Smagu O tu pompa nesioji? Ar nestumo metu naudoji penus? Koki insulina leidiesi? Prasom placiau
na siaip as naudoju penus,siule man pompa bet atsisakiau...kazkokia baime joms jauciu ..su ankstesniais nestumais irgi buvau be pompu tai ir si karteli nerizikuoju...kazkaip jau kai laukiesi tai nemanau kad laikas statytis pompa nes kol susireguliuos cukriukai tai laiko praeis nemazai , ji gerai pries planuojant nestuma ai kazkaip esu ipratusi tai manau kad ir be ju gerai sukuosi neseniai ziurejau gliukuota tai buvo 5.3! manau jis visai neblogas...o naudoju Novorapida ir Protofana...aisku tas papildomas badymasis kamuoja bet nieko nepadarysi o madmuazele laukiesi ar tik planuoji?nes kaip supratau sunkoka su pompa reguliuotis cukriukus?!(jei nemaisau nieko)
Papildyta:
taip draugavau jei taip galima sakyti , mano stazas nemazas nors panasus i daugumos serganciuju 1tipu..eina 17 metukai
Papildyta:
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 10 10, 09:21)
Orchideja, kai laukeisi pirmųjų, jau draugavai su CD?
taip draugavau jei taip galima sakyti , mano stazas nemazas nors panasus i daugumos serganciuju 1tipu..eina 17 metukai
As planuoju... O su pompa niekaip nesusidraugauju Nu kas man patartu-kodel pas mane ryte cukriukai neblogi, o nakti atsikeliu su 12-15 Siandien nakti apie 2 matavausi-buvo 15.1, o ryte - 6.6 - insulino specialiai nedasileidinejau, kad pamatyti ir isitikinti, jog ryte viskas bus gerai
QUOTE(Ugnytė82 @ 2009 10 09, 15:11)
Tai aš taip ir dariau. Po pietų juk tik po 2 val ateina sesutės cukraus matuot, o aš prieš valandą jau būnu susireguliavus. Tai valanda po valgio jei būna 8-9 mmol, viskas ok, jei daugiau tai dasileidžiu. Tik kad pastoviai mažoki cukrūs ligoninėj buvo, 2,6-5 mmol, tai čia nieko nesakė. Bart gavau tik už "naminius" cukrus.
zinai ne tau vienai ligoninej zemi cukrai, tem musiet aplinka veikia, pas mane irgi zemoki budavo , tik viena karta buvo iki 10 uzkiles. matyt is tos baimes kad ilgiau nelaikytu tie cukrai pradeda kritinet
Papildyta:
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 09, 20:48)
Na ka sveikutes visos esamos ir busimos mamytes as irgi jungtis noriu prie jusu, aisku gal ne toks daznas svecias kolkas esu bet tikiuosi pabendrausime stazas pas mane kaip ir daugumos yra nemazas nes irgi nuo vaikystes sergu bet zinau kad prisiziurint nebaisu niekas ir gyventi galima kaip ir sveikiem laaaaabai ilgai
Papildyta:
noriu pasiteirauti ar cia visos mamytes ruosiasi gimdyti kauno klinikose?o gal yra ir kituose miestuose gyvenanciu ir besiruosianciu gimdyti ne kaune?
Papildyta:
noriu pasiteirauti ar cia visos mamytes ruosiasi gimdyti kauno klinikose?o gal yra ir kituose miestuose gyvenanciu ir besiruosianciu gimdyti ne kaune?
