QUOTE(Mistake @ 2010 09 21, 17:11)
Sveikos. Gal ką žinot apie putotas išmatas? jau kaip rašiau, mano mažė (5 sav.) tuštinosi labai dažnai ir skystai, rūgštaus kvapo išmatomis. daktarė paskyrė Linex pagerti 3 d. po 1 kapsulę 2 kart dienoj. po jų rūgštumas apmažėjo, tačiau keičiant sauskelnes mažoji vis purpsi ir purpsi tokiomis putotomis išmatomis po čiutčiut, o kartais ir kaip reikiant padaro. pamperyje aišku tų putų jau nesimato. išmatos geltonos, kartais šiek tiek žalsvų būna. kartais iš vis maitinant per pusę valandos girdisi kaip 3 kart pakakina. ir šiaip kakis kiekviename pamperyje būna. vienu žodžiu pačių pasituštinimų tikrai daugiau nei valgymų. ir iš kur tos putos?
Pas mus analogiška situacija nuo gimimo iki pat dabar. Aš irgi labai nerimavau - mažius daro laaaabai dažnai, išmatos putotos, su gleivėmis,rūgštaus kvapo. Pasidarėm išmatų pasėlį- jokia bakterija neišaugo. Gyd. sakė, kad čia disbakteriozė nuo antibiotikų, kuriais mane ,,vaišino" po CP. Bifolacas mums nelabai padėjo. Dabar bandysim gerti Linex/ Sakė reikia gerti tas gerąsias, kuriuose daug Lacto bakt. Bifolacas jų daug neturi.
O putos išmatose - susikaupusios dujos (oro burbuliukai) viduriukuose, kurios pasišalina kartu su kakiuku. Šį reiškinį mažina visokie Espumisanai, Sab Simplex ir pan.