Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (6 tema)

QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 10 10, 14:52)
O ko čia nesuprast?  unsure.gif Jei ji leidžia trumpą/ greitą, sakykim, paskutinįkart vakare, kokią 18- 19 val., o ilgą apie 22 val., tai trumpas kaip tik tuo laiku nustoja veikt, ilgo veikimas dar neprasidėjęs (prasideda apie 1-2 val.). Tai natūraliai ir gaunasi tarpas (plius/ minus 21- 2 val.), kai organizmas lieka be insulino ir cukrai būna aukšti.  1- 2 val. pradeda veikti ilgas, ryte pasiekia piką, tai ir atsikelia su gražiais cukriukais. Ar ne taip?

Ji su pompa.
Bet kad ir su penais, atsikelus 2 val nakties ir pamacius cukru 15 nedasileistum trumpo????As jei nedasileisciau, tai neisivaizduoju su kokiu atsikelciau ryte doh.gif
Atsakyti
nu blin lrs tinklapy nerandu jokio istatymo ar isakymo del priemoku, paieskosiu pirmadieni per litlexa. bet tai butu nesamone, grizimas 7 metus atgal....
Atsakyti
faktas kaip blynas nes as primokejau ir sakyciau nemaza sumele,kai anksciau nemokejau nieko unsure.gif nezinau kiek jame tiesos bet is vaistines ir as isejau kaip maisu trenkta...gal yra ir kitu mamyciu kurios eme kompensuojamuosius vaistus ilgo ir trumpo veikimo pvz.rugseji ar si menesi?idomu kaip jom...labai noretusi kad as klysciau... verysad.gif
Atsakyti
ne nu suma tai tu tikrai nevaikiska sumokejai. III as einu issirasyt insulino (novorapida), tai idomu kokia staigmena gausiu. hm, reik paskambint i vaistine, paklaust kokia cia nauja tvarka. idomu man ta teises akta paskaityt butu gun_bandana.gif

beje, uz koki kiek cia tiek primokejai?
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 10 10, 16:02)
madmuazele su pompa

Aišku, praleidau šitai.
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 10, 16:13)
jau yra priimtas naujas istatymas nuo rugsejo

QUOTE(wowavyva @ 2009 10 10, 16:30)
nu blin lrs tinklapy nerandu jokio istatymo ar isakymo del priemoku

Nuo rugsėjo 1 patvirtintas naujas kompensuojamų vaistų kainynas. Protofanui (dėžutei) priemoka apie 32,34 lt, NovoRapidui- 12,86, Lantus- 10,12, Levemir- 0,08, Humalogui-iki 10Lt, Humulinui- nuo 10 iki 20Lt.
Atsakyti
labai gera gyvent lietuvoj thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 10 10, 15:49)
Nuo rugsėjo 1 patvirtintas naujas kompensuojamų vaistų kainynas. Protofanui (dėžutei) priemoka apie 32,34 lt, NovoRapidui- 12,86, Lantus- 10,12, Levemir- 0,08, Humalogui-iki 10Lt, Humulinui- nuo 10 iki 20Lt.

Eina nafik gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Kiek suprantu, prothofanas brangiausias.
I r pabando man jo nekeist ligoninej del gliukuoto gero, paprasysiu tada, kad man apmoketu uz ji doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 10 10, 13:14)
kriste, as jau kokia savaite gyvenu taip nesamoningai kaip tu. pagrinde vakare ir pries miega prasideda cirkai  doh.gif  tavo aprasyta situacija pries miega ir man buna. nervina iki negalijo  doh.gif

Tai va,nesilaukciau, tai nesinervinciau, o dabar doh.gif

QUOTE(slitka @ 2009 10 10, 14:18)
as irgi galvoju kaip cia man del tos pompos daryt, is tikruju as prie jos labai jau pripratus, ir man ji gana patogi, pliusa dedu vien todel kai naudojau tik penus glikolizuotas buvo tikrai aukstas svyruodavo nuo 8, o pries uzdedant pompa paskutinis buvo beveik 10...tai trumpai tariant nelabai buvo ka ir svarstyt , o kai pompa uzsidejau tai viska gerai susikontroliavau, glikuotas iki 6 buvo nukrites, uztai ir bijau jei po nestumo grysiu prie penu, kad vel nebutu bajeriuku su cukrai ir pan smile.gif
tiesa,o jei as nusiperku pompa, tai man tie priedai jau pradeda kainuot, ligoniu kasos nebekonpensuoja?

