Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (6 tema)

QUOTE(simcool @ 2009 09 13, 20:57)
Kaži kaip ten Madmuazele su savo cukrais g.gif

P....c doh.gif Dar savaitę laiko bandysiu, paskui tikriausiai kibenifeni tą pompą mesiu...
Atsakyti
QUOTE(Wiwaa @ 2009 09 13, 15:16)
esu  nestuke.gif man nuo 28 savaites pradejo kilti cukrus, dabar lankausi pas endikrinologa, bando pripaisyti GD, o gydytojas paskyre cukraus sekima ir dorai nieko nepaaiskino, atseit kai baigsiu tyrima, tad ir pasnekesim... rekomendavo dieta tipo maziau valgyti... o man taip neramu... gal senbuves galetumet imesti kokias nuorodeles pasiskaitymui apie tai... tiesa pries 5 metus buvo deagnuozuota "sutrikusi glikemija", bet pakeiciau mityba ir lyg viskas buvo susitvarke... dabar islindo  verysad.gif  daugiausiai cukrus (po valgio 2 val.) buvo pakiles iki 9.0... ar tai jau labai blogai, kokia itaka vaisiui?...  kokia tikimybe, kad po gimdymo si problema dings?... ne gi ir man reikes insulino?...

Sveika,
na, jeigu tau kažkada jau buvo nustatyta sutrikusi glikemija, tai pagrindinius mitybos principus, turint šią problemėlę, tikrai žinai. Dėl įtakos vaisiui ir ateities po gimdymo, juk čia niekas negali prognozuoti - lankaisi pas gydytojus ir darai viską, ką gali, ir viskas bus gerai. Paskaityk senesnes temas, ten tikrai daug info rasi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 14, 08:50)
P....c doh.gif  Dar savaitę laiko bandysiu, paskui tikriausiai kibenifeni tą pompą mesiu...

Nu bliamba, kaip nefaina, nu, ir dar planavimui vykstant... aš po savo paskutinio glikuoto 5,6 irgi esu vadžias atleidus, visaip ten tie cukrai būna, ir pastebėjau, kad geriausias "priešnuodis" cukrui - fizinis darbas, kad ir nesunkus, pvz. namų tvarkymas, bet kai kasdieninis darbas - 8 val prie kompo, tai š... gaunasi. Nu bet su tavim, aišku, nepalyginsi, aš didesnio nei 15 mmol nesu savo aparatėly išvydus...
Gerai nepamenu, bet man atrodo, kad yra ir be pompos merginų prisiplanavusių ir nėštumą išnešiojusių, gal tikrai pamėgint... arba į klinikas gal paskambint pasitart.. nežinau net ką ir patarti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simcool: 14 rugsėjo 2009 - 07:54
madmuazele, bet tai kaip paaiskint, kad 3 dienas viskas kone idealu, po to vel kosmosas? turi buti kazkokios priezastis. gal tada kai buvai "stebima" pati kazka darei kitaip? na is oro kaip nevyksta niekas. paskambink Petrenko, pasakyk, kad vel ragas.
Atsakyti
Jo, koks ten judėjimas prie kompiuterio 8 valandas sėdint doh.gif Dar bandysiu insuliną didinti, bet jaučiu, kad man ir taip jo per daug yra... ir tas svoris tikrai dėl to toks...
Gal kas žino ką daryti, kad organizmas jautriau reaguotų į insuliną?
Atsakyti
eina svilpt del tu cukru, man irgi jau stogas pradejo vaziuot....vakar visa diena auksti cukrai, vat per pietus tik numusiau iki 3,6m, ant vakaro jau 11,6, vel susivariau vaistu, baze nakciai pasidinau , ryte atsikeliu 10,3, vel arkliska doze susikeidau, suvalgiau jogurta, darbe va ka tik pasimatavau 15 jau rodo , kazkoks kosmaras, tai su penu susileidau vaistus ir adatele perkeliua i kita vieta, visada kateteriuka laikau i pilva idurus, kitos vietos man butu nepatagios, gal sakau jau pilvas atbuko, nepriima insulino?nors kas 4 dienas keiciu adatele ir visada i kita vieta bedu, eina sau, nebuciau nescia sitaip nepergyvenciau, bet kai pilvuke nauja gyvybe nesioju ir zinau kad tokie dalykai jam labai kenkia, tai net verkti norisi atsisedus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 14, 09:23)
Gal kas žino ką daryti, kad organizmas jautriau reaguotų į insuliną?

Na, man jis daug jautriau reguoja, kai sportuoju, matyt, naturalu - pagreiteje medziagu apykaita, "uzsikuria" visas organizmas, tai ir insulinas kokybiskiau veikia. Pas mane irgi tie sokinejimai buvo, bet dabar labiau stebiu save, o rytais dvirati minu apie valanda, tai tikrai geresni ir tolygesni tie cukrai visa para laikosi...
Papildyta:
QUOTE(slitka @ 2009 09 14, 10:38)
adatele perkeliua i kita vieta, visada kateteriuka laikau i pilva idurus, kitos vietos man butu nepatagios, gal sakau jau pilvas atbuko, nepriima insulino?nors kas 4 dienas keiciu adatele ir visada i kita vieta bedu, eina sau, nebuciau nescia sitaip nepergyvenciau, bet kai pilvuke nauja gyvybe nesioju ir zinau kad tokie dalykai jam labai kenkia, tai net verkti norisi atsisedus  verysad.gif

o pas tave pilve nera sukietejimu? jei yra, tai insulinas pro juos gerai neissivaiksto, del to gali kilti cukrai..
Nepergyvenk labai del kenkimo, kol kas maziuko kasa dar neveikia, tai kol kas jo kasa tavo cukru nereguliuoja. O kada tiksliai maziuko kasa pradeda veikti, nepamenu, bet man atrodo, tikrai veliau negu 10 savaite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2009 09 14, 09:39)
o rytais dvirati minu apie valanda, tai tikrai geresni ir tolygesni tie cukrai visa para laikosi...

