Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (6 tema)

vakar mazas 725 svere biggrin.gif o pries lygiai penkias savaites kazkiek virs 300g svere, kai buvau pas genetike. uz menesiuko vel einu pas genetike, ziuresiu ka pasakys. Kol kas vaisiu vidutinio dydzio, nera per didelis. Beje, Eudora, aitii ir kitos jau mamos - kelintoj savaitej jusu maziai uzeme galutine padeti?
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 09 25, 10:34)
vakar mazas 725 svere biggrin.gif o pries lygiai penkias savaites kazkiek virs 300g svere, kai buvau pas genetike. uz menesiuko vel einu pas genetike, ziuresiu ka pasakys. Kol kas vaisiu vidutinio dydzio, nera per didelis. Beje, Eudora, aitii ir kitos jau mamos - kelintoj savaitej jusu maziai uzeme galutine padeti?

norejau paklausti kaip sekesi pas genetikus, paeme tik is venos krauja?
nes man 12 savaite paeme krauja paziurejo echo ir pakartotinai liepe ateiti kai bus 20 saviaciu - tada vel ziurejo tik echo, nes kraujo tyrimai buvo geri. tai tiek,
p.s tada as dar nezinaojua kad truiu gliukozes sutrikima. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zizi @ 2009 09 25, 10:23)
norejau paklausti kaip sekesi pas genetikus, paeme tik is venos krauja?
nes man 12 savaite paeme krauja paziurejo echo ir pakartotinai liepe ateiti kai bus 20 saviaciu - tada vel ziurejo tik echo, nes kraujo tyrimai buvo geri. tai tiek,
p.s tada as dar nezinaojua kad truiu gliukozes sutrikima. schmoll.gif

norejua pasiklausti, gal durnai nuskambes blush2.gif o kas siuncia pas genetikus? ir butent keliu savaiciu suncia, ka konkreciai ten nustatineja, ir tie genetikai pvz. Kaune, klinikose randasi?
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2009 09 25, 11:31)
norejua pasiklausti, gal durnai nuskambes  blush2.gif  o kas siuncia pas genetikus? ir butent keliu savaiciu suncia, ka konkreciai ten nustatineja, ir tie genetikai pvz. Kaune, klinikose randasi?

man siuntima israse man gydytoja, o as pati skambinu asmeniskai genetikei, nes siaip einu, pati savo noru i santariskes.( bet yra ir kaune) su pirmu buvau, tai kazkaip ir dabar norejosi pasikonsultuoti. pas genetikuos nuo 11 - 12 savaites, tada gerai matosi sprando rauksle ir imama kraujo tyrimai del rizikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zizi: 25 rugsėjo 2009 - 09:40
pas genetikus reikia eiti 11-12sav, po to antras kartas 16-20sav.
As buvau santariskese genetikos centre, apie KMUK nelabai ka zinau. http://www.santa.lt/...php?-1756350289 va pasiskaitykit, yra naudingos info. Be to, genetiku tema supermamoj informatyvi smile.gif
12savaite ziuri sprando rauksle, nosies kauliuka. Kadangi jokiu itarimu del to man nekilo, rauksle buvo l.maza, tai as tuo laikotarpiu pas genetikus nejau. Ejau 19sav ir mano pagrindinis tikslas buvo vidiniu organu issivystimas. Bet visgi dare ir kraujo tyrimus, kad isitikinti, kad tikrai viskas ok. Padidintos rizikos nebuvo. Dabar eisiu kontrolinei apziurai 28-30savaite. Tada jau dar giliau ziuri vidinius organus, ju sandara. Zinoma, jei kazkas yra blogai, tai tu nieko nebepadarysi, bet tiesiog gimus kudikiui zinosi, kad tarkim yra inkstu patologija kazkokia ir ja gydysi.
Pas genetikus siuncia priziurintis ginekologas. Su siuntimais eiles mazdaug 2menesiu, be siuntimu, mokamai eiliu praktiskai nera. Echo + konsultacija apie 300lt, su kraujo tyrimais beveik 500lt. Gimdos vandenu tyrimas, jei jo reikia 1800lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wowavyva: 25 rugsėjo 2009 - 09:52
QUOTE(wowavyva @ 2009 09 25, 09:34)

oi, nu ir kaip jis pas tave gali būti per didelis kai tavo tokie idealūs cukrai thumbup.gif
o dėl tos galutinės padėties tai čia slidus reikalas - jie galoi būti teisingai įsitaisę nuo kokios 32 savaitės, o po to ima ir apsiverčia likus kelioms dienoms iki gimdymo lotuliukas.gif ir lygiai taip pat gali būti atvirkštinis variantas - t.y. įsitaisyti tinkamoj padėty tik paskutinėm dienom, nors prieš tai visą laiką galėjo sėdėt wub.gif O maniškė kiek pamenu jau nuo 32 ar 33 savaitės buvo žemyn galva ir nepersigalvojo iki pat gimimo thumbup.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,
norejau paklausti del Birziecio, jei kas pas ji taretes.... kokio dydzio "padeka" pas ji buna blush2.gif

kaskaip nemazai teigiamu atsiliepimu randu tai iskilo klausimelis...

