Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rasytce @ 2009 09 16, 17:24)
taip , reikalingas dalykas. na nesiplesiu, Zitlali jau susake smile.gif

O as galvoju cia kaip jau toks labiau privalumas objektyvo, o ne butinumas biggrin.gif Pas mane tik kitiniam tas stabilizatorius buvo, kituose jo nera, bet kazkaip nepasigendu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 09 16, 17:45)
O as galvoju cia kaip jau toks labiau privalumas objektyvo, o ne butinumas  biggrin.gif Pas mane tik kitiniam tas stabilizatorius buvo, kituose jo nera, bet kazkaip nepasigendu biggrin.gif
.

bet gal tu ir nefotkini su 1.5kg sverianciu objektyvu tongue.gif pas man irgi be. Tai ir yra privalumas manau, nesakiau, kad butinybe... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 16 rugsėjo 2009 - 16:49
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 16, 17:47)
bet gal tu ir nefotkini su 1.5kg sverianciu objektyvu tongue.gif pas man irgi be. Tai ir yra privalumas manau, nesakiau, kad butinybe...  4u.gif

Nea, nefotkinu, zoominis sveria 530 gr, man jau ir taip sunkus biggrin.gif
Atsakyti
Bonda, as va paskaiciau kitu pamastymu ir tikrai kad tau geriausia tada turet 60 mm macro. bet dabar galvoju, o ant tavo Soniuko keiciasi objektyvai g.gif nu kaip keista butu, aparatas tai ne veidrodis unsure.gif

su 60 macro kaip pvz., tu galesi puikiai zolineti, is rankos tau iseis gan artimos foto ant mazos f, o savo maziuke galesi laaabai ryskiai astriai fotkint, ka tu ir megsti wink.gif

va isrinkom biggrin.gif ai, bet zinom tokiems dalykams kaip saulelydziai ir visokie ten peizazai tai neeaaa, jis netiks, ne tam jis skirtas. ech ir ka daryt, ane? biggrin.gif bet manau imk vistiek tu 60 mm ir bus rami galva , na bent kuriam laikui tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 09 16, 08:58)
tai nuraminai... bo vis pigiau 50tukas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ir siiap norec portretus normaliai pafotkyt, sitas man fotikas nedaleidzia, kaip noreciau doh.gif o va su 50tuku ar pan isivaziduoju, kad gal ir as sugebeciau g.gif  blush2.gif
bet kelionese reiktu televyko, ane? g.gif

su 50mm nepasivabalinesi, is tolesnio atstumo fokusuoja. Cia pagrindinis minusas man asmeniskai.
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 09 16, 18:05)
ai, bet zinom tokiems dalykams kaip saulelydziai ir visokie ten peizazai tai neeaaa, jis netiks

nu as sitas tai su juo pyskinau... rolleyes.gif
http://farm4.static...._585c9055fa.jpg
http://farm4.static...._58c43f20ed.jpg
http://farm3.static...._8f5a83a186.jpg
nieko super, bet cia del to kad niekad ir nebandziau kazko super gaudyt, tik pykst pokst, bet imanoma...

aj dar skaiciau, kad manual jeigu focusas tiktai, galima isigyti kazkoki focusing screen kuris palengvina rankini fokusavima g.gif tada kazkaip lengviau fokusuojas, ale nzn kas tas yr... aj, yra idedamas papildomas toks reikalas prie veidroduko ir fokusuoti lengviau, neblasko aplinka, cia pvz

user posted image

user posted image

jauciu tuoj koki manual objektyva isigysiu biggrin.gif

kai uzknisiu sakykit, sian kazkoks info rinkimo vakaras
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 16 rugsėjo 2009 - 17:56
Na, dedu ND ax.gif Kaip pirma tikiuosi lengviau praslysiu biggrin.gif