As tai galvoju, kad glikolizuotas gresnis tik del to, kad dazniau matuojames, labiau sekam savo cukriukus, kai laukiames, uztai tokie ir rezultatai. Mano pries pompa buvo 7.1, paskui 5.8, o dabar 5.5. Bet cia sakau, tik del to, kad labiau savimi rupinuosi, nes pries tai, tai nevisada ir pasimatuodavau ir isvis zymiai reciau matuodavausi ir sekdavau savo cukrus. Uztai suemus save i rankas ir su penais viskas gerai butu. O priedai net iki 350 lt gali kainuoti menesiui doh.gif . O mums ir taip bus kur pinigelius padet mirksiukas.gif

QUOTE(0rchideja @ 2009 10 10, 16:40)
faktas kaip blynas nes as primokejau ir sakyciau nemaza sumele,kai anksciau nemokejau nieko  unsure.gif nezinau kiek jame tiesos bet is vaistines ir as isejau kaip maisu trenkta...gal yra ir kitu mamyciu kurios eme kompensuojamuosius vaistus ilgo ir trumpo veikimo pvz.rugseji ar si menesi?idomu kaip jom...labai noretusi kad as klysciau... verysad.gif

As emiau Humaloga dviem menesiam, emiau rugsejo 18-a diena, tai primokejau 4 ct, parasyta primoketi 4.34 Lt, nuolaida 4.30 Lt, moketi 4 ct. Tai cia nuolaida turbut su Camelia kortele. Tai pagal ka ir kaip jie cia tas priemokas skaiciuoja, tai neisivaizduoju g.gif
Atsakyti

[/quote]

as naudoju novorapida ir protofana..tai panasiai ir iseitu...uz viena tik apie 30lt.isejo o uz kita beveik 50lt.bet cia trim menesiam pas mane jei kuris kas menesi ima tai bus ne tiek bet visvien blink.gif sumos nemazos...Na kagi sou menai seime tai sou ir reikia laukti visur...dabar jie ta tik ir daro kad butu kuo skurdesniu daugiau o deja nepirke vaistu mes juk negalime,taip kad kiek jie bepadarys priemoka deja mes privalesime pirkti nes gyventi tai reikia...o seimunai tuo tik is naudojasi unsure.gif verysad.gif Kuo toliau tuo baisiau darosi...

Papildyta:
hmmm.tai vat ir idomu man cia idomu....ka ir kaip jie ten skaiciuoja ir ka....as sakiau kai jau kitamet man reikes eiti tai reikes laiko daugiau skirti ir pasidometi pavaiksciojus po vaistines kokios dabar priemokos,nes tikrai buna skirtingu priemoku ir zinok zmogau kuom tiketi blink.gif ...
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2009 10 10, 16:57)
Kiek suprantu, prothofanas brangiausias.

Dar Humulin M3 tokia pat priemoka.
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 10, 18:02)

Priemokos, kurias surašiau žemiau, yra už 5 penus. Tokios galioja visose vaistinėse, nebent dar pati vaistinė taiko kokią menką nuolaidėlę, bet iš principo, tai mūsų nebegelbėja schmoll.gif

Šiaip tai piniginiu atžvilgiu optimaliausias variantas Prtphn keisti Levemiru.
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2009 10 10, 14:07)
Madmuazele, nesuprantu.Nakti buvo cukrus 15, nedasileidai papildomai insulino, o ryte atsikelei su 6 blink.gif

QUOTE(aister @ 2009 10 10, 15:24)
Ji su pompa.
Bet kad ir su penais, atsikelus 2 val nakties ir pamacius cukru 15 nedasileistum trumpo????As jei nedasileisciau, tai neisivaizduoju su kokiu atsikelciau ryte doh.gif

Tai vat, jau kelinta nakti taip ekspermentuoju-ir nepagaunu kampo... nu jei truktu insulino, tai gi ir ryte atsikelciau su aukstais g.gif Ir dar vienas dalykas-bandziau nakti radusi tokius cukriukus ir leistis ir nesileisti, ryte buna panasiai rolleyes.gif

QUOTE(0rchideja @ 2009 10 10, 15:13)
ir dar esu girdejusi kad jau ir uz insulina teks primoketi koks jis bebutu (aisku su pompa nezinau nieko ) as rugseji insulino emiau trim mensiam ir man teko damoketi 80lt.! nors anksciau neteko...vaistininke sake kad jau yra priimtas naujas istatymas nuo rugsejo, kad reikes daugiau maziau primoketi visiem insulinam(ir ilgam ir trumpam )...tai vat ;(

QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 10 10, 15:49)
Aišku, praleidau šitai.

Jo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiwaa @ 2009 10 10, 13:17)
laba, ar tik mes nebusim susitikosios KMKU? pas Petrenko keliavom ilgais tuneliais, mane ir paleido ketvirtadieni... g.gif
va 26 d. vel i klinikas vaziuosiu pas Baliutaviciene bus jau 37 sav. su truputuku, tai pati prasysiuosi guldoma, nes mano gine iseina atostogu, o pirmas dukras gimdziau 38 savaiciu, maniskio darbas paromis, tai bijau pradet gimdyti kai jam bus pamaina... nebus kam nuvest, o pati jau su saremiais vairuot nenoreciau  schmoll.gif o greitaja nepasitikiu, o ir tases tampyt nenoriu pati  ax.gif
mirksiukas.gif

Labas, tai taip, ir panašu, kad dar susitiksim, aš gi irgi guluosi 26 d., fantastika, gal ir gimdysim kartu??? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Dar tikiuos, kad leis išnešiot iki 38 sav. daugiau man nieko iki pilnos laimės!
Atsakyti