QUOTE (gerda @ 2004 11 06, 17:53) |
O kiek buvo jusu vaikams menesiu, kai pradejot bandyt gert is tikro puodelio be jokiu ten snapeliu ir kitu pribumbasu? Ar pusmetinukas ne per mazas tokiems mokymams? |
Ne per mazas! Mes pradejom mazdaug 6,5 men. O juk ir visai mazuteliams galima panasiu budu sugirdyt pienuka, jei mama negali pamaitint (pvz.is taureles

Mes Avento Magic cup naudojam nuo 7 men., jis buvo skirtas nuo 6men.. Bet galiu pasakyti tik tiek, kad normaliai ismokom gerti palaipsniui, sio puodelio minusas tas kad dideles skyles, na kad ir su tuo dozatorium kad neissipiltu, vistiek didelis kiekis skysciu isbega. Mano dukryte tai springdavo. Bet po biski ismoko. O pradzioje t.p. nesuprato ka cia mama kisa, nes jokiu buteliuku nemacius tik mano papuka. Tai pakramtydavo snapeli ir supykdavo, tai as isemiau ta diskeli, kuris neleidzia isbegti vandenukui, ji pabande traukti, suprato kame cia reikalas ir paskui su tuo diskeliu labai sauniai gere!
Tik jis sunkokas ir jei pilnas, tai maniske neiskelia jo, ir negali uzsiversti pati, reikia padeti. O jei ne pilnas tai ora traukia
, dabar jau iprato kad vis padedu jai kai geria.
Mums jau ir is paprasto puodelio gerti iseina, tik kol patikrina kas ten viduje, tai ir ant saves sugeba uzsipilti
Tik jis sunkokas ir jei pilnas, tai maniske neiskelia jo, ir negali uzsiversti pati, reikia padeti. O jei ne pilnas tai ora traukia

Mums jau ir is paprasto puodelio gerti iseina, tik kol patikrina kas ten viduje, tai ir ant saves sugeba uzsipilti

Mano
iš tų puodelių su snapeliu visiškai negėrė.Tai jai buvo tik trumpalaikis žaisliukas, pamėtydavo ir palikdavo.O iš paprasto puoduko jai labai patiko gerti
Tik duok.Pasak gydytojos pediatrės Dalios Adomaitienės iš Vilniaus Šeškinės vaikų poliklinikos, 8-10 mėn.kūdikis paprastai noriai mokosi gerti iš puoduko, ir nieko tokio jei per pirmuosius kartus mažylis didesnę dalį gėrimo išlaistys.Bet jei vaikas iš puoduko gerti nenori,jo versti nereikia.Taip pat nereikia per daug puoduko užversti, nes mažylis gali nespėti nuryti ir užspringti. Pastebėta, jog kūdikis iš puoduko gerai išmoksta gerti per 1-2 mėn., tad apsišarvuokim kantrybe ir neskubėkim.

Maniskis irgi dar nelabai susigaudo ka reikia daryti su tuo puodeliu (as naudoju Avento Magic cup). Dar pati pirma karta atrodo geriau gere nei dabar
Gal as per retai naudoju?! Galbut reiketu duoti kiekviena diena?!
Idomu, kaip greitai ismoks jau normaliai gerti?

Gal as per retai naudoju?! Galbut reiketu duoti kiekviena diena?!
Idomu, kaip greitai ismoks jau normaliai gerti?

Vyresni vaika nesitikedama ismokyti is karto gerti is normalaus puoduko mokiau is puoduko su snapeliu. Viskas buvo gerai, kol nereikejo atprasti (kazkur 1.5 metu) - stauge menesi noredamas gauti savo puoduka su snapeliu, nors jau seniai mokejo gerti is paprasto. Pamirsau - puoduka patogu naudoti maza, kad tiktu mazai burnytei.

mano mazius pradejo gerti is puodelio 7 men, kadangi reikejo gerti Ferum-leka. buteliuko nepripazino visai, tad teko mokyti gerti is paprasto puodelio. jam kazkaip patiko ir praktiskai is karto normaliai gere. nors veliau kai lankemes pas logopede, tai jinai paaiskino, kad mokyti gerti reikia is kazkokio puodelio, kur ispjautas virsus, kad vaikucio nosyte nepasisleptu po puodeliu ir kad mama matytu kaip jis geria. ir dar - pirmiausia reikia duoti tirsto skyscio, pvz. kaip kisielius tokios konsistencijos. bet mum viso to nereikejo ir mes puikiausia ismokom gerti paprasta virinta vandeni ir viskas liuks. man tik keista, kad mamos jau nuo 5 men. pradeda mokyti. o gal ir visai gerai, gal ir geriau anksciau. keista tik todel, kad kai pasakydavau kam nors kad jis nuo 7 men. geria tik is puodelio, tai nepatikedavo niekas, nes tipo 1 metu, kai kurie ir veliau, vaikai ne visi moka gerti is puodelio, tik is buteliuko. saunuoles mamos......
is puodelio su snapeliu pradejom gerti nuo kokiu 7 men, o va dabar jau mano vaikelis pats labai nori gerti is normalaus puoduko
vis taikosi i maniski kai arbata geriu tad pradejom mokinti is normalaus visai neblogai kai tikrai nori gerti o jei tik siaip zaidzia tai buna iki bambos slapias
bet noras labai didelis

O mes, nepatikesit. Geriam per siaudelį ,jau labai senai (cia nuo sesės nusiziurėjo ir pats uzsimanė). Pavyko iš pirmo karto.
Tiesa dabar mokam ir iš puodelio, bet laikau aš pati, ba nenoriu , kad apsilaistytų.
Tiesa dabar mokam ir iš puodelio, bet laikau aš pati, ba nenoriu , kad apsilaistytų.

musu mazylei jau 9 menesiai su trupuciu
taciau niekaip nepvyksta normaliai pradeti gerti is puodelio: ji tai supranta kaip zaidima - gurksteli ir su baisia jega spjauna/purskia atgal, ir juokiasi
Cia as kalbu apie paprasta normalu puodeli , nes su tuo snapeliu ji isviso nezino ka daryt. O kai istikruju nori gerti is to paprasto puoduko siurbia ir springsta, susinervina ir praso buteliuko
Nebezinau
kaip ismokyt, pradejom nuo 6 men. ir bandziau daug daug kartu, kelias dienas is eiles - nu niekaip neperlauziu. zinau, kad nuo metu buteliuko visai nebereiketu naudoti. O be to kazkada seniau skaiciau tema SM, kad 1.5 - 2 metu maziai su didziausiom problemom "atsisveikina" su buteliukais (palieka, pameta, padovanoja, peliukai nusinesa ir pan. visokios melagytses) kazkaip nesinoretu
Patarkit mamos, kaip jums sekesi savo mazylius ismokyti gerti is paprasto puodelio.

Nebezinau

Patarkit mamos, kaip jums sekesi savo mazylius ismokyti gerti is paprasto puodelio.
Mums jau 10 menesiu,o tik pries pora dienu pradejome is puodelio gerti. Su snapeliu nemokam iki siol
Apsilaistom siaubingai,nes labai jau skubam
Nematau tragedijos,kad atsigerimas is puodelio taps iprastas dalykas nuo kokiu metuku,o dabar tai tik pasizaidimui.

Man daktare sake kad jau nuo 5 men galima supazindinti su puodeliu(SU SNAPELIU) .Pirma karta pabandziau tada tai pradejo grauzti kaip koki zaisla. Bet kai ipilu sulciu tada kad traukia, bet ligi siol tik ir geria sultis is to puodelio o piena tik is buteliuko.