QUOTE(Wiwaa @ 2009 09 13, 15:16)
esu
man nuo 28 savaites pradejo kilti cukrus, dabar lankausi pas endikrinologa, bando pripaisyti GD, o gydytojas paskyre cukraus sekima ir dorai nieko nepaaiskino, atseit kai baigsiu tyrima, tad ir pasnekesim... rekomendavo dieta tipo maziau valgyti... o man taip neramu... gal senbuves galetumet imesti kokias nuorodeles pasiskaitymui apie tai... tiesa pries 5 metus buvo deagnuozuota "sutrikusi glikemija", bet pakeiciau mityba ir lyg viskas buvo susitvarke... dabar islindo
daugiausiai cukrus (po valgio 2 val.) buvo pakiles iki 9.0... ar tai jau labai blogai, kokia itaka vaisiui?... kokia tikimybe, kad po gimdymo si problema dings?... ne gi ir man reikes insulino?...
Sveika,
na, jeigu tau kažkada jau buvo nustatyta sutrikusi glikemija, tai pagrindinius mitybos principus, turint šią problemėlę, tikrai žinai. Dėl įtakos vaisiui ir ateities po gimdymo, juk čia niekas negali prognozuoti - lankaisi pas gydytojus ir darai viską, ką gali, ir viskas bus gerai. Paskaityk senesnes temas, ten tikrai daug info rasi
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 14, 08:50)
P....c
Dar savaitę laiko bandysiu, paskui tikriausiai kibenifeni tą pompą mesiu...
Nu bliamba, kaip nefaina, nu, ir dar planavimui vykstant... aš po savo paskutinio glikuoto 5,6 irgi esu vadžias atleidus, visaip ten tie cukrai būna, ir pastebėjau, kad geriausias "priešnuodis" cukrui - fizinis darbas, kad ir nesunkus, pvz. namų tvarkymas, bet kai kasdieninis darbas - 8 val prie kompo, tai š... gaunasi. Nu bet su tavim, aišku, nepalyginsi, aš didesnio nei 15 mmol nesu savo aparatėly išvydus...
Gerai nepamenu, bet man atrodo, kad yra ir be pompos merginų prisiplanavusių ir nėštumą išnešiojusių, gal tikrai pamėgint... arba į klinikas gal paskambint pasitart.. nežinau net ką ir patarti