Reikia nebijoti isileisti ivirtuve imbierai savo virtuve,ir nereiks mums gerti piliuliu{chemijos}
Labai efektinga yra imbiero arbata.As,turiu nemaza sakni,bet nenoriu jos pjaustyti,nes galvoju sodinti i geliapuodi,kol jis sugalvos sudygti ateis ir pavasaris.
Bet,vis atidedu,nes neturiu tinkamos zemes.
QUOTE(BElge @ 2007 11 29, 17:25)

Ar jus nepastebejot, kad imbiero arbatos prigerus vakare sunkiau uzmigti? Man atrodo, kad jis tonizuoja, tad gerti gal geriau reiktu pirmoje dienos puseje. O gal cia tik man toks poveikis...

ne tik tau. as pati tai nejauciu kazkaip ir uzmiegu kuo puikiausiai, bet esu skaicius, kad imbieras tonizuoja.
pirmakart susiduriau pyraga kepdama, man rods sitoj temoj jau imestas receptelis. ir taip patiko! tada isgirdau apie ta arbata - puikumelis, isgyde man visus kosulius, kur buvau pasigavus.
o va dabar prisiskaiciau kaip naudojat ji kaip prieskoni - reiks ismegint

kai uz lango sniegas, iskart imbiera prisiminiau
tas makalas - tarkuotas imbieras+citrina+medus - tikras atradimas ir laaabai skanus
mes panos eidamos i pirtele darom toki kokteili: aisku galim ir namie ji gert, tik kad pirti skaniau
pienas (500ml), juoda arbata (500ml), smulkintas imbieras (nykscio dydzio panasiai, galim ir daugiau), medus (pagal saldumo poreiki), kardamonas (tik nepersistengti), cinamonas (man cinamono nebuna per daug
, o siaip kad jaustusi jo skonis ir kvapas)
kol pienas su juoda arbata verda i puoda kraunam smulkinta imbiera, kardamona, cinamona ir medu. gerti tik karsta

tas makalas - tarkuotas imbieras+citrina+medus - tikras atradimas ir laaabai skanus

mes panos eidamos i pirtele darom toki kokteili: aisku galim ir namie ji gert, tik kad pirti skaniau

pienas (500ml), juoda arbata (500ml), smulkintas imbieras (nykscio dydzio panasiai, galim ir daugiau), medus (pagal saldumo poreiki), kardamonas (tik nepersistengti), cinamonas (man cinamono nebuna per daug

kol pienas su juoda arbata verda i puoda kraunam smulkinta imbiera, kardamona, cinamona ir medu. gerti tik karsta

Annaa,užtikau labai ydomią tavo nuorodėlę 
Klausimėlis,ar būtina virti juodąją arbatą ,ar neužtektų užvirti pieną?
O,arbatą tik užplikyti kartu su imbiero gabaliukais.
Bet ,vis vien aciū ,už puikų derinuką.

Klausimėlis,ar būtina virti juodąją arbatą ,ar neužtektų užvirti pieną?
O,arbatą tik užplikyti kartu su imbiero gabaliukais.
Bet ,vis vien aciū ,už puikų derinuką.

QUOTE(regna @ 2009 01 21, 14:00)
Annaa,užtikau labai ydomią tavo nuorodėlę 
Klausimėlis,ar būtina virti juodąją arbatą ,ar neužtektų užvirti pieną?
O,arbatą tik užplikyti kartu su imbiero gabaliukais.
Bet ,vis vien aciū ,už puikų derinuką.

