Įkraunama...
Įkraunama...

Celiulitas V tema

QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 16, 16:50)
Teoriškai- gal, praktiškai man svarbiau, ko išties norisi. Jei šiandien norisi silkės su burokėliais- valgau silkę su burokėliais; jei šiandien man norisi troškinio- valgau troškinį. O tas didelis matavimas ir svarstymas gali susargdinti...Rašau iš savo praktikos: buvo laikas, kai užsiimdama organizmo valymu pedantiškai žiūrėjau, ką valgau. Kuo tai baigėsi? Apetitas dingo...Aš vakare prisimindavau, kad dieną nieko nevalgiau, nes visiškai nesinorėjo... doh.gif  Tiesiog praradau valgymo malonumą.

oi nea, as tai maitinausi is ipratimo - buvau ipratus maitintis pagrinde angliavandeniais, man kiekviena diena norejosi tik saldziu vaisiu, sausu pusryciu, koses ir pan...mesos/zuvies man nereikedavo visai ir dabar riebia zuvi verciu save valgyt, todel, kad reikia...o kaip jauciu, kad reikia - tai vat taip ir jauciu, kad jau be masinkos galiu skaicius sudeti, (mokykloje geometrija ir matematika man sekesi puikiai), dingo mieguistumas, apatija ir pan... man atrodo, kad vistiek nesupratai, cia nereikia nieko skaiciuot, reikia perprasti sistema, kai nesupranti tai ir atrodo, kad kazkokiom didelem matematikom as cia uzsiimu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mღntvile: 16 rugsėjo 2009 - 16:22
QUOTE(Mღntvile @ 2009 09 16, 16:22)
man atrodo, kad vistiek nesupratai, cia nereikia nieko skaiciuot, reikia perprasti sistema, kai nesupranti tai ir atrodo, kad kazkokiom didelem matematikom as cia uzsiimu biggrin.gif

Gal smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mღntvile @ 2009 09 16, 17:22)
ir dabar riebia zuvi verciu save valgyt, todel, kad reikia...o kaip jauciu, kad reikia - tai vat taip ir jauciu, kad jau be masinkos galiu skaicius sudeti, (mokykloje geometrija ir matematika man sekesi puikiai), dingo mieguistumas, apatija ir pan...

Mღntvile dar prie to paties paklausiu kokias žuvis valgai? ax.gif Aš žuvies apart svečiavimosi pas ką nors ir viešojo maitinimo įstaigų praktiškai nevalgau, tai vat pradėjus naujai maitintis parūpo blush2.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 09 16, 17:54)
Mღntvile dar prie to paties paklausiu kokias žuvis valgai? ax.gif  Aš žuvies apart svečiavimosi pas ką nors ir viešojo maitinimo įstaigų praktiškai nevalgau, tai  vat pradėjus naujai maitintis parūpo  blush2.gif

4u.gif

tunas, saira, skumbre- konservai, o kepu tai pangasia (ja barstau tarkuotu migdolu -pagerina skoni), grenadierius...dar silke marinuota, skumbre karsto rukymo ... nera sveika ax.gif bet skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mღntvile: 16 rugsėjo 2009 - 18:35
QUOTE(Mღntvile @ 2009 09 16, 19:26)
tunas, saira, skumbre- konservai, o kepu tai pangasia (ja barstau tarkuotu  migdolu -pagerina skoni), grenadierius, silke smile.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 16, 16:50)
Teoriškai- gal, praktiškai man svarbiau, ko išties norisi. Jei šiandien norisi silkės su burokėliais- valgau silkę su burokėliais; jei šiandien man norisi troškinio- valgau troškinį. O tas didelis matavimas ir svarstymas gali susargdinti...Rašau iš savo praktikos: buvo laikas, kai užsiimdama organizmo valymu pedantiškai žiūrėjau, ką valgau. Kuo tai baigėsi? Apetitas dingo...Aš vakare prisimindavau, kad dieną nieko nevalgiau, nes visiškai nesinorėjo... doh.gif  Tiesiog praradau valgymo malonumą.

O ką daryt, jeigu norisi saldumynų baisiai? Ir šiaip visokių nesąmonių lotuliukas.gif Nejaugi klausyti savo organizmo unsure.gif

Ir ką jūs su tokia dieta užkandžiaujat tarp valgymų, jei išvis užkandžiaujat? Suprantu, kitu atveju kokį obuolį griebi ar bananą, bet žuvies gabalo pakeliui į universitetą gi nevalgysi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 16 rugsėjo 2009 - 19:06
QUOTE(mylimuke @ 2009 09 16, 20:04)
O ką daryt, jeigu norisi saldumynų baisiai? Ir šiaip visokių nesąmonių  lotuliukas.gif  Nejaugi klausyti savo organizmo  unsure.gif
Ir ką jūs su tokia dieta užkandžiaujat tarp valgymų, jei išvis užkandžiaujat? Suprantu, kitu atveju kokį obuolį griebi ar bananą, bet žuvies gabalo pakeliui į universitetą gi nevalgysi  doh.gif