sveika prisijungus i musu buri
na esu kauniete tai ir ruosiuos gimdyt kaun klinikose, kito pasirinkimo kaip ir nera
hmm...nu labai idomu...gaila as patirties neturiu su pompom tai todel ir bijau tu suoliu dideliu ypac nestumo metu...kaip suprantu tai pompose tik trumpo veikimo insulinas tai gal reiketu truputi bolusus padidinti butent tuo metu kai cukrus aukstesnis(pvz.kokia 12-1val nakties?) o rytais mazinti kieki suleidimo?!nes cia akivaizdiziai vakariniai labai pakyla...gal daugiau pavalgai arba tiesiog insulino kiekio trukumas ...as taip galvoju
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 10, 09:24)
na siaip as naudoju penus,siule man pompa bet atsisakiau...kazkokia baime joms jauciu ..su ankstesniais nestumais irgi buvau be pompu tai ir si karteli nerizikuoju...kazkaip jau kai laukiesi tai nemanau kad laikas statytis pompa nes kol susireguliuos cukriukai tai laiko praeis nemazai , ji gerai pries planuojant nestuma ai kazkaip esu ipratusi tai manau kad ir be ju gerai sukuosi neseniai ziurejau gliukuota tai buvo 5.3! manau jis visai neblogas...o naudoju Novorapida ir Protofana...aisku tas papildomas badymasis kamuoja bet nieko nepadarysi o madmuazele laukiesi ar tik planuoji?nes kaip supratau sunkoka su pompa reguliuotis cukriukus?!(jei nemaisau nieko)
Papildyta:
Papildyta:
o ir su pirmaisiais leliukais geras cukriukas buvo, koks glikuotas budavo? neatkreipiau demesio, ar nepastebejau, bet kur savo pirmus lelius gimdei?
kadangi mergytes mano buvo planuotos tai stengiausi kad butu ne didesnis nei 7 cukrus...o nestumo metu kazkur laikydavosi gliukuoti apie 6 (truputi daugiau maziau...)...na dabar pastojau kai maitinau dar savo mazaja(jai buvo vos 7menesiukai ) tai cukrus buvo ne is geruju...gavau barti nuo savo gydytojo buvo gliukuotas 8! bet jauciu ne tiek turejau laiko prisiziureti kai maitinau ir ziurejau mazaja ir didziaja ...todel del to jauciu dideli nerima ... na nors daktare man minejo kad svarbiausia kuo anksciau susiimti ir stengtis nenukrypti nuo ribos leidziamos tai stengiuosi ...ir tikiuosi kad labai nepakenkiau leliui del to ...Gimdziau Vilniuje RK ( Raudonajam kryziuje )nes man anksciau rekomendavo gydytojai ir nenusivyliau (kolkas )
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 10, 10:49)
kadangi mergytes mano buvo planuotos tai stengiausi kad butu ne didesnis nei 7 cukrus...o nestumo metu kazkur laikydavosi gliukuoti apie 6 (truputi daugiau maziau...)...na dabar pastojau kai maitinau dar savo mazaja(jai buvo vos 7menesiukai ) tai cukrus buvo ne is geruju...gavau barti nuo savo gydytojo buvo gliukuotas 8! bet jauciu ne tiek turejau laiko prisiziureti kai maitinau ir ziurejau mazaja ir didziaja ...todel del to jauciu dideli nerima ... na nors daktare man minejo kad svarbiausia kuo anksciau susiimti ir stengtis nenukrypti nuo ribos leidziamos tai stengiuosi ...ir tikiuosi kad labai nepakenkiau leliui del to ...Gimdziau Vilniuje RK ( Raudonajam kryziuje )nes man anksciau rekomendavo gydytojai ir nenusivyliau (kolkas )
oi niu tikrai smagu, saunuole, kad taip laikeisi, kaip sakant patirties turi tai ir su treciuoju klecku viskas bus gerai ,o ir treciaji gimdysi Vilniuje?gal gundaisi Kaune?
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 09, 21:06)
na bent pravertus puslapiukus tai matau kad dauguma mamyciu cia gimdo kaune va ir jus matau sausio laukiate tai as irgi laukiuosi ir sausi tureciau gimdyti kokia diena nusimato didysis ivykis?
