Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(inesaS @ 2009 09 15, 20:06)
O koks kitinis pas tave? bigsmile.gif

Canon 18-55mm 3.5-5.6
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 09 15, 19:08)
Canon 18-55mm 3.5-5.6

Tai jis tau per tamsus? bigsmile.gif
Papildyta:
Zitlali,o su kokiu objektyvu tu dabar fotkini?Su macro? blush2.gif
Ir jau senai sunu savo rodei blush2.gif jau visai didelis turbut.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 09 15, 20:19)
Tai jis tau per tamsus? bigsmile.gif
Papildyta:
Zitlali,o su kokiu objektyvu tu dabar fotkini?Su macro? blush2.gif
Ir jau senai sunu savo rodei blush2.gif jau visai didelis turbut.. blush2.gif

Palyginus su 50-uku, tai labai tamsus, namuose sunkiai net fokusuodavo, per tamsu jam buvo g.gif O su situ susirgau sviesumo liga, dabar man kuo sviesiau, tuo graziau, net isdegimai netrukdo biggrin.gif
Su papildymu sutinku, ir as Simono pasiilgau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ich: 15 rugsėjo 2009 - 19:22
Sveikos, vat tik Zitlali pasirode,iskart tema atgijo thumbup.gif

Zitlali, man su dviem mergaitem labai fainos foto, tokios nuotaikingos, ospalvos isvis pasaka. Koks ten actionas?

QUOTE(kitten` @ 2009 09 15, 18:14)

Nereali !! bigsmile.gif bigsmile.gif thumbup.gif

O tai jus ant AF fotkinat?? unsure.gif Nu man jisai isvis gryba fokusuoja, ne ta, ka reikia. as ant rankinio fokuso visada.

Neturiu ka rodyt.
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 09 15, 20:24)
O tai jus ant AF fotkinat??  unsure.gif Nu man jisai isvis gryba fokusuoja, ne ta, ka reikia. as ant rankinio fokuso visada.

Man tai su AF lengviau, nusistatau tašką ir viskas ok, o su MF nenureguliuoju doh.gif

Zitlali, gal galima plačiau apie bokeh blush2.gif Truputį nesuprantu- čia labiau natiurmortams lotuliukas.gif ar visur tinkama? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 09 15, 19:31)
Prisiruošk gal pvz kitą savaitgalį  bigsmile.gif  tongue.gif

tai ir tu gal planuoji ka nors? biggrin.gif oi mane tik pakalbinkit, man tik smagiau bus biggrin.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 09 15, 20:05)
visi su 50mm diafragma nuo 1.2 iki 1.8, yra manual ir AF

oi pridejai klausyk tu grozybiu, pavydziu tau kantrybes viska perskaityt perziuret, atsirinkt kas tau aktualu, ir pasirinkt ko tu noretum siekti smile.gif ech, kokia tu saunuole

o klausyk, tai tas 50 irgi bus macro?

as sakau, mazu man 60mm macro uzsimanyt rolleyes.gif oi nezianu - kolekcija toj bus objektyvu, atrodytu tik fotkink, o kad nei vieno dar nesu pilnai isnaudojus doh.gif ai, geda v.z.
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2009 09 15, 20:29)
Zitlali, gal galima plačiau apie bokeh  blush2.gif  Truputį nesuprantu- čia labiau natiurmortams  lotuliukas.gif  ar visur tinkama?  g.gif

bokeh tai liaudiskai kalbant - isplautas fonas wink.gif visur visur tinkamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 09 15, 20:21)
Su papildymu sutinku, ir as Simono pasiilgau blush2.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 09 15, 20:19)
1. Zitlali,o su kokiu objektyvu tu dabar fotkini?Su macro?
2. Ir jau senai sunu savo rodei blush2.gif jau visai didelis turbut..

1. aha, su 60mm f2.8
2. joooo... paciai sian geda pasidare..,. doh.gif va Tiny ketvirtadieni ji pyskins, maz parodys kazka cia... ax.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 09 15, 20:24)
Koks ten actionas?

