Įkraunama...
Įkraunama...

JAV

QUOTE(MichGirl @ 2010 03 01, 09:35)

O kad amerikieciai darbdaviai nesigaudo apie SSN ir legalumo dirbti rysi, tai atsiprasau uz issireiskima, bet tai visishkas briedas. Bet kuris su HR kazkiek susijes istaigos zmogus, puikiai zino visa tvarka ir kas gresia uz nelegalu samdyma. Dabar daugumoj darbu reikia narkotiku testo ir background check, o va per pastaraji ir paaiskeja viskas, kas tu cia esi ir ka veiki. nebent dirbi pas pazistamus ar panasiai, bet tada jau ir tas SSN nera svarbus taip.

drinks_cheers.gif Tam buvo ivesta E-verify programa,kai ivedus SS# gali iskart patikrint darbuotoja. Patikekit, dauguma darbdaviu ja dabar labai mielai naudojasi. Viskas keiciasi...
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2010 03 02, 09:23)
Taip, mums irgi tai paminėjo, kad dabar kai jau turime ŽK, tai paštu pratęs. Tačiau kai turėjome tik darbinę vizą, tai bet koks pakeitimas ir jiems iš naujo visus dokumentus reikėjo pristatyti ir kiekvieną dokumentą atidžiai išvartė.  Aš tai iš vis buvau be SSN, tai paprašė pažymos, atnešiau pažymą, viskas tiko, bet pirmą kartą neišlaikiau testo. Antras kartas buvo po mėnesio ir paprašė, kad aš iš naujo išimčiau pažymą dėl SSN.

New Jersey net nebandykit eit prasitesinet teisiu jei neturit dokumentu. reikia suringti 6 balus, SS#, pasas, ZK, adresa patvirtinantis bilas, ir viskas daroma MVD net nebutu galima pastu to padaryt. Mano tikrino visus dokumentus, as zu ZK, o pries mane stovejo induse net JAV piliete tai jai tikrino tiek pat kaip ir man. pas mus labai grieztai viskas!

kas liecia gryzima i lietuva, kasmet stengiuosi gryzt, bet gyvent ten tikrai nenoriu, pirma: oras prastas, menesi praleidau praeita vasara tai saule radau tik Turkijos kurorte.
antra : bijau vagiu, kai tau is po nosies kieme isnesa daiktus tai jau tikrai nera linksma. Cia gyvenant mes net buto nerasinam ir masinos atidarytos, niekam nieko nereikia!!!
trecia: zmones pikti, uzsirauke, kandus, ir viskiuo nepatenkinti, nepriteklius juos daro baisiai nemaloniais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivutyte: 03 kovo 2010 - 00:24
[quote=wicked,2010 03 02, 14:22]
įdomu, kodėl taip sprendi? g.gif pagal kitus? g.gif tai žinok, dabar, praktiškai po metų, labai drąsiai galiu pasakyt, kad ką nori, tą ir matai..... mums išvažiuojant daug kas sakė: pagalvokit, ką jūs darot, ten gi taip blogai, žmonės pikti, keliai blogi ir taip toliau, ir taip toliau..... ir aš laaaaabai nenorėjau grįžti, dauguma su manimi forume bendravusių tą gerai žino, tikrai nenorėjau į LT, ir koks rezultatas? dar nei dienos nepasigailėjau grįžusi... schmoll.gif kodėl turėčiau? g.gif net vaikas, kuris niekada iki to nebuvęs LT, sako, kad jam čia gerai ir jis tikrai čia laimingas.... thumbup.gif mes dėl jo ir gįžom, iš esmės, kad eitų į lietuvišką mokyklą ir mokėtų lietuviškai ne tik kalbėt, tačiau ir skaityt, rašyt.... mums tai buvo pakankamai svarbu.... ax.gif iš kitos pusės, vaikams gerai ten, kur jų tėvams gerai... ax.gif o tie draugai, kurie mus durneliais laikė, turbūt dar po šiai dienai laukia, kada pasakysim, kad va tikrai padarėm klaidą priimdami tokį sprendimą.... biggrin.gif bet aš nieko panašaus nemačiau, kuom buvom gąsdinami.... schmoll.gif aišku, Lietuva nėra tobula šalis ir čia daug neteisybės ir panašiai, tačiau kuri šalis tobula ir ideali? nei viena schmoll.gif toje pačioje Amerikoje yra ir gerų, ir blogų dalykų.... tik visada bus žmonių, kurie kažką aukščiau iškelia ir idealizuoja....

