Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio viduriai

QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 11 30, 16:46)
o įsivaizduokit. šitas dalykas prasidėjo nuo dvieju savaičių, ir tęsiasi iki šiol, plius kaskart yra gleivių išmatose. Karta per tris dienas pasituština ir garstyčių spalva, bet kas iš to... ir gydytojai aiškina, kad tai dėl maisto alergijos/arba dėl to, kad maitinu MP, ir NIEKO daryti nereikia. penkiu savaičių darė pasėlį bei kraujo tyrimus- nieko nerado. Kai dukrai buvo du mėn, buvom išbandę bifolac- nuo jo tik žalsvėjo labiau tas viduriavimas (12-14 kartų per parą, bet man visi aiškino, kad tai normalu). Todėl net nežinau, ką su tais probiotikais daryt. Dabar bandom floracare- bet nuo jos (ko gero) vaiką staigiai išbėrė stipriau nei iki tol. (Atopinį dermatitą turi vaikas, nuolatinis bėrimas laikosi net ir su mano itin griežta dieta).

Moterys, reikalaukit tyrimų ir eikit aiškintis griežtai su gydytojais, nes mes iki šiol negavom siuntimo pas gastroenterologą, sako, kad NĖRA REIKALO. Neišmušam siuntimo, o pediatrė tai jau antra....Pavyko tik gauti siuntimą pas infektologą, ryt atsakymas, kartojo pasėlį. doh.gif

man su dukryte ir buvo ta pati problema del siuntimo doh.gif vis tekdavo isgirsti nera reikalo... verysad.gif na bet man atrode kitaip ejau nepalikau ramybeje ir pagaliau issireikalavau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(geeta @ 2009 11 30, 20:20)
laba vakara mamytes ir  2.gif
man irgi kyla daug klausimu del tu viduriuku  doh.gif  mano mazoji dabar daro laaaabai skystai ir geltonai,bet pampersas sugeria skysti ir lieka tokia tyrele,sakyciau viduriuoja,bet kad ji labai stena kai daro  g.gif ir gan daznai daro,beveik po kiekvieno pavalgymo, duodu MP ir damaitinu misinuku, dar duodu ir geruju bakteriju BIFOLAC. kai buvau klinikose del zaliu ismatu,nes irgi tas buvo gan ilga laika,tai sako,nerimaut reikia kai buna juodos ar kraujingos ismatos  doh.gif  tai ir nebezinau ar pas mus cia viskas gerai ar ne?  unsure.gif  gal pas ka panasi situacija?  ax.gif

manoji mergyte ir taip dare, kadangi valgydavo kas 15-20 min. tai nepergyvenau, nes sako maziukai daro po kiekvieno valgymo. gydytoja sake duoti geruju bakteriju ir lasiuku nuo pilvuko putimo. dar pakeiciau misini (nors jo duodu tik pora kartu ir tai ne visa norma, o siaip MP). dabar pasidare kieti, kakoja karta-du per diena, bet ilgai stena, galvoju gal reikes atkeisti misini g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes...

Gal as cia truputi ne i tema...As cia maciau kad buvo snekama apie morku sultytes...mano vaikuciui 2,5 menesio ir kakoja kas 3-4 dienas..maitinu tik MP tai del to nesuku galvos...nu bet as cia ne del kakucio rasau o del tu morku sulciu..mano mama sake kad man duodavo po sauksteli morku sulciu kai man buvo tik menuo, ir man taip liepe daryt- atseit vitaminai ir tt... Nu as nusistebejau kad taip anksti ji duodavo..bet kvaila paklausiau ir pabandziau.. va daviau pirma karta vakar ir uzvakar...nieko nenutiko, vaikui patiko- nes saldu- bet vistiek save grauziu-kam as kisu kita maista, MP gi pilnai uztenka. Tai nusprendziau nebeduoti tu sulciu, kad ir po sauksteli...
O va jus mamytes- gal tarp jusu yra kurios duodavo sultikiu dar visai mazam leliukui- menesio ar dvieju, ir del kokiu priezasciu?
O kaip del arbateliu?..mano vyras kisa jam tas arbateles- atseit del skonio payvairinimo..o as es pries- tik uz MP esu..

Dekoju uz atsakymus...
Atsakyti
QUOTE(Ursule21 @ 2009 12 07, 14:00)
Sveikos, mamytes...

