Ir aš atradau imbierą. Pasidariau tą makalą medus+citrina+tarkuotas imbieras ir valgau arbatyte užgerdama. Nu kox gėris
Manau , dabar pats imbiero sezonas visiems. Labai rekomenduoju
QUOTE(Loretoidas @ 2007 08 07, 16:47)
As darau imbiero sviesta : i sviesta itarkuoju imbiero gabaliuka, ispaudziu citrinos sulciu ir gerai issuku. Sviesta suvynioju i folija kaip desrele ir idedu i saldymo kamera. Kai prireikia, atsipjaunu griezineli. Labai skanu uzdeti ant grilyje keptos lasisos, o ir prie paustienos tinka.
kokia gera ideja!
Ar jus nepastebejot, kad imbiero arbatos prigerus vakare sunkiau uzmigti? Man atrodo, kad jis tonizuoja, tad gerti gal geriau reiktu pirmoje dienos puseje. O gal cia tik man toks poveikis...
Super receptukai! Darysiuos as irgi siandien imbierine kosyte prie arbatikes. Reikia bacilas vyti salin
As citrina su imbieru susmulkinu blenderiu ir laikau saldytuve. kai uzsinoriu arbateles uzsipilu karstu vandeniu, o jau i pravesusia isidedu medaus. Nuo rudens neturejau dar rimtos slogos . Ir labai skanu
Prie imbieros arbatos pasidarykite obuoliu pyraga si imbieru
Foto rasite cia
http://www.skaniai.l...mbiero-pyragas/
4 asmenims
3 kiaušiniai
200 gr cukraus
200 gr kambario temperatūroje suminkštėjusio sviesto
300 gr miltų
400 gr nuluptų obuolių
100 gr imbiero
50 gr razinų
2 nubraukti arb. šaukšteliai kepimo miltelių
Druskos
Brendžio
Nuplaukite ir brendžiu apšlastykite razinas.
Kiaušinius išsukite su cukrumi.
Sudėkite ir išsukite sviestą. Pakelio neišmeskite - prieš kepant juo galėsite ištepti skardą.
Sudėkite kepimo miltelius, miltus ir druską. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo.
Nulupkite ir 2×2 cm gabaliukais supjaustykite obuolius.
Imbierą supjaustykite mažais gabalukais (0,2×0,2 cm).
Viską sumaišykite ir sudėkite į kepimo skardą.
Kepkite 30 minučių 180-200C orkaitėje. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs - badant į skirtingas pyrago vietas, krapštukas turi būti sausas.
skaniai.lt - Isbandyta. Skanu.
Foto rasite cia
http://www.skaniai.l...mbiero-pyragas/
4 asmenims
3 kiaušiniai
200 gr cukraus
200 gr kambario temperatūroje suminkštėjusio sviesto
300 gr miltų
400 gr nuluptų obuolių
100 gr imbiero
50 gr razinų
2 nubraukti arb. šaukšteliai kepimo miltelių
Druskos
Brendžio
Nuplaukite ir brendžiu apšlastykite razinas.
Kiaušinius išsukite su cukrumi.
Sudėkite ir išsukite sviestą. Pakelio neišmeskite - prieš kepant juo galėsite ištepti skardą.
Sudėkite kepimo miltelius, miltus ir druską. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo.
Nulupkite ir 2×2 cm gabaliukais supjaustykite obuolius.
Imbierą supjaustykite mažais gabalukais (0,2×0,2 cm).
Viską sumaišykite ir sudėkite į kepimo skardą.
Kepkite 30 minučių 180-200C orkaitėje. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs - badant į skirtingas pyrago vietas, krapštukas turi būti sausas.
skaniai.lt - Isbandyta. Skanu.
turėjau garbės atsigerti imbierinės arbatos tarkuotas imbieras + citrina + medus, ryškiai padauginau imbiero, nes nepasakyčiau kad skanu degė visa burna
Man irgi pirmą kartą nepatiko. Mažoji irgi spjaudėsi... dabar po šaukštelį ryte / vakare suvalgo
Šįryt per Rusijos tv kalbėjo apie peršalima ir vis mokė, kaip elgtis su imbieru. tad nusipirkua jo maximoje (akcija - nupigintas, bet kietas toks), medaus ir ką tik pasidariau tokią tyrelę. kartumėlis nesvietiškas...
Papildyta:
kaip įdomu
niekada nebandziau
ryt pabandysiu
o tinka tas žalias ar džiovintas?
o kaip džiovinti? sutarkuoti ir dziovinti orkaiteje?
Papildyta:
QUOTE(Tučka @ 2005 02 09, 14:43)
Mano mama imbiero itarkuoja i kava
kaip įdomu
niekada nebandziau
ryt pabandysiu
o tinka tas žalias ar džiovintas?
o kaip džiovinti? sutarkuoti ir dziovinti orkaiteje?
buvau primiršus šį produktą, o šaldytuve berods dar šaknies galas laukia savo valandos, einu arbatėlės man taip patinka, kai imbiero kartumas uždegina gerklę
QUOTE(Loretoidas @ 2007 08 07, 15:47)
As darau imbiero sviesta : i sviesta itarkuoju imbiero gabaliuka, ispaudziu citrinos sulciu ir gerai issuku. Sviesta suvynioju i folija kaip desrele ir idedu i saldymo kamera. Kai prireikia, atsipjaunu griezineli. Labai skanu uzdeti ant grilyje keptos lasisos, o ir prie paustienos tinka.
O sviestas koks tinka? gal kas bandėte?
Imbierini sviesta as,gaminu truputi kitaip.
Sviesta,naudoju rokiskio,imbiera sutrinu trintuve,citrina kruopsciai nuplovus,isimu seklas{perpjovus}ir visa sutrinu trintuve{juk citrinos galybe ir gludi zieveje}
Viska gerai issuku iki vientisos mases,sudedu i indeli.
Man drauge pasakojo,kad tokiems misiniams yra specialus indeliai,bent ,man dr matyt neteko.
Sviesta,naudoju rokiskio,imbiera sutrinu trintuve,citrina kruopsciai nuplovus,isimu seklas{perpjovus}ir visa sutrinu trintuve{juk citrinos galybe ir gludi zieveje}
Viska gerai issuku iki vientisos mases,sudedu i indeli.
Man drauge pasakojo,kad tokiems misiniams yra specialus indeliai,bent ,man dr matyt neteko.
QUOTE(baltažiedė @ 2009 01 05, 22:18)
Šįryt per Rusijos tv kalbėjo apie peršalima ir vis mokė, kaip elgtis su imbieru. tad nusipirkua jo maximoje (akcija - nupigintas, bet kietas toks), medaus ir ką tik pasidariau tokią tyrelę. kartumėlis nesvietiškas...
man patinka. O paskui priprasi ir nebus jau taip labai kartu Mano dukra gripo sezonu po šaukštą suvalgo