Jau antras mėnuo šturmuoju internetą dėl vaiko nesituštinimo problemų. Jau buvom ir pas gastroenterologą ir ecoskopu žiūrėjo, atsakymas- storoji žarna išsipūtus, pilna išmatų. Bet kaip nebus, kai sugeba nesituštinti savaitę ir dar daugiau, dujos išeina su baisiu kvapeliu. Tiesą pasakius be klizmos nė pro kur...Maitinu MP, kasdien vartojam Geafilus bakterijas. Posakiai, kad vaikas pasisavina visą pienuką, ir daryt nieko nereikia gryniausias prasimanymas. Pas mus ir pilvas minkštas ir vaikas gana ramus, ir labai stiprus, išmankštintas.
Klizma iškart nesuveikia, po valandos ar daugiau, kartais ir kitą dieną, bet po jos akivaizdu, kad žarnynas buvo pilnut pilnutėlis. Vaikas atsigauna, akys prašviesėja.
paskaitinėjus čia, pradėjau mąstyti, kad bėdos prasidėjo tada, kai pradėjom vartoti D vitaminą, nuo 1,5 mėn... Iš pradžių po kelis lašiukus, tad ir tuštindavos kas antrą dieną, o paskui dozės didėjo, nes vyrukas labai sparčiai auga ir prakaituoja, tad ir tarpai tarp kakojimų išaugo iki 10 dienų...
Čia tik mano pamąstymai, tikriausiai nei vienas gydytojas šios teorijos nepatvirtins
QUOTE(heryte @ 2011 06 18, 15:42)
Jau antras mėnuo šturmuoju internetą dėl vaiko nesituštinimo problemų. Jau buvom ir pas gastroenterologą ir ecoskopu žiūrėjo, atsakymas- storoji žarna išsipūtus, pilna išmatų. Bet kaip nebus, kai sugeba nesituštinti savaitę ir dar daugiau, dujos išeina su baisiu kvapeliu. Tiesą pasakius be klizmos nė pro kur...Maitinu MP, kasdien vartojam Geafilus bakterijas. Posakiai, kad vaikas pasisavina visą pienuką, ir daryt nieko nereikia gryniausias prasimanymas. Pas mus ir pilvas minkštas ir vaikas gana ramus, ir labai stiprus, išmankštintas.
Klizma iškart nesuveikia, po valandos ar daugiau, kartais ir kitą dieną, bet po jos akivaizdu, kad žarnynas buvo pilnut pilnutėlis. Vaikas atsigauna, akys prašviesėja.
paskaitinėjus čia, pradėjau mąstyti, kad bėdos prasidėjo tada, kai pradėjom vartoti D vitaminą, nuo 1,5 mėn... Iš pradžių po kelis lašiukus, tad ir tuštindavos kas antrą dieną, o paskui dozės didėjo, nes vyrukas labai sparčiai auga ir prakaituoja, tad ir tarpai tarp kakojimų išaugo iki 10 dienų...
Čia tik mano pamąstymai, tikriausiai nei vienas gydytojas šios teorijos nepatvirtins
As irgi pastebejau, kas kai padidinome vit. D doze, tai reciau tustintis pradejo dabar tik kas trecia diena gerai ispirdinus prisikakoja iki ausu
mamos, o kokia zvakute dedate???
sveikos, na tai ne mane viena si beda kamuoja. iki 5 men valgem mp, irgi retai tustinosi. bet labai nesukau del to galvos, sako normalu. nuo 5 men pradejom ragauti darzoves ir pradejo kieteti viduriai. ir slyvas valgom, ir obuoliuko duodu....kartais buna kad kelias dienas padaro normaliai. o paskui vel sustoja 2 dienom...ir stana vargse. na laukiu dar koki men ir pradesim avizine kose valgyt, gal kiek pasitaisys tada.
o kas del Vit D, na neatmetu sitos versijos. nors musu retas tustinimas prasidejo kai mozoji buvo nepilnai 2 sav, o vit D pradejau nuo 1 men laiko...tai ar tui tai bendro??
o kas del Vit D, na neatmetu sitos versijos. nors musu retas tustinimas prasidejo kai mozoji buvo nepilnai 2 sav, o vit D pradejau nuo 1 men laiko...tai ar tui tai bendro??
