Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio viduriai

QUOTE(sija8 @ 2010 06 23, 16:27)
Sveikos,
Kiek kartu turetu tustintis  3 sav. mazylis maitinamas tik MP? Maniskis krauna  i sauskelnes po 10 kartu i diena. Kakutis geltonas su kruopytem. Kada tie viduriukai susitvarko? Ir kada jau galima itarti viduriavima, o kada dar norma? Tiesa, pilvuka pucia labai daznai ir bezda jis kaip koks senukas (garsiai ir skausmingai). Ar negali cia buti kokia infekcija ar dar kas?
Aciu.

labutis, mums irgi taip buvo, tuštinosi labai dažnai, geltonai ir su kruopytėm.tai yra normalu . kiekvieno vaiko žarnynas yra individualus, ir vienas gali tuštintis po kiekvieno maitinimo, o kitas 1kartą per 3-4 dienas.aš irgi buvau sunerimus, tačiau gydytoja nuramino mane. o susitvarkys žarnynas tik apie 3-4 mėnesį. jeigu labai dažnai pučia viduriukus vaikui galima duoti lašiukų nuo putimo, pasitark su savo gydytoja kokių geriau duoti, kad geriau išeitų dujos ir mažiau pilvuką skaudėtų masažuok pilvuką pagal laikrodžio rodyklę,tik neliesk deš pusės kur kepenys ir blužnys.o dar mano mažylė paskui labai skystai pradėjo tuštintis, tai gyd sakė duoti jogurto kapsules,po kurio laiko sutirštėjo viduriukai. dažniau ant pilvuko guldyk irgi padeda, ir vaiko raumenukai vystosi. sėkmės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lenlen @ 2010 06 24, 10:23)
labutis, mums irgi taip buvo, tuštinosi labai dažnai, geltonai ir su kruopytėm.tai yra normalu . kiekvieno vaiko žarnynas yra individualus, ir vienas gali tuštintis po kiekvieno maitinimo, o kitas 1kartą per 3-4 dienas.aš irgi buvau sunerimus, tačiau gydytoja nuramino mane. o susitvarkys žarnynas tik apie 3-4 mėnesį. jeigu labai dažnai pučia viduriukus vaikui galima duoti lašiukų nuo putimo, pasitark su savo gydytoja kokių geriau duoti, kad geriau išeitų dujos ir mažiau pilvuką skaudėtų masažuok pilvuką pagal laikrodžio rodyklę,tik neliesk deš pusės kur kepenys ir blužnys.o dar mano mažylė paskui labai skystai pradėjo tuštintis, tai gyd sakė duoti jogurto kapsules,po kurio laiko sutirštėjo viduriukai. dažniau ant pilvuko guldyk irgi padeda, ir vaiko raumenukai vystosi. sėkmės  biggrin.gif

Aciu! 4u.gif Bent kiek ramiau, kad ne mums vieniems taip.
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2010 06 24, 12:12)
Aciu!  4u.gif Bent kiek ramiau, kad ne mums vieniems taip.

mazi vaikiukai tustinasi po kiekvieno maitinimosi ir skystai.Tai nonmalu.Kai perejom prie koseliu,viduriukai stipriai uzkietejo-budavo su dideliais verksmais.Tuomet gelbejo dziovintu slyvu tyriuke.Manau,taip daugeliui leliuku buna. 4u.gif
Atsakyti
Noriu pasiklausti, ar kam yra taip buve, kad vaikutis nesitustintu daugiau nei 4 -5 dienas? nors pati maitinu, taciau mazute nekakoja, staciau klizmute 6 diena, issikakojo, dabar vel jau 5 dienos, kai nekakoja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Itane @ 2010 06 30, 13:01)
Noriu pasiklausti, ar kam yra taip buve, kad vaikutis nesitustintu daugiau nei 4 -5 dienas? nors pati maitinu, taciau mazute nekakoja, staciau klizmute 6 diena, issikakojo, dabar vel jau 5 dienos, kai nekakoja verysad.gif

jau kazkur kitoje temoje ir as rashiau smile.gif musu mazoji irgi nuo 3 men pradejo reciau tushtintis, bet 4-7diena pati issikakoja smile.gif jei vaikiukas gerai jaucias, neraizo jam pilvuka, yra geros nuotaikos, iki 10dienu nekakojimo, jei maitinate tik motinos pienu yra normalu wink.gif cia ir literaturoje taip rashoma ir musu vaiku gydytoja taip pat tokios nuomones, taip, kad nereikia del to labai nerimauti smile.gif stebekit savo vaiko nuotaika ir elgesi ir viskas bus oki thumbup.gif
Atsakyti
Dukrytei dar tik menesiukas ir jau puse jo, kai nekakoja, tai daktare liepe vartoti klizmute 6diena nekakojimo.Dukrytei uzeina vakarais diegliukai ir ryte labai raitosi stenedama, bet nieko nepadaro, tai siandien gydytoja israse siuntima pas gastroenterologa, ziuresim ka jis pasakys, nes kazko man neramu, nes atpylinejam ir daug svoriuko nepriaugom per menesi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Itane @ 2010 06 30, 23:46)
Dukrytei dar tik menesiukas ir jau puse jo, kai nekakoja, tai daktare liepe vartoti klizmute 6diena nekakojimo.Dukrytei uzeina vakarais diegliukai ir ryte labai raitosi stenedama, bet nieko nepadaro, tai siandien gydytoja israse siuntima pas gastroenterologa, ziuresim ka jis pasakys, nes kazko man neramu, nes atpylinejam ir daug svoriuko nepriaugom per menesi unsure.gif

