lankėm mes trise, aš, Tara ir Rasma. Maloniai priėmė ta vyr. auklėtoja, daug pasakojo, dėkojo už dovanėles ištisai, ypač už pampersus. Nu pykstu aš ant vyriausybės už pampersus, negaliu. Neskiriami vaikams pampersai visai Tik gydytoja gali išrašyti receptą pampersams pirkti su nuolaida ir tai ribotą kiekį. Tai jie priversti skalbti vystyklus ir mažus ligotus vaikučius sodinti ant puodukų
Mes buvom pas vaikučius, kurie netik serga, bet ir palikti tėvų. Ten visų regėjimas yra ne daugiau dvidešimt-trisdešimt procentų. Glorija labai graži mergaitė, švelni, maloni ir visiškai akla. Jai gerai, mama pasiima savaitgaliais, ji žino, kad gyvena tokioj ir tokioj gatvėj. yra vaikų su cer. paralyžiu, jie bando lavintis ant didelių kamuolių, auklėtojos padeda. Bet labiausiai man krito į akį MARTYNAS. Penkiametis drąsuolis. Padovanojo man savo piešinuką su ryškiu skėčiu, vedėsi į kolidorių savo darbelių iškabintų rodyti. Protingas, guvus, gražus, jis tik mato sakė apie dvidešimt procentų. Jis manęs vis klausė-o ką tu man atnešei? O išeinant mjuodamas vis klausė-jus dar ateisit?Ateisit? Rytoj ateisit, gerai?Ateikit!...
Gyvenimo sąlygos ten visai neblogos-didelis erdvus pastatas, platūs kolidoriai, kur vaikai ir laksto, kuris gali. Aprengti, švarūs, prižiūrėti. Televizorių turi. Čiuožyklėlę, burbulų maniežą. O visgi liūdna ir baisu...
Sakė auklėtoja viena ponia iš VP savininkų globoja penkis jų vaikus iš mokyklinukų. Paima savaitgaliais, rūpinasi. Gražu.
Oi, mergaitės, kiek daug vaikų MAMOS laukia ir nesulaukia.
Saunuolytes mamytes.vis nerimstat ir vis kaska gero darot Negaliu Jusu gerumu atsistebet ir atsidziaugti.Pernai kurios rasete neigaliems vaikuciams laiskelius galiu pasakyti,kad vienas is ju<mantukas taip saugojo ir dziaugiasi beveik visus metus savo piesinukais kad jie visiskai prarado prekine isvaizda,bet jis juos vistiek laiko po pagalve nes is lovos jis negali pakilti,o mamai neleidzia net prisiliesti prie aptrintu piesinuku.Kai pagalvoju,kiek nedaug kartais reikia,kad bejegis mazylis pasijaustu laimingas.
Na ir as turiu labai Jusu visu dideli prasyma del akluju tos mokykleles.
Tai va viska apsiziurinekit ,isniukstinekit ir man butinai viska papasakokite.Kaip ten kokios salygos,kokie pedagogai,koks klimatas,kaip su vaikuciais bendrauja aukletojos.Kiek esu girdejusi is pasaliniu,tai direktore ten vaiku atzvilgiu nera labai maloni.
Man viena is akluju sajungos pirmininkiu pasakojo,kad jos saltis daznai atstumia net garbius svecius tai ka kalbeti apie mazuosius?
tik stai netiketai is Jusu cia suzinojau,kad ten vaikiukai priimamai ne tik su regos sutrikimais,tai mums labai aktualu.
Taigi turim didelia -ziauria problemele.Mano grazuolis Lauriukas kitais metais ismetamas is darzelio nes toks naujas istatymas,kad visi ,kuriems per visus kalendorinius metus turi sueiti 7 metukai ,mokykla turi pradet kitamet.ir visai nesvarbu kad rugseji mums dar bus 6metukai,o 7tik visai gale metu.
Jis dabar lanko Siauliu regos darzeli.Ir ten visi vaikai silpnaregiai.Taciau musu bedos kur kas didesnes. Be regos dideliu problemu mes turime sunkuji psichikos sutrikima-autizma Ir ten pasilike busime tik balta varna tarp vien silpnaregiu.Tad ir dairomes kokios istaigeles kad mus priimtu ir musu neskriaustu.Tai stai mus labai sudominote uz tai.Labai labai labai.Tik dar mums reikia daugiau info ir nuomoniu.Tai va SOS padekite mums.labai labai prasome.INFO INFO INFO
Na ir as turiu labai Jusu visu dideli prasyma del akluju tos mokykleles.
Tai va viska apsiziurinekit ,isniukstinekit ir man butinai viska papasakokite.Kaip ten kokios salygos,kokie pedagogai,koks klimatas,kaip su vaikuciais bendrauja aukletojos.Kiek esu girdejusi is pasaliniu,tai direktore ten vaiku atzvilgiu nera labai maloni.
