Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (6 tema)

slitka, tau dar pradzia nestumo, man tokiu metu dozes visai nebuvo padidejusios. baze buvo 17-18 ir 20-25 boliusai. o dabar doh.gif aitii paguode mane. Eudora, o kaip tau buvo?
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 10 07, 09:57)
slitka, tau dar pradzia nestumo, man tokiu metu dozes visai nebuvo padidejusios. baze buvo 17-18 ir 20-25 boliusai. o dabar  doh.gif aitii paguode mane. Eudora, o kaip tau buvo?

aga, ziuresim kaip cia bus, tik tiek kad jau pradeda durniuot cukrai g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Labai gaila, bet ir man tenka jungtis i jusu bureli verysad.gif Vakar man nustate gestacini diabeta. Uch kaip as issigandus dabar, ypac del to, kad esu ne Lietuvoje (grisiu tik uz 3 savaiciu).

Mergaites, gal trumpai galite parasyti, kokio maisto reiktu visiskai atsisakyti ir kaip sureguliuoti mityba? Cia kur gyvenu (Azijoj) daktarai sako kad nieko tokio, o lietuvos gydytojas sako, kad reikia reguliariai tikrinti cukriuka ir butinai sesti ant dietos.

Mano cukraus lygis po 2 valandu po gliukozes 8.6mmol/L.

labai prasau padekit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kopuste @ 2009 10 07, 14:15)
Sveikos mamytes,

Labai gaila, bet ir man tenka jungtis i jusu bureli  verysad.gif Vakar man nustate gestacini diabeta. Uch kaip as issigandus dabar, ypac del to, kad esu ne Lietuvoje (grisiu tik uz 3 savaiciu).

Mergaites, gal trumpai galite parasyti, kokio maisto reiktu visiskai atsisakyti ir kaip sureguliuoti mityba? Cia kur gyvenu (Azijoj) daktarai sako kad nieko tokio, o lietuvos gydytojas sako, kad reikia reguliariai tikrinti cukriuka ir butinai sesti ant dietos.

Mano cukraus lygis po 2 valandu po gliukozes 8.6mmol/L.

labai prasau padekit  4u.gif

Sveika 4u.gif . Na cia tau truputis patarimu, o siaip paskaitinek musu ankstesnes temutes, mes ten jau galybe kartu apie tai kalbejom mirksiukas.gif

GD serganti moteris dažniausiai niekuo nesiskundžia, neretai jos kraujospūdis padidėja. Būtina jį reguliariai sekti ir koreguoti, atlikti šlapimo tyrimus. Ultragarsu tiriamas vaisiaus dydis, stebima, kaip jis vystosi, ypač paskutinius tris mėnesius iki gimdymo.
Nėščioji turi laikytis nurodytos dietos. Rekomenduojamas kraujo gliukozės kiekis nėščiosioms yra: nevalgius – 5, 3 mmol/l, 1val. po valgio – 7,8 mmol/l, 2 val. po valgio – 6,7 mmol/l.
Jei nepavyksta glikemijos sureguliuoti vien dieta, skiriama ir insulino terapija.

Mityba ir gyvenimo būdas yra labai svarbūs. Praktiškai tiek sergančiųjų cukriniu diabetu, tiek nesergančių mitybos principai yra tie patys.

Valgyti reikia dažnai ir po truputį 5-6 kartus per dieną (3 pagrindiniai valgiai, 2-3 užkandžiai).

Mitybos pagrindą (50-60 proc.) turėtų sudaryti angliavandeniai, didžiąją jų dalį - sunkiai virškinami. Apie 15-20 proc. maisto raciono turėtų sudaryti baltymai, ne daugiau kaip 30-35 proc. - riebalai.

Yra sudaryta vadinamoji mitybos piramidė. Jos pagrindas - tai, ko turėtume suvalgyti daugiausiai. Tai - sudėtiniai angliavandeniai: kruopos, rupi duona, ankštiniai produktai, makaronai, rupūs miltai. Šiuos angliavandenius organizmas pasisavina lėčiau ir cukraus kiekį padidina ne taip greitai. Iš jų turi būti gaunama pagrindinė energija.

Antroje mitybos piramidės vietoje yra vaisiai ir daržovės.

Dar mažiau reikia mėsos, ypač riebios, žuvies, varškės, sūrių ir kitų baltyminių produktų.

Apetitą galima mažinti dedant į patiekalus mažiau prieskonių.

