 metus... unsure.gif
Atsakyti
Labas Vengrijos myletojos ir žinoves smile.gif
Skrendam i Budapesta 5 naktim. Gal galetumete patarti, kur galetume nuvykti uz miesto. Prisirinkau is forumo pavadinimu - Tihany, Hėviz, Egerszalok, miskolc. dabar ieskau zemelapyje kur jie yra. Gal kuri galite parasyti -ar organizuojamos ekskursijos i sias ar panasias vietas is Budapesto, kad mums nereiktu vaziuoti traukiniais ar autobusais patiems. Nes visai mielai aplankytume viena diena Egerszalok, o kita link Balatono pavyzdziui patrauktume. Tik nezinau ar geriau patiems klaidzioti, ar gal tikrai kas nors Budapeste organizuotai veza.
Aciu uz bet kokia info ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
Gal dar galetumete parasyti, ar verta eiti i tas termines pirtis Budapeste, ar labai daug zmoniu buna? Nes pvz jei buciau zinojusi koks zmoniu knibzdelynas bus Turkijoje Kleopatros baseine, tikrai buciau nejus:)
Ir kas ten yra - tik baseinai ar ir pirtys? dauguma raso, kad ejo i seceny pirti, bet as radau, kad budapeste yra nemazai pirciu, gal geriau eiti i kokia maziau turistu lankoma?
Kaip jus manote?
Aciu
Atsakyti