Citra skirtingose foto skirtingi taikyti ir nebutinai actionai... paskutines pirmos dvi tai ten color pop2 su aisku pastumdymais kreiviu, tada glamuras visos pozicijos , tada flatten darau visus sluoksnius, tada gradient map ir dejau svelnu pastelini sluoksni kurio opacity sumazinau ir kontrasta padidinau, kad nebutu kaip per ruka... ir aisku dar dailinimo smile.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 09 15, 20:36)
1.oi pridejai klausyk tu grozybiu
2.o klausyk, tai tas 50 irgi bus macro?
3. as sakau, mazu man 60mm macro uzsimanyt 

1. Paskutiniu metu nieko doro ir neveikiu, tik vis skaitineju, kazkokia mini apatija apemus...
2. Nea ax.gif universalus neva
3. Aj nenorek, jei tau 100 siauras, veliau ir 60 bus siauras... be to 2.8f zinok mazoka... patalpoje vakarop jau sakez smile.gif tprsme nebent body geras ir grudo keliant ISO nesijaucia smile.gif tada gal.. bet as tokio nepirkciau antrakart smile.gif

Will Bokeh- Ne ryškumo zonoje ęsančio išfokusuoto vaizdo ‚gražumas‘. Tai pakankamai subjektyvus japonų sugalvotas terminas. Tai ji belekur aisku gali gaudyti smile.gif esme ta, kad graziai isplautas fonas butu smile.gif ne belekaip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 15 rugsėjo 2009 - 19:53
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 15, 20:52)
Will Bokeh- Ne ryškumo zonoje ęsančio išfokusuoto vaizdo ‚gražumas‘. Tai pakankamai subjektyvus japonų sugalvotas terminas. Tai ji belekur aisku gali gaudyti smile.gif esme ta, kad graziai isplautas fonas butu smile.gif ne belekaip

ačiū 4u.gif
kaip tik tokį aprašymą skaičiau, dar kvietkai kaip pavyzdžiai buvo lotuliukas.gif vienas su teisingu bokeh, kitas ne, tai ir susimąsčiau... Kadangi savaitgalį turėjau 50-uką, reiks apžiūrėt gal ir man kur nors gavosi teisingas, nors abejoju lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 09 15, 21:01)
ačiū  4u.gif
kaip tik tokį aprašymą skaičiau, dar kvietkai kaip pavyzdžiai buvo  lotuliukas.gif  vienas su teisingu bokeh, kitas ne, tai ir susimąsčiau...  Kadangi savaitgalį turėjau 50-uką, reiks apžiūrėt gal ir man kur nors gavosi teisingas, nors abejoju  lotuliukas.gif

jo cia is efoto nukopinau...
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 15, 20:06)
jo cia is efoto nukopinau...

Minejai,kad Sigmos galas platesnis nei Nikono ar Canono 50-tuko.O ka tas platesnis galas duoda? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 15, 20:52)
.................3. Aj nenorek, jei tau 100 siauras, veliau ir 60 bus siauras... be to 2.8f zinok mazoka... patalpoje vakarop jau sakez smile.gif tprsme nebent body geras ir grudo keliant ISO nesijaucia smile.gif tada gal.. bet as tokio nepirkciau antrakart smile.gif
...

ai tau jau nenoriu gal biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 09 15, 21:16)
Minejai,kad Sigmos galas platesnis nei Nikono ar Canono 50-tuko.O ka tas platesnis galas duoda? blush2.gif

tu zinok as bijau nusisneket, bet skaiciau kazkur, kad kiek placiau jis 'rodo' g.gif ir va cia dar komentara toki radau:

'Pries savaite isigijau si objektyva. Tikrai gerai viskas su juo. Pries tai ismeginau: Nikkor 50mm f/1,4D Nikkor 50mm f/1,4G bei Nikkor 50mm f/1,8. darbuotojai pasiule ismeginti ir Sigma 50mm... Nustebau, kad Sigma lygina su Nikkor'ais, bet kai ismeginau - nuomone iskart pasikeite. Sigma yra su zenkliai greitesniu autofokusu, panasu, kad tvirtesnia konstrukcija. Beje - siek tiek platesniu kampu uz Nikkor 50mm ir uz Canon 50mm f1,4 (su pastaruoju metus laiko dirbau wink.gif Rankinio fokuso ziedas labai stabilus. Dirbti su Sigma tikrai patogiau nei su Canon ar Nikkor penkiasdesimtukais. O vaizdo kokybe Sigma, mano nuomone, taip pat lenkia savo konkurentus'

Tik jis zyyymiai didesnis ir sunkesnis uz nikono ir canono, va taip ant D80 atrodo jis:
http://www.flickr.co...in/photostream/

o cia su nikono
http://upload.wikime...r_50mm_F1.4.jpg

bet man tai privalumas g.gif Stabiliau rankoje laikysis
Papildyta:
QUOTE(Rasytce @ 2009 09 15, 21:34)
ai tau jau nenoriu gal biggrin.gif

hihihi.gif tu neskubek, as kai va turesiu sigma, atleksi abu pabandysi, visvien esme ta pati daugmaz smile.gif tai tada ir pagalvosi...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 15 rugsėjo 2009 - 20:58