Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 35 tema

Aš to paties norėjau paklausti, kaip gražiai užklijuoti servetėlę? Nes ji tokia skysta pasidaro, kai užtepu klijų verysad.gif

Borri, o su pieštukiniais klijais reikia tepti daikto pagrindą ir tada dėti servetėlę, ar aptepti iš blogos pusės servetėlę ir klijuoti ant daikto?

bambyze, na kaip, ar nepageltonavo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(monika 22 @ 2009 10 02, 10:37)
Aš to paties norėjau paklausti, kaip gražiai užklijuoti servetėlę? Nes ji tokia skysta pasidaro, kai užtepu klijų verysad.gif

Borri, o su pieštukiniais klijais reikia tepti daikto pagrindą ir tada dėti servetėlę, ar aptepti iš blogos pusės servetėlę ir klijuoti ant daikto?

bambyze, na kaip, ar nepageltonavo? 4u.gif

Sveika,

aš kaip supratau, tepu pagriną ir švelniai lygindama dedu servetėlę. Taip ir dariau. Paskui Bpri rašė, kad per viršį tepė irgi pieštukiniais klijai, tai šita vieta man nepatiko, pradėjo raukšlėtis, bet aplyginau, padoriai gavosi smile.gif Kolkas nepageltovano, bet kad ir klijai neišdžiūvo dar, limpa.
Atsakyti
jau antrą daiktą sugadinau ryškindama įtrūkimus verysad.gif
Kaip jūs tai darot?
Pirmą kartą dariau su patina, tai užvariau ant nesendinto paviršiaus, viskas išsitepė, nu karoč baisu - atiduota perdirbimui.
Antrą kartą sendinau visą paviršių, įtrūkimus ryškinau alkidiniais dažais. Nu ir kaip juos nuvalyt nuo ten, kur jų neturi būt? Nuėjo kažkokiom dėmėm, net pradėjo vietomis atsilupinėt visas sendinimas. Jomajo. Nu kas per velnias?
Atsakyti
QUOTE(taburete @ 2009 10 02, 10:52)
Kaip jūs tai darot?
Pirmą kartą dariau su patina, tai užvariau ant nesendinto paviršiaus, viskas išsitepė, nu karoč baisu - atiduota perdirbimui.
Antrą kartą sendinau visą paviršių, įtrūkimus ryškinau alkidiniais dažais. Nu ir kaip juos nuvalyt nuo ten, kur jų neturi būt? Nuėjo kažkokiom dėmėm, net pradėjo vietomis atsilupinėt visas sendinimas. Jomajo. Nu kas per velnias?

blink.gif kokiais dar alkidiniais...itrukimai itrinami patina ir aliejiniais dazais.Kai kuriems sendintojams dar tinka ir akriliniais dazais itrinti, kai kas dar su akiu seseliais pavaro biggrin.gif ...o kad su alkidiniais, pirma kart girdziu apie tai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 02 spalio 2009 - 10:03
QUOTE(taburete @ 2009 10 02, 10:52)
Kaip jūs tai darot?

Manau, kad aklidiniai dažai tokiam reikalaui netinka. Pabandyk aliejiniais įtrinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina Les: 02 spalio 2009 - 10:08
QUOTE(sobieska @ 2009 10 02, 10:03)
blink.gif  kokiais dar alkidiniais

QUOTE(Tina Les @ 2009 10 02, 10:08)
Pabandyk aliejiniais įtrinti  4u.gif

mano supratimu alkidiniai tai tas pats kaip ir aliejiniai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taburete: 02 spalio 2009 - 10:15
Sveiki,
esu naujokė, tik pradedu pirmuosius savo bandymus ax.gif . Noriu paklausti kaip tuos sendinimus darote, ar teisingai supratau Pirma nudažote tamsiais dažais po to šviesiais ir tada sendinate? O paveikslėlį kada klijuoti ir kaip ir su kuo tuos įtrynimus daryti, skaičiau skaičiau ir nesupratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2009 10 02, 09:41)
Sveika,

aš kaip supratau, tepu pagriną ir švelniai lygindama dedu servetėlę. Taip ir dariau. Paskui Bpri rašė, kad per viršį tepė irgi pieštukiniais klijai, tai šita vieta man nepatiko, pradėjo raukšlėtis, bet aplyginau, padoriai gavosi smile.gif Kolkas nepageltovano, bet kad ir klijai neišdžiūvo dar, limpa.