Man viena is akluju sajungos pirmininkiu pasakojo,kad jos saltis daznai atstumia net garbius svecius tai ka kalbeti apie mazuosius?
tik stai netiketai is Jusu cia suzinojau,kad ten vaikiukai priimamai ne tik su regos sutrikimais,tai mums labai aktualu.
Taigi turim didelia -ziauria problemele.Mano grazuolis Lauriukas kitais metais ismetamas is darzelio nes toks naujas istatymas,kad visi ,kuriems per visus kalendorinius metus turi sueiti 7 metukai ,mokykla turi pradet kitamet.ir visai nesvarbu kad rugseji mums dar bus 6metukai,o 7tik visai gale metu.
Jis dabar lanko Siauliu regos darzeli.Ir ten visi vaikai silpnaregiai.Taciau musu bedos kur kas didesnes. Be regos dideliu problemu mes turime sunkuji psichikos sutrikima-autizma Ir ten pasilike busime tik balta varna tarp vien silpnaregiu.Tad ir dairomes kokios istaigeles kad mus priimtu ir musu neskriaustu.Tai stai mus labai sudominote uz tai.Labai labai labai.Tik dar mums reikia daugiau info ir nuomoniu.Tai va SOS padekite mums.labai labai prasome.INFO INFO INFO
o cia galit daugiau paskaituti apie musu problemele ir kodel mums reikia specialios bet geros ugdymo istaigos http://ligoniukai.8....topic.php?t=112
Bet cia vilnius o jus lyg siauliuose , ar nebus vaikui per sunku kas diena toki kelia vaziuoti . Nejau nera arti kokios panasios istaigos ?
Pingvinuke vaikiukas dar maziukas , juk jam savi namai pati saugiausia vieta ,mama reikalinga ne tik savaitgaliais . Nezinau gaila man tu vaikiuku kuriuos palieka visai savaitelei , juk kas vakara uzmigt reik , juk mamos reik .
Siulyciau pasiieskoti kur arciau kad vaikiukui ne taip sirdele skaudetu .
Siulyciau pasiieskoti kur arciau kad vaikiukui ne taip sirdele skaudetu .
QUOTE(pingvinuke @ 2005 10 27, 16:26)
Sveika,
tvarka dėl mokyklos yra tokia, bet visada yra galimybė eiti vėliau - jeigu gydytojai išrašo dokumentus, kad dėl tam tikrų problemų vaikas dar negali pradėti lankyti mokyklos, tai niekas per prievartą neves.
O dėl mokyklos: o jūs nebandėte galvoti apie paprastą mokyklą, ne specializuotą? Mano vaiko klasėje yra du vaikučiai su negalia, kurie lanko pamokas su visais vaikais ir mokosi tiek, kiek jie gali. Užtat kiti yra skatinami jais rūpintis ir padėti. Man atrodo, kad tai gera išeitis - paskui bus lengviau integruotis į bendruomenę.
Aišku, svarbu, kad mokykla ir mokytoja būtų teigiamai nusiteikę ir palaikytų tėvus.
Pingvinuke, paklausyk, dėl Vilniaus silpnaregių centro, kur aš buvau. Tai pastebėjau, kad toje darželio grupėje buvo daug keletas vaikučių, kurie mumis nesidomėjo, o tiesiog vengė, traukėsi į šalį, nenorėjo būti liečiami. Vienas berniukas iš viso gulėjo lovelėje, žaidė savo pasaulėlyje, pyko, jei kas prie jo artinasi. Aš suvokiu, kad tie vaikučiai yra sutrikę. Gal panašūs į tavajį Lauryną.
Vienu žodžiu daryti kažkokias išvadas iš vieno apsilankymo yra sudėtinga, tačiau aš tavo vietoje tikriausiai ieškočiau tokios ar panašios įstaigos. Tikriausiai palikčiau vaiką savaitei, kad ir kaip tai sunku širdžiai. Tu irgi turi teisę į savo gyvenimą, ir į mažytį poilsį. Va taip.
Geriausia būtų rasti įstaigą savo mieste. Idealu. Apsidairyk ir rinkis iš to kas yra geriausia tavo vaikui, tiesiog "prisitrink" prie kažko. Kad nereiktų važinėti. Tai vargina ir kainuoja.
Oi, nežinau. Linkiu Jums sėkmės.
Vienu žodžiu daryti kažkokias išvadas iš vieno apsilankymo yra sudėtinga, tačiau aš tavo vietoje tikriausiai ieškočiau tokios ar panašios įstaigos. Tikriausiai palikčiau vaiką savaitei, kad ir kaip tai sunku širdžiai. Tu irgi turi teisę į savo gyvenimą, ir į mažytį poilsį. Va taip.
Geriausia būtų rasti įstaigą savo mieste. Idealu. Apsidairyk ir rinkis iš to kas yra geriausia tavo vaikui, tiesiog "prisitrink" prie kažko. Kad nereiktų važinėti. Tai vargina ir kainuoja.
