QUOTE(Purkelis @ 2010 08 11, 07:33)
Kaip smagu
Man tai siuntinukai is Kiles tai kaip antros kaledos
Kaštoniuke ka parsivezei ?
anros kaledos
Kile jau parase nes as is sakeliu tik Maya atsiminiau
Dabar laukiu vakaro, kada laiko daugiau turiu ir mazas issodinti, vienu zodziu malonumas neispasakytas. Dar ryte perejau saviskes apziurejau - vienu zodziu didelis gurksnis laimes is pacio ryto. 10 skirtinu dabar turesiu ir dar triju sakeles. skaiciuot gal dar peranksti, cia ne visciukai kuriuos rudeni skaiciuoja... Brugmansija reikia skaiciuot is pavasario kai perziemoja... Reikes uzrasus permest apie ju ziemojima, kurias nest ziemot vesiai o ka namie palikt, aisku, kad pirmametes ant palanges isitaisys, bet antrameciu irgi dar gaila, o ziema lyg zada labai salta siemet.
QUOTE(Kile @ 2010 08 11, 08:24)
Nevisai čia į temą, bet nelabai vaišinga aš šeimininkė, truputį pametus galvą paskutiniu metu esu. Jūsų mažutės gražumas visas brugmansijas nustelbė...
Gėda, kad be ligų puokštės nieko gero negalėjau parodyti
Šakelės:
Brugmansia variegata 'Maya' - margalapė
Sita - viengubas ziedas, bet pumpurų kiekis nerealus
Brugmansia 'Pink pearl' - kur dvi šakelės vienodos su mažai šaknų kauburiukų
Sitokia Dvigubas rausvas, nors šiemet pirmas žydėjimas visai negausus buvo.
Brugmansia 'Herzenbrucke' - viena šakelė aukštoka
tokia. Vokiška veislė, kito selekcininko nei daugelis pas mane, labai patiko žiedų spalvos.
Augaliukų vazonuose ne visi žiedai man matyti, pora naujokių padauginus buvau.
B.'Red angels' - jau gyriaus čia kažkada, tik nuotraukos padorios neturiu
tik sunkokai auga, gal pas jus jai bus geriau:
Sita
Brugmansia 'Herrenhouser gardens', berods to pacio selekcininko kaip ir 'Herzenbrucke', manoma kad kolkas tai veislė ilgiausiu žiedu. Skolinta nuotraukėlė
cia, o po geros savaitėlės ir saviskiais žiedais tikiuosi pasigirti.
Brugmansia 'Eisprinzessin' - siemetinis pirkinys, balta pilnavidurė, tikėjausi kad bus maziau lepi nei "Knightii', na bet laikas parodys. Cia tos selekcininkes, kurios siuntinukai vis nuvilia...
Skolinta foto
cia, o savų žiedų dar teks palaukti. Jums duotoj pazylej buvo pumpurelis, bet kaži, ar pražys. Tiesa, tas mažas dvi būtų gerai persodinti...
Aš vis laukiu, laukiu talkos šitam darbui... Reikia, kad mažosios sustiprėtų iki rudens, sumedėtų kiek įmanoma stiebelis, kitaip labai jau sunku joms pas mane žiemoti, o vazoniukuose jau vien tik šaknys, todėl pats keras nebelabai auga, net trąšos nepadeda.
susirasysiu pavadinimus sakeliu, nes prie vazonu tai buvo. Sities pridovanojo seimininke ir dar sakai nevaisinga, man net nesmagu, kazkaip net pasimeciau is tos laimes... taip kad zinok, kad padavanoja didele doze dziaugsmo, o paprastai tokie dalykai grizta atgal su kaupu
sekmes tavo geliukams!
Na o vaiku nei pats nuostabiausias augalas mamai nenukonkuruos, jie musu graziausios gyvenimo geles
De ligu tai manau del tokiu oru turi sito "dziaugsmo" i valias siemet... Labai svarbu zinoti kas yra tada kazkaip ir sukovoti gali, nes kitu atveju begelbedamas gali pakenkt... ko as labiausiai bijau, nes ziniu tokiu neturiu. Minejai, kad nuo pomidoru ligos eina, tai gal ir reikia jas profilaktiskai kaip siltnamiuose pomidorus nuo ligu kokiu purkst? Reikes su vyru pasikonsultuot, jis ukininkas pas mane tai gal ka patars, tik va kad pati kol maitinu labai bijau su chemija zaist, o tu vyru prisiprasyt labai sunku...
Kile o tu kaip nors dezinfekuoji ziemojimo patalpa?
Butinai mazasias persodinsiu, maciau pumpurelius
ziuresim kaip su jais bus, protinga butu gal net neleisti zydet, bet kadangi ji tikrai ant palanges ziemos tai ziuresiu.
laukiu dabar as saviskiu ziedu, nes pumpuru yra - turgelio pirkinys, ruzava paprasta, ziuresiu ka isrodys, na ir is sheteligo Patio Plants - kuri turetu buti geltona dvigubu ziedu, lapai pagrazeje, pumpurai atrodo sveiki tfu tfu tfu. Dar is Kiles Angel's Summertime. augaliukai dar mazi bet jau bus smagu jei sugebes prazyst.