Reiktų stengtis, kad maisto produktų nebūtų visą laiką po ranka, valgyti po truputėlį ir daugiau produktų, turinčių mažai kalorijų, - agurkų, burokų, pomidorų.

Reikia mažinti gyvulinės kilmės riebalų kiekį, didinti skaidulų kiekį. Skaidulos mažina gliukozės pasisavinimą, sukelia sotumo jausmą.

Vengti reikia ir lengvai pasisavinamų angliavandenių - saldumynų - uogienių, tortų, kurie greitai didina cukraus kiekį kraujyje.
Atsakyti
Inguska, imsiesi kokiu nors priemoniu?

Nuo kiekvieno pirmadienio prisiekiu mažinti maisto dozes ir pradėti lankyti aerobiką, bet dėja...
Atsakyti
QUOTE(inguška @ 2009 10 07, 18:54)
Nuo kiekvieno pirmadienio prisiekiu mažinti maisto dozes ir pradėti lankyti aerobiką, bet dėja...

Reiskais reikia rinktis kita savaites diena lotuliukas.gif ax.gif O jei rimtai - sunku bais prisiversti, atrodo isisuki i ta rata...
Atsakyti
4u.gif aciu Kriste1978 uz informacija.man ji taip pat labai aktuali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepa27: 07 spalio 2009 - 20:59
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 10 07, 17:13)
Sveika  4u.gif . Na cia tau truputis patarimu, o siaip paskaitinek musu ankstesnes temutes, mes ten jau galybe kartu apie tai kalbejom  mirksiukas.gif

GD serganti moteris dažniausiai niekuo nesiskundžia, neretai jos kraujospūdis padidėja. Būtina jį reguliariai sekti ir koreguoti, atlikti šlapimo tyrimus. Ultragarsu tiriamas vaisiaus dydis, stebima, kaip jis vystosi, ypač paskutinius tris mėnesius iki gimdymo.
      Nėščioji turi laikytis nurodytos dietos. Rekomenduojamas kraujo gliukozės kiekis nėščiosioms yra: nevalgius – 5, 3 mmol/l, 1val. po valgio – 7,8 mmol/l, 2 val. po valgio – 6,7 mmol/l.
      Jei nepavyksta glikemijos sureguliuoti vien dieta, skiriama ir insulino terapija.

Mityba ir gyvenimo būdas yra labai svarbūs. Praktiškai tiek sergančiųjų cukriniu diabetu, tiek nesergančių mitybos principai yra tie patys.

Valgyti reikia dažnai ir po truputį 5-6 kartus per dieną (3 pagrindiniai valgiai, 2-3 užkandžiai).

Mitybos pagrindą (50-60 proc.) turėtų sudaryti angliavandeniai, didžiąją jų dalį - sunkiai virškinami. Apie 15-20 proc. maisto raciono turėtų sudaryti baltymai, ne daugiau kaip 30-35 proc. - riebalai.

Yra sudaryta vadinamoji mitybos piramidė. Jos pagrindas - tai, ko turėtume suvalgyti daugiausiai. Tai - sudėtiniai angliavandeniai: kruopos, rupi duona, ankštiniai produktai, makaronai, rupūs miltai. Šiuos angliavandenius organizmas pasisavina lėčiau ir cukraus kiekį padidina ne taip greitai. Iš jų turi būti gaunama pagrindinė energija.

Antroje mitybos piramidės vietoje yra vaisiai ir daržovės.

Dar mažiau reikia mėsos, ypač riebios, žuvies, varškės, sūrių ir kitų baltyminių produktų.

Apetitą galima mažinti dedant į patiekalus mažiau prieskonių.

Reiktų stengtis, kad maisto produktų nebūtų visą laiką po ranka, valgyti po truputėlį ir daugiau produktų, turinčių mažai kalorijų, - agurkų, burokų, pomidorų.

Reikia mažinti gyvulinės kilmės riebalų kiekį, didinti skaidulų kiekį. Skaidulos mažina gliukozės pasisavinimą, sukelia sotumo jausmą.

Vengti reikia ir lengvai pasisavinamų angliavandenių - saldumynų - uogienių, tortų, kurie greitai didina cukraus kiekį kraujyje.

