QUOTE(mamaLina @ 2010 02 28, 08:35)
Tam kad darytum bet ką JAV (darbas, mokslai ir t.t.) tame tarpe ir Medicaid ar bet kas kitkas iš valdžios
visada reikalingas social security numeris, kuris yra suteikiamas (nelegaliom) neščiom moterim kai jos yra užrašomos į Medicaid. Nes be SS numerio užrašyt negalima, todėl jis ir duodamas. Velgi, niekam ta mama neįdomi, viskas dėl vaisiaus, kuris bus Amerikos pilietis. Medicaid baigiasi, SS numeris galioja sau toliau.
Nepyk bet tai tikrai netiesa, dar nepazystu nei vienos nelegalios nescios kurios tikrai zinau nelegalios ir gimde cia po 2-3 vaikus nei viena is ju neturi / negavo jokio ss#
ne taip paprastai jis gaunamas, nes turint ji kur kas lengvesni keliai daug kur atsidaro
kadangi pati jau turejau SS, o ji gavau nes atvaziavau su darbo viza, kai ji baige galiot automatiskai ir SS tarsi negaliojo, nors realiai tai jis iki grabo lentos tik uzrasas negrazus buvo kuri parodzius darbdaviui reikalavo tuoj pat parodyt authorization form, kurioj labai grazioj formoj irasyta data kad jis galioja nuo tada iki tada, o mano viza pasibaigus, bet kai tik gavau ZK iskart isdave grazu be jokiu aprasymu SS zinoma tuo paciu numeriu( nors jei norejau galejau isvis naujo prasyt numerio ta man net ss office pasake/pasiule), bet kad nescios gauna tai tikrai netiesa, senai visos turetu ji, deja nepazystu dar nei vienos, o tokiu gimdziusiu cia nnn
tokios paprastai turi tax id numeri bet tai ne SS#
QUOTE(MichGirl @ 2010 03 01, 14:52)
as turejus 3-u valstiju teises, ir visur reikejo legaluma irodyti. Ir nezinau kaip kitose, bet cia Kalifornijoj, tai vietinis DMV neisduoda teisiu tol kol USCIS neduoda patvirtinimo, kad zmogaus statusas sioje salyje leidzia tas teises turet.
Michgirl tikrai reikia
cia man atrodo kalba eina naujai naujam state pirma kart isduodamas teises, ir kita kalba kada josjau keiciamos t.y. pratesiamas ju galiojimas tai visai kas kita
QUOTE(DEIMUTE @ 2010 03 01, 21:16)
Nereikia ir dabar Ilinojuje jokiu irodymu.
Vienas prasitese paprastas teises,kitas net CDL profesionalo vairuotojo. ir ne tik prasitese paprastai,netgi perlaike. O abu nelegalai. Taigi,jei kas baiminates eiti testi teisiu,tai tikrai zinau,nera ko bijoti. Cia matyt,priklauso nuo valstiju.
Na kadangi zinau panele kuri zut but bando gauti teises, tai tikrai cikagoj jos reikalavo rodyt legaluma. matyt visgi priklauso ar pirma karta isduodamois teises ar jos vistik keiciamos.
As pati kaip laikiau teises tai buvo iskart po rugsejo 11 ivykiu, reziume buvo pasakyta kad studentam atvykusiesm dirbti daugiau teisiu laikyt nebegalima t.y. butent su J1 vizom, na kagi bandziau laime ji man tiesiog nusisypsojo, nes nuvaziavus i viena DMV iskart pramete sako ne ne jokiu teisiu J-1 nebeisduodam, sugrieztino taisykles. Bandau laime paprotinta savo vyro vaziuot kitur jei vienam DMV atsake kitam gal nepastebes, vel vaziuoju jau laikyt atvercia mano pasa ziuri snekam leliakinam moteriske NEPASTEBEJO kad mano viza J-1 leido laikyt teises, as aisku ju neislaikiau savo nenaudai zinoma
kita diena atvaziuoju perlaikyt staiga atvercia vel mano pasa, ziuri koks statusas ir saukt kas jai vakar leidot laikyt teises?????? ziuriu ta moteriske prie kopijavimo aparato stovi ir sako I DID! girdziu jos ten viena su kita koliojasi how come, how did you let her go? she can't bla bla bla.... nu ir mano laimei sako OK LET HER GO one more time! ir tai buvo mano paskutinsi sansas, aciu dievui atsakymas she passed buvau devintam danguj, nes be masinos mirciau cia
taip kad tik nepastebejo, o va kaip keiciausi teises jau nieks nieko nebeprase nors ir ZK turejau niekam neiidomu, pastu uzsisakiau ir atsiunte pratestas, o is kur gi zino koks statusas mano gal as nelegale?