Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

gerai jum panos kurios paskutinės čia rašėte temoje, kad jūs bent turit darbus biggrin.gif aš darbo neturiu ir man atrodo žygdarbis išvis kažkur iš namų išsikrapštyt doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Kiciule @ 2011 11 24, 17:04)
Bet galiu pasakyti-pradejus gydytis, visas mastymas pasikeicia. Ne taip ima pyktis, neisizeidi del kiekvienos smulkmenos, neatrodo, kad tave kazkas bando sumenkint ar nuskriaust. Nebeklausi saves KODEL ir KODEL?


Būtent, pradedi kiap vertinti aplinką, save, savo ligą, na, gal nebe taip adekvačiai vertini vaistų poveikį, nes jau simptomai būna apmažėję, pvz aš kai gerdavau Seroxat man draugas sakė, akd visą laiką atrodau biškį apsvaigus ir sulėtėję judesiai, tuo tarpu aš jaučiausi normali:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo devuška: 12 gruodžio 2012 - 02:11
Kažkur 9 metus jau sergu depresija ir kažkaip prošvaisčių išsikapstyt nėra.buna protarpiais gerai,bet po kurio laiko vėl į tamsą neriu..ir tai kartojasi,kaip užsukta
Atsakyti
QUOTE(Zuikis Su Triko @ 2012 12 25, 22:15)
Kažkur 9 metus jau sergu depresija ir kažkaip prošvaisčių išsikapstyt nėra.buna protarpiais gerai,bet po kurio laiko vėl į tamsą neriu..ir tai kartojasi,kaip užsukta


aha, gerai paskaičiavus man irgi tiek metų tęsiasi tik ją neseniai atpažino.
O tu viską išbandei , vaistus, psichoterapiją, sportą? Nes aš tai viską bet irgi nelabai kas gaunasi
Atsakyti
Paskaita
Atsakyti
Nu ka, laba diena 4u.gif
Jau turiu patvirtina nerimastingos depresijos diagnoze. Bandau kapstytis, be galo sunku, nes esu viena.
Gal kas norit lankyti jogos uzsiemimus Kaune? Ar ka nors kita? Vienai nesiseka, gal atsiras norinciu?
Atsakyti
Sveikos smile.gif

matau paskutiniai postai buvo gan senokai, tai viliuosi, kad iveikete savo depresijas bigsmile.gif

O as dabar susimasciau kad turbut kaip tik ja isitaisius turiu verysad.gif ... Nezinau nei kaip pasakyt, bet atkreipti demesi pradejau i tai kad jauciuos tokia kasdien pavargus, atrodo miego trukumas, apatiskumas... dar plius vis uzeinantis smaugimas (toks ispudis kad kas salika ant kaklo butu uzmete is nugaros ir temptu) ... nenoras ka nors daryt... pasidariau juoda pedante, menkiausias trupinelis ant zemes, daiktas ne vietoj erzina, vaiko isdykavimas ir erzina verysad.gif ... Tiesa pradejau sirgt svetimom ligom (drauge sunkiai serga), tai man toks smugis buvo. Dabar visokios mintys lenda negeros, sau degnoziu visokiu imi prisirasineju info intrenete ieskau ir jau vidinis jausmas sako, kad tai labai negerai... sad.gif bet kaip to atsikartyti...

kol kas ieskausi intensyviai darbo, bet va beda kad viena diena buna tas didelis nenusakomas upas eiti nesti cv kita diena as jau savo jegom nepasitikiu, atrodo nesuprasiu kalbos ka man sako ( as ne LT), pati nepasakysiu, susimausiu ir aplamai kas cia gero.... vien tik namu sienos, puodai ir kazkoks prasijudinimas kuris buna tik savaitgaliais.... Va dabar rasau ir atrodo iki siol pati to nepastebejau, bet va kai surasiau viskas taip atitinka ir taip ne kaip skamba sad.gif.... Nezinau ko imtis, labiausiai vargina tas smaugimas sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charizmaaa: 16 rugsėjo 2013 - 14:57
charizma, išgyvenau tavo išvardintus požymius prieš 2,5 metų - darbe (dirbu su klientais) užeidavo toks smaugimas, kad nežinodavau kur dėtis, baisu buvo, kas čia man darosi. Pradėjau lankytis pas gydytojus - jie pasakė, kad reikia skydliaukę tirtis, tyriausi tą skydliaukę, nieko ten baisaus nerado. Simptomai nepraeina, aš einu iš proto, dirbti nebegaliu (pasiemiau nedarbingumą, o atrodė, kad nebesugebėsiu daugiau dirbti, ruošiausi palikti darbą), prisigalvojau visokių ligų, nemiegojau naktimis, isterijos, baimės, panikos... kol galų gale atsiradau pas psichiatrą, parašė AD, gėriau apie dvejus metus, susitvarkiau su savimi, nusiraminau, smaugimas, baimės, panikos praėjo, grįžau į darbą. Šių metų pavasarį užsiminiau gydytojai, kad norėčiau nutraukti vaistų gėrimą, kadangi jaučiuosi visai neblogai. Gydytoja pasakė, kad jei nebegersiu vaistų - nusižudysiu... Išsigandau, verkiau, kad turėsiu vartoti AD visą likusį gyvenimą (man 31)... bet vasaros pradžioje pati nutraukiau jų vartojimą, savijauta nepasikeitė, gyvenu, kiek tai įmanoma, normalų gyvenimą. Manau, kad ateityje jų man prireiks, bet jeigu tik galiu dabar gyvenu kolkas be jų.

