Įkraunama...
Įkraunama...

Vengrija

QUOTE(ejeva @ 2006 04 19, 18:07)
Vynas ir paprika.  mirksiukas.gif  4u.gif

Aš parvežiau butelaitį gėrimo Unicum - labai puikiai po truputį jį išragavom ir visiems užteko, nes vyno daug nepriveši, be to, kai kurių rūšių yra ir LT, o Unicumo kol kas ne thumbup.gif
Pamiršau pridėti, kad jie turi savo degtinę palinką, bet man tai ji fe rolleyes.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 19 balandžio 2006 - 18:17
QUOTE(prieblanda @ 2006 04 19, 19:14)
Aš parvežiau butelaitį gėrimo Unicum - labai puikiai po truputį jį išragavom ir visiems užteko, nes vyno daug nepriveši, be to, kai kurių rūšių yra ir LT, o Unicumo kol kas ne  thumbup.gif
Pamiršau pridėti, kad jie turi savo degtinę palinką, bet man tai ji fe  rolleyes.gif

Mes irgi parsivežėm Unicumo, bet jis velniškai brangus, kad gerti, taip sakant, po daug. alc.gif Ji tik kaip vaistus vartoti reikia. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Mikstūra, taip sakant. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ejeva @ 2006 04 19, 19:25)
Mes irgi parsivežėm Unicumo, bet jis velniškai brangus, kad gerti, taip sakant, po daug.  alc.gif  Ji tik kaip vaistus vartoti reikia.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Mikstūra, taip sakant.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Aš pernai už pusę litro su prisegtu mažiuku buteliuku dovanų mokėjau ~2700 forintų. Bet juk čia lauktuvės! Ir nereikia jų lakti lėbaujant, o išgerti pasismaguriaujant. Geras vynas ten taip pat nėra pigus, o vynas, kaip žinia, gerokai greičiau išsigeria nei stiprieji gėrimai cool.gif
Beje, aš Unicumą kelis kartus labai sėkmingai panaudojau kaip vaistą nuo galvos skausmo: maždaug 25g reikia išgerti labai po truputuką (o ne užsiversti ir nuryt kaip smakui) - skausmus nuima kaip ranka thumbup.gif Dabar vietoj Unicumo kartais naudoju Rygos Balzamą - irgi čiki piki thumbup.gif

Atsakyti
kazkaip susiduriau su problema del keliones. man kazkaip keista kad tokios kainos keliones lektuvu g.gif autobusai isviso nevaziuoja nebent su persedimu. kaip jus vaziuodavot? gal masina? jei kas vaziavot masina butu idomu suzinoti kiek mazdaug tai kainavo i viena gala? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpiniuke @ 2006 04 19, 20:17)
kazkaip susiduriau su problema del keliones. man kazkaip keista kad tokios kainos keliones lektuvu  g.gif  autobusai isviso nevaziuoja nebent su persedimu. kaip jus vaziuodavot? gal masina? jei kas vaziavot masina butu idomu suzinoti kiek mazdaug tai kainavo i viena gala?  4u.gif

O kas čia keisto, jei vos prieš porą mėnesių atsirado vienintelis tiesioginis reisas iš Vilniaus į Budapeštą? Aš skridau su persėdimu per Berlyną, o grįžau su persėdimu per Vieną autobusu ir labai džaiugiausi, kad padoriai išėjo biggrin.gif Jei norit pigiau, galit bandyti ieškoti lėktuvo su persėdimu. O su mašina apsimoka važiuoti, jei esat nusiteikusi pamatyti daugiau nei Budapštą - tarkim, porą savaičių pakeliaut po Vengriją, bet čia jau nebe ekonominis variantas ax.gif

Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2006 04 19, 20:31)
O kas čia keisto, jei vos prieš porą mėnesių atsirado vienintelis tiesioginis reisas iš Vilniaus į Budapeštą? Aš skridau su persėdimu per Berlyną, o grįžau su persėdimu per Vieną autobusu ir labai džaiugiausi, kad padoriai išėjo  biggrin.gif  Jei norit pigiau, galit bandyti ieškoti lėktuvo su persėdimu. O su mašina apsimoka važiuoti, jei esat nusiteikusi pamatyti daugiau nei Budapštą - tarkim, porą savaičių pakeliaut po Vengriją, bet čia jau nebe ekonominis variantas  ax.gif

tai va kad tame ir esme kad laiko visai neturesime, nes vaziuosim i sesers vestuves vengrijoj viena savaitgali o sekanti savaitgali musu vestuves biggrin.gif taip kad nelabai galim sau leisti svaistytis pinigais tai mastom kaip gauti pigiausia varianta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Izidė @ 2006 04 21, 10:16)
Tai apie suvenyrus ir klausiau nuo pat pradziu biggrin.gif

