Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(Lstan @ 2009 12 08, 14:49)

Lstan, 08 Gru 2009 - 14:49, parašė:

Sveikutės, kad jau išsivystė diskusija noriu paklausti kaip jūsų kraujo rezusas, mano -, o vyro +. Ar tai neturi kažin įtakos, mane operavęs gydytojas tvirtino ,kad negali būti jokio ryšio , bet va įdomu kaip kitoms. Žiūriu ir Izabelės Tomas sirgo gelta. Ir dar kažkur skaičiau, kad paveldima tik iš motinos pusės, bet mūsų giminje nėra , o mano vyro tolimų giminaičių tarpe net du yra su DS. Mes genetikos centre nebuvom, Klaipėdos gimdymo namuos diagnozavo iš karto: delno raukšlė, akytės ir širdies yda ir viskas.

Sveikutės, kad jau išsivystė diskusija noriu paklausti kaip jūsų kraujo rezusas, mano -, o vyro +. Ar tai neturi kažin įtakos, mane operavęs gydytojas tvirtino ,kad negali būti jokio ryšio , bet va įdomu kaip kitoms. Žiūriu ir Izabelės Tomas sirgo gelta. Ir dar kažkur skaičiau, kad paveldima tik iš motinos pusės, bet mūsų giminje nėra , o mano vyro tolimų giminaičių tarpe net du yra su DS. Mes genetikos centre nebuvom, Klaipėdos gimdymo namuos diagnozavo iš karto: delno raukšlė, akytės ir širdies yda ir viskas.

Musu su vyru abu + , gimineje nera nieko panasaus, jokiu paveldimumu, tai sake kad gali buti paprasciausiai per pati apsivaisinima, kazkas su lastelem ne taip ir viskas, o kas del klp tai jie mums ir pasake kad yra delnine rauksle kai nuvykom i vln, genetike sako jog jos nera smile.gif vieneim gydytojam yra kitiem nera biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lstan @ 2009 12 08, 14:49)

Musu irgi abieju + buvo,gimineje irgi nebuvo ne vieno su DS....o gelta tai yra kad ir sveiki vaikuciai - naujagimiai suserga....Delno rauksle....pas Toma lyg ir tokios pat ,kaip ir pas mane,nera tos vientisos...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo izabele111: 08 gruodžio 2009 - 15:26
Sveikos mamytes 4u.gif

Jau greitai pasibaigs musu sita tema ir reikes sukurti nauja.Tai jeigu jus nieko pries naujoje temoje pirmame puslapyje surasyciau visu musu maziuku gimtadienius.Jeigu jus nieko pries ir sutinkat,tai tada man i az atsiuskit savo angeliuku vardus ir gimimo data 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,
Tik genetiniai tyrimai parodo ar tai paveldima. 95% gimsta su trisioma, 4% paveldima(kai vienas iš tėvų yra nešiotojas ir pasireiškia tik vaikams), 1% kai pirmas vaikas o mamai virš 35 m. Net mokslininkai negali atsakyti kodėl tokie vaikai gimsta yra tik spėliojama. g.gif
Aš manau tokie vaikučiai siunčiami tik stipriems ir begalo mylintiems žmonėms,kurie dėl savo saulyčių padarys viską. wub.gif wub.gif
Atsakyti
O gal kuriai mamytei teko darytis tyrimus del 15 chromosomos, cia kiek supratau butent del is tevu nesiotoju. Mums liepe su vyru pasidaryti genetinius tyrimus g.gif butent del 15 chromosomos, mat pas mano mergyte 15 chromosomoje viena lastele yra didesne uz kita, o turi buti vienodos.
Atsakyti
QUOTE(kissaule @ 2009 12 08, 22:46)

kissaule, 08 Gru 2009 - 22:46, parašė:

kissaule, 08 Gru 2009 - 22:46, parašė:

O gal kuriai mamytei teko darytis tyrimus del 15 chromosomos, cia kiek supratau butent del is tevu nesiotoju. Mums liepe su vyru pasidaryti genetinius tyrimus  g.gif  butent del 15 chromosomos, mat pas mano mergyte 15 chromosomoje viena lastele yra didesne uz kita, o turi buti vienodos.

O gal kuriai mamytei teko darytis tyrimus del 15 chromosomos, cia kiek supratau butent del is tevu nesiotoju. Mums liepe su vyru pasidaryti genetinius tyrimus  g.gif  butent del 15 chromosomos, mat pas mano mergyte 15 chromosomoje viena lastele yra didesne uz kita, o turi buti vienodos.

niekas nieko niekada apie tai neprase,ir isvis pirma karta girdziu......

