Purkeli, jei sėjinukas rodo tikruosius lapelius, ne tik skilčialapius, jau galima patręšti silpnesniu trąšų tirpalu (pati dedu trečdaliu mažiau nei rekomenduojama pirmą kartą).
Livai, teisingai, svarbu, kad stiebai nenušąlę. Lapai dar nieko tokio. Aš supanikavau ir sunešėm prabangiausias negenėtas į garažą penktadienio vidurnaktį... Nepatiko, lapus numėtė - vaizdelis prastesnis nei likusių lauke...
Zylute81, gaila, žinoma, bet panašiai bus kasmet... Gal paguosiu - aš palikau Jūsiškės pilnavidurės "mamą" kieme, tai prasprogusius pumpurus nepatenkinta numėtė, nors ir nenušąlo.
karalyste, pas mus rūsy pasitaikydavo peliukų, bet negraždavo sitebų - matyt neskanu
Kaškoniukas, dėkui už visas pagyras, neverta jaučiuos Gi nesvetimi mes žmonės, augaliukai net ir nepažįstamus suartina Sėkmės šaknydinant šakeles. Tikiu, kad Jums puikiai pavyks - gražuolė geltonoji puikus to įrodymas
Jediara, eglėja, baltasparnės net bjauriau nei voratinklinė...
Teisingai, vertimec labai tinka (juo purkšti tik vieną kartą galima per mėnesį), neemazalis, actara irgi tinkami, tik bėda ta, kad su šitais vienu purškimu baltasparnės nenugalėsi. Reikia sistemingai, kas savaitėlę purkšti 3-4 kartus. Tik tada kovą laimėsit
Dar "mechaninis" kovos būdas - atsargiai paversti lapą ir apatinėj pusėj tupinčiuosius "pritrėkšti" pirštais...
Bandžiau iš šiltnamio išnešti augalą lauk, gerai nupurtyti baltasparnes ir kol jos nespėjo grįžti, greitai bėgti su gėliuku į vidų ir uždaryti duris... Tai sutūpdavo bjaurybės ant šiltnamio stiklo, ir spoksodavo i gėrius, kurių nepasiekia - šiaip žymiai sumažėjo jų kolonijos po tokių "papurtymų".
eglėja, Kile, ačiū už patarimus, kažkaip galvojau, kad actara geriau nei vertimec , reikės važiuoti pirkti ir vėl "kariauti"
Kile , o dar toks klausymukas kur laikyti man mazasias brugmansytes kurias tik man atsiuntei ? ant palanges ar ir jom reikia i rusy?
jediara, gerai ir actara, nes ja gali dazniau papurksti, vertimec nera 100% veiksmingas, tuo labiau, kad papurskus negali pakartoti nepakenkes augalui.
O Actara, purskiant kas savaite "nusinuodaija" vis naujos issiritusios baltasparniu kartos, kol galu gale zusta.
Karalyste, mazulems ant sviesios palanges kambario temperaturoj reiktu ziema praleisti - nepervesiai, kad augti galetu, bet ir nepersiltai - istis, lapus numetys. Rusy tokios nunyktu...
O Actara, purskiant kas savaite "nusinuodaija" vis naujos issiritusios baltasparniu kartos, kol galu gale zusta.
Karalyste, mazulems ant sviesios palanges kambario temperaturoj reiktu ziema praleisti - nepervesiai, kad augti galetu, bet ir nepersiltai - istis, lapus numetys. Rusy tokios nunyktu...
Negaliu amarais atsikratyti
Kilina, labai graži spalvytė
Na jau visos sakutes is Kiles susodintos i vazonus, atrodo neblogai, tik va viena Salmon Perfection kazko linksta ir sunkiai leidzia, vos keli balti buvo, bet kadangi linkt pradejo ikisau i zeme tikiuosi kad isiims kaip nors. Butu labai gaila, toks grazus ugiukas.
Kile, o gal dar pas tave kokia sakele uzsilikus? Klausiu del visa ko, nes man labai sita patiko
Kile, o gal dar pas tave kokia sakele uzsilikus? Klausiu del visa ko, nes man labai sita patiko
Nuo brugmansijos pagaliau atsikračiau baltasparnių - dar laisčiau ir purškiau actara, bet didžiausia kova, tai jų gaudymas ir sutrynimas, jau kuris laikas nematau nei vieno, gal kovą laimėjau
..vijana.., galima, aišku, nešti su viskuo, negenėta - bet tada garantuotai visus lapus ir pumpurus teks susišluoti nuo rūsio grindų Aš apskinu nešdama lapus ir patrumpinu ištįsusius ūglius. Šaknis galima pridengti, jei vėsu - dėl visako, jei temperatūra ilgesniam nukris iki arčiau 0, tai yra tikimybė, kad nušąlus šakoms dar atžels iš šaknų.
Karalyste, linkiu pergalingos kovos su kenkėjais
Kilina, gražus augalas, tik, namuose su jomis daug problemų - nežinia iš kur visokie kenkėjai puola, mėto lapus, jeitrūksta šviesos - ištįsta - tokias dičkes beveik saugiau rūsyje laikyti
kaškoniukas, buvo galima dar vandeny ilgiau palaikyti. Ir lapus labiau apskinti, jei dar likę. Nesėkmės atveu rasiu dar šakelių. Dar kolkas garaže žydi, o paskui genėsiu, ir jei dar rasiu vietos namie, tas nugenėtas šakutes padauginsiu, bus pavasariop
Jediara, sveikinu kovą laimėjus
Šiandien parsinešiau į namus iš šiltnamio pačias mažiausias - namai pavirto tropikų džiunglėmis. Tai džiaugsmo širdy , bet kartu ir rūpesčio - kur sutalpinsiu kitas? Dar nė pusės neapgyvendinau žiemojimo patalpose...
Karalyste, linkiu pergalingos kovos su kenkėjais
Kilina, gražus augalas, tik, namuose su jomis daug problemų - nežinia iš kur visokie kenkėjai puola, mėto lapus, jeitrūksta šviesos - ištįsta - tokias dičkes beveik saugiau rūsyje laikyti
kaškoniukas, buvo galima dar vandeny ilgiau palaikyti. Ir lapus labiau apskinti, jei dar likę. Nesėkmės atveu rasiu dar šakelių. Dar kolkas garaže žydi, o paskui genėsiu, ir jei dar rasiu vietos namie, tas nugenėtas šakutes padauginsiu, bus pavasariop
Jediara, sveikinu kovą laimėjus
Šiandien parsinešiau į namus iš šiltnamio pačias mažiausias - namai pavirto tropikų džiunglėmis. Tai džiaugsmo širdy , bet kartu ir rūpesčio - kur sutalpinsiu kitas? Dar nė pusės neapgyvendinau žiemojimo patalpose...
Kile, kaip supratau Jūs dauginate ir prekiaujate brugmansijomis.Labai norėčiau geltonos.Kažkada turėjau,bet neišžiemojo.Tada neturėjau sąlygų