Praleidau Vengrijoje visą vasarą. Myyyyyliu aš šitą šalį
Budapeštas man atrodo kaip tikras
karališkas miestas, nepaisant to, kad pastatai iš tiesų dulkini... Na, bet vengrai - ne austrai.
Į Budapeštą verta važiuoti dėl daugelio dalykų, pvz., dėl terminio vandens baseinų-gydyklų.
Miestas toks didelis ir jame tiek daug lankytinų vietų, kad nuvažiavę tikrai turėsite ką veikti
Šioje temoje paminėta jau nemažai vietų, kurias verta aplankyti, tad aš nesikartosiu. Kai ką papildysiu ir papasakosiu apie tai, kas nebuvo pasakyta.
Margaritos sala. Niekas nepaminėjo Budapešto salų, o jų yra kokios 3-4, tiksliai nepamenu, gal ir daugiau. Garsiausia ir gražiausia - Margaritos sala. Iki jos iš centro galima nuvažiuoti tramvajumi ir autobusu (išlipti stotelėje "Margaritos tiltas"). Vietiniai šią salą vadina
meilės sala, labai jau romantiškai nuteikia pasivaikščiojimai joje.
Mane prajuokino tai, kad anksčiau ši sala vadinosi Zuikių sala
Gal dėl to, kad seniai seniai romėnai mėgdavo šioje saloje medžioti zuikius?
Tikrai nustebins
Dainuojantis Šulinys. Aš pati savo ausimis girdėjau jo skleidžiamą (gan gražią) melodiją.....
Įspūdingas yra
rožynas ir
Japoniškas sodas. Smagu ten pasivaikščioti.
Beje, į salą draudžiama įvažiuoti automobiliu (jei labai reikia, turėsi sumokėti ekologinį mokestį). Jei tingi vaikščioti (sala nemaža), gali išsinuomuoti dviratį.
Čia pat yra ir paplūdimys su baseinais (na, nepalyginsi su zuokišku
)
Papildyta:Berods, liko nepaminėta ir
Didvyrių aikštė...
Tai pati didžiausia miesto aikštė, už jos, beje, yra labai fainutis parkas
su ežeru - ten gera pasivaikščioti ir yra ką nuveikti. Pvz., nueiti į
cirką!
Arba į
Linksmybių parką! Visai nieko atrakcionai, amerikietiški kalneliai.
Pirmą kartą pamačiau Didvyrių aikštę vasaros pradžioje, tai tuo metu joje nebuvo nė vieno didvyrio
Pasirodo, jie buvo restauruojami
O vasaros pabaigoje apsilankiau ten dar kartelį (kaip tik tuo metu ten vyko
Budapešto paradas, kažkas panašaus į Love parade), tai visi didvyriai jau išdidžiai stovėjo savo vietose
Kas mėgsta muziejus - šioje aikštėje jų yra net du ir abu garsūs:
Dailės muziejus ir
Parodų rūmai (net nežinau, ar teisingai išverčiau
).
... bet mes tai žinome, kieno yra pieštukai...