Aciu labai uz info! Tikrai labai praverte 4u.gif
Siaip tai man tikrai sokas buvo tokie rezultatai, nes visa gyvenima sportuoju, prisiziuriu maista ir tt. Be to svoris nestumo metu auga labai letai. Kaip cia taip galejo ivykti?? Nezinia doh.gif

O gal galetumet pasakyti kaip su vaisiais? Ar galima juos valgyti? Juk taip skanu... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kopuste @ 2009 10 08, 04:07)
O gal galetumet pasakyti kaip su vaisiais? Ar galima juos valgyti? Juk taip skanu... wub.gif

Va cia gali pasiskaityti kaip skaiciuoti angliavandenius, kokie produktai kiek ir ko turi. Angliavandeniu skaiciavimas sergant cukriniu diabetu Vaisius aisku gali valgyti, bet jie lengvai isisavinamas angliavandenis, greitai kilsteli cukriuka, bet greiciau jis ir nukrenta nei suvalgius, pvz. duonos rieke. Kad galetum matuotis, tai butu lengviau save kontroliuoti ir matyti koks maistas ir kaip tave veikia. Reikia aparatuko cukraus kiekiui kraujyje nustatyti. Bet kadangi tu jo neturi, tai tas tris svaiteles, kol grysi, geriau labiau prisilaikyk su mityba.
Ir dar Mityba sergant cukriniu diabetu
Taisykles bendros tiek sergant CD, tiek GD(kaip pas tave). Tiek, kad mes su pirmo tipo CD, naudojam insulina ir valgom, bent jau as, viska blush2.gif .Ypac dabar, kai laukiuosi, apetitas nezmoniskai padidejes, bet susileidi kiek reikia suvalgytam maisto kiekiui ir viskas rolleyes.gif . Aisku situ mitybos principu reikia laikytis kiekvienai is musu, net ir sveikiems zmonems, bet...nevisada pavyksta ax.gif . Na o tu ,bent jau siuo momentu, grieztai laikykis nurodymu ir viskas bus ok. Sekems tau ir tavo pilvuko gyventojui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 10 07, 22:20)
Reiskais reikia rinktis kita savaites diena lotuliukas.gif  ax.gif  O jei rimtai - sunku bais prisiversti, atrodo isisuki i ta rata...

pritariu tau, kankinuosi ir as del svorio verysad.gif
Atsakyti
O del ko atsirado, tai...mums irgi kaip is giedro dangaus nukrito doh.gif . Na,o Gestacinis cukrinis diabetas - tai angliavandenių apykaitos sutrikimas nėštumo metu, kuris isnyksta pagimdzius. Matyt nestumas tave taip veikia. Tik nestresuok, prisiziurek ir viskas bus gerai smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriste1978: 08 spalio 2009 - 09:22
Sveikos visos senbuvės ir naujai prisijungusios mergaitės 4u.gif
Aš ir vėl nespėju su jumis doh.gif
tiesa, kad jau aš čia tai pasiguosiu - mano pupai jau išlindo pirmas dantukas unsure.gif

QUOTE(wowavyva @ 2009 10 07, 09:57)
Eudora, o kaip tau buvo?

Pas mane pabaigoj buvo apie 78 v.v. (iš jų bazė 28, visa kita - boliusai ir vienkartinės bazės korekcijos).

QUOTE(slitka @ 2009 10 07, 10:48)
aga, ziuresim kaip cia bus, tik tiek kad jau pradeda durniuot cukrai   g.gif

tikrai, kad ankstokai jie pas tave durniuot pradėjo g.gif

QUOTE(kopuste @ 2009 10 07, 14:15)
Sveikos mamytes,
Cia kur gyvenu (Azijoj) daktarai sako kad nieko tokio, o lietuvos gydytojas sako, kad reikia reguliariai tikrinti cukriuka ir butinai sesti ant dietos.

sveika prisijungus 4u.gif
Svarbiausia nesinervuok, jei klausysi LT gydytojų rekomendacijų - tikrai viskas bus gerai mirksiukas.gif O va Azijos gydytojų aš tikrai neklausyčiau schmoll.gif - kad paskui nebūtų kaip kad per žinias rodė, kai naujagimis svėrė 10 blink.gif blink.gif blink.gif kg Nors manau ten turėjo būti abipusis (medikų ir motinos) ir visiškas ligos ignoravimas, kad būtų toks naujagimio svoris doh.gif Žinoma, visur būna išimčių, bet vistik siūlyčiau klausyt lietuvių gydytojų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eudora: 08 spalio 2009 - 13:07