Oi, nežinau. Linkiu Jums sėkmės.
Visosm ypac dekui uz info.Jei kas ka dar surasit butinai man meskit info.
reklamiste del to kad gydytojai gali parasyti kaska man aiskino kad niekas nuo siu metu nebegalioja.jokie istatymai.Vad dar pernai lengvesnis nei Lauriukas ,vienas jo grupes berniukas sedejo darzelyje iki 8 metu,nes atseit jo buvo raida sutrikusi.Musu atvejis kur kas sunkesnis bet jokiu isimciu neber
Be to uspernai kai vyresnelis buvo 6m.Aukletoja sake,kad vaikai gali eiti ir nuo 6 metu,bet tevams reikia rasyt kaskokius pareiskimus ir irodyt kad ju branda pakjankama mokyklai.Na o po poros metu istatymai tokie kad neigalus vaikas-autistas gudresnis uz sveika broli ir per prievarta isvaromas i mokslus Juokas pro asaras.
renax apie namus tik savaitgaliais.As sutinku kad tai nera gerai.Bet jei tai geriausias variantas is visu kuriuos gali pasirinkti,tad tik visom keturiom uz tai.geriau,kad jam butu silta visada,ne tik ta laika vakare,kai gristu namo.Vilniaus akluju mokykla yra tik vienas is variantu
Sakau,dar bandysime sansa Siauliuose,bet gali taip buti kad mes ten galime ir nepatekti
yra dar vienas variantas,kuris mane labai gasdina,tai mokyklele su sunkiais psichikos sutrikimais,su grotomis ant langu ir agresyviais vaikuciais.Bet sis variantas mane labiausia gasdina ir neramina,nes Lauriukas nera agresyvus,neturi isteriju,laisvai bendraujantis su savo draugais silpnaregiu vaikuciu grupeje.tai va gal geriau tolimas Vilnius,nei vaikas uz grotuotu langu su piktais draugais.
reklamiste del to kad gydytojai gali parasyti kaska man aiskino kad niekas nuo siu metu nebegalioja.jokie istatymai.Vad dar pernai lengvesnis nei Lauriukas ,vienas jo grupes berniukas sedejo darzelyje iki 8 metu,nes atseit jo buvo raida sutrikusi.Musu atvejis kur kas sunkesnis bet jokiu isimciu neber
Be to uspernai kai vyresnelis buvo 6m.Aukletoja sake,kad vaikai gali eiti ir nuo 6 metu,bet tevams reikia rasyt kaskokius pareiskimus ir irodyt kad ju branda pakjankama mokyklai.Na o po poros metu istatymai tokie kad neigalus vaikas-autistas gudresnis uz sveika broli ir per prievarta isvaromas i mokslus Juokas pro asaras.
renax apie namus tik savaitgaliais.As sutinku kad tai nera gerai.Bet jei tai geriausias variantas is visu kuriuos gali pasirinkti,tad tik visom keturiom uz tai.geriau,kad jam butu silta visada,ne tik ta laika vakare,kai gristu namo.Vilniaus akluju mokykla yra tik vienas is variantu
Sakau,dar bandysime sansa Siauliuose,bet gali taip buti kad mes ten galime ir nepatekti
yra dar vienas variantas,kuris mane labai gasdina,tai mokyklele su sunkiais psichikos sutrikimais,su grotomis ant langu ir agresyviais vaikuciais.Bet sis variantas mane labiausia gasdina ir neramina,nes Lauriukas nera agresyvus,neturi isteriju,laisvai bendraujantis su savo draugais silpnaregiu vaikuciu grupeje.tai va gal geriau tolimas Vilnius,nei vaikas uz grotuotu langu su piktais draugais.
Linkiu sekmes jums .Tikiuosi priimsit geriausia sprendima .
Pingvinuke,
Galimas dar vienas variantas - mokymas namuose. Tik nežinau, kaip ir kam jis taikomas. Žinau berniuką, kurį mokė namuose iki 13 metų (skaitosi baigė 4 klases). Tik jis negali vaikščioti. Nežinau ar tai turi įtakos. Be to, Vilniuje. Mokėti už tai nieko nereikėjo. Suorganizavo vaiko mokytoja... Dabar specialus transportas paima iš namų ir veža į mokyklą ir atgal... Sėkmės
Galimas dar vienas variantas - mokymas namuose. Tik nežinau, kaip ir kam jis taikomas. Žinau berniuką, kurį mokė namuose iki 13 metų (skaitosi baigė 4 klases). Tik jis negali vaikščioti. Nežinau ar tai turi įtakos. Be to, Vilniuje. Mokėti už tai nieko nereikėjo. Suorganizavo vaiko mokytoja... Dabar specialus transportas paima iš namų ir veža į mokyklą ir atgal... Sėkmės