Labadiena mamukai mirksiukas.gif
Atsakyti

Aš manau tokie vaikučiai siunčiami tik stipriems ir begalo mylintiems žmonėms,kurie dėl savo saulyčių padarys viską. wub.gif wub.gif
[/quote]
Labai teisingai pasakyta :.
o siaip mamytes matau cia aiskinates priezasti del ko taip atsitinka, as manau neverta, taip atsitiko i tiek, niekas negali duoti tikslaus atsakimo kodel taip atsitinka, net gi tie patys gynetikai. Ir tyrimai kurie buna imami nestumo metui irgi buna netikslus ir neisada parodo ar vaikiukas sveikas, nebent pasirisit imti vaikiuko vandenys, bet tai labai rezikingas tyrimas.
O dabar kai mes jau tokius lialkus turim reikia tik dziaugtys jais 4u.gif ir jie tikrai paspalvins jusu gyvenima bis.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,
na man parasciausiai idomu, kas tai per tyrimas, gal kuriai teko susidurti
Atsakyti
Tai kad neišeina negalvoti kodėl taip nutiko, nes labai jau skauda širdį , kad sveiki anūkai gimtų. Kai turi ne tik saulytę nuo pirmos jo gimimo dienos galvoji kaip bus su anūkais , proanūkiais. Nes kiekvienai mamai skaudesnė vaikų bėda ,nei savo. Atsimenu , kai buvau mokinė, mūsų miestelyje vaikščiodavo senyva moteris su savo dukra saulyte ir anukėliu sauliuku ( pirmos dukros vaikelis).
Atsakyti
QUOTE(Lstan @ 2009 12 09, 12:18)

Lstan, 09 Gru 2009 - 12:18, parašė:

Lstan, 09 Gru 2009 - 12:18, parašė:

Tai kad neišeina negalvoti kodėl taip nutiko, nes labai jau skauda širdį , kad sveiki anūkai gimtų. Kai turi ne tik saulytę  nuo pirmos jo gimimo dienos galvoji kaip bus su anūkais , proanūkiais. Nes kiekvienai mamai skaudesnė vaikų bėda ,nei savo. Atsimenu , kai buvau mokinė, mūsų miestelyje vaikščiodavo  senyva moteris su savo dukra saulyte ir anukėliu sauliuku ( pirmos dukros vaikelis).

Tai kad neišeina negalvoti kodėl taip nutiko, nes labai jau skauda širdį , kad sveiki anūkai gimtų. Kai turi ne tik saulytę  nuo pirmos jo gimimo dienos galvoji kaip bus su anūkais , proanūkiais. Nes kiekvienai mamai skaudesnė vaikų bėda ,nei savo. Atsimenu , kai buvau mokinė, mūsų miestelyje vaikščiodavo  senyva moteris su savo dukra saulyte ir anukėliu sauliuku ( pirmos dukros vaikelis).

drinks_cheers.gif Taip ir as pagalvoju apie savo anukus ar proanukius,kurie bus......Juk jiems padideja rizika tureti saulyte.....bet jau kaip ponas Dievulis nuspres,kam duoti ta isbandyma.....

Laba mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės, 4u.gif
Manau kad reikia domėtis kodėl turime vaikučius suDS ir visai nesvarbu rasim atsakymą ar ne. Svarbiausia kuo daugiau informacijos susirinkti,nes auginame sveikus vaikučius ir kažkada turėsime anūkų... o gal planuojame kita vaikuti...
Kai laukiausi po saulytės trečio vaikelio buvo labai neramu norsvisi tyrimai rodė kad sveikas vaikutis, vienas procentas visviena yra kaip ir toms kurios neturi tokių vaikučių.
Dabar mažajai jau 1metukai ir esame sveikos biggrin.gif
Atsakyti
Pvz mums kai mes buvom pas genetika ir i klausima kodel taip atsitiko, buvo atsakyta jusu atvejis atsitiktininis, o jei bus kiti vaikuciai i kai ateis laikas turet jiems vaiku, rizika susilaukti su DS tokia pati kaip, kur nera giminej zmoniu su DS.
Siaip labai geras daktaras genetikas Utkus, uzsirasius pas ji galesit gaut visus atsakimus kas susija su tokio vaikucio atsiradimo butint jusu seimoje.
Atsakyti