Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos

QUOTE(kaškoniukas @ 2010 02 10, 23:49)
Kalbejot apie bendra uzsakyma, gal ir as prisideciau - tik is kurio puslapio planuotute? As is tavo blogo sita adresa atsidariau http://www.brugmansia.nl/index.html na tai ten nusiziurejau kelias, ziuriu ir tu bandei augint. Dar ten ir fuksiju maciau... tik nelabai suprantu jie ka siuncia? Jau isaknydytas sakeles?

Taip, jie siunčia visai neblogus augaliukus uz geresnę nei kitose parduotuvese kainą smile.gif ir siuntimas is jų per DPD pigiau nei iš Vokietijos smile.gif
Na, augaliukai gal iš tokių senokų/storokų stiebų padauginti, bet gal dėl to ir gajesni, be to, tuoj daug atžalų prileidžia smile.gif Kiekvieną augaliuką atskirai i plastikinę pakuote patalpina, atkeliavo net neaplamdytais lapais... Gaila kad jie tik kai kuriomis kitų selekcininkų veislėmis prekiauja. Beje, jų pačių išvestos veislės kiek brangesnės, bet tikrai nuostabūs augalai - ne tik žiedais, bet ir kero architektūra.

Esu nusižiūrėjus vieną, na maksimum dvi veisles is cia:
http://www.engelstro....de/sorten.html
Šiaip brangoka, kai kurias veisles turi anksčiau minėta internetinė parduotuvė, bet pačių gražiausių - ne... Gal dar kas susižavėtų užsisakyti blush2.gif

O šiaip, vistik didžiausias lobynas - čia. Labai maloniai bendrauja, visada pataria, pasiūlo kitas, jei nebeturi pasirinktų veislių... Beje, jų fuksijos ir "kambariniai kleveliai" irgi nepakartojami...
http://shop.strato.d...3798/Categories
Žadėjau jau ramiai šį pavasarį praleisti... Bet jei kas susidomės kooperuotis, rūpi dar augaliukas ir iš čia...
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2010 02 12, 09:18)
Taip, jie siunčia visai neblogus augaliukus uz geresnę nei kitose parduotuvese kainą smile.gif ir siuntimas is jų per DPD pigiau nei iš Vokietijos smile.gif
Na, augaliukai gal iš tokių senokų/storokų stiebų padauginti, bet gal dėl to ir gajesni, be to, tuoj daug atžalų prileidžia smile.gif Kiekvieną augaliuką atskirai i plastikinę pakuote patalpina, atkeliavo net neaplamdytais lapais... Gaila kad jie tik kai kuriomis kitų selekcininkų veislėmis prekiauja. Beje, jų pačių išvestos veislės kiek brangesnės, bet tikrai nuostabūs augalai - ne tik žiedais, bet ir kero architektūra.

Esu nusižiūrėjus vieną, na maksimum dvi veisles is cia:
http://www.engelstro....de/sorten.html
Šiaip brangoka, kai kurias veisles turi anksčiau minėta internetinė parduotuvė, bet pačių gražiausių - ne... Gal dar kas susižavėtų užsisakyti  blush2.gif

O šiaip, vistik didžiausias lobynas - čia. Labai maloniai bendrauja, visada pataria, pasiūlo kitas, jei nebeturi pasirinktų veislių... Beje, jų fuksijos ir "kambariniai kleveliai" irgi nepakartojami...
http://shop.strato.d...3798/Categories
Žadėjau jau ramiai šį pavasarį praleisti... Bet jei kas susidomės kooperuotis, rūpi dar augaliukas ir iš čia...

As tai kur beatsidaryciau visur man akys raibsta, kai pati tik viena taip normaliai auginus... aisku po sio rudens turiu daugiau, bet dar metu nera ir ziedu nemaciau tai noriu visko is eiles smile.gif - tik kainos stabdo ir atveda i prota.
Bet tikrai jei nusprestum is kurios nors uzsisakineti parasyk gal susikoperavus bus pigiau transportas viena paimciau, kad paskui keistis galetume smile.gif gal net ka galetum parekomenduoti kurios tu neturi ir tave domontu, kaip sakiau, kad keistis galetume wink.gif
Sios ziemos praktika, kad pas mane temperatura ziema iki 3-4 gali nukrist ir sviesu, paziurejau, kad kai kurioms veisles ziemojimo temp yra pvz 8-10 laipsniu... tokios neisspausiu...

Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2010 02 12, 21:45)
As tai kur beatsidaryciau visur man akys raibsta, kai pati tik viena taip normaliai auginus... aisku po sio rudens turiu daugiau, bet dar metu nera ir ziedu nemaciau tai noriu visko is eiles smile.gif - tik kainos stabdo ir atveda i prota.
Bet tikrai jei nusprestum is kurios nors uzsisakineti parasyk gal susikoperavus bus pigiau transportas viena paimciau, kad paskui keistis galetume smile.gif gal net ka galetum parekomenduoti kurios tu neturi ir tave domontu, kaip sakiau, kad keistis galetume wink.gif
Sios ziemos praktika, kad pas mane temperatura ziema iki 3-4 gali nukrist ir sviesu, paziurejau, kad kai kurioms veisles ziemojimo temp yra pvz 8-10 laipsniu... tokios neisspausiu...

Ir aš prisidėčiau, irgi paimčiau Kiles rekomenduotą, kad paskui būtų galima pasimainyti, ir fuksijų labai norėčiau. Pas mane gėlės sklepe gerai žiemoja, pažiūrėjau turimas fuksijas visos peržiemojo, nei viena nenumirė. Ir jurginai gerai išsilaiko nei suvysta, nei supūna.
Atsakyti
Kile, ar iš www.brugmansia.nl galima užsisakyti tik iš to kas yra inernetinėj parduotuvėj ar ir iš jų katalogo?
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2010 02 13, 22:20)
Kile,  ar iš www.brugmansia.nl galima užsisakyti tik iš to kas yra inernetinėj parduotuvėj ar ir iš jų katalogo?

Tik iš to, kas parduotuvėjė. Pernai rašiau jiems dėl augalų sąrašo kataloge, bet atsakė, kad prekiauja tik pardutuvėje pateiktomis veislėmis, su kitų selekcininkais nėra sutarę dėl dauginimo ar to veislės neturi padauginę. Aišku, būtų galima vėl užklaust blush2.gif Pamėginsiu smile.gif

Astaite1, prašom rinktis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2010 02 14, 18:37)
Astaite1, prašom rinktis smile.gif

Laukiu rekomendacijų 4u.gif, nes man visos gražios ir išsirinkti labai sunku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astaite1: 16 vasario 2010 - 10:07
Kile mano gelytes uzpuole amaras ka daryti prasau patark
Atsakyti
QUOTE(Renita456 @ 2010 02 17, 09:41)
Kile mano gelytes uzpuole amaras ka daryti prasau patark

Kaip visada - apskinti labiausiai pažeistus lapus; pavienius amariukus galima nurinkti vis rankomis. Efektyviausia chemija, bet kambaryje negerai purkšti - tuomet koks Fairy tirpalas su vandeniu apipurkšti padeda. Gal kas geresnių patarimų turės ax.gif
Atsakyti
Aš šiltnamy tai naudoju chemiją, o kambary nedidelius augaliukus dar galima bandyti po tekančiu vandeniu nulauti apvertus aukštyn "kojom" ir tik paskui purkšti feiriu.
Atsakyti
O as "susipazinau" su baltukais ar kaip ten jie vadinasi, apziurejau, kad vienos mano augintines lapai kazkaip aplipe, pasiziurejau atidziau o ten tokios skraidancios mazos musytes-peteliskytes... gyvenime nebuvau macius sito gyvio. Chemijos nenaudosi namie, tai traiskau kaip buvau kazkada skaicius cia. Sakykit gal zinote kur jos dauginasi konkreciau - ant lapu ar zemese? Nes atrodo istraiskau normaliai po poros dienu vel prisvista ir pagrinde ant vienos, o ant kitu nemaciau iki siandien, dabar jau matau po viena. Ar jos eina ant kambariniu augalu unsure.gif ? Pamenu berods ir cocacola kazkas purskia, einu skaityt senos temos... ar nereiks Cocacolos duso priimti, bet kai kuriu gaila, lapeliai ir taip pasiraite laukia pavasario... o cia dar chemijos gaus...
Atsakyti
Šiuo atveju chemija joms tik padės, o ne pakenks. Baltasparniai apatinėje lapo dalyje prideda kiaušinėlių, iš kurių vėliau išsirita lervutės. Gerai apžiūrėkite apvertę lapą ir pamatysite tokius balzganus taškelius. Reikia sunaikinti ir juos, ne tik drugelius.
Atsakyti
Nuo baltasparnių neblogai padeda šie lipdukai

user posted image
Atsakyti