Klausimėlis,ar būtina virti juodąją arbatą ,ar neužtektų užvirti pieną?
O,arbatą tik užplikyti kartu su imbiero gabaliukais.
Bet ,vis vien aciū ,už puikų derinuką.

jeigu supratau klausimus, tai tinka kokteli gamint ir taip (kaip jums patogiau) - svarbu nepamirsti visu produktu

Labai skanu imbiero dėti į daržovių troškinius, trintą lęšių sriubą. Derinu su indiškais prieskoniais. Kai lauke taip šalta, toks derinys nuostabiai sušildo.
Benedikta
pritariu tavo nuostabiai idėjai.
Imbieras gerai tinka,marinuojant žuvį,troškinant žuvį,{tik rikia jo nepadauginti,ir dėti jį prieš baigiant troškinant}
Su lęšiais nteko bandyti gal teks išbandyti savoj virtuvėje.
Gal galėtum pasiūst receptuką.

pritariu tavo nuostabiai idėjai.
Imbieras gerai tinka,marinuojant žuvį,troškinant žuvį,{tik rikia jo nepadauginti,ir dėti jį prieš baigiant troškinant}

Su lęšiais nteko bandyti gal teks išbandyti savoj virtuvėje.
Gal galėtum pasiūst receptuką.
QUOTE(regna @ 2009 02 04, 12:14)
Su lęšiais nteko bandyti gal teks išbandyti savoj virtuvėje.
Gal galėtum pasiūst receptuką.
Gal galėtum pasiūst receptuką.
na pasiūst, o tiasiai čia guldyt


Sveikos mergaites. As irgi ne seniai atradau imbera, nors imberinius sausainius pirkdavau anksciau ir man buvo skanu, bet pacio zalio imbero ne teko naudoti. Viena diena sugqalvojau isbanditi arbata, bijojau ne patiks, bet kai pasidariau, OHO kaip skanu. Sutarkavau imbero su smulkiausia tarka (apie 1 arbat. sauksteli) paviriau kelias minutes vandenije, idejau medaus gera dideli sauksta ir isspaudziau citrinos. Nu niam, niam. Kaip gerai susildo tokia arbata saltais vakarais o ir daug kur raso kad pagerina medziagu apikaita, kas man irgi svarbu buvo.

Paskui jau radau dar vien liux receptuka. Vistienos file supjaustiti gabaliukais, itarkuoti imbero ir ipilti sojos padaza, daugiau nieko, palaikiti 10-15 minuciu ir kepti keptuveja - laaabai skanu, mesite ne sausa, aromatinga, sultinga. Veliau taip pat dariau jautiena, irgi labai minksa , sultinga mesite isejo. Isbandikit tikrai skaunu ir greita.



Paskui jau radau dar vien liux receptuka. Vistienos file supjaustiti gabaliukais, itarkuoti imbero ir ipilti sojos padaza, daugiau nieko, palaikiti 10-15 minuciu ir kepti keptuveja - laaabai skanu, mesite ne sausa, aromatinga, sultinga. Veliau taip pat dariau jautiena, irgi labai minksa , sultinga mesite isejo. Isbandikit tikrai skaunu ir greita.

gal kas zino, kaip ir kiek imbiero galima duoti vaikams? ir nuo kokio amziaus? maniskiam 1m 7men, bet karta slapcia paragavo cukruoto imbiero, tai dabar tenka slepti - labai nori.. ir pastebejau, kad svieziai spaustas sultis su imbieru labai skaniai geria.. bet bijau daugiau duoti, astrokas daiktas visgi..
as kaip tai netycia sumasciau nusipirkti imbiero dar nezinojau ka su juo darysiu bet isigijau. gryzus namo pasitaike straipsnis apie ji. tai dabar as ji dedu visur ka tik gaminu, bet dedu ne po daug nes dickiui nelabai jis. i sriubas marinuoju mesa, vista kepu kotletus darau vyniotinius na vienu zodziu ka tik darau visur itarkuoju siek tiek imbiero.

tai vat mergytes ir as ji placiai naudoju,
tik va mielosios kaunietes galiu isduoti paslapti kur pigiai galite nusipirkti dziovinto imbiero milteliu, tai vat silainiu turgavieteje yra parduotuvele, visgi visada renkuosi dziovinta nes saknis ilgai neisbus saldytuve
ir man labai tinka
, mazina pykinima, ir sloga buvo uzpuolus, tai taip ir issigydziau




