Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Laba naktelę, visoms.
Aš be komentarų tik noriu dėl ND.
turiu pasiūlymą dėl fotografuojamo objekto: iš tikro mane užkabino Keroli įmesto fotografo minimalizmas ir pamasčiau, kad galime pradžiai imti paprastutį objektą, kuri jaučiu dauguma rasime namie - rutuli, geriau neskaidrų, nespindintį, matiniu šviesių spalvų ir vienspalvį (čia nežinau ar būtinai).
Pirminė ND idėja būtų tokia:imam šoninę šviesą, natūralią, lango. Fotoaparatas ir objektas vienoj lygiagretėj.1. Objekto atstumas kinta tris kartus:arčiau, tolėliau ir toliau lango.2. Tarp objekto ir lango dedama sklaidomoji medžiaga ( galima viena arba daugiau, priklausomai nuo tos medžiagos storumo ).3. Objekto neapšviestoj pusėj pastatome reflektorių (tai greičiausia bus kartono ar ko nors patvaraus lakštas uždėtas folija biggrin.gif ).Čia irgi galima pažaisti reflektoriaus pozicija ir atstumu, pastatymo kampu.
Tikslas: sužinoti daugiau apie šoninę šviesą, bei suprasti šviesos kokybės reguliavimo būdus (kas atidžiai skaitė turėtų atsiminti,kad šviesos kokybę galime reguliuoti ją išsklaidant arba atspindint mirksiukas.gif )
Nuorodos:
http://www.efoto.lt/...s/sonine_sviesa
Apie šviesos rūšis ir pozicijos
http://www.layersmag...s-of-light.html
http://www.all-thing...f-lighting.html
http://www.all-thing...y-lighting.html
Šitas video man patiko.
http://www.ehow.com/...hotography.html

P.S. tą knygą,kur anksčiau minėjau, prisegiau mūsų pašte.
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 09 13, 23:48)
Laba naktelę, visoms.
Aš be komentarų tik noriu dėl ND.
turiu pasiūlymą dėl fotografuojamo objekto: iš tikro mane užkabino Keroli įmesto fotografo minimalizmas ir pamasčiau, kad galime pradžiai imti paprastutį objektą, kuri jaučiu dauguma rasime namie - rutuli, geriau neskaidrų, nespindintį, matiniu šviesių spalvų ir vienspalvį (čia nežinau ar būtinai).
Pirminė ND idėja būtų tokia:imam šoninę šviesą, natūralią, lango. Fotoaparatas ir objektas vienoj lygiagretėj.1. Objekto atstumas kinta tris kartus:arčiau, tolėliau ir toliau lango.2. Tarp objekto ir lango dedama sklaidomoji medžiaga ( galima viena arba daugiau, priklausomai nuo tos medžiagos storumo ).3. Objekto neapšviestoj pusėj pastatome reflektorių (tai greičiausia bus kartono ar ko nors patvaraus lakštas uždėtas folija  biggrin.gif ).Čia irgi galima pažaisti reflektoriaus pozicija ir atstumu, pastatymo kampu.

gal viena darom be reflektoriaus? tada matysim visos skirtumus.. g.gif
as siaip veidrodi naudoju... nzn ar gerai ar nea, bet mazina seselius.. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Rodau savaitgalines foto.

user posted image

Dėl šitos nesuprantu...namie lyg nesimatė išdegimų, darbe lyg matosi kai kur...bet man rods reikėtų bandyt iš naujo į j/b verst g.gif

Ir dar viena
user posted image
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2009 09 13, 22:40)
Zitlali, kas per budas?

an sutvarkytos, originaliu spalvu foto dedi papildoma layer'i ir verti per gradient map pasirenkant pasteline rusva spalva, mazini opacity, kontrastas ir tiek.

QUOTE(Melodi @ 2009 09 13, 22:41)
Zitlali, vestuves?

valanda laiko kartu su Rasytce pafotkinom... daugiau nebefotkinsiu, pirmas ir paskutinis kartas smile.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 09 13, 23:08)
na kai pasufleruoji tai mikliai susiradau action, ale nieko negaliu koreguot as po jo - labai per astriai ir baltai jau padare, noriu pasireguliuot kazkaip dar  unsure.gif

hi-key ne action'a turejau omenyje, o tiesiog j/b vertimo rankini buda smile.gif yra internete angliskai info... 4u.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 09 13, 23:22)
tai jau as pasislepsiu giliai giliai su savo fotkem

