Is kur jus istrauket, kad gali savaite ir daugiau nesitustint?
Asmeniskai man daktare sake 4 dienos ir ne daugiau...
beto, jei anksciau normaliai tustinosi keliskart per diena, o dabar retai, tai kazkas ne taip..
QUOTE(Cucumi @ 2009 12 26, 20:53)
Is kur jus istrauket, kad gali savaite ir daugiau nesitustint?
beto, jei anksciau normaliai tustinosi keliskart per diena, o dabar retai, tai kazkas ne taip..
Jusu daktare tikrai klysta kudikis maitinamas MP gali nesitustinti iki 10 paru, tai parasyta mokslinej literaturoj Visada islkausykit kelias nuomones, ne tik savo daktares (turiu omeny kitu daktaru, o ne SM)
Bet jusu atveju tai gali but ir nenormalu, jei vaikas tustinosi kelis kartus per diena ir staiga tustinimasis labai suretejo ir tai tesiasi kelias sav, as irgi sunerimciau. Vaiko bukles negalima vertint pagal viena pozymi, tik jus gydantis daktaras gali objektyviai ivertint vaiko sveikata.
Keipkites i kitus daktarus, kokia bus ju nuomone
P.S. Atkreipkit demesi i savo viduriu, kas jusu zarnyne, tas ir vaiko
Vat tame tai blogis, nes pas mane amzinai blogai su zarnynu... Man kietoki irgi viduriai, beto labai daznai man pucia... Dziugu tik, kad vaikui nelabai pjuteles ima, issiperdzia...
As maitinu MP ir buvo, kad nesitustino net 5 paras, bet paskui pati pasitustino normaliai, skystai kaip visada. As skambinau dakatrei, kuri yra suaugusiu, o ne vaiku tai man liepe jau iskart vest i ligonine, nugazdino, o paskui kai pasnekejau su vaiku daktare tai pasake, kad normalu jog taip nesitustina. Valgiau daug dziovintu slyvu ir tas padejo, nes pas mane ir buvo su viduriais negerai bet dabar viskas susitvarke. Tustindavosi seniau tikrai dazniau, o dabar jau maziau.
Zodziu visi daktarai skirtingai kalba ir tai labai nervina!
Reik paciai ziuret, kad vaikas gerai jaustusi ir tiek...
Reik paciai ziuret, kad vaikas gerai jaustusi ir tiek...
Sveikos. Siandien lygiai keturi menesiukai musu berniukui. Mes visa laika kakojame beveik po kiekvieno maitinimo. Maitinu pati ir nieko daugiau neduodu. Pries koki menesi buvo prasidejes zaliu kakuciu laikotarpis ir kai kada net gleivetu. Tad siek tiek nerimavau, bet viskas gan greitai susitvarke. Kakojame daug ir daznai, tikiuosi problemu nekils ir ateity.
Sveikos mamytes.Siulyciau maziau stresuoti juk standarto nera kad visi turi vienodai tustintis,kaip ir na pvz dantuku dygimas taip ir tustinimasis kiekvienam kudikiui individualus dalykas,juk jau seniai bandoma mamom ikalti kad vaikas maitinamas MAMOS PIENU netaikoma maitinant ar primaitinant misinukais kakoti gali nuo keliu kartu per para iki 1 karto per 10 dienu!va maniskis kakoja panasiai i savaite 1 karta,ir nera jokiu bedu tiesiog gerai issipirsnoja ir jokiu problemu neturim net su pilvuko putimu.beje mumi 1.5 men. manyciau jei vaikas ramus nerodo jokiu pozymiu kad jam negera kad nekakoja tai viskas
Sveikos mamytes,
Mano mazuliui beveik trys menesiai ir jis tustinasi po 2-3 kartus per diena, bet labai gausiai ir pries tustinimasi buna labai neramus, kartais labai verkia, o duodu kruti ir tada zisdamas issitustina. Beveik po kiekvieno tokio pakakoimo reikia visa perengti nes sauskelnes neatlaiko, isbega per nugara, ar sonus . O siaip daznai pirscioja taip pat su kakuciu, yra labai piktas kai nusiperdzia ir kakulio buna prie uzpakaliuko. Na sauskelnes kasdien keiciu labai daznai, atrodo,kad visa diena praleidziu jas keisdama. Gal kam taip buvo???Ar tai normalu? Gal cia kazkas negerai su MP???
Mano mazuliui beveik trys menesiai ir jis tustinasi po 2-3 kartus per diena, bet labai gausiai ir pries tustinimasi buna labai neramus, kartais labai verkia, o duodu kruti ir tada zisdamas issitustina. Beveik po kiekvieno tokio pakakoimo reikia visa perengti nes sauskelnes neatlaiko, isbega per nugara, ar sonus . O siaip daznai pirscioja taip pat su kakuciu, yra labai piktas kai nusiperdzia ir kakulio buna prie uzpakaliuko. Na sauskelnes kasdien keiciu labai daznai, atrodo,kad visa diena praleidziu jas keisdama. Gal kam taip buvo???Ar tai normalu? Gal cia kazkas negerai su MP???
