Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Will @ 2009 09 16, 12:51)
Vakar tik prasidėjo  tongue.gif 
Ar šįkart vieną dieną balsuojam?

a jobtararaj, a man susisuko, kad vakar paskutinė diena, kad lėkiau balsuot... pasirodo be reikalo, gal paskubėjau, šian kitaip būčiau balsavus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2009 09 16, 09:12)

Nu apie Canonu objektyvus pakalbekit ka, man ir reik jubiliejui issirinkt lotuliukas.gif

Šiaip labai giriamas yra 24-70mm.

QUOTE(Zitlali @ 2009 09 16, 09:50)
Loreli, tai, kad veiks smile.gif su D60, D40 dazniausiai AF neveikia, nes aparatas kiek zinau nepalaiko HSM varikliuko smile.gif

Čia ne apie tai kalbėjau, apie front ir back fokusą ir kad jie grybauti gali
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2009 09 16, 13:18)

Tai paziuresiu pries perkant smile.gif dekui
Atsakyti

dieve, o kas čia dar do dalykai? blush-anim-cl.gif

aš tai nesuprantu MF esmės, kiek bebandžiau su juo, viskas išplaukia, apie jokį ten sufokusavimą kalbos net nėra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2009 09 16, 12:18)

Nu bet kaina kokia doh.gif Gyvenime tokio neipirkciau doh.gif Suprantu,kad geri daiktai pigus nebuna,bet kai nesiruosiu is fotografijos pargyveni,tai ir investuoti kazkaip nera reikalo,o tuo labiau galimybiu. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Teka @ 2009 09 16, 12:24)

aš tai nesuprantu MF esmės, kiek bebandžiau su juo, viskas išplaukia, apie jokį ten sufokusavimą kalbos net nėra doh.gif

Nera ten nieko sudetingo.Suki fokusavimo zieda kol vaizdas ryskus pasidaro. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 09 16, 13:24)

cia kai fokusas grybauja ir sufokusavus pvz centre jis fokusuoja virs tos linijos tai cia front bus, arba po ja tai bus back smile.gif bet eina ir nusireguliuoti, esu kazkur skaiciusi kaip smile.gif bet ne visuomet aisku. Yra ivairiu budu kaip patikrinti ar tavo fotikas gerai fokusuoja ar ne smile.gif
Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2009 09 16, 13:37)
Nu bet kaina kokia

manau visu pirma reiktu atsakyti i klausima sau kam fotografuoti tau reikia objektyvo smile.gif o tada jau galima rinktis. 70proc tikriausiai visu objektyvu yra tikrai labai geri smile.gif bet priklauso kokiom situacijom naudosi... cia mano tokia nuomone smile.gif

Kam idomu pasitikrinti fokusa smile.gif
http://focustestchart.com/chart.html

va dar i sia lentele fokusuot galima bandyt smile.gif kai kas tiesiai i monitoriu fokusuoja
http://photo.net/lea...est/scale45.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 16 rugsėjo 2009 - 12:49
Nera ten nieko sudetingo.Suki fokusavimo zieda kol vaizdas ryskus pasidaro. mirksiukas.gif

ojeeeezau doh.gif tiek laiko nenaudojau MF, kad pamiršau, jog ten kažkas dar ir suktis turi lotuliukas.gif oooi, nigaliu

QUOTE(Zitlali @ 2009 09 16, 13:41)
cia kai fokusas grybauja ir sufokusavus pvz centre jis fokusuoja virs tos linijos tai cia front bus, arba po ja tai bus back smile.gif bet eina ir nusireguliuoti, esu kazkur skaiciusi kaip smile.gif bet ne visuomet aisku. Yra ivairiu budu kaip patikrinti ar tavo fotikas gerai fokusuoja ar ne smile.gif

wacko.gif aš pirma su savo MF išsiaiškinsiu, o tada jau visi tie front ir back tegul bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 09 16, 13:45)
ojeeeezau  doh.gif tiek laiko nenaudojau MF, kad pamiršau, jog ten kažkas dar ir suktis turi lotuliukas.gif oooi, nigaliu
wacko.gif aš pirma su savo MF išsiaiškinsiu, o tada jau visi tie front ir back tegul bus biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif prajuokinai