Nereikia buti psichologu,kad suprastum,kad sentimentu Amerikai jums dar liko ir nemazai.Vien tai,kad nepamirstate cia i ta puslapi pastoviai uzsukti ir antra-kad taip jausmingai sureagavote i mano pasakyma,kd zmones grizo ir nusivyle.As gi netaikiau jusu seimai,bet is jusu pirmo pikto sakinio ir reakcijos,supratau,kokia skaudi jums yra ta sugrizimo tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEIMUTE: 03 kovo 2010 - 01:44
QUOTE(daivutyte @ 2010 03 02, 23:20)
kas liecia gryzima i lietuva, kasmet stengiuosi gryzt, bet gyvent ten tikrai nenoriu, pirma: oras prastas, menesi praleidau praeita vasara tai saule radau tik Turkijos kurorte.
antra : bijau vagiu, kai tau is po nosies kieme isnesa daiktus tai jau tikrai nera linksma. Cia gyvenant mes net buto nerasinam ir masinos atidarytos, niekam nieko nereikia!!!
trecia: zmones pikti, uzsirauke, kandus, ir viskiuo nepatenkinti, nepriteklius juos daro baisiai nemaloniais.

ir dar turbut N priezasciu del ko LT negyventumet lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MaiMa @ 2010 03 02, 15:12)
Ar teisingai suprantu, kad labiausiai i LT norejo gryzti Jusu MB? Vat idomu, kuo jam neitiko JAV

taip, jis buvo toks kaip ir iniciatorius.... nors paskui jau teko man būti ta stipriąja mūsų šeimoje hihihi.gif iš kitos pusės - pas mus visada buvo planas grįžti iki vaiko mokyklos.... na ir nebuvo taip, kad jam ten kažkas neįtiko.. paprasčiausiai jis nepritapo, visada norėjo grįžti, dar ir dėl šeimos visokių ten svarbių priežasčių buvo.... ir darbo..... ir statusas daug ką duoda... o jam turbūt tai buvo pakankamai svarbu.... ax.gif

QUOTE(DEIMUTE @ 2010 03 03, 01:41)
Nereikia buti psichologu,kad suprastum,kad sentimentu Amerikai jums dar liko ir nemazai.Vien tai,kad nepamirstate cia i ta puslapi pastoviai uzsukti ir antra-kad taip jausmingai sureagavote i mano pasakyma,kd  zmones grizo ir nusivyle.As gi netaikiau jusu seimai,bet is jusu pirmo pikto sakinio ir reakcijos,supratau,kokia skaudi jums yra ta sugrizimo  tema.

bet rašėt, kad mes dar nespėjom nusivilti, nes neseniai grįžom... g.gif ar čia ne man buvo taikyta? cool.gif tada atsiprašau, ne taip supratau..... ax.gif
(o dėl sentimentų - tai buvo mano namai palyginus ilgą laiką.... gyvenimas ten davė daug gero.... kodėl turėjau išvažiuoti ir viską taip paprastai užbraukti, lyg to net nebuvo.... ir į temą užsukau tik pasidalinti savo patirtimi, dėl ko viena mergina teiravosi, o kad tema išsirutuliojo į visai ką kitą... tai čia jau pašalinis dalykas... biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2010 02 28, 08:35)
Tam kad darytum bet ką JAV (darbas, mokslai ir t.t.) tame tarpe ir Medicaid ar bet kas kitkas iš valdžios visada reikalingas social security numeris, kuris yra suteikiamas (nelegaliom) neščiom moterim kai jos yra užrašomos į Medicaid. Nes be SS numerio užrašyt negalima, todėl jis ir duodamas. Velgi, niekam ta mama neįdomi, viskas dėl vaisiaus, kuris bus Amerikos pilietis. Medicaid baigiasi, SS numeris galioja sau toliau.

Nepyk bet tai tikrai netiesa, dar nepazystu nei vienos nelegalios nescios kurios tikrai zinau nelegalios ir gimde cia po 2-3 vaikus nei viena is ju neturi / negavo jokio ss# smile.gif ne taip paprastai jis gaunamas, nes turint ji kur kas lengvesni keliai daug kur atsidaro cool.gif kadangi pati jau turejau SS, o ji gavau nes atvaziavau su darbo viza, kai ji baige galiot automatiskai ir SS tarsi negaliojo, nors realiai tai jis iki grabo lentos tik uzrasas negrazus buvo kuri parodzius darbdaviui reikalavo tuoj pat parodyt authorization form, kurioj labai grazioj formoj irasyta data kad jis galioja nuo tada iki tada, o mano viza pasibaigus, bet kai tik gavau ZK iskart isdave grazu be jokiu aprasymu SS zinoma tuo paciu numeriu( nors jei norejau galejau isvis naujo prasyt numerio ta man net ss office pasake/pasiule), bet kad nescios gauna tai tikrai netiesa, senai visos turetu ji, deja nepazystu dar nei vienos, o tokiu gimdziusiu cia nnn biggrin.gif 4u.gif tokios paprastai turi tax id numeri bet tai ne SS# smile.gif

QUOTE(MichGirl @ 2010 03 01, 14:52)
thumbup.gif as turejus 3-u valstiju teises, ir visur reikejo legaluma irodyti. Ir nezinau kaip kitose, bet cia Kalifornijoj, tai vietinis DMV neisduoda teisiu tol kol USCIS neduoda patvirtinimo, kad zmogaus statusas sioje salyje leidzia tas teises turet.