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Man tinginei turbut butu sakes valanda pramint.Bet jau po antro nestumo noriu nenoriu teks, reiks savo formas susigrazinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aister @ 2009 09 14, 10:47)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Man tinginei turbut butu sakes valanda pramint.Bet jau po antro nestumo noriu nenoriu teks, reiks savo formas susigrazinti biggrin.gif

tai cia dar savaite tik ax.gif Kai Martynas nueina pirmo miego, isijunggiu zaisti carcassonne ir minu - taip nejuciom atminu visa valanda, sudeginu 400-600 kaloriju (na, taip dviratis rodo, o MB juokiasi is manes, kad tikiu biggrin.gif ) Buvau numetus 1,6 kg, ale per savaite 500 g. priaugau - vel teks stipriai dirbt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 14 rugsėjo 2009 - 10:01
QUOTE(Shalna @ 2009 09 14, 10:46)
Na, man jis daug jautriau reguoja, kai sportuoju, matyt, naturalu - pagreiteje medziagu apykaita, "uzsikuria" visas organizmas, tai ir insulinas kokybiskiau veikia. Pas mane irgi tie sokinejimai buvo, bet dabar labiau stebiu save, o rytais dvirati minu apie valanda, tai tikrai geresni ir tolygesni tie cukrai visa para laikosi...
Papildyta:
o pas tave pilve nera sukietejimu? jei yra, tai insulinas pro juos gerai neissivaiksto, del to gali kilti cukrai..
Nepergyvenk labai del kenkimo, kol kas maziuko kasa dar neveikia, tai kol kas jo kasa tavo cukru nereguliuoja. O kada tiksliai maziuko kasa pradeda veikti, nepamenu, bet man atrodo, tikrai veliau negu 10 savaite 4u.gif

nea nera jomkiu sukietejimo, nes pries uzsidedant pompa, as kiekvienais metai eidavau pas masaziste, uzpakali,,kojas, rankas ir pilva masazuodavo nuo tu sukietejimu, tai kai ciupinejausi nieko neradau, apart riebaliuku rinkute smile.gif
niu siek tiek nuraminai, niu susitvarkysiu su tais cukrais.
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 09 14, 08:22)
madmuazele, bet tai kaip paaiskint, kad 3 dienas viskas kone idealu, po to vel kosmosas? turi buti kazkokios priezastis. gal tada kai buvai "stebima" pati kazka darei kitaip? na is oro kaip nevyksta niekas. paskambink Petrenko, pasakyk, kad vel ragas.

Neklausk...nežinau... poroje vietų - vėlai vakare sumažinau insulino kiekį po 0,1 VV.

Aš matyt nemoku ir nesugebu tiesiog valdyti to CD, apsiskaičiuoti insulino VV reikalingumo verysad.gif Nors man Monamedoje sako, kad negerai bazė sudaryta... Bet aš nenoriu didinti to insulino kiekio...ir taip nemažai jo leidžiuosi.
Arba gal kokia slapta infekcija ar koks ligos židinys yra, kurie vis dirgina.
Aš jaučiu dar geram pusmečiui, ar net metams atidėsiu planavimą. Bijau rizikuoti, o ir jaučiu, kad noras dingsta schmoll.gif
Noriu vėl į Italiją....

Atsakyti
mirksiukas.gif
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 14, 15:32)
Aš jaučiu dar geram pusmečiui, ar net metams atidėsiu planavimą. Bijau rizikuoti, o ir jaučiu, kad noras dingsta schmoll.gif
Noriu vėl į Italiją....

Gal iškart taip radikaliai nenuspręsk unsure.gif aišku, kad noras dingsta, bet tai turbūt tik iš baimės, kad tie cukrai durniuoja... pamatysi, pavyks susireguliuoti, ir viskas bus gerai
Atsakyti
Sveikos drinks_cheers.gif . Na, ka gi, as vel po triju dienu sodyboj smile.gif . Kaip as ten atsigaunu, ne tas zodis ax.gif . Tik paukstukai ciulba, ziogai vakarais smuikuoja po langu ir vienu vieni su brangiausiu blush2.gif , tai taip gera..., tai ne miestas su savo sukavimais ir triuksmais schmoll.gif . O madmuazelei tai tik kantrybes, nes daugiau nelabai ir yra ka patarti g.gif . Ir manau, kad pailseti tau pats laikas butu, atitrukti kur nors, tai ir savijauta pasitaisytu mirksiukas.gif . O jeigu jau niekas nepades, tai mesk lauk tu ta pompa, be jos tu maziau problemu turejai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriste1978: 14 rugsėjo 2009 - 17:24