Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškas vaikų darželis

QUOTE(Žiogelis @ 2009 09 23, 15:53)
... Kol kas man ši idėja atrodo sunkiai įgyvendinama dėl brangumo. Bet... niekada nesakyk niekada, tad sėkmės jums dideliausios  4u.gif

drinks_cheers.gif nebent sąlyginai ekologiškas darželis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gudrene @ 2009 09 23, 16:15)
drinks_cheers.gif  nebent sąlyginai ekologiškas darželis  biggrin.gif

Pasvajoti galima. O svajones pildosi juk,ar ne? mirksiukas.gif Be to jei susirinktu labai labai norinciu ir labai labai svajojanciu, kiti tiesiog pritaranciu ir padedanciu, nupirktu tu kreideliu, to lako ir to medzio biggrin.gif . Galima rasti remeju, reklamuojant ju pvz. eko produkcija ir t.t.
Variantu tikrai yra. Biznio is to nebus, taciau kad pragyventi tokiam darzeliui as matau sansu smile.gif
Prisideciau ir pati- nupirkciau kreideliu biggrin.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 23 rugsėjo 2009 - 15:49
QUOTE(Diva:) @ 2009 09 23, 16:42)
Variantu tikrai yra. Biznio is to nebus, taciau kad pragyventi tokiam darzeliui as matau sansu  smile.gif 

Tai taip šansų kaip Jūs sakot yra wink.gif bet kiek iš jų realių mastau.gif
Aišku stipriai stipriai panorėjus......reikia bandyti wink.gif

Sėkmės 4u.gif

Atsakyti
Mes taip pat galvojam su vyru, kas bus, kai reikes vaika i darzeli leisti...
Net nesvajoju apie 100 proc ekologiska, bet ka vaikas valgo ir kuo kveluoja - be galo svarbu.
Butu gerai bent geresnis normalus maistas ir valymas be chemijos, taip pat be plastikiniu zaislu (arba tik kokybisku, bet tokiu nezinau). Jau ir tai man butu gerai.
O del lavinimo - esu salininke, kad reikia vaikui leist dziaugtis vaikyste, o mokysis kai ateis laikas - mokykloj (aisku visokie lavinamieji zaidimai kas kita, bet pries - anglu ir visokias pamokeles darzelyje).
Atsakyti
As labai uz tokio darziuko kurima Kaune ir prisideciau kuo galeciau!!!
Papildyta:
Jau ne uz kalnu laikas kai reikes vaika i darzeli leisti o baisu paklausius, ka jie ten valgo, nes namie tokiu dalyku net neragaves. Mes irgi daugmaz visa savo gyvenamaja aplinka pertvarkem i sveikesne ekologiskesne todel noretusi, kad ir toliau vaikelis augtu tokioj aplinkoj, o pasirodo tai padaryti yra labai sunku...Todel si eko darzelio ideja butu super.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 09 23, 16:42)
Pasvajoti galima. O svajones pildosi juk,ar ne? mirksiukas.gif  Be to jei susirinktu labai labai norinciu ir labai labai svajojanciu, kiti tiesiog pritaranciu ir padedanciu, nupirktu tu kreideliu, to lako ir to medzio  biggrin.gif  . Galima rasti remeju, reklamuojant ju pvz. eko produkcija ir t.t.
Variantu tikrai yra. Biznio is to nebus, taciau kad pragyventi tokiam darzeliui as matau sansu  smile.gif 

QUOTE(ingridzi @ 2010 03 12, 17:00)
As labai uz tokio darziuko kurima Kaune ir prisideciau kuo galeciau!!!

drinks_cheers.gif Ir as palaikau sia ideja, o ir sumoketi daugiau nebutu gaila, be to nebutina nuproteti su pvz patalyne is ekologiskos medvilnes sertifikuota, svarbiausia, kad maistas butu ekologiskas ir zaislai kokybiski...

