aciu dievui pas mus salnu nebuvo
Temai atgaivinti - šiųmečiai margalapės Brugmansijos 'Maya' žiedeliai
Po kelių metų brugmansijos pradeda žydėti,pasėtos iš sėklų?Sudygo keturios sėklos.Išpikavau,laukiu toliau,kas bus.
Kile, kaip faina, kad pas Jus jau prasideda žydėjimas
Iš sėklyčių tai tikrai pas mane auga durnaropės, nes žiūrėjau lot. pavadinimą - datura
Iš sėklyčių tai tikrai pas mane auga durnaropės, nes žiūrėjau lot. pavadinimą - datura
QUOTE(jediara @ 2010 06 04, 14:29)
Na,kad siunčiausi brugmansijų sėklas. O durnaropės pas mane dar kelis metus pačios užsisėdavo,paskui matyt netyčia išravėjau,jau keli metai dingę.Kaip man kvepia jų žiedai. Brugmansijų irgi taip pta kvepia?
QUOTE(IngridaB @ 2010 06 04, 15:48)
Na,kad siunčiausi brugmansijų sėklas. O durnaropės pas mane dar kelis metus pačios užsisėdavo,paskui matyt netyčia išravėjau,jau keli metai dingę.Kaip man kvepia jų žiedai. Brugmansijų irgi taip pta kvepia?
Tai pas Jus gal ir brugmansijos, nes aš pirkau LT
Kile,labai grazi gelyte
Pas mane pagaliau po menesio pradejo listi daigiukai Jau galvojau,kad nebeislis.Is desimties kol kas tik antra seklyte galvyte kelia.Siemet jau nebesulauksiu ziedu,gaila
Pas mane pagaliau po menesio pradejo listi daigiukai Jau galvojau,kad nebeislis.Is desimties kol kas tik antra seklyte galvyte kelia.Siemet jau nebesulauksiu ziedu,gaila
Kaip gražu, jau žiedai
Maniškės vakar ledai lapus pakapojo O dar šiandien tas vėjas
Maniškės vakar ledai lapus pakapojo O dar šiandien tas vėjas
Kaip smagu, o va as... tai net geda isnesiau savo vyriausia ir nuskrebinau lapus atrode ten tik rytine saulute, o pasirodo jos ir perdaug toj vietoj buvo, ech dabar jau matau vel pumpuru uzuomazgas bet koki menesi zydejimo praradau ir labai pykstu ant saves... gera pamoka. Nors is kitos puses tai mes ne tik baisu lietu apturejom, bet ir krusa, ledukai juoduju serbentu dydzio krito ir su tokia jega... butu nukapoje lapus...
o mazosios sutvirtejo, tik Knighti labai pamazu, kaip ir sake Kile ji kaprizinga nieko dabar dar vienmetes komponuoju, paskui jau ir sitom grazuolem uzsiimsiu rimciau, i didesnius vazonus persodinsiu ir trasu paduosiu periodiskai tai visos subujos, gal ir koki zieda dar parodys
Kile saunuole labai grazus tavo ziedukai , o as vis galvojau kad margalapes kaprizingos
Pas mane senesniu jau ziedukai matosi bet centimetriniai dar tik. As jau dabar pro jas pora kart i dina praeinu ir ziedukus apziuriu o dabar tavo grozio paziurejus matyt dar dazniau pas jas uzsuksiu .
Pas mane senesniu jau ziedukai matosi bet centimetriniai dar tik. As jau dabar pro jas pora kart i dina praeinu ir ziedukus apziuriu o dabar tavo grozio paziurejus matyt dar dazniau pas jas uzsuksiu .
Margalapės brugmansijos nėra kaprizingos. Priešingai, bent jau ši veislė labai kantri ir gražiai augi. Pavyko įtikti jai ir su žiemojimo sąlygomis šviesioje bet vėsioje palėpėje, todėl palyginti anksti sužydo ir jau nužydėjus krauna sekančius pumpurus.
IngridaB, brugmansijų kvapas priklauso nuo veilsės, tačiau mūsuose paplitusios neveislinės kvepia stipriau ir skaniau nei durnaropės. Veislinių daugumos kvapas silpnas, arba kaip tik - selekcijos rezultatas - subtilus, bet ne toks svaiginantis.
Būna, kad pražįsta pirmasiais metais sėjinukai, o būna, kad laukiam ir ne vienus metus...
Kaškoniukas, dar tik jų sezono pradžia, tikrai pamatysit žiedus. Šaunuolė, kad dar visomis pasirūpinat, maniškės jau po truputį pajunta, kad ne joms pirmenybė dabar mano gyvenime
Jediara, su lotyniškais atsargiai. pvz. Datura arborea yra brugmansija Nors dvimetės daturos irgi įspūdingos, ir tokios violetinės/purpurinės spalvos, kokių brugmansijų nebūna
O pas mane "išparduotuvė" - "išdalytuvė"... Perleidžiu visas, kurių turiu daugiau nei po vieną egzempliorių Gal kam? Dar kelios neveislinės už porciją ledų, kurių nežinau spalvos - baltos, geltonos o gal ir rausvos gali pakliūti...
http://www.supermama...?...&p=38094596
IngridaB, brugmansijų kvapas priklauso nuo veilsės, tačiau mūsuose paplitusios neveislinės kvepia stipriau ir skaniau nei durnaropės. Veislinių daugumos kvapas silpnas, arba kaip tik - selekcijos rezultatas - subtilus, bet ne toks svaiginantis.
Būna, kad pražįsta pirmasiais metais sėjinukai, o būna, kad laukiam ir ne vienus metus...
Kaškoniukas, dar tik jų sezono pradžia, tikrai pamatysit žiedus. Šaunuolė, kad dar visomis pasirūpinat, maniškės jau po truputį pajunta, kad ne joms pirmenybė dabar mano gyvenime
Jediara, su lotyniškais atsargiai. pvz. Datura arborea yra brugmansija Nors dvimetės daturos irgi įspūdingos, ir tokios violetinės/purpurinės spalvos, kokių brugmansijų nebūna
O pas mane "išparduotuvė" - "išdalytuvė"... Perleidžiu visas, kurių turiu daugiau nei po vieną egzempliorių Gal kam? Dar kelios neveislinės už porciją ledų, kurių nežinau spalvos - baltos, geltonos o gal ir rausvos gali pakliūti...
http://www.supermama...?...&p=38094596