QUOTE(elikule @ 2010 01 07, 15:59)
Sveikos mamytes,
jei tavo zirniukas taip daro tai jam dar sunku tustintis,maniskis irgi taip pat..nes dujos susikaupia ir jei nepalieku keliom min ant pilvuko pagulet ar atsirugt tarp maitinimu tada jau niurzga,o apie sauskelnias tai kai guli bent maniskis tai pilvuka papucia ir tada nesegu o kai atpalaiduoja pilvuka tada uzsegu sauskelnes,nes kitaip leidzia ir man..
Sveikos, mamytes, mane pradejo neraminti mano mazylio viduriukai Anksciau jokiu problemu del to neturejom, isskyrus, kad pilveli pute. O siaip spalva, konsistencija buvo kaip ir turi buti maitinant MP. Po truputi maziukas tustintis pradejo reciau, taciau sia savaite man jau neramu. Siaip paskutinem dienom tustinasi viena karta i para, taciau spalva kiek tamsesne nei garstyciu ir tirstumas visai ne toks, kaip anksciau. Dabar tai panasu i kiausinio baltyma, i sauskelnes praktiskai nesusigeria ir labai paaitrejo kvapas. Nezinau, ar tai jau skaitosi tustinimasis su gleivemis, ar kaip tai pavadinti. Nes konsistencija jau ne kaip grietines.. Siaip maziuko savijauta atrodo nepakitusi, tik siandien labai mazai valge ir daug miegojo. Musu gydytoja sako, kad jei maitinu MP, tai problemu del viduriuku neturetu buti, taciau man tas kvapas ir tirstumas, primenantis kiausinio baltyma, pradeda nepatikt. Daug cia prirasiau, bet nezinau, ar verta nerimauti. Gal kuriai buvo kazkas panasaus, gal galit pasidalint patirtimi?
p.s. gal tai gali buti kazkaip susije su busimais dantukais arba gal del to, kad vartojam lasiukus Sab-Simplex (anksciau vartojom Colinox su gerosiomis baakterijomis)
p.s. gal tai gali buti kazkaip susije su busimais dantukais arba gal del to, kad vartojam lasiukus Sab-Simplex (anksciau vartojom Colinox su gerosiomis baakterijomis)
Sveikutės, mamytės
Reikėtų patarimo. Mano mažasis pusės metukų. Maitinu du kartus mišinuku, du kartus avižinės košelės su tyrelėmis pagardintos ir vieną kartą daržovienė su mėsyte. Po kiekvienos košelės duodu arbatėlės praėjus valandžiukei. Anksčiau tuštindavosi vaikutis 1-2 kartus per dieną košelės tirštumo. Dabar jau gal savaitė kaip kakodamas labai stena, veidukas visas raudonas pasidaro ir kietai bei nedaug padaro kakučio. Aš kažkaip manau, kad per kieti viduriukai. Kaip Jūs manote, ar kieti viduriukai ir ką daryti?
Ačiū
Reikėtų patarimo. Mano mažasis pusės metukų. Maitinu du kartus mišinuku, du kartus avižinės košelės su tyrelėmis pagardintos ir vieną kartą daržovienė su mėsyte. Po kiekvienos košelės duodu arbatėlės praėjus valandžiukei. Anksčiau tuštindavosi vaikutis 1-2 kartus per dieną košelės tirštumo. Dabar jau gal savaitė kaip kakodamas labai stena, veidukas visas raudonas pasidaro ir kietai bei nedaug padaro kakučio. Aš kažkaip manau, kad per kieti viduriukai. Kaip Jūs manote, ar kieti viduriukai ir ką daryti?
Ačiū
Gal kas galite patarti ar kam yra taip buvę, kad 7,5 mėnesio kūdikiui labai kietėja viduriukai. Viskas prasidėjo kai prasidėjo primaitinimas. Išbandėme viską, geriame daug skysčių , valgome slyvas su kiviu, obuolius, avižines košes, geriame gerąsias bakterijas, tačiau nekakoja po 4 dienas, po to statau klizmutes. Su gydytoja konsultavausi, nieko naujo nepatarė. Labai neramu, maniau, kad tai laikinas sutrikimas, bet jau tęsiasi mėnesis laiko. Dukrytė šiaip rami, pasteni ir nieko, pilvuko matomai neraižo, gal kokie masažiukai yra, o gal per mažai primaitinu, nesuprantu kur priežastis, gal kam taip yra buvę ?