Mano mama imbiero itarkuoja i kava
man imbieras cukruje labai astrus,net kasnelio negaliu suvalgyti,i nosi "duoda"
zalia imbiera i kava ar dziovinta?......... labai idomu ir noriu pabandyt
Mano vyras kai gamina susi,tai visada deda imbiero milteliu.Na jau man ,tas imbieras,tai viena bjaurybe...fui.As net sausainius pirkdama ju sudeti perskaitau,nes labai daug kur imbieras dedamas,tai kai pamatau,kad sudetyje jo yra niekada neperku.Man imbieras net ir skaniausi patiekala sugadina
vistiena su cesnakais ir imbieru labaiiiiiii skanu, pirstelius galima praryti
va,pvz.,mano vaikinas labai neperneša kruopų ,visokiausių ryžių...o kai nueina pas savo drauga(vegetarą) tai kemša kaip už tėvynę tai va.......nukrypau nuo temos tas draugas naudoja imbiero šaknis ir deda juos į ryžius
Taip pat yra "Skonio ir kvapo" parduotuveje imbieriniu sausainiu, jie truputeli kitokie nei Presto, tokie plonyciai, plonyciai.
As viena karta bandziau pati pasidaryt imbiero cukatu, labai ilgai uztrunka ir be to buvau per smulkiai supjausciusi del to nieko gero nesigavo.
Antra karta nebadziau, bet tikiuosi, kad prisiruosiu antrasyk.
As viena karta bandziau pati pasidaryt imbiero cukatu, labai ilgai uztrunka ir be to buvau per smulkiai supjausciusi del to nieko gero nesigavo.
Antra karta nebadziau, bet tikiuosi, kad prisiruosiu antrasyk.
QUOTE(bea @ 2004 08 31, 10:06)
Presto arbatinese. 100 g maishelis kainuoja keturi litai su kazkiek ten centu.
"Urme" džiovintų vaisių skyrelyje 1 kg kainuoja apie 14 Lt
Aš imbiero arbatą geriu:
Imbiero šaknis nykščio dydžio (gali būti ir didesnė); 1 citrina ir medus
Imbierą supjaustau plonais grežinėliais, supjaustau citriną riekelėmis, užpilu verdančiu vandeniu. Palaikau 15 - 20 minučių ir galima gerti. Prieš pat geriant paskaninu medum arba atskitai laikau šaukštą ir laižau medų nuo jo.
Man labai atinka šitas reikalas žiemą, kai šalta, arba vakarais. Puikiai sušildo, padeda išsigydyti gerklės skausmą, o man ir labai skanu.
Dar imbierą naudoju: Medus, šiek tiek citrinos ir šiek tiek imbiero sulčių sumaišau. ir po truputi laižau. puikiai nuima gerlės skausmą...
Toliau kepu obuolių pyragą su imbieru: Tas pats kaip ir standartinis pyragas su trapia tešla, tik įtarkuoju imbiero šaknies. Tik kad labiau jaustųsi jis, reikia užminkius tešlą palaikyti, ir tik po kelių valandų kept. LAbai skanu šitas pyragas kol dar šiltas su plaka grietinėle arba ledais
Imbiero šaknis nykščio dydžio (gali būti ir didesnė); 1 citrina ir medus
Imbierą supjaustau plonais grežinėliais, supjaustau citriną riekelėmis, užpilu verdančiu vandeniu. Palaikau 15 - 20 minučių ir galima gerti. Prieš pat geriant paskaninu medum arba atskitai laikau šaukštą ir laižau medų nuo jo.
Man labai atinka šitas reikalas žiemą, kai šalta, arba vakarais. Puikiai sušildo, padeda išsigydyti gerklės skausmą, o man ir labai skanu.
Dar imbierą naudoju: Medus, šiek tiek citrinos ir šiek tiek imbiero sulčių sumaišau. ir po truputi laižau. puikiai nuima gerlės skausmą...
Toliau kepu obuolių pyragą su imbieru: Tas pats kaip ir standartinis pyragas su trapia tešla, tik įtarkuoju imbiero šaknies. Tik kad labiau jaustųsi jis, reikia užminkius tešlą palaikyti, ir tik po kelių valandų kept. LAbai skanu šitas pyragas kol dar šiltas su plaka grietinėle arba ledais
Man skanu vistiena marinuota su imbieru ir cesnaku.
QUOTE(Silwer @ 2005 05 18, 19:28)
Man skanu vistiena marinuota su imbieru ir cesnaku.
reiks pabandyt...
O kaip tiksliai darai?