butu idomu pamatyt rolleyes.gif

QUOTE(Zana4 @ 2009 09 13, 23:23)
zitlali, visos grazios, bet sita

4u.gif

Stikline jau flickr'eri matesi pirmosios isdegimai, ta kita portretine ok su sviesumu, ta tupinti prie kelio patiko smile.gif
Atsakyti
Panos, o kiek laiko bus ND? Nes as kaip dirbanti, man su naturalia lango sviesa tik savaitgalis lieka (ir tai del komandiruotes tik sekmadienis is sio savaitgalio) blush2.gif Nes vakarais jau tamsoka buna kai gryztu blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 09 12, 20:04)
As pasuoju doh.gif Neturiu as ka is zmoniu fotkinti.O apie auto is vis nekalbu smile.gif Reikia apsispresti dar konkreciau,ar daiktai,ar zmones mirksiukas.gif Nu nesakau,kad nebandysiu..... ax.gif

man tai del ND -kokie bus, tokie tiks biggrin.gif siaip as namie nelabai fotkiju - ta prasme nefotkiju, ka dnervas neimtu..ne snelabai su maniskiu imanoma..as tik lauke ir tik rpie gero apsvieitmo mirksiukas.gif bet koks bus ND -toki meginsiu mirksiukas.gif

QUOTE(Melodi @ 2009 09 13, 11:26)

man paskutine thumbup.gif naturaliausia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 14, 08:59)
valanda laiko kartu su Rasytce pafotkinom... daugiau nebefotkinsiu, pirmas ir paskutinis kartas smile.gif

Stikline jau flickr'eri matesi pirmosios isdegimai, ta kita portretine ok su sviesumu, ta tupinti prie kelio patiko smile.gif

O kodėl nebefotkinsi, nepatiko? ax.gif

Aha. Ačiū. Reikės tobulinti tuomet j/b smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 13, 21:34)

is vestuviniu ta nantra ypac thumbup.gif

na ir ta su saldainiukasi -nu super man tas crazy stiliukas wub.gif noreciau ir as taip ax.gif tongue.gif 4u.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 09 14, 07:59)
1.an sutvarkytos, originaliu spalvu foto dedi papildoma layer'i ir verti per gradient map pasirenkant pasteline rusva spalva, mazini opacity, kontrastas ir tiek.
2.valanda laiko kartu su Rasytce pafotkinom... daugiau nebefotkinsiu, pirmas ir paskutinis kartas smile.gif
3.hi-key ne action'a turejau omenyje, o tiesiog j/b vertimo rankini buda smile.gif yra internete angliskai info...  4u.gif

1.ooo -sito nebuvau ismascius thumbup.gif reiks ismegint thumbup.gif
2. kodel? nepatiko? ax.gif
3. gal turi kokia nuoroda, pagal ka tu naudojies? riektu pagaliau ismokt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 14, 08:59)
an sutvarkytos, originaliu spalvu foto dedi papildoma layer'i ir verti per gradient map pasirenkant pasteline rusva spalva, mazini opacity, kontrastas ir tiek.

hi-key ne action'a turejau omenyje, o tiesiog j/b vertimo rankini buda smile.gif yra internete angliskai info...  4u.gif

butu idomu pamatyt  rolleyes.gif

ojezau arabu man kalba tie visi layeriai ir t.t., eisiu i kursus pas kaza, nes per skype Ievosius bande bande, bet as beviltiska turbut biggrin.gif o taip dar maniau, kad as imli kompo programom, ale sita niekaip nepasiduoda lotuliukas.gif

rolleyes.gif na jau na jau - nesakyk taip - kita karta busi pagrindine ir bus viskas pagal tave - tau gi labai gerai sekasi smile.gif

ahaaa supratau, bet cia jau reik moket valdyt ps doh.gif na kaip nors, gal unsure.gif

tikiu kad idomu, bet pamatysi ir apsakalesi. na pati supranti, kad treciu planu fotkinant, tai jau geriausiu kadru niekaip neispesi biggrin.gif tai mano kadrai tokie visi ale standartiniai biggrin.gif ir su blykste jau daug idomumo neislausi. bet patyrimas vistiek geras.
Atsakyti
Labą rytą.
Stikline, matau išdegimus iš tikro.Man ir kadravimas nesižiūri, norisi paslinkti visą nuotrauką į apačią gerokai.Antra gerai žiūrisi.
Rasytce, imli tu tam šopui, tik kantrybės pasiaugink ir viskas mirksiukas.gif Kaip vyrams mašinos, taip fotografuojančiam šopas - mylėt, puselėt reikia, paglostyk kartais. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 09 14, 10:08)

Rasytce, imli tu tam šopui, tik kantrybės pasiaugink ir viskas  mirksiukas.gif Kaip vyrams mašinos, taip fotografuojančiam šopas - mylėt, puselėt reikia, paglostyk kartais. lotuliukas.gif

pioneer.gif

gal ir imli, bet is kur kantrybes paimt doh.gif va kai kas parodytu man tai as mikliai, bet va nuotoliniu budu nelabai gaunasi biggrin.gif eisiu pas tave i kursus rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites Komentarams manau nesu dar pasiruosus
savaitgalio foto

user posted image
Atsakyti