Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zana4 @ 2009 09 11, 13:13)
man irgi reikia per skype kazkaip prisijungti prie jusu, bo atsiliksiu smile.gif
Papildyta:
p.s.

kodel nematau nd konkursinio maistas?  blush2.gif  gal ne ten uzklydau, gal psw pakeite?

O tu prie private albums ziuri? g.gif Nes kur tie techninia nd tai prie public albums, o konkursiniai prie private smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2009 09 11, 14:15)
O tu prie private albums ziuri? g.gif  Nes kur tie techninia nd tai prie public albums, o konkursiniai prie private smile.gif

private wink.gif
jau matau, ilgai uzsikrovinejo psl 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga @ 2009 09 11, 14:04)
o kaip ši:

user posted image

man tiesiog grazus vaizdelis smile.gif
Atsakyti
Sveiki, jau seniai noriu prisijungti i jusu greta ir pasimokyti fotografavimo meno.
Noriu ideti nuotrauka jusu kritikai, kad galeciau tobuleti.
Is anksto dekoju. smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 11 rugsėjo 2009 - 13:43
QUOTE(dangerele @ 2009 09 11, 13:37)
Sveiki, jau seniai noriu prisijungti i jusu greta ir pasimokyti fotografavimo meno.

Sveika prisijungus, bet kai keli foto sumazink,nes neimanoma temos skaityti.
Jau sumažinai dėkavoju. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievosius: 11 rugsėjo 2009 - 13:45
o siaube kokia diele foto

Man minties truksta...nieko nera akcentuota g.gif

Junkis drasiai, ND pirmam puslapyje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kitten`: 11 rugsėjo 2009 - 13:47
QUOTE(dangerele @ 2009 09 11, 13:37)
Is anksto dekoju. smile.gif
user posted image

man taip pat nera kabliuko jokio sioje nuotraukoje. Bet numanau, kad norejai tikriausiai linijas, perspektyva parodyt?
Atsakyti
Jurga - taip butent smile.gif Mokiausi taisykliu, istrizaines kompozicijos... Bet nelabai gavosi.. jauciu sad.gif

Aisku, na jo jei buciau akcentavus i samanas o pastatas buves fone , gal butu buve geriau.
Na bet dar su diafragma nelabai pavyksta zaisti.
o kaip si nuotrauka jusu akimis ?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 11 rugsėjo 2009 - 14:21
Jurga, vaizdelis grazus, dangus grazus, spalvos grazios, gal kirpciau nebent taip, kad daugiau to dangaus gal butu g.gif jei jau jis fotkes akcentas ax.gif

dangerele, 1. man irgi kazkokio akcento gal truksta, bet perspektyva patiko mirksiukas.gif O antroj kirpciau virsuas daugiau jei jau akcentas i samanas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2009 09 11, 14:16)
Jurga - taip butent smile.gif Mokiausi taisykliu, istrizaines kompozicijos... Bet nelabai gavosi.. jauciu sad.gif

jei darei tik del taisykliu, tai gavosi 4u.gif . Tada parasyk prie nuotraukos, kokiai taisyklei taikei, kad zinotume i ka kreipti demesi nuotraukoje.
O antroji tavo nuotrauka idomiau man ziurisi. Spalvos ziurisi, tos samanos sudaro minkstumo yspudi smile.gif. Ir su ryskumu abiejose viskas tvarkoje, bent jau man.
Atsakyti
Likusi dalis informacijos.

Kryptis. Objektas gali būti apšviečiamas iš trijų pagrindinių pusių: priekio, šono ir nugaros (galo).Pvz., galinė šviesa naudojama siekiant sukurti aureolę apie objektą.Toks apšvietimas suteikia nuotraukai tam tikros dramos. Naudojant galinę šviesą pagrindinis dalykas, kurio reikia saugotis yra tiesioginė saulė į objektyvą.
user posted image
Šoninė šviesa puikiai tinka norint paryškinti kraštovaizdžio struktūrą, formas. Ji padeda išgauti ir atskleisti formą, bei suteikia nuotraukai erdvę, gylį. Priekinė šviesa tinkama iš arti daromiems portretams (close – up portraits), ypač paukščiams ir gyvūnams. Gamtoje pats naudingiausias ir įdomiausias apšvietimas būna anksti arba vėlai dieną. Kaip Kelby jas vadina – aukso valandomis
Šoninė šviesa
user posted image

*Žodis fotografija reiškia šviesos užrašymą. Šviesa yra fotografijos esmė. Tam kad suvaldyti šviesos šaltinį, pirmiausia reikia suprasti jo buvimą. Svarbiausia yra PRADĖTI MATYTI šviesą. Kai šviesa krinta ant objekto, ji sukuria platų spektrą tonų ir pustonių, kurios galima būtų sugrupuoti taip: 1. šviesūs tonai (highlights), 2. vidutiniai (mid – tones), 3. šešėliai (shadows).
Pagrindinis skirtumas tarp studijinės fotografijos ir fotografavimo lauke yra tas, kad studijoje nėra natūralaus apšvietimo (natūralaus, tai turima omeny prigimtinio – saulės). Studijoj fotografas pradeda dirbti neturėdamas jokios šviesos.Jis turi įsivaizduoti ir numatyti, kaip reikia apšviesti objektą ir kaip ta panaudota šviesa paveiks objektą.
* Ryški šviesa yra tinkama norint išryškinti tekstūrą, nes trumpi šešėlių perėjimai juo vizualiai pabrėžia. Tokia šviesa praverčia išryškinant medžiagos bangeles, plaukų sruogas ir makiažo paviršių.
* Objektas šviesą arba atspindi, arba sugeria. Taigi šviesa gali būti krentanti arba atsispindinti. Dalį krentančios šviesos objektas sugeria, o dalis atsispindi ir patenka į akis arba objektyvą.

Geri tinklapiai:
http://www.lighting-essentials.com/
http://tips.romanzol...icles.php?cat=3
http://lighting-for-photography.com/

Skaitančioms angliškai galiu atsiūsti knygą "Photographic Lightning" Ji naudinga daugiau tom, kurios ruošiasi dirbti fotografijoje.

Dėl blogo tai reikia susirasti kas prieš tai jį kuravo, kad galima būtų pačioms tai daryti.
Atsakyti
Ievosiau, aciu uz info 4u.gif Viska konspektuojuos biggrin.gif

Del Blogo, tai Ninin is senbuviu zadejo ten prijungt ka reikia, kai nuspresim blush2.gif
Atsakyti