nu tada tai teisingai, geriau su gydytojais pasikonsultuoti!
Atsakyti
sveikos mamytės nestuke.gif gal kuri paaiškins ar normalu kas vyksta su mano mažylės viduriukais unsure.gif
dukrytei 1 mėnuo, pati nebemaitinu nuo 2 savaičių, kad ir kaip bebūtų gaila visiškai dingo pienelis verysad.gif nuo 2 savaičių pradėjau duoti similac HA, kakutis buvo normalus, skystas , bet kakodavo kas 2-3 dienas ir mažylė paliko irzli, muistydavosi,verkdavo ne i šio ne iš to. Nusprendėm pakeisti maistelį. Nupirkau tuttelį, tai jau 3 diena valgom tuttelį, pirmas dvi dienas mažylė per diena pakakojo 3 kartus, bet kakutyje atsirado kietų gabaliukų, trečią dieną vėl visą dieną nekakojo.. schmoll.gif ką daryti? kokį maistelį vartoti ? ką tai reiškia , ar tai blogai ?pagelbėkit, nes nežinau ką galvoti verysad.gif
Atsakyti
Manau netinka mišinukas ... Mums nuo Similac panašiai buvo, tik sūnelis labai neramus buvo ir labai stenėdavo darydamas kakutį, ir viduriukai pardžioj labai kieti būdavo, tada pakeitėm į Nan mišinuką tai vieną kart pakakojo, kad skysta dalis nuo kietos buvo atsiskyrus... Vėl keitėm mišinuką į Aptamil tai susitvarkė, viskas tvarkoj dabar smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,

noriu jusu patarimo. mano maziukei dar tik 2 savaiteles. bet man neramu del jos viduriuku. ji pradejo skysciau kakoti, be to jos ismatos pradejo smirdeti, nors pries tai nebudavo jokio kvapo.( ir kiek skaiciau maitinant MP nebuna jokio kvapo. be to siandien truputy pasikeite is spalva, pries tai jos buvo geltonos, o siandien geltonos su zaliu atspalviu. ji maitinama tik mano pienu. jokiu misinuku neduodu.
ar vertetu sunerimti ir kreiptis pas gydytoja? (ji y pampersa prikakina 2-4 kartus)
Atsakyti
Idomiai su tais kudikiu viduriukais. Maniskes reikalai buvo geri iki 2men skiepo. Po to skiepo pradejo tustintis reciau (1-2k dienoj) ir skysciau, vos ne vandeningai. Pagalvojau, kad gal suviduriavo. Issigandau. Paskambinau gydytojai, tai paaiskejo, kad cia nera ko pergyventi, kol vaikas pats jauciasi gerai. Jei gerai valgo, jei sysiuko daug pamperse, jei pats vaikas neatrodo sergantis, vadinasi, jo toks organizmas, taip turi buti. Susitvarkys per laika. Toki atsakyma gavau ir dabar atsipalaidavau. Beje, gauna tik MP thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(catyte @ 2009 09 09, 00:23)
ps: jei vaikutis nesitustina 2 dienas -reikia butinai kreiptis pas gydytoja. butinai!

nesamone schmoll.gif schmoll.gif kur taip parasyta? iki 9 dienu maitinamas MP gali nesitustinti.

QUOTE(agneciuke @ 2010 07 15, 07:36)
Sveikos mamos,

noriu jusu patarimo. mano maziukei dar tik 2 savaiteles. bet man neramu del jos viduriuku. ji pradejo skysciau kakoti, be to jos ismatos pradejo smirdeti, nors pries tai nebudavo jokio kvapo.( ir kiek skaiciau maitinant MP nebuna jokio kvapo. be to siandien truputy pasikeite is spalva, pries tai jos buvo geltonos, o siandien geltonos su zaliu atspalviu.  ji maitinama tik mano pienu. jokiu misinuku neduodu.
ar vertetu sunerimti ir kreiptis pas gydytoja? (ji y pampersa prikakina 2-4 kartus)

Gal jus ko suvalget? agurka, svoguno laisku....? nes musu kakutis buna zalsvas kai as suvalgau koki agurkeli ar salotu. Tustinasi tai gerai mirksiukas.gif

O gal kuri mamyte patars, maitinu pati,mums jau 4,5men,bet tustinasi maze kokius 3-4 kartus i diena,pucia pilveli labai ir su kiekvienu duju isejimu ji kakoja.ar tai normalu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linulee: 16 liepos 2010 - 11:02