Na as dar paauginsiu savo maziu kokius pora meteliu, iki tol gal atsiras tokiu darzeliu, o gal kas pasiulys verslo ideja, prisijungsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Manau, kad 100 proc. ekologiskas darzelis bent jau Lietuvoje kol kas yra utopija. Jis tiesiog butu per brangus. Be to, uz darzelio ribu vaikas vis tiek tures susidurti su ne vien tik ekologiska aplinka. Taciau ideja kurti darzeli, kuriame butu taikoma kuo daugiau ekologijos principu, labai grazi ir reikalinga. Ir tikiu, kad atsiras zmoniu, kurie ja igyvendins
Atsakyti
Idėja labai gera, bet, kaip ir daugelis pasisakė, nelabai įgyvendinama, ypač, jei viskas turėtų būti eko.

Ir jei jau viskas nuo dažų iki patalynės ir kitų daiktų butų eko, man kažkaip nesveikai atrodo. Tada ir tėvelių namai ir automobilis turi būti eko. Nes koks tikslas leisti vaiką į eko darželį, jei namie nėra viskas eko.
Atsakyti
Eko jau skelbiasi ir L. Giros esantis privatus darželis ) (kol kas pavadinimas 'užkritęs' doh.gif , bet jei gerai pamenu "Dūzginėlis" g.gif ). Anksčiau buvo ne eko, na, bet mados diktuoja savo.... biggrin.gif
Šalia dažnai būnam, tai kai pamačiau tą iškabą didelėm raidėm 'eko' net nustėrau..o po to ilgai juokiausi cool.gif Kaip viskas lengva...
Atsakyti
aha, ypac "ekologiskas" sito duzginelio meniu - is smalsumo i ju psl ilindau ir buvau "nukauta" momentaliai... Nors ka as zinau, gal, pvz meniu esanti pieniska desra - kokia nors ekologiska naujove... arba pvz netikras zuikis is kokio nors ekologiskai auginto bekoniuko... doh.gif http://www.duzgineli...index.php?id=68 Nu bet "puiki" tuomet ta musu salis, jei bile kas sau gali kabinetis iskabas "ekologiskas"... doh.gif
Atsakyti
Netrukus vyks tokia Nacionalinė idėjų diena. Galbūt reikėtų ten tokią idėją iškelti?

Man įdomu, kaip yra užsienyje su tais eko darželiais. Manau, kad ten dalį tikrai kompensuoja valstybė. Netikiu, kad į eko darželius gali eiti tik turtuoliai...
Atsakyti
QUOTE(maziuk @ 2010 05 25, 11:17)
aha, ypac "ekologiskas" sito duzginelio meniu - is smalsumo i ju psl ilindau ir buvau "nukauta" momentaliai... Nors ka as zinau, gal, pvz meniu esanti pieniska desra - kokia nors ekologiska naujove...  arba pvz netikras zuikis is kokio nors ekologiskai auginto bekoniuko... doh.gif  http://www.duzgineli...index.php?id=68  Nu bet "puiki" tuomet ta musu salis, jei bile kas sau gali kabinetis iskabas "ekologiskas"... doh.gif

Aš tai tikiu, kad tas darželis tikrai smagus ir geras vaikučiams, bet man visi tie 'spekuliavimai' ekologiškumo sąvoka schmoll.gif , tuo labiau, kad šiuo metu, kai ekologiškumas visur labai eskaluojamas ir jo vaikomasi, tai panašiausias persiorentavimas ne vien dėl idėjos, bet ir dėl naudos..na, čia mano subjektyvi nuomonė žinoma..

To nepakanka, kad būti ekologišku, kas rašoma. To beje mokoma ir įprastuose, valstybiniuose darželiuose ax.gif Mano dukrytė būtent darželyje išmoko rūšiuoti atliekas, abi kartu nešam naudotus elementus į spec. vietas atiduot ir daželyje irgi būdavo 'gamtos dienos", kai sodindavo augalėlius, prieskonius ir pan. smile.gif Buvo ir ekologijos pamokėlės..kas tai yra ir pan., bet nuo to darželis netapo 'ekologišku' ax.gif
Atsakyti