Tai nieko sudetingo, pasistatai fotika ant statyvo ir bandai sufokusuoti ta centrine linija, padarai kelis kadrus nejudinant visai fotiko ir paskiau ziuri, jeigu ji tiksliai yra fokuse, tai viskas ok, jei isplaukus ir fokusas pakrypes i salia esancias linijas tai amen, tik nepamenu atstumo kokiu reikia fokusuot g.gif manrods kazkaip kad ekranelyje butu uzpildytas pilnai lapas g.gif ir su kitiniu sunkiai eisis, reiktu kuo placiau diafragma atverti smile.gif

aj ten va tikslesne lentele yra pirmoje ikeltoje mano nuorodoje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 16 rugsėjo 2009 - 12:56

taip atrodo tongue.gif
man, pvz dažniausiai ten išvis nebūna pakankamai ryšku doh.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 09 16, 13:41)
manau visu pirma reiktu atsakyti i klausima sau kam fotografuoti tau reikia objektyvo smile.gif o tada jau galima rinktis. 70proc tikriausiai visu objektyvu yra tikrai labai geri smile.gif bet priklauso kokiom situacijom naudosi... cia mano tokia nuomone smile.gif

gera nuomonė drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Zitka, lobi tu mūsų...už kavos puodą biggrin.gif mano temperatūrinė makaulė dabar tokių sudėtingų dalykų nesupranta, atidėsiu ateičiai

blink.gif geras, žiūriu šone SM parašyta "Labas, Teka, ar nori apsilankyt Northway sveikatingumko centre...?" net išsigandau. ar jūs irgi matot tokį užrašą su savo nickais, ar čia man galionikai? lotuliukas.gif
Atsakyti
Teka joa biggrin.gif

Cia apie Canon: http://www.fotomokyk...aa5bddbe7768c64

Na as turejau Canon 50mm f/1.8 II. Labai dziaugiuosi pardaves ir dar su pelnu! Atvirai pasakius tai pats prasciausias prime koki canon gamina, ir kaina tai patvirtina. Jei sufokusuoti pasiseks, vaizdas bus labai RYSKUS, ypac su f/4 ar daugiau. Na bet jis skirtas dirbti apie f/2.8, o cia problemos ir prasideda. Rankiniu budu fokusuoti neimanoma, per mazo diapazono ziedas! Auto irgi labai stringa del tos pacios priezasties, iki f/4 tekdavo trinti 75% nuotrauku del netikslumo. 430EX reikalus truputi pagerindavo. Palyginimui 100mm f/2.8 macro USM klaidu daro gal tik 2-3% net ir patamsyje. Beje 50mm labai letai fokusuoja, ir be to labai garsiai. O bokeh tai is vis tragiskas del 5 daliu diafragmos, ir labai primityvios optikos. Mechaniskai, vaiku zaislas...
50mm f/1.4 kiek teko is kolegu darbo matyt yra optiskai zymiai geresnis, bet micro motor USM yra labai linkes sugesti. Canon 1m garantija cia nieko nereiskia. Taigi lieka f/1.2L, arba Sigma f/1.4 EX HSM.

Is kitos puses 85mm f/1.8 dar neteko nei vieno trukumo girdeti, pats planuoju nusipirkti, jei tik nebus per daug beprasmiska tureti 85mm ir 100mm primes.

gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2009 09 16, 09:12)
Rasytce, tu savo 100 tuku patenkinta? smile.gif

tiap, jau patenkinta, nors is pradziu norejau jau mest, na nemest, bet padet i lentyna, bet va pabandziau pafotkint neskubant portretus tai liuks, zinoma atsitraukt tai reikia pakankamai nemazai, ir jis be stabilizacijos tai reikia jau darug trumpesniu islaikymu uzsistatyt, na parametrus pagal juos nusistatyt. patinka, kad f2.8, patinka, kad jei pataikai su fokusu, tai tada idealiai, ryskiai viskas. skaitosi jis portretams netinkamas, na profai su juo tikrai portretu nefotkyja, nes skaitosi jis per astrus, bet man kaip ne profei tai gerai biggrin.gif siaip jis tikras macro, labai geras nuo statyvo gelytem, vabaliukams, lasiukasm ir pan., bokeh ziauriai fainas. na ir t.t. ir pan.

v.z. su kiekvienu opbjektyvu reikia susidraugaut smile.gif

jep, labai geras, teisingai giria smile.gif tai daug geru yra objektyvu, visus nesusipirksi, kaip Zitlali sake, tiesiog reikia apsisprest ka daugiausiai fotkinsi ir pagal tai rinktis obj. smile.gif

QUOTE(Teka @ 2009 09 16, 13:45)
ojeeeezau  doh.gif tiek laiko nenaudojau MF, kad pamiršau, jog ten kažkas dar ir suktis turi

hihihi.gif ups

QUOTE(Teka @ 2009 09 16, 13:59)
blink.gif geras, žiūriu šone SM parašyta "Labas, Teka, ar nori apsilankyt Northway sveikatingumko centre...?" net išsigandau. ar jūs irgi matot tokį užrašą su savo nickais, ar čia man galionikai?

joooooo, man akys net persikreipe kai pamaciau blink.gif bigsmile.gif
Atsakyti