Gal as cia truputi ne i tema...As cia maciau kad buvo snekama apie morku sultytes...mano vaikuciui 2,5 menesio ir kakoja kas 3-4 dienas..maitinu tik MP tai del to nesuku galvos...nu bet as cia ne del kakucio rasau o del tu morku sulciu..mano mama sake kad man duodavo po sauksteli morku sulciu kai man buvo tik menuo, ir man taip liepe daryt- atseit vitaminai ir tt... Nu as nusistebejau kad taip anksti ji duodavo..bet kvaila paklausiau ir pabandziau.. va daviau pirma karta vakar ir uzvakar...nieko nenutiko, vaikui patiko- nes saldu- bet vistiek save grauziu-kam as kisu kita maista, MP gi pilnai uztenka. Tai nusprendziau nebeduoti tu sulciu, kad ir po sauksteli...
O va jus mamytes- gal tarp jusu yra kurios duodavo sultikiu dar visai mazam leliukui- menesio ar dvieju, ir del kokiu priezasciu?
O kaip del arbateliu?..mano vyras kisa jam tas arbateles- atseit del skonio payvairinimo..o as es pries- tik uz MP esu..

Dekoju uz atsakymus...

taip anksciau nuo menesio laiko rekedavo duoti obuoliu ir morku sultis ,is pradziu po kelis lasiukus ir vis didinant doze rolleyes.gif
nu davei ir nieko nenutiko,bet arbatu tikrai neduok,maitini mp ir jis yra tiek maistas tiek skystis,jei butu vasara ir butu karsta tai galima duoti po keliata ml
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 07 gruodžio 2009 - 14:42
QUOTE(grazina37 @ 2009 12 07, 14:37)
taip anksciau nuo menesio laiko rekedavo duoti obuoliu ir morku sultis ,is pradziu po kelis lasiukus ir vis didinant doze rolleyes.gif
nu davei ir nieko nenutiko,bet arbatu tikrai neduok,maitini mp ir jis yra tiek maistas tiek skystis,jei butu vasara ir butu karsta tai galima duoti po keliata ml

ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristi...u @ 2009 12 06, 23:22)
manoji mergyte ir taip dare, kadangi valgydavo kas 15-20 min. tai nepergyvenau, nes sako maziukai daro po kiekvieno valgymo. gydytoja sake duoti geruju bakteriju ir lasiuku nuo pilvuko putimo. dar pakeiciau misini (nors jo duodu tik pora kartu ir tai ne visa norma, o siaip MP). dabar pasidare kieti, kakoja karta-du per diena, bet ilgai stena, galvoju gal reikes atkeisti misini g.gif

o kodel atkeist?kodel pakeitei kiek suprantu sena misinuka?
Atsakyti
Maniskis kai buvo mazytis ir problema buvo su viduriukais. Karta nakti taip klyke,kad vzem i klinikas. bet ten pasake-vaikas sveikas. blink.gif maitinau MP iki 8men. bet visad duodavau sviezio obuolio,banano,kivi,kefyro truputi-visad suveikdavo. Daviau kaip cia kazkas minejo ir geruju bakteriju- jos irgi i nauda buvo. o va,dabar metukai-kuo puikiausiai tustinasi kavalierius. ax.gif
Atsakyti
Mums jau 4 menesiai, maitinu pati. iki 3 menesiu mano maziukas tustinosi kiekviena diena, o dabar ilgiausiai isbuvo nekakaves 8 dienas, po to dariau klizmute. Gydytoja sako, kad tai normalu,kad vaikas gali nekakoti iki poros savaiciu. As net nezinau, ar sunycio nesitustinima daznai galeciau pavadinti viduriu uzkietejimu, nes jis neverkia, neklykia, kaip raso, kai kurios mamytes apie savo vaikus. Buna vakarais pazirzia stenedamas ir nieko neisstena. naktimis labai daug purpsi. O kad laukciau kol sunytis pats savarankiskai pasitustins, tai neturiu kantrybes,nei as , nei mano vyras. man kazkaip neramu kad mes jau su viduriukais vargstame beveik menesi, niekas nepadeda tik klizmutes. gydytoja patare duoti obuoliu tyreles, daviau kelis saukstelius, bet vistiek vaikui nieko. matyt reiks prasyti siuntimo i kauno klinikas. net nezinau ka daugiau daryti, mamytes patarkite jus. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(matautas @ 2009 12 08, 21:08)
Mums jau 4 menesiai, maitinu pati. iki 3 menesiu mano maziukas tustinosi kiekviena diena, o dabar ilgiausiai isbuvo nekakaves 8 dienas, po to dariau klizmute. Gydytoja sako, kad tai normalu,kad vaikas gali nekakoti iki poros savaiciu.  As net nezinau, ar sunycio nesitustinima daznai galeciau pavadinti viduriu uzkietejimu, nes jis neverkia, neklykia, kaip raso, kai kurios mamytes apie savo vaikus. Buna vakarais pazirzia stenedamas ir nieko neisstena.  naktimis labai daug purpsi. O kad laukciau kol sunytis pats savarankiskai pasitustins, tai neturiu kantrybes,nei as , nei mano vyras. man kazkaip neramu kad mes jau su viduriukais vargstame beveik menesi, niekas nepadeda tik klizmutes. gydytoja patare duoti obuoliu tyreles, daviau kelis saukstelius, bet vistiek vaikui nieko. matyt reiks prasyti siuntimo i kauno klinikas. net nezinau ka daugiau daryti, mamytes patarkite jus.  schmoll.gif