Na, mums sausio 14-a gimdymo data, na o kaip ten is tikruju bus, tai bus matyt . Musu labai panasus laikas, tik keliu dienu skirtumas, tai jei Kaune gimdysi, tai aisku gali tekti ir susimatyti
Papildyta:
Susinervinau vakar... . Vakare, pries einant miegot buvo 11.4, dasileidau 2.5 vnt., po dvieju valandu pasimatuoju 13.6, dasileidziu 3.5 vnt., dar po dvieju valandu 12.8, vel dasileidziu 3.5, po valandos 11.4, dasileidziu 1 vnt., po dvieju valandu 7.9. Rezultatas-ryte 5.9. Toks jausmas, kad visai i insulina nereagavo . Gal kokio oro tarpas baisinis buvo, tai kol ji nustume, ziurejau, bet ka ten nakti priziuresi, nieko as ten nemaciau
Papildyta:
Pastaruoju metu baisiai cukrai durniuot pradejo, o taip gerai buvo...Baze jau 32.8 vnt., jauciu ir po valgio reikia leistis bandyt daugiau nei iprastai, o tai po valgio soka iki 11-os ir daugiau . Aisku pasimatuoju, dasileidziu ir issilygina, bet vistiek jauciu negerai tokie kilstelejimai po valgio
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 10 10, 12:34)
Na, mums sausio 14-a gimdymo data, na o kaip ten is tikruju bus, tai bus matyt . Musu labai panasus laikas, tik keliu dienu skirtumas, tai jei Kaune gimdysi, tai aisku gali tekti ir susimatyti
Papildyta:
Susinervinau vakar... . Vakare, pries einant miegot buvo 11.4, dasileidau 2.5 vnt., po dvieju valandu pasimatuoju 13.6, dasileidziu 3.5 vnt., dar po dvieju valandu 12.8, vel dasileidziu 3.5, po valandos 11.4, dasileidziu 1 vnt., po dvieju valandu 7.9. Rezultatas-ryte 5.9. Toks jausmas, kad visai i insulina nereagavo . Gal kokio oro tarpas baisinis buvo, tai kol ji nustume, ziurejau, bet ka ten nakti priziuresi, nieko as ten nemaciau
Papildyta:
Pastaruoju metu baisiai cukrai durniuot pradejo, o taip gerai buvo...Baze jau 32.8 vnt., jauciu ir po valgio reikia leistis bandyt daugiau nei iprastai, o tai po valgio soka iki 11-os ir daugiau . Aisku pasimatuoju, dasileidziu ir issilygina, bet vistiek jauciu negerai tokie kilstelejimai po valgio
Papildyta:
Papildyta:
o gal slangute buvo uzsikimsus, arba gal adatyte per ilgai toj pacioj vietoj uzsibuvo? nesuprasi kartais tokiu dalyku pas mane irgi panasiai, po valgio kazko labai uzkilti pradejo, tai irgi pastoviai dasileidineju, irgi kaip ir tu baze pasidinau, bet man tai kaip sakant dar pati pradzia...
QUOTE(slitka @ 2009 10 10, 12:51)
o gal slangute buvo uzsikimsus, arba gal adatyte per ilgai toj pacioj vietoj uzsibuvo? nesuprasi kartais tokiu dalyku pas mane irgi panasiai, po valgio kazko labai uzkilti pradejo, tai irgi pastoviai dasileidineju, irgi kaip ir tu baze pasidinau, bet man tai kaip sakant dar pati pradzia...
nezinau...,o adata, tai ne, nes tik pries diena pakeista buvo . Tai va, matyt mes is tu, kurioms nestumas reikalauja ypac daug insulino . Siandien ir po valgio bandysiu daugiau leistis, ziuresiu kaip bus. O jei del pompos, tai cia ir didziausia ju problema, kad jeigu tik kas netaip, tai cukrus tuoj kosmosas, nepatinka man visai tai . Po gimdymo, grysiu prie penu, nesiruosiu as jos nei pirkt, nei pinigus islaikymui metyt, geriau jau juosteliu dasipirksiu.