O tada gal būtų gerai taip, daikto pagrindą patepti pieštukiniais klijias, uždėti servetėlę, ją išlyginti ir tada tepti dekupažinius klijus?

O įtrūkimus galima ryškinti akriliais dažais?
Atsakyti
O jus servetelei priklijuoti naudojat sausus ar slapius piestukinius klijus??
Atsakyti
QUOTE(adatiene @ 2009 10 02, 11:23)
Sveiki,
esu naujokė, tik pradedu pirmuosius savo bandymus ax.gif . Noriu paklausti kaip tuos sendinimus darote, ar teisingai supratau Pirma nudažote tamsiais dažais po to šviesiais ir tada sendinate? O paveikslėlį kada klijuoti ir kaip ir su kuo tuos įtrynimus daryti, skaičiau skaičiau ir nesupratau blush2.gif

Jei sendini vienkomponenciu laku,tada lakuoji tamsiais dazais,tepi sendinimo laka,palauki kiek raso instrukcijoje apie 15-20min ir tada sviesiais dazais,tada sutruksta sviesus dazai ir itrukimuose matosi tamsus.(cia spalvas,kaip pavyzdi pasakiau)

jeigu sendini dvikomponenciu laku,tai nudazai daikta kokia nori spalva,klijuoji servetele.na zodziu,kai padarai visa darba,tada tepi dvikomponenti laka-nr1. uztepi lauki,kol isdzius ir nuskdaidres,tada tepi nr2. it lauki kol prades skilineti,kada jau suskyla,tada itrinti reikia aliejiniais dazais,porporina,arba akiu seseliais mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paul@: 02 spalio 2009 - 10:45
QUOTE(monika 22 @ 2009 10 02, 11:36)
O tada gal būtų gerai taip, daikto pagrindą patepti pieštukiniais klijias, uždėti servetėlę, ją išlyginti ir tada tepti dekupažinius klijus?

O įtrūkimus galima ryškinti akriliais dažais?

na dekupažiniai klijai gal dar labiau tmps servetėlę? Nebandžiau, nes man pasirodė netinkamas variantas.

Kaip buvo minėta, akrliniais dažais galima įtrinti įtrūkimus, kaip ir akių šešėliais, patina.
Atsakyti
bambyze, o tada su kuo reikia klijuoti servetėlę, kad jos netemptų? Aš bandžiau klijuoti su dekupažiniais klijais servetėlės apačią, tada dėjau servetėlę ant daikto ir viršų vėl tepiau dekupažiniais klijais. Tai servetėlė pasidaro tokia skysta, trūkinėja.
Po to bandžiau tepti dekupažiniais klijais patį daiktą, tada dėjau servetėlę ir ant viršaus vėl dekupažiai klijai, tai servetėlė tokia raukšlėta gaunasi ir po apačia oro burbuliukų būna.

Aš dar tik pradedančioji...Tai ką tik pabandžiau įtrūkimus įtrinti akriliniais dažais - nieko nesigavo, pabandžiau akių šešėliais - tai vos vos pasidengė tie įtrūkimai.

Gal kas nors žino, kodėl taip atsitiko. Nudažiau dėžutę raudoniais akriliniais dažais, tada klijavau servetėlę, tepiau 1 step dvikomponentį ir 2 step, per naktį viską taip ir palikau. Ryte atsikeliu, ogi žiūriu, įtrūkimai yra, viskas lyg ir gerai, bet kad per servetėlę "persimušo" tie raudoni dažai verysad.gif Dėžutė metama lauk cray.gif cray.gif cray.gif Ką dariau ne taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monika 22: 02 spalio 2009 - 11:04