Fotografuota prie pat lango (visur langas be uzuolaidos).
user posted image

Fotografuota toleliau nuo lango. Seselio daugiau.
user posted image

Fotografuota toliausiai nuo lango. Seselio daugiausia
user posted image

Fotografuota prie pat lango su merline medziaga sviesai issklaidyti. Jeigu butu uzuolaidos, tai buciau tiesiog uztraukusi dienines uzuolaidas, tada nebutu isdegimu tiek. Seselio daugiau nei fotografuojant prie lango be medziagos, bet prie lango esanti kamuolio puse nebeblizga, perejimas is apsviestos puses i seseli svelnesnis.
user posted image

Fotografuota prie pat lango su folija uz kamuolio sviesai atspindeti. Seselio maziausiai is visu variantu, nes folija atspindi sviesa, taip sumazindama seselio poveiki.
user posted image

Ar teisingai gavosi? Ir ar uzskaitot? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 16, 18:38)
aj dar skaiciau, kad manual jeigu focusas tiktai, galima isigyti kazkoki focusing screen kuris palengvina rankini fokusavima  g.gif tada kazkaip lengviau fokusuojas, ale nzn kas tas yr... aj, yra idedamas papildomas toks reikalas prie veidroduko ir fokusuoti lengviau, neblasko aplinka, cia pvz

Ale, koks geras dalykas bigsmile.gif

Tiesa, mano objektyvas be stabilizatoriaus, nepasakyciau, kad labai man jo truksta, nors kai pirkau ieskojau su stabilizatorium, deja pagal kisene 35 mm man tiko idealiausiai smile.gif Aisku objektyvo korpusas labai lengvas, tai lengviau islaikyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 16 rugsėjo 2009 - 18:19
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 16, 16:37)
tai jo, spec gelytem, vabaliukam ir kitiem mini reikalam tai makro, bet va kad nori ir ta ir ta ir ta tai ku tada jamt  g.gif gal tada 60mm kaip mano? nors pvz kai fotkinau kazkada geles vidu, norejosi kad daugiau pritrauktu laugh.gif bet cia gal issidirbinejimas  g.gif

tai taip, man reik universauals..ir geles gi as nefotkinu is labai arti mirksiukas.gif o del to 60 macro galvojau, bet stabdo f2.8, noreciau sviesiau blush2.gif

Rasyce, nu jau ir pakalbejai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif apie mano fotika ir objektyvus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif neatsilaikiau -garsiai nusizvengiau blush2.gif lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Tiny pasidarbavai bigsmile.gif horizontas kreivas biggrin.gif

http://www.naturfoto...com/bestof.html cia pagal eiliskuma geriausi Nikkor'o objektyvai tipo visu laiku, ir Mf ir AF g.gif kiekviename porusyje eiles tvarka surusiuot... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 16 rugsėjo 2009 - 18:35
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 16, 19:23)
Tiny pasidarbavai  bigsmile.gif horizntoas kreivas biggrin.gif

Dzin tas horizontas, sviesa svarbiausia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 09 16, 17:05)

va isrinkom biggrin.gif ai, bet zinom tokiems dalykams kaip saulelydziai ir visokie ten peizazai tai neeaaa, jis netiks, ne tam jis skirtas. ech ir ka daryt, ane? biggrin.gif bet manau imk vistiek tu 60 mm ir bus rami galva , na bent kuriam laikui tongue.gif

uztat ir nervija, kad universalesnio nei turiu neturesiu lotuliukas.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 09 16, 19:29)
uztat ir nervija, kad universalesnio nei turiu neturesiu lotuliukas.gif  doh.gif  lotuliukas.gif

Kodel gi ne, tik babkiu reikia tureti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 16, 19:23)
http://www.naturfoto...com/bestof.html cia pagal eiliskuma geriausi Nikkor'o objektyvai tipo visu laiku, ir Mf ir AF  g.gif kiekviename porusyje eiles tvarka surusiuot...  g.gif

Ziuriu, kad maniskis 2 vieta savo kategorijoj uzima, neblogai g.gif
Atsakyti