nes kuo toliau vis labiau galvoju, kad reikia gimdyti is anksto susitarus...

Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 09 25, 10:52)
pas genetikus reikia eiti 11-12sav, po to antras kartas 16-20sav.
As buvau santariskese genetikos centre, apie KMUK nelabai ka zinau. http://www.santa.lt/...php?-1756350289 va pasiskaitykit, yra naudingos info. Be to, genetiku tema supermamoj informatyvi smile.gif
12savaite ziuri sprando rauksle, nosies kauliuka. Kadangi jokiu itarimu del to man nekilo, rauksle buvo l.maza, tai as tuo laikotarpiu pas genetikus nejau. Ejau 19sav ir mano pagrindinis tikslas buvo vidiniu organu issivystimas. Bet visgi dare ir kraujo tyrimus, kad isitikinti, kad tikrai viskas ok. Padidintos rizikos nebuvo. Dabar eisiu kontrolinei apziurai 28-30savaite. Tada jau dar giliau ziuri vidinius organus, ju sandara. Zinoma, jei kazkas yra blogai, tai tu nieko nebepadarysi, bet tiesiog gimus kudikiui zinosi, kad tarkim yra inkstu patologija kazkokia ir ja gydysi.
Pas genetikus siuncia priziurintis ginekologas. Su siuntimais eiles mazdaug 2menesiu, be siuntimu, mokamai eiliu praktiskai nera. Echo + konsultacija apie 300lt, su kraujo tyrimais beveik 500lt. Gimdos vandenu tyrimas, jei jo reikia 1800lt.

jop, nemazos sumos....niu as pas birzieti uzsiregistravau spalio 7 d. tai manau jis jei ir reikes tai pasius pas genetikus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Wiwaa @ 2009 09 25, 12:57)
sveikos mamytes,
norejau paklausti del Birziecio, jei kas pas ji taretes.... kokio dydzio "padeka" pas ji buna  blush2.gif

kaskaip nemazai teigiamu atsiliepimu randu tai iskilo klausimelis...

nes kuo toliau vis labiau galvoju, kad reikia gimdyti is anksto susitarus...

tiesa pasakius ir man sis klausimas darosi aktualus blush2.gif
Atsakyti
mergaites, kokia itaka kudikui turi zemi cukrai?
Atsakyti
bent jau man Birzietis sake (kai gulejau kmuk 5sav), kad nera reikalo eiti pas genetikus, nes rizikos grupeje nesu (del amziaus ar sirgimu giminej). Bet vilniuje priziurintis gydytojas pasake, kad butinai reikia apie 18-20sav pasiziuret issamiai.
Atsakyti
tol, kol nehipuoji ir esi sąmoninga - kaip ir neturi mirksiukas.gif pas mane irgi cukrai buvo prie žemesnių, bet tai kad aš dar prie 2,5 mmol normaliai jaučiuosi doh.gif tai irgi kamantinėjau gyd. Biržietį kokia čia ta įtaka leliai - tai jis man sakydavo, kad jau geriau šiek tiek žemesni nei aukštesni, nes aukštesni
tai gali pakenkti leliai, o va mažesni - tai labiau mamai pavojingai nei leliai. Ir dar sakė, kad endokrinologai be reikalo stresina būsimas mamytes dėl tų žemesnių cukrų - iš ginekologinės/akušerinės pusės žemesni cukrai nėra totalus blogis lotuliukas.gif

QUOTE(slitka @ 2009 09 25, 13:28)
mergaites, kokia itaka kudikui turi zemi cukrai?

Atsakyti
Man ta pati sake Birzietis kaip ir tau wowavyva "
kad nera reikalo eiti pas genetikus, nes rizikos grupeje nesu (del amziaus ar sirgimu giminej)"
Mano Domukas 30 savaite buvo žemyn galva ir taip iki pabaigos.
Eudora pasirode, bigsmile.gif bigsmile.gif kaip gyvenat, kaip dukryte.???
Atsakyti