Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos

As siandien jaunikles su vazonais i zeme sukisau - nenoriu nei galvot, kad isimete kokia liga schmoll.gif ( nors vienai padariau karantina - angels Flight, bet ir ja kur nors ikisiu, uztenka cia kaprizintis - vat as pritarciau Kilei, kad gal geriau adaptuojasi kai daugini pavasari, o cia rudeninio skynimo sakeles uzvargo per ziema ir joms sunkiau) Bet as uzsispyrusiai tikiu, kad tropikai joms neinauda, dabar orai susinormalizuos ir jos visos sustipres pries ziema, kad kitais metais man zydetu - vo taip ir ne kitaip lotuliukas.gif

QUOTE(Kile @ 2010 07 28, 11:34)

Žiedas gražus, bet gaila, kad lepoka - apie 20 pumpurų numetė, o pražydo vos keli...



grazuole inoringa smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Kaktusine @ 2010 07 28, 21:41)
Pagaliau ir mano pirmoji nepakartojamoji pražydo, įsimylėjau  wub.gif



Grazuole, ar kvepia ?

Pasirodom ir mes, ruzavute pradejo zydet
user posted image
user posted image
Vokietuke
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2010 07 29, 07:53)
Grazuole, ar kvepia ?


Kvepia, net iš tolo, kažkas panašaus į citriną, labai gaiviai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktusine @ 2010 07 26, 22:57)
Gal kas turi Vilniuje ar apylinkėse pasiūlyti geltoną, ružavą brygmansijas? Pavasarį nieks neatsiliepė, bandau dar kartą smile.gif


as dauginau draugei savo geltona paprasta, butu vienas augaliuka jei reikia, tik jis toks nedidelis, bet geltona labai greitai auga maniske tai manau cia ne beda, didesnis vazonas pataisys padeti. As gyvenu prie Traku. Bunu Vilniuje.

QUOTE(Kaktusine @ 2010 07 28, 21:41)
Pagaliau ir mano pirmoji nepakartojamoji pražydo, įsimylėjau  wub.gif

user posted image

user posted image


Ziedas labai grazus wub.gif
Atsakyti
sveiki visi 4u.gif as irgi esu brugmansiju myletoja, viena augaliuka isigijau pernai is turgaus "bobutes", todel nesu tikra, jog manoji yra tikrai brugmansija blush2.gif
ji pas mane uzaugo gal kokiu 40 cm. ir viskas, isleido viena ziedeli ne per seniausiai, labai juo dziaugiuosi ir groziuosi tongue.gif bet turiu beda, gal jus man pasakysite, ka daryti. mano augaliuko lapai visi yra skyleti, kaip apgrauzti kazkieno, kai kurie lapai gelsta ir nukrenta, o uzmegzti nauji ziedeliai pasieke nago dydi, taip pat pagelsta ir nukrenta verysad.gif ant brugmansijos nerandu nei jokiu kirmeliu, nei sliuzu, nei voratinkliniu erkuciu, zodziu jokiu kaltininku unsure.gif gal turite kokiu patarimu, ka daryti? busiu labai dekinga.
p.s. vakar savo gelyte persodinau is vazono i dirva, pamaniau, gal jai vazonas maziukas ir jai ten anksta g.gif
idedu gelytes nuotraukas, jose matosi keli apgrauzti lapai, deja dideles foto ikelti nemoku, bet gal ka iziuresite blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VESTAITE: 29 liepos 2010 - 11:32
Kokie nuostabūs žiedai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
pas mane irgi lapai skyleti kai kurie pagelsta nukrenta, bet ir ziedo jokio neturim g.gif kaip ja prazydinti? kodel nesukrauna jokio ziedelio?
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2010 07 30, 07:52)
pas mane irgi lapai skyleti kai kurie pagelsta nukrenta, bet ir ziedo jokio neturim  g.gif    kaip ja prazydinti?  kodel nesukrauna jokio ziedelio?


Mano manymu gsli buti kelios priezastys, per mazas vazonas, truksta dregmes, truksta trasu ax.gif .
pas mane irgi vienais metais buvo taip kad neuzaugo per vasara ir zydet nepradejo. Tai as kaip ir jau rasiau , ikasiau i zeme ir jau rudeni turejau medi su ziedais.
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2010 07 30, 09:26)
Mano manymu gsli buti kelios priezastys, per mazas vazonas, truksta dregmes, truksta trasu  ax.gif .
pas mane irgi vienais metais buvo taip kad neuzaugo per vasara ir zydet nepradejo. Tai as kaip ir jau rasiau , ikasiau i zeme ir jau rudeni turejau medi su ziedais.

tikrai? tai reiks ir man bandyti i zeme ikasti, o rudeni atgal i vazona?
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2010 07 30, 09:38)
tikrai? tai reiks ir man bandyti i zeme ikasti,  o rudeni atgal i vazona?

Gal todėl ir pas mane nežydi, nors laistau ir tręšiu g.gif
Atsakyti
bet ar verta dabar ja sodinti i zeme ? juk jau vasaros beliko menuo g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 07 30, 08:40)
Gal todėl ir pas mane nežydi, nors laistau ir tręšiu  g.gif


Radau labai grazu Kiles sakini sia tema
"Brugmansijos augalas baisiai gudrus. Esant įvairiems augimo nesklandumams (trūksta trąšų saulės ir pn.) gali IMITUOTI viruso požymius. Ir įsitikinau, kad tai visai tiesa. Palepini truputį- - ir tie požymiai išnyksta."

Rasydama uzmirsau paminet labai svarbiu veiksni, vieta. Gali but per daug saules arba per mazai. Pora metu tampiau vazonus ieskant geriausios vietos, dabar pas mane jie stovi ,ir atrodo augalam patinka, ten kur saule atsisuka i vakara. Pavesis jom nepatinka, bet nepatinka bent tom su kuriom eksperimentavau , ir kepinimas visa diena. Jei vazonas stovedavo ten kur saule kepina ryte , zeme greit isdziudavo , o vakare rasdavau nuleipusius lapus ir ziedus.
Bet asisku viskas priklauso dar ir nuo vasaros, gal nuo veisles ir aisku nuo meiles kiekio smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Purkelis: 30 liepos 2010 - 10:07