Michgirl tikrai reikia drinks_cheers.gif cia man atrodo kalba eina naujai naujam state pirma kart isduodamas teises, ir kita kalba kada josjau keiciamos t.y. pratesiamas ju galiojimas tai visai kas kita 4u.gif

QUOTE(DEIMUTE @ 2010 03 01, 21:16)
Nereikia ir dabar Ilinojuje jokiu irodymu. Vienas prasitese paprastas teises,kitas net CDL profesionalo vairuotojo.  ir ne tik prasitese paprastai,netgi perlaike. O abu nelegalai. Taigi,jei kas baiminates eiti testi teisiu,tai tikrai zinau,nera ko bijoti. Cia matyt,priklauso nuo valstiju.

Na kadangi zinau panele kuri zut but bando gauti teises, tai tikrai cikagoj jos reikalavo rodyt legaluma. matyt visgi priklauso ar pirma karta isduodamois teises ar jos vistik keiciamos.

As pati kaip laikiau teises tai buvo iskart po rugsejo 11 ivykiu, reziume buvo pasakyta kad studentam atvykusiesm dirbti daugiau teisiu laikyt nebegalima t.y. butent su J1 vizom, na kagi bandziau laime ji man tiesiog nusisypsojo, nes nuvaziavus i viena DMV iskart pramete sako ne ne jokiu teisiu J-1 nebeisduodam, sugrieztino taisykles. Bandau laime paprotinta savo vyro vaziuot kitur jei vienam DMV atsake kitam gal nepastebes, vel vaziuoju jau laikyt atvercia mano pasa ziuri snekam leliakinam moteriske NEPASTEBEJO kad mano viza J-1 leido laikyt teises, as aisku ju neislaikiau savo nenaudai zinoma doh.gif kita diena atvaziuoju perlaikyt staiga atvercia vel mano pasa, ziuri koks statusas ir saukt kas jai vakar leidot laikyt teises?????? ziuriu ta moteriske prie kopijavimo aparato stovi ir sako I DID! girdziu jos ten viena su kita koliojasi how come, how did you let her go? she can't bla bla bla.... nu ir mano laimei sako OK LET HER GO one more time! ir tai buvo mano paskutinsi sansas, aciu dievui atsakymas she passed buvau devintam danguj, nes be masinos mirciau cia doh.gif taip kad tik nepastebejo, o va kaip keiciausi teises jau nieks nieko nebeprase nors ir ZK turejau niekam neiidomu, pastu uzsisakiau ir atsiunte pratestas, o is kur gi zino koks statusas mano gal as nelegale? smile.gif
Atsakyti
An undocumented alien, applying for Medicaid coverage of care and services necessary for the treatment of an emergencymedical condition, is not required to apply for or provide an SSN. A pregnant woman is not required to apply for or provide an SSN. Districts cannot require a pregnant woman to provide an SSN until
the end of the month in which the sixtieth (60th) day following the end of her pregnancy occurs.
However, some pregnant women may want to provide a SSN and may do so.An SSN is not required for a child, born to a woman eligible for and receiving Medicaid, at the time of the child's birth for up to oneyear.
Atsakyti
del banko saskaitu ir ssn, tai tikrai yra banku, kur ir be ssn gali tureti saskaita. tik yra reikalavimai, kurie neturint statuso kartais nelabai igyvendinami (pvz gyv.vietos irodymas cia, ir gyv. vietos savo salyje irodymas) ir tax certification yra kitoks.
Atsakyti
Sveiki. Norėčiau šiokios tokios pagalbos. Mano šeimyna nori kraustytis į JAV, tačiau visiškai nieko nenusimanom apie vizas ir panašiai, o kiek ieškom informacijos tai būna arba nepilnai arba išvis nesamonės.
Taigi norėjau paklausti ar būtų sunku susirasti darba vyrui, jeigu jis anglų moka prastokai, tačiau moka gerai kitas kalbas (rusų,lenkų,vokiečių ir supranta panašias kalbas) ?
Ir ar įmanoma legaliai iškraustyt gyvent, kad galėtume dirbti, o vaikas mokintis, neturint žalios kortos? Ta prasme gauti kokią vizą? Nes kaip sakiau šitam reikale nelabai nusimanom, o norėtume gyventi jau rugpjūty ar rugsėjy. 4u.gif
Tikiuosi neužsipulsit kaip ne kurie ir atsakysit. blush2.gif
Papildyta:
Beje norėčiau pridėti, jog neturim jokių pažįstamų JAV. smile.gif
Atsakyti
Humbega, be ŽK nelabai ką padarysit, nebent su darbo viza. O jos negausit, jei neturit paklausios specialybės, išsilavinimo. Visą informaciją galite rasti http://travel.state.gov/ ir http://www.uscis.gov/
Kitaip išvažiuot nelabai daug galimybių yra. Na, dar studento vizos...
Atsakyti
O kokios ten yra paklausios specialybės?
Atsakyti
QUOTE(Humbega @ 2010 03 16, 15:21)
O kokios ten yra paklausios specialybės?

Norit, kad visą sąrašą pacituočiau? smile.gif Peržiūrėkit mano duotas nuorodas, tikrai rasit.
Atsakyti