QUOTE(bulba @ 2010 05 23, 12:52)
Rugegele, Cincinnatti mano nuomone yra pats graziausias miestas OH, esu buvusi ten keleta kartu, be to ir su darbais ten santykinai lengviau, ir kulturinis gyvenimas verda. Apie Cinci lietuviu bendruomene nieko nesu girdejusi, bet teoriskai turetu tokia buti. Zinau apie aktyvias lietuviu bendruomenes Klyvlende ir Kolumbuse. Mes patys gyvename Akron, formalios bendruomenes nera, siaip kelios seimos kartu susieinam tautiniu pagrindu Kada planuojate pajudeti link OH?
O man OH pats graziausias miestas yra Cleveland ir Lakewood prie jo. Ne ta prasme kad jau ten viskas ispuosta, bet sirdziai mielas labai labai ir parkai ju, vos neapsiverkiau kai teko isvaizuoti... O lietuviu bendruomene tikrai yra, kazkur prie Klivlendo yra Gintaro restoranas, ten renkasi lietuviai, galima paragauti lietuvisku patiekalu ir kalba lietuviskai ) Pati buvau, maciau
QUOTE(gabrytea @ 2010 06 07, 08:56)
Sveikos merginos! Norejau paklausti, ko reikia norint icykti i jav trumpiau nei 3men? Zinau kad vizu nebereikia, bet ar reikia dar kazkokius dokumentus tvarkytis??
Reikia paso su biometriniais duomenimis ir užpildyti anketą čia.
Sveiki !
Mane visada traukė gyventi ir studijuoti JAV... Mano sritis - menai. Ir esu girdėjusi, kad Amerikoje jie yra labai vertinami. Paneigiate arba patvirtinkite šį faktą.
Iš anksto dėkoju.
Mane visada traukė gyventi ir studijuoti JAV... Mano sritis - menai. Ir esu girdėjusi, kad Amerikoje jie yra labai vertinami. Paneigiate arba patvirtinkite šį faktą.
Iš anksto dėkoju.
QUOTE(Nemyra @ 2010 06 10, 15:51)
Sveiki !
Iš anksto dėkoju.
Iš anksto dėkoju.
Amerika yra didele salis, ten tiek zmoniu ir labai daug talentintu. Ten norint, kad tave pripazintu reikia labai stengtis ir ilga kelia nueiti. Ne taip kaip Lietuvoje, kur kiekvienas gali buti "zvaigzde". Tad jeigu turite talenta ir nebijote dirbti ir siekti savo svajones, Jus tikrai ivertins. Neveltui Amerika - svajoniu salis
QUOTE(kauke26 @ 2010 06 10, 18:08)
Amerika yra didele salis, ten tiek zmoniu ir labai daug talentintu. Ten norint, kad tave pripazintu reikia labai stengtis ir ilga kelia nueiti. Ne taip kaip Lietuvoje, kur kiekvienas gali buti "zvaigzde". Tad jeigu turite talenta ir nebijote dirbti ir siekti savo svajones, Jus tikrai ivertins. Neveltui Amerika - svajoniu salis
o as girdejau kad su menais ten labai lengva isvaziuoti. taip sake advokatas uzsiemantis migracijos reikalais
QUOTE(Mažė_ @ 2010 07 20, 09:10)
o as girdejau kad su menais ten labai lengva isvaziuoti. taip sake advokatas uzsiemantis migracijos reikalais
ziurint ka reiskia "isvaziuot" jo kalboje. pabuti JAV kuri laika taip, bet pilnai uzsitvirtinti ir legaliai vien per menus - sakyciau net labai sunku butu.
QUOTE(MichGirl @ 2010 07 20, 21:00)
ziurint ka reiskia "isvaziuot" jo kalboje. pabuti JAV kuri laika taip, bet pilnai uzsitvirtinti ir legaliai vien per menus - sakyciau net labai sunku butu.
su h1b
QUOTE(Mažė_ @ 2010 07 20, 14:55)
su h1b
beveik be sansu tada.
H1b viza yra skirta savo srities profesionalams, ju skaicius labai limituotas. Turi minimum bakalaura tureti, bet siais laikais kai sumazino ju skaiciu tai magistras smarkiai rekomenduotinas. Paklausioj specialybej, t.y. kuriu neuztenka cia JAV - inzinieriai ivairaus plauko, gydytojai, programuotojai ir panasiai. Kompanijoms padaryti tas vizas kainuoja nemazas sumas ir jie privalo laikytis ivairiausiu smulkmenishku imigraciniu reikalavimu.
Zinoma jei esi labai geras dainininkas ar aktorius ir tave pasamdo zinomos kino studijos ar muzikiniu irasu kompanija, tada jie H1b jums padarys, taip Pamela Anderson dirbo JAV, Celine Dion, ivairios garsios manekenes ir kitos garsios zvaigzdes savo laiku. Bet tai yra neeiliniai talentai (arba isvaizda) is niekur nieko vien del to, kad tu graziai dainuoji ar piesi ar gerai vaidini tikrai niekas nepuls su tavim kontraktu pasirasinet ir darbo vizas daryt
QUOTE(MichGirl @ 2010 07 20, 23:03)
beveik be sansu tada.
H1b viza yra skirta savo srities profesionalams, ju skaicius labai limituotas. Turi minimum bakalaura tureti, bet siais laikais kai sumazino ju skaiciu tai magistras smarkiai rekomenduotinas. Paklausioj specialybej, t.y. kuriu neuztenka cia JAV - inzinieriai ivairaus plauko, gydytojai, programuotojai ir panasiai. Kompanijoms padaryti tas vizas kainuoja nemazas sumas ir jie privalo laikytis ivairiausiu smulkmenishku imigraciniu reikalavimu.
ar labai sunku susirasti darba inzinieriui bunant LT? gal ka teko girdeti?
QUOTE(Mažė_ @ 2010 07 21, 02:08)
ar labai sunku susirasti darba inzinieriui bunant LT? gal ka teko girdeti?
ziurint kokios specialybes ir t.t. siaip ilga laika kompiuteristams inzinieriams visada buvo gan nesunku. Kiti naudojasi ivairiom idarbinimo agenturom JAV, kurios sponsoriauja jiems darbo vizas ir paskui pagal kontraktus idarbina kompanijose, tik su tom reikia labai atsargiai, nes kai kurios labai jau prievartauja tuos svieziai atvykusius darbuotojus is pinigines puses.
QUOTE(MichGirl @ 2010 07 21, 19:51)
ziurint kokios specialybes ir t.t. siaip ilga laika kompiuteristams inzinieriams visada buvo gan nesunku. Kiti naudojasi ivairiom idarbinimo agenturom JAV, kurios sponsoriauja jiems darbo vizas ir paskui pagal kontraktus idarbina kompanijose, tik su tom reikia labai atsargiai, nes kai kurios labai jau prievartauja tuos svieziai atvykusius darbuotojus is pinigines puses.
o gal kartais zinot netycia tokiu sponsoriu web puslapiuku? jei aisku nesunku, nes man truputi sunku su anglu