QUOTE(bambyze @ 2009 10 02, 11:45)
na dekupažiniai klijai gal dar labiau tmps servetėlę? Nebandžiau, nes man pasirodė netinkamas variantas.
Kaip buvo minėta, akrliniais dažais galima įtrinti įtrūkimus, kaip ir akių šešėliais, patina.
Nors ir pradedanti, bet jau ne viena tema perskaiciau tai galiu pasidalinti
Pirmam temos puslapyje yra nuoroda i tema dideliu serveteliu motyvu klijavimas, ten ne vienas budas aprasytas.
Akriliniai dazai nelabai tinka nes jie labai greit dziusta. Nebent reikia viena ranka itrinti, kita - dregna servetele greit nuvalyti pertekliu, nes kitaip paskui jokiais budais nebenusivalys nepageidautinai isteptas pavirsius.
QUOTE(monika 22 @ 2009 10 02, 12:00)
bambyze, o tada su kuo reikia klijuoti servetėlę, kad jos netemptų? Aš bandžiau klijuoti su dekupažiniais klijais servetėlės apačią, tada dėjau servetėlę ant daikto ir viršų vėl tepiau dekupažiniais klijais. Tai servetėlė pasidaro tokia skysta, trūkinėja.
Po to bandžiau tepti dekupažiniais klijais patį daiktą, tada dėjau servetėlę ir ant viršaus vėl dekupažiai klijai, tai servetėlė tokia raukšlėta gaunasi ir po apačia oro burbuliukų būna.
Gal kas nors žino, kodėl taip atsitiko. Nudažiau dėžutę raudoniais akriliniais dažais, tada klijavau servetėlę, tepiau 1 step dvikomponentį ir 2 step, per naktį viską taip ir palikau. Ryte atsikeliu, ogi žiūriu, įtrūkimai yra, viskas lyg ir gerai, bet kad per servetėlę "persimušo" tie raudoni dažai
Dėžutė metama lauk
Ką dariau ne taip?
Rekomenduojama servetele pradziai prisiklijuoti su vandeniu, nuo serveteles vidurio pamazu drekinant ir issitempuse servetele vis atkelus islyginti rauksleles, sunku, bet imanoma su kokybiskom servetelem. Uzklijavus vandeniu - nutepti klijais. Nudziuvus - susidariusias raukslelias pasveisti su svelniu svitriniu popierium.
Tas vietas kur planuojamas klijuoti serveteles motyvas reikia nudazyti sviesiais daziais, geriausia - baltais.
Dekupazinis popierius storesnis ir bent jau as nepastebejau kad persimustu dazai.
Reikia ji truputi pamirkyti vandenyje, pora min pagal mane tikrai uztenka, popierius permirksta.
QUOTE(monika 22 @ 2009 10 02, 12:31)
Dabar jau žinosiu, kad reikia tą vietą dažyti baltais dažais
Ką dar turėčiau žinot, kad nepridirbčiau nesąmonių?
As tai rekomenduociau bent pora temu nuosekliai perskaityti ir rasi daug patarimu ir maziau darbeliu susigadins