Laba 4u.gif Dabar nenoriu vel is naujo destyti visos musu istorijos, bet jos pradzia labai panasi i Jusu... Paskaitykite keleta puslapiu atgal. Gal kiek daugiau. Ir nelaukit ir nevarginkit vaikiuko verysad.gif Musiskis ir 14 dienu nepasitustines budavo labai ramus... Nesibaiminom.... O reikejo. Baigesi labai liudnai verysad.gif Reikalaukit siuntimo istyrimui. Jei viskas bus ok, bent jau tai zinosit.
Atsakyti
Mums beveik 3 men. Anksciau, kazkur pries 1.5men kakojom labai tvarkingai, keliskart per diena, o dabar niekaip patys beveik niekad nebenusikakoja ir nerandu priezasties kodel. Pora kartu dariau klizmutes, kitakart padejo gausus mano suvaltojimas morku sulciu, burokeliu valgymas, dabar jau antra karta darau su muiliuku pakaisiojima - is ukisko muilo pasidarai ~2cm zvakute, su siltu vandeniu suapvalini krastelius, kad neibreztu ir pakaisioji kokius 5 kartus i uzpakaliuka, as sukisu kazkur 1cm. Tada palankstau kojas prie krutines, pasteninu ir padarom smile.gif . Maitinu MP, sakyciau jei gerai suvirskintu tai neiskakotu nieko gero, taciau po priverstinio kakojimo nebloga kieki iskakoja... darau priverstinius kakojimus 4 dienas jei nepakakoja...
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2009 12 26, 18:56)
Mums beveik 3 men. Anksciau, kazkur pries 1.5men kakojom labai tvarkingai, keliskart per diena, o dabar niekaip patys beveik niekad nebenusikakoja ir nerandu priezasties kodel. Pora kartu dariau klizmutes, kitakart padejo gausus mano suvaltojimas morku sulciu, burokeliu valgymas, dabar jau antra karta darau su muiliuku pakaisiojima - is ukisko muilo pasidarai ~2cm zvakute, su siltu vandeniu suapvalini krastelius, kad neibreztu ir pakaisioji kokius 5 kartus i uzpakaliuka, as sukisu kazkur 1cm. Tada palankstau kojas prie krutines, pasteninu ir padarom smile.gif . Maitinu MP, sakyciau jei gerai suvirskintu tai neiskakotu nieko gero, taciau po priverstinio kakojimo nebloga kieki iskakoja... darau priverstinius kakojimus 4 dienas jei nepakakoja...

As nepraktikuociau taip daznai blush2.gif nes storosios zarnos receptoriai pripras prie dirginimo is isores, susidarys uzdaras ratas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2009 12 26, 19:56)
darau priverstinius kakojimus 4 dienas jei nepakakoja...

o kam taip daznai? jejgu maitinate pati, tai visiskai normalu, akd maziukas nesitustina savaite ir daugiau... vadinas organizmas labai gerai absorbuoja Mp ir nereikia pust burbulo.. o klizmutes daznos cia pirmas zingsnis i problemas su viduriukais doh.gif kuo dazniau darysite, tuo sunkiau maziukui bus paciam issitustinti... doh.gif geriau pareguliuokite savo mytyba - valgykite kiekviena diena avizine kosyte, gerkit morku sulcius, valgykit slyva, burokelius ir visaks suitvarkys thumbup.gif
Atsakyti