Sveikos,
nezinau, gal ir pasikartosiu, bet man labai padejo sitas psl kaip sakant ir vaizdas ir aprasymas yra
Sauskelniu gidas su vaizdais
nezinau, gal ir pasikartosiu, bet man labai padejo sitas psl kaip sakant ir vaizdas ir aprasymas yra
Sauskelniu gidas su vaizdais
jooo... pradžioje kakojo kas 15 min., dabarkas 12 dienų....
Mamytes gal kas zinot ar galima kudikui duoti pelyno arbatytes mums 7men. ir skysti viduriukai
QUOTE(Jamaica 06 @ 2011 06 27, 13:37)
Žiūriu mūsų vaikai skiriasi tik 10 dienų, maniškiui irgi viduriai kietėja labai. Kaip jūs maitinat savąjį vaiką?
Sveikos mamos,
Zodziu gelbekit. Vaikuciui mano visa laika kieteja viduriai, as irgi turiu sita beda tai matyt is manes pereme, o gal ir per MP kazkiek persiduoda.
Kol valge tik MP bedos kaip ir nebuvo, o dabar pradejom koses valgyt tai sakes kas daros. Vaikas naktimis nemiega, steni, bezda ir verkia. Tustinasi karta i 3d ir su riksmais. Nzn atrodo viska isbandziau. Is pradziu lb gerai padejo slyvu tyrele, bet dbr jau ir ji nepadeda. Gal kas kokiu patarimu turi? Ka galima dar jam duoti kad lengviau butu?
Zodziu gelbekit. Vaikuciui mano visa laika kieteja viduriai, as irgi turiu sita beda tai matyt is manes pereme, o gal ir per MP kazkiek persiduoda.
Kol valge tik MP bedos kaip ir nebuvo, o dabar pradejom koses valgyt tai sakes kas daros. Vaikas naktimis nemiega, steni, bezda ir verkia. Tustinasi karta i 3d ir su riksmais. Nzn atrodo viska isbandziau. Is pradziu lb gerai padejo slyvu tyrele, bet dbr jau ir ji nepadeda. Gal kas kokiu patarimu turi? Ka galima dar jam duoti kad lengviau butu?
QUOTE(liolia79 @ 2009 09 09, 21:49)
Musu mazylei kartais irgi viduriukai pakieteja - stena stena, ir asaros prasideda ir nieko..... Tai gydytoja patare sugirdyti koki 30 mil atvesinto virinto vandens (galima ispausti pora laseliu apelsino sulciu). Padejo kiek bandem - ir labai greitai
Labutis mamukai!
Va man daktare tapati zodis i zodi patare del virinto vandenuko ir apelsino sulciu.
Mums tik 1 menesiukas ir atsirado su viduriukais problemos...bandziau duoti ir misinuko..bet nepadejo...nors buvau ikisusi trupinuka specialaus vaikisko muiliuko,o tada issikakojo...bet siandien ir vel tylu..ramu..bet dujas tai leidzi,tik rieciasi,bet nekakoja.
Papildyta:
QUOTE(nefriukas @ 2011 08 17, 08:37)
Sveikos mamos,
Gal pamegink jei turi vaikisko muiliuko maza trupiniuka idedi i uzpakaliuka,as bandziau savajai ir padejo. bet siandien vel kazkaip nekakoja
QUOTE(Afrikietiska @ 2011 08 17, 13:04)
Muiliuko sakot.. reiks pabandyt. Tik vat cia tokia laikina pagalba, o gal zinot ka nors kas ilgesniam laikui sutvarkytu pilvuko problemas. Nes mums nei vandenukai nei apelsinu sultys irgi neveikia... Kazkur girdejau kad avizine kose gerai, sian daviau paragaut truputi, bet kol kas jokiu rezultatu..
QUOTE(Jamaica 06 @ 2011 06 27, 11:37)
Na, dėl užkietėjusių vidurių, esant tokiam jau rimtam reikalui, kai visai neišsikakoja, galbūt geriau būtų mikrolaks žvakutė. Ji tinka nuo visokio amžiaus.
Mes šiuo metu turime atvirkštinę problemą - kankina skystoki viduriai. Nežinau, ar čia nuo maisto, ar nuo dantų. O gal kokia nors pieno netolerancija (to labiausiai bijau).
Mes šiuo metu turime atvirkštinę problemą - kankina skystoki viduriai. Nežinau, ar čia nuo maisto, ar nuo dantų. O gal kokia nors pieno netolerancija (to labiausiai bijau).