Kai norisi saldumynu ir nesamoniu yvairiu, tai rodo, kad organizmas tikrai yra uzsiterses mirksiukas.gif O siaip manau suvalgyti galima varskes surely, o ta paty banana galima pakeisti saujele riesutu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 09 16, 19:04)
O ką daryt, jeigu norisi saldumynų baisiai? Ir šiaip visokių nesąmonių  lotuliukas.gif  Nejaugi klausyti savo organizmo  unsure.gif

Didelė tikimybė, kad organizme išsisėjęs grybelis, kuris ir reikalauja saldumynų.

Klausėt apie žuvį. Aš labai mėgstu silkę, dažnai perku įvairias šaldytas žuvis, o labiausiai vertinu lašišą, troškintą grietinėlėje su brokoliais. Konservus nepamenu kada valgiau.
Atsakyti
QUOTE(Mღntvile @ 2009 09 16, 18:26)
tunas, saira, skumbre- konservai, o kepu tai pangasia (ja barstau tarkuotu  migdolu -pagerina skoni), grenadierius...dar silke marinuota, skumbre karsto rukymo ... nera sveika ax.gif bet skanu smile.gif

As ,pries kepdama pangasia, ja apslakstau citrinos sultimis ir palaikau ..sitaip nebesijaucia zuvies astraus kvapo,o su migdolais nebandziau g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 16, 17:32)

gal bus aiskiau:
sakysim, per diena suvartoji iki 2000 kcal, is ju angliavandeniu turi suvartoti 100-120 g (baltymu ir riebalu neliesiu, nes man visa laika "kiso koja" angliav).
2 normalaus dydzio obuoliai yra ~300 g, vienam ~21 g angliavandeniu, 2x 21=42g, visi vaisiai turi panasiai, liko 120-42=78g
Jei per diena dar suvalgai 50g kokios koses (grikiu, ryziu ir kt) dar ~ 35 g angliav. lieka 78-35=43g
Jei kiekvienu valgymu prikandi darzovem, tai tie like 43g /ar 23g (jei norma butu 100g angliav./dienoj) sueina labai greitai, nes 100 g darzoviu yra maziau nei ~ 10g angliavandeniu...ziurek, dar ir koki saldaini busi atsilupus (1 vnt -10 g angliav) biggrin.gif

o jei nori dietintis, pagal atkins, angliavandeniu turi suvalgyti ne daugiau 20g, kitur rekomenduoja 40g. Tai va ir iseina vien tik 300g obuoliu per diena (aba 200-350 g kt. vaisiu)/400 g morku/800g pomidoru/kokiu tai kt. darzoviu/50 g kokios tai koses+ 100 g darzoves per diena...visa kita baltymai ir riebalai. Jie sportuoji, baltymu turi gauti ne maziau 40 g per diena (100-200 g mesos/zuvies) Mesa kuo liesesne, zuvis kuo riebesne.
ir nieko cia sunkaus nera smile.gif

o cia kam idomu smile.gif stengiuosi kuo aiskiau viska isdestyti, vat ir atrodo, kad as cia sedziu prie tu skaiciu biggrin.gif
nusistatykit g, kur yra "serving size" smile.gif
bananas
obuolys
pomidorai
apelsinai
apelsinu sultys
kriauses
morkos
brokoliai
kiniskas kopustas
siaip kopustas
kalafijoras
svogunas
konservuoti zirneliai
zali zirniai
saldus pipirai
bulves
agurkai
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 16, 21:20)

Klausėt apie žuvį. Aš labai mėgstu silkę, dažnai perku įvairias šaldytas žuvis, o labiausiai vertinu lašišą, troškintą grietinėlėje su brokoliais. Konservus nepamenu kada valgiau.

Kalbant apie sveika mityba-visos importuotos zuvys pries uzsaldant yra apipilamos specialiu skysciu (tam tikru konservantu ,o ne vitaminais savaime aisku) ,kad ilga laika neprarastu savo grazios spalvos.Tad,reiktu pirkti sviezia zuvi ir ja saldyti.
Atsakyti
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 09 17, 10:26)
Kalbant apie sveika mityba-visos importuotos zuvys pries uzsaldant yra  apipilamos specialiu skysciu (tam tikru konservantu ,o ne vitaminais savaime aisku) ,kad ilga laika neprarastu savo grazios spalvos.Tad,reiktu pirkti sviezia zuvi ir ja saldyti.

drinks_cheers.gif maciau, pangasija su E biggrin.gif
Atsakyti