Taigi, nebijokite psichiatro, parašys vaistukų, pagersite kurį laiką ir Jūsų gyvenimo kokybė tikrai pagerės, sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Žinau, kad lengvesniai depresijos formai gydyti tinka jonažolių arbata jonazoles bet ją reikia vartoti pakankamai ilgai (+ negalima vartoti vasarą esant aktyviai saulei, bet tiksliau apie tai rašoma informaciniame lapelyje...). Kai kuriose ES šalyse ši vaistažolė parduodama su receptu, bet Lietuvoje galima laisvai įsigyti.
Kita vertus, kai kankina rimta depresija, reikai kreiptis į tinkama specialistą ir klausyti jo nurodymų...
Atsakyti
QUOTE(ttutte @ 2013 09 21, 18:06)
Gydytoja pasakė, kad jei nebegersiu vaistų - nusižudysiu... Išsigandau, verkiau, kad turėsiu vartoti AD visą likusį gyvenimą (man 31)... bet vasaros pradžioje pati nutraukiau jų vartojimą, savijauta nepasikeitė, gyvenu, kiek tai įmanoma, normalų gyvenimą. Manau, kad ateityje jų man prireiks, bet jeigu tik galiu dabar gyvenu kolkas be jų.

Taigi, nebijokite psichiatro, parašys vaistukų, pagersite kurį laiką ir Jūsų gyvenimo kokybė tikrai pagerės, sėkmės  4u.gif



Sunku patikėti, kad gydytojas taip ir pasakė. Taip, depresija sergantys žmonės yra didesnėje rizikos grupėje nusižudyti, bet tai dar nereiškia, kad nustojus gerti vaistus tikrai tikrai šoksite pro langą.

Labai liūdna girdėti, jog šiais laikais tokia lengva ranka siūloma gerti vaistus. Taip, kai žmogui ištiesų blogai, vaistai padeda susitvarkyti su savimi, pradėti kažką veikti, nuslopinti suicidines mintis. Tačiau ilgalaikėje perspektyvoje, jie negydo, tik slopina simptomus.

Šiuolaikinė sveikatos filosofija pabrėžia, jog būtinas biopsichosocialinis požiūris. T.y. žmogui reikalinga visapusiška pagalba - medicinė, socialinė, psichologinė. Šnekant žmonių kalba, vaistai/psichiatras padeda pradžioje; tada giliau dirbama su psichologu arba psichoterapeutu ir viso šito proceso metu būtina aplinkinių parama.

Sutikit, vaistai, numeta atsakomybę nuo jūsų pačių. Lyg mąstytumėte "aš pats nieko negaliu padaryti dėl savo savijautos. Kalta aplinka, vyras, šeima, gydytojas, visuomenė, o padėti gali tik vaistai, pats nieko pakeisti negaliu. " žinau, kad čia aštriai ir hiperbolizuotai parašiau, bet tikrai labai gaila matyti, jog daugėja nuo medikamentų priklausomų žmonių. Vaikšto kaip daržovės ir niekada neišlipa iš tos apatiškos, savęs gailėjimo būsenos.


Mano nuoširdus patarimas, jei taip blogai, kad negalite atsikelti iš lovos - kreipkitės pas psichiatrą ir jei jau nėra kitos iš eities, gerkite vaistus. Tačiau kai bent kiek palengvės, imkite dirbti su savimi (su artimųjų ir specialistų pagalba). Prisiimkite atsakomybę už tai kaip jaučiatės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ammba: 06 sausio 2014 - 19:08
[quote=markss,2012 11 03, 11:53]
Jei jaučiate svarbą ir poreikį pabandyti išspręsti savo sunkumus, geriau pažinti save, gyventi laisvesnį ir pilnavertiškesnį gyvenimą, siūlau apsilankyti psichoterapinėse konsultacijose.
Man 42 metai. Esu baigęs Filosofijos fakultetą Vilniaus Universitete. Šiuo metu studijuoju Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institute Birštone. Privačia praktika užsiimu nuo 2012 metų. Darbo grafikas laisvas. Dėl priėmimo laiko tariamasi atskirai su kiekvienu klientu. Pirmasis susitikimas nemokamas. Kiti pagal susitarimą, nuo 20 iki 40 litų.


O su sezonine depresija Jus galite padėti?


Papildyta:
QUOTE(Laimooote @ 2013 11 14, 12:33)
Žinau, kad lengvesniai depresijos formai gydyti tinka jonažolių arbata jonazoles bet ją reikia vartoti pakankamai ilgai (+ negalima vartoti vasarą esant aktyviai saulei, bet tiksliau apie tai rašoma informaciniame lapelyje...). Kai kuriose ES šalyse ši vaistažolė parduodama su receptu, bet Lietuvoje galima laisvai įsigyti.
Kita vertus, kai kankina rimta depresija, reikai kreiptis į tinkama specialistą ir klausyti jo nurodymų...



Ar sezoninei depresijai šios žolelės padeda? Girdėjau dar tokį "cerdyston" - gal čia geresnis irgi žolinis preparatas?
Atsakyti
,,Cesradyston" jonazoliu pagrindu ir yra.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zinanti25 @ 2014 01 19, 18:12)
,,Cesradyston" jonazoliu pagrindu ir yra.smile.gif


Ačiū, paieškosiu vaistinėje smile.gif
Atsakyti