O man suvenyrai, tai rolleyes.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
griztant is Italijos kelias dienas buvom sustoje Vengrijoje - buvo aplankyti sie miesteliai:Budapestas,Debrecenas,ir Keszthely prie Balatono,kuriame praleidome 4 dienas. Balatonas tai bala.Vanduo drumzlinas ir tiek.Nieko ypatingo (cia mano asmenine nuomone).Labai faina moteriske pasitaike,pas kuria nuomavome kambari.Ji mus kasdien lepino savo gamybos maistu ir vaisiais.O isvaziuojant pridejo lauktuviu:persiku dzemo,graikisku riesutu,slyvu,persiku.Kainos Vengrijoje,maisto(restoranuose ir kitur),man pasirodo pigios(lyginu su Austrija,Italija).
Budapeste man vertas demesio pasirode tik parlamentas.O i Debrecena vykau pas drauge i vestuves.
Atsakyti
Kaip suvenyrą dar galit parvežti figūrėlių iš marcipanų: ir gražu, ir pastovėti gali, ir suvalgyti skanu thumbup.gif . Vengrija garsi marcipanais, nes Budapešto priemiestyje Sentedre yra vienas pirmųjų Europoje Marcipanų muziejus.
Atsakyti
Aš su draugu šventėm šiuos Naujus metus Vengrijoje, Budapešte. Parvežti lauktuvių, jei labai tradiciško tai vyno - kuris ten labai pigus ir aitriųjų paprikų, kurių yra pirkti žymiąjame turguje labai simpatiškuose indeliuose su keramikiniu raudonu pipiru ant viršaus smile.gif Dar parvežėm mes asmeniškai jų gaminimo degtinės su viduje įmestais aitriaisiai pipirais. Taip pat atvežiau tėčiui mažytę porceleninę skulptūrėlę, kurią įsigyjau tokioje gatvėje Peste, kuri nusėta vien antikvariatais wub.gif Mokėjau 20Eur (galima labai gražiai pamirksėjus ir nusiderėti bigsmile.gif ) Dar galima nupirkti anglų kalba nacionalinių vengriškų patiekalų receptų knygą, kuriame tokie receptai kaip guliašas ir t.t. Pardavinėja prie visų suvenyrų praktiškai visame centre smile.gif Dar pas juos apstu parduotuvėlių kuriuose pardavinėja rankų darbo tapybos indų, peleninių, daug tautiškais raštais išmargintų medžiagų (primena kažkiek rusiškas). Jeigu dar ką nors prisiminsiu, parašysiu smile.gif Beje, man Budapeštas paliko labai gražius atsiminimus smile.gif Žmonės labai draugiški, malonūs ir paslaugūs smile.gif Būtinai aplankykite aqua parkąĄ Ten tu stovi, o tau virš galvos rykliai ir jūrų velniai plaukioja..... fear.gif
Atsakyti
Planuoju draugui (ir sau ax.gif ) padovanoti tokią pažintinę kelionę (agentūra TopTravel):

Vengrija - Krokuva- Budapeštas
laikas tikslinama
Kelionės trukmė: 5 dienos

1DIENA Išvykstame iš Vilniaus. Kelionė per Lenkiją, Slovakiją.Naktis autobus.

2 DIENA Atvykstame į Budapeštą. Ekskursija po miestą. Pešte: Belvarošo bažnyčia, Šv.Stepono katedra-bazilika, Didvyrių aikštė, Operos ir baleto teatras, neogotikiniai Parlamento rūmai. Buda: Budos pilies ansamblis ir Šv.trejybės aikštė, gotikinė Dievo Motinos bažnyčia. Karalių rūmai, Matijašo bažnyčia, Pešto panorama nuo Žvejų bokštelių. Sečeni terminiai baseinai. Nakvynė viešbutyje.

3 DIENA Pusryčiai.Išvykstame į Vyšehradą – senąją Vengrijos sostinę. Apžiūrime didingą pilį, nuo kurios atsiveria nuostabi Dunojaus vingio panorama. Sentendre - senasis Vengrijos miestelis, kuriame aplankysime Vyno muziejų ir galėsime degustuoti vyną, apžiūrėsime pirmąjį Europoje Marcipanų muziejų. Grįžtame į Budapeštą. Plaukiojame Dunojaus upe.Nakvynė viešbutyje.

4 DIENA Pusryčiai.Atvykstame į Krokuvą. Ekskursija po miestą: Didžiausia Europoje Sukienicų aikštė, gotikinio stiliaus Šv. Marijos bazilika su Vito Stvošo iš medžio drožtu altoriumi, kuris laikomas vienu vertingiausiu gotikiniu altoriumi Europoje. Krokuvos senamiesčio “širdis”- Vavelio kalva. Vavelio katedroje palaidoti Lietuvos-Lenkijos valdovai, jų šeimos nariai. Čia ilsisi galingos dinastijos pradininkas Jogaila bei paskutinis šios dinastijos karalius Žygimantas Augustas. Centrinė turgaus aikštė su Šv. Marijos bažnyčia, Florijono gatvė, Barbakanas (artilerijos bastijonas). Pagal galimybes aplankome Veličkos druskų kasyklas. Krokuvos vandens atrakcionų parkas. Vakare išvykstame į Lietuvą.Naktis autobuse.

5 DIENA Sugrįžtame į Lietuvą.

KAINA: 350 Lt

Į kelionės kainą įskaičiuota: kelionė autobusu, vadovo paslaugos, ekskursijų programa, sveikatos draudimas kelionės metu, 2 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais.

Į kelionės kainą neįskaičiuota: bilietai į mokamus objektus.

Kaip manot, verta?
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2007 02 23, 20:32)
Planuoju draugui (ir sau ax.gif ) padovanoti tokią pažintinę kelionę (agentūra TopTravel):

Vengrija - Krokuva- Budapeštas

Į kelionės kainą neįskaičiuota: bilietai į mokamus objektus.
Kaip manot, verta?

kazkaip mane ta vengrija nesuzavejo... Kazkokio cinkelio truksta.. Na grazu paplaukioti po dunojumi nakti, bet ir tiek. Jei gali imk Praga Viena Budapestas. Zymiai smagiau bus. Is visu triju tai Viena pramushe...
Papildyta:
Ir dar- jei vis tik susigundysite vaziuoti i ta vengrija ir bus vadove loreta, nesusigundykite Budapeste valgyti jos siulomu pietu - guliaso sriubos - fee kaka, brangu, daug vandens ir nesotu
Atsakyti