madmuazele okiek pas tave tas daug insulino. Tu kaip ir as nenori didinti, as nenorejau nenorejau , bet su pompa tik isitikinau kad mano organizmas tiek reikalauja insulino.
kiek tas daug vnt per paras???/man labai idomu.
o kiek tu metu sergi?
as ir neskaiciuoju vienetu bet jau po tiek metu sirgimo tai jau savaime zinai kiek mazdaug tau reikai padengti 1duonos r.
pvz ar ryte jei suvalgau 2 duonosr taileidziuosi 8 vnt
ir taip jau daug metu irorentuojuosi.
pvz, kaip tu minejau del vyno man atrodo vynui perdaug leidiesi>? na cia mano nuomone
Bazė šiuo metu beveik 27. Pusryčių dažniausiai nevalgau (svorį metu, kuris jau kelintą mėnesį nejuda ), pietums susileidžiu 8 VV, jei kokia košė, o jei sriuba-tai pakanka 6 VV, vakarienei karštas patiekalas dažniausiai - tai leidžiuosi priklausomai nuo maisto - 8-12 VV. Stengiuosi bent maistą riboti ir bolusus mažinti. Šeštadienio vakarą gertam raudonam pusiau sausam vynui gal ir per daug susileidau, bet dar valgiau sūrio šiek tiek- su graikiškais riešutais ir pelėsiais...
Beje, 2 sumuštiniams su juoda duona ir sūriu, man pakanka 5-6 VV.
Na, nustatė CD I tipą prieš kokius 4 metus, o insulinu gydausi 1.5 metų.
Na, nustatė CD I tipą prieš kokius 4 metus, o insulinu gydausi 1.5 metų.
Pas mane baze 24.6, o per para sunaudoju, dabar pasiziurejau, nuo 40 iki 78 vnt. . Turbut kai kam cia irgi ziauriai daug atrodytu
Papildyta:
Ketvirtadieni 12.40 val. einu pas Petrenko, tikiuosi pavyks susitarti, kad neguldytu, baisiai as nelaukiu to ketvirtadienio
Papildyta:
Na, jei duonos gabaliukas atpjautas per visa riekute, ne puse, tai man reiktu apie 10-11 vnt. siuo atveju
Papildyta:
Ketvirtadieni 12.40 val. einu pas Petrenko, tikiuosi pavyks susitarti, kad neguldytu, baisiai as nelaukiu to ketvirtadienio
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 14, 19:06)
Na, jei duonos gabaliukas atpjautas per visa riekute, ne puse, tai man reiktu apie 10-11 vnt. siuo atveju
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 09 14, 18:15)
Pas mane baze 24.6, o per para sunaudoju, dabar pasiziurejau, nuo 40 iki 78 vnt. . Turbut kai kam cia irgi ziauriai daug atrodytu
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Oho Aš hipuočiau tikrai nuo tokių bolusų, nebent valgyčiau 5 cepelinus
Per visą riekutę sumuštiniui tau reikia 10-11 VV?
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 14, 19:21)
Oho Aš hipuočiau tikrai nuo tokių bolusų, nebent valgyčiau 5 cepelinus
Dviems tokiems sumustiniams
A, na tai panašiai ir man
Šiandien nakčiai dar padidinsiu bazę
Šiandien nakčiai dar padidinsiu bazę
bet kaip tu ta baze didini visai nakcia ar kelioms valandoms.as paimatuodavau cukru kas valanda paziuredavau nuo kadapradeda kilti ir tik toms valandoms padidindavau.
o tu nakciai didini kad rytais tavo cukrus aukstas???
kiek leidiesi vnt per 1 val. bazes???
kiek per para sunaudoji insulino ant pompos juk rodo???
o kam leisti insulina suriui ir riesutams kurie cukraus neturi angliavand. nulis.
na jei tik 1,5 stazo tai mazai dar . ismoksi.
o tu nakciai didini kad rytais tavo cukrus aukstas???
kiek leidiesi vnt per 1 val. bazes???
kiek per para sunaudoji insulino ant pompos juk rodo???
o kam leisti insulina suriui ir riesutams kurie cukraus neturi angliavand. nulis.
na jei tik 1,5 stazo tai mazai dar . ismoksi.
sveikos panos.
