Gerbiu jūsų nuomonę, ati esu skaičiusi ne vieną (ir ne vieno dešimtmečio) etiketo knygą. Žinau kaip turi būti ir būtų teisinga, bet. Teorija labai dažnai skiriasi nuo praktikos.

Apie tavo rašytą variantą su keliomis merginomis ir viena besipiktinačia. Ir aš nesamdyčiau tokios mergelės, net jei ji būtų dalykiškiausiu kostiumu pasirėdžiusi. Kam man skandalistė kolektyve?

Apie picerijas ir padavėjas. Kadangi picerijos nelabai nusiteikusios daug mokėti savo darbuotojoms. Iš tiesų didelė kaita, net profesionalumo trūksta, bet nepaisanto to vistiek samdomos jaunos džinsuoto mergičkos. Yra kaip yra.
Dar daugiau. Pasakysiu, kad tarkim virėjas ar ten dar kokį personalą samdo neatsižvelgiant į rūbus (svarbiausia pažyma, kad esi sveikas). Indų plovėjos neatleidžia net po daugiadienių užgėrimų (kaži kaip tokia motera turėtų atrodyti), nes elementariai nieks nenori dirbti už nedidelius pinigėlius. Bet čia vėl oftopikas dideliausias.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ne The_Dieter (čia, kad nepagalvotum, jog viskas skirta tik tau

išprovokavot didelį oftopiką. Labai didelę rašliavą ne į temą

Aj, žodžiu paprasčiausias variantas apsirengti paprastu kostiumėlių (mėlynu, pilku ar juodu), balta palaidine. Batukai, rankinukas. Jokių papuošalų. Ir demonstruoti savo profesinę kompetenciją. Taip saugu ir būsimas pilkam vykdytojui ir darbdaviui. Turi klusnų kareivį. Banko (kiosko ar "prie baro" sėdinčiai) darbuotojai lieps nusipirkti uniformą, degalinės darbuotojui, ar makdonaldui ją išduos, kaip ir virėjoms, daugumai padavėjų, barmenų. Valstybės tarnautojas pats susiorientuos kaip jam toliau rengtis (na, kad neišsišoktų iš masės), kaip ir visų kitų profesijų atstovai. Svarbiausia sudaryti daugumą ir neišsišokti. Ane. Bet ar tikrai?

P.S. Pamenu savo pirmą darbovietę. Mama prisiuvo daug dalykiškų kostiumėlių. Tokių, kokių reikalavo etiketas ir biudžetinė organizacija. Tai po gerų metų direktorė pasakė "pupa, ar tau ne per anksti toks sunkus oficialus drabužis? Spėsi tu dar tuos kostiumėlius "nešioti". Džiaukis jaunyste ir renkis jaunatviškiau-kai būsi boba, bus miniakams laikas bus praėjęs" .
------------------------------------------------------------------------------------------
Ir toliau laikausi savo nuomonės: tos pačios pareigos, skirtingose įmonėse, "reikalauja" ir atitinkamos aprangos (beje, net tos pačios etiketo knygos ir konsultantai (įsidarbinimo klausimais) rekomenduoja pasidomėti ne tik kuo įmonė užsiima, bet ir kaip rengiasi toje įmonėje dirbantys žmonės.
Iš tiesų, tai išsisakiau savo nuomonę ir tiek, o kaip kas eis apsirengęs, tai man absoliučiai vienodai

Papildyta:
P.S. Kai kurie postai išprovokavo postringavimams ne į temą, bet iš tiesų tai juokinga skaityti, kaip žmonės neatsirenka esminių dalykų. Jūsų klausia apie slilių, o jūs postringaujat apie asmens higieną