visa savaite matavausi krauja, po kokius 4-3 dienoj, po valgio nepakilo auksciau 6 mmol. buvau pas gydytoja, tai sake, uzteks tiek daug matuotis, tik po dideliu valgiu kartais pasitikrinti. jau kazkaip apsiraminau, ne taip viskas baisiai atrodo, ir labai tikiuosi kad leliukas nebus didelis, nes pirmas tai buvo 3,6 kg, nors as pati mazute, tai jau sunkokia gimdziau, o jei si dar didesnis
bet manau, jei man cukrai nebekila, tai gal ir lelius nedides ir viskas jam bus ok.
visa savaite matavausi krauja, po kokius 4-3 dienoj, po valgio nepakilo auksciau 6 mmol. buvau pas gydytoja, tai sake, uzteks tiek daug matuotis, tik po dideliu valgiu kartais pasitikrinti. jau kazkaip apsiraminau, ne taip viskas baisiai atrodo, ir labai tikiuosi kad leliukas nebus didelis, nes pirmas tai buvo 3,6 kg, nors as pati mazute, tai jau sunkokia gimdziau, o jei si dar didesnis
bet manau, jei man cukrai nebekila, tai gal ir lelius nedides ir viskas jam bus ok.
madmuazele, man tavo boliusai na nezinau.. tarkim as kitokius kiekius tiems produktams leisciausi. gal tavo ne baze, o boliusai nesureguliuoti ir isbalansuoja viska?
man rodos, man jau dideja insulino poreikis, nes kelinta diena pastebiu, kad aukstesni cukrai po truputi daros. reiks didintis baze, nes kol kas tik nuolat procentukais pasididinu. visgi 24sav jau, tai nereiktu stebetis.
man rodos, man jau dideja insulino poreikis, nes kelinta diena pastebiu, kad aukstesni cukrai po truputi daros. reiks didintis baze, nes kol kas tik nuolat procentukais pasididinu. visgi 24sav jau, tai nereiktu stebetis.
QUOTE(wowavyva @ 2009 09 15, 09:30)
madmuazele, man tavo boliusai na nezinau.. tarkim as kitokius kiekius tiems produktams leisciausi. gal tavo ne baze, o boliusai nesureguliuoti ir isbalansuoja viska?
O kokius? Man kiekviena pastaba reikšminga
na pirmiausiai manau reiketu pusryciu. as irgi neigiau kai man tai liepdavo, bet pamaciau kad geriau. naturaliai jogurtui padengti susileidziu 1-1.5vv, vaisiniam 2-2.5. Tiesiog tai padeda stabiliau issilaikyti iki pietu. Tarkim siryt atsikeliau su 6.5, suvalgiau karums glaistyta sureli, kava su 3 grietinelem ir susileidau 3.5vv. dabar cukrus 5.3mmol.
Vynui su zakuske as arba nesileisdavau, arba labai simboliskai, jei jau to surio ziauriai padaugindavau bet pries leidziantis koki vienetuka visada matuodavau.
as sriuba valgau be duonos, tai isvis leidziuos koki 1vv tik jai. Sumustinis su rieke (ne puse, o ta pilna) duonos tai man reikalauja 3-4vv.
su kokiu cukrum atsikeli ir su kokiu buni pries pietus?
paziurejau pastaruju dienu savo insulino paros dozes, tai yra apie 60vv. is ju apie 19vv yra baze.
klausyk, tu sakyk tiksliai ka suvalgai ir ka tam padengti leidiesi, o mes is savo patirties komentuosim, ka mes darom kartais tikrai naudinga kazka is sono isgirsti
Vynui su zakuske as arba nesileisdavau, arba labai simboliskai, jei jau to surio ziauriai padaugindavau bet pries leidziantis koki vienetuka visada matuodavau.
as sriuba valgau be duonos, tai isvis leidziuos koki 1vv tik jai. Sumustinis su rieke (ne puse, o ta pilna) duonos tai man reikalauja 3-4vv.
su kokiu cukrum atsikeli ir su kokiu buni pries pietus?
paziurejau pastaruju dienu savo insulino paros dozes, tai yra apie 60vv. is ju apie 19vv yra baze.
klausyk, tu sakyk tiksliai ka suvalgai ir ka tam padengti leidiesi, o mes is savo patirties komentuosim, ka mes darom kartais tikrai naudinga kazka is sono isgirsti
Pietums suvalgiau 2 dešreles, pomidorų-agurkų-fetos (ožkų) sūrio salotų su alyvuogių aliejumi ir 3 riekeles juodos duonos. Tos trys riekelės duonos sudarė maždaug vieną gabaliuką atpjautą per visą kepalą. Susileidau 7 VV.