Įkraunama...
Įkraunama...

Vieniša mama ir patarimai joms

kaip vaikščiot pakelta galva ir atlaikyti smerkiančius žvilgsnius ir komentarus? verysad.gif kai sako, kad kvaila, kad nepasidarai aborto, kad auginti vaiką vienai ir dar tokiu "krizės laiku" yra tolygu beprotystei...kai tvirtina, kad nesugebėsiu viena, nebus kas padeda, nes neturiu šalia artimų, neturiu mamos...ir dar paskolos bankams smaugia blink.gif
kai žiūri kaip į beprotę, kaip iš viso galėjau pastot ir nesugebėt apsisaugot?
ir kodėl tokios žiaurios būtent moterys..bendradarbės...
kodėl smerkia tik mane, o ne vyrą, kuris atsisakė atsakomybės ir "padarė dingau"?
kaip nepasiduot depresijai varoma aplinkinių..
kartais apima žiaurios mintys ir noras tapt "Veronika paskenduole" verysad.gif nes padaryt abortą tikrai širdis neleidžia, o jei kartu, abiem..........
Atsakyti
QUOTE(nasata @ 2009 09 25, 23:35)
kaip vaikščiot pakelta galva ir atlaikyti smerkiančius žvilgsnius ir komentarus?  verysad.gif kai sako, kad kvaila, kad nepasidarai aborto, kad auginti vaiką vienai ir dar tokiu "krizės laiku" yra tolygu beprotystei...kai tvirtina, kad nesugebėsiu viena, nebus kas padeda, nes neturiu šalia artimų, neturiu mamos...ir dar paskolos bankams smaugia  blink.gif
kodėl smerkia tik mane, o ne vyrą, kuris atsisakė atsakomybės ir "padarė dingau"?
kartais apima žiaurios mintys ir noras tapt "Veronika paskenduole"  verysad.gif nes padaryt abortą tikrai širdis neleidžia, o jei kartu, abiem..........

gaila, kad yra tokiu zmoniu, kurie nesugebe palaikyti kito zmogaus. tikiu, kad tau labai sunku, bet patikek, nebus lengviau, jei vaikelio atsisakysi, nes po kurio laiko suprasi, kodel jis tau reikalingas.
nors manes ir nepaliko, taciau dar pradzioje nestumo mes nebuvom susituoke, ir tai ne is vieno buvo paklausta - o tai taves neves? nors daugelis galvoja, kad dabar jau kitokie laikai, niekas nekreipia demesio tu istekejusi ar ne, bet realiai yra visai kitaip.
sunku tau dabar, bet tikek, kad viskas bus gerai, kad ateitis bus gera. turi nebegirdeti ka kalba aplinkiniai, o dar geriau, sugalvoti svaru atkirti, nuo kurio jie uzsiciauptu amziams.
net negalvok, kad pasidarydama kazka sau, neiskaudinsi kitu. juk vistiek yra kazkas, kam tu rupi mirksiukas.gif . buk stipri, juk tik moterys tokios buna. patikek, jei vyrai butu kokiose situacijose, tikriausiai kas antras nusizudytu, o moterys istveria viska.
Atsakyti
kaip vaikščiot pakelta galva ir atlaikyti smerkiančius žvilgsnius ir komentarus?  verysad.gif kai sako, kad kvaila, kad nepasidarai aborto, kad auginti vaiką vienai ir dar tokiu "krizės laiku" yra tolygu beprotystei...kai tvirtina, kad nesugebėsiu viena, nebus kas padeda, nes neturiu šalia artimų, neturiu mamos...ir dar paskolos bankams smaugia  blink.gif
kartais apima žiaurios mintys ir noras tapt "Veronika paskenduole"  verysad.gif nes padaryt abortą tikrai širdis neleidžia, o jei kartu, abiem..........

Pirma vaika gimdziau nesusituokus ir niekada neisgirdau jokiu priekaistu is nieko, gal todel kad kai tik suzinojau kad laukiuosi buvau labai laiminga, o kai pradejo matytis pilvukas ji dar labiau atkisdavau ir nosi uzriesdavau, mano nusistatymas buvo toks , kad as laukiuosi (nesvarbu kokiom salygom) ir esu laiminga , o kam nepatinka tegu sprogsta is nervu man vienodai. Todel linkiu ir jum tureti toki poziuri i tuos kurie sneka , nes daugiausia tos kurios taip kalba jusu situacijoj gimdytu ir niekas jom nebeirodytu kad kazkada jos siule darytis aborta
Atsakyti

Bendradarbiai tai is viso yra tokia grupe zmoniu, kurie paprastai visad apsnekes, o palaikymo retai kada sulauksi. Taigi, cia nusispjaukit sitoj vietoj i juos. Kas yra ju snekos palyginus su jusu kilniu sprendimu isnesioti SAVO vaika, ji uzauginti wub.gif .
Niekas nezino, kaip susiklostys tu smerkianciuju gyvenimas. Taigi, jus lygios. o cia nera ko ir rungtyniauti. Tikiuosi suprantat, ka noriu pasakyti.
Kitas dalykas - galit imtis ryztingu veiksmu, atlikti dnr, duoti i teisma del islaikymo ir tt. Paiimti tai, kas priklauso vaikui pagal istymus.

Tuo labiau pati rasete, kad vaiko norite labiau uz viska pasaulyje, tai ir pirmyn, nusispjaukit i salutinius dalykus, galvokit apie esme, galvokit, fantazuokit, kurkit planus kaip auginsit vaikeli, kaip uzdirbsit, o ne sukit galva kas ka pasakys. Ok wub.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuke: 28 rugsėjo 2009 - 14:56

visos šios dvejonės dings kaip pamatysi savo vaikiuką ir jį galėsi paimti į rankas wub.gif , o bendradarbės ką šneka nereikia klausyti bash.gif: , sugebėsi viską tikrai , bet tai ir pati turi žinoti, negi bendradarbė pasakė ir tu tiki, kad nesusitvarkysi, o mes tau sakom susitvarkysi, geriau mumis tikėk ax.gif , o moterys žiaurios patikėk tik nežinau kodėl ar iš pavydo ... ar kokių kitų paskatų vedinos, gal įkąsti nori irnesakyk.gif nesupaisysi jų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2009 09 29, 00:21)
visos šios dvejonės dings kaip pamatysi savo vaikiuką ir jį galėsi paimti į rankas  wub.gif , o bendradarbės ką šneka nereikia klausyti bash.gif: , sugebėsi viską tikrai , bet tai ir pati turi žinoti, negi bendradarbė pasakė ir tu tiki, kad nesusitvarkysi, o mes tau sakom susitvarkysi, geriau mumis tikėk  ax.gif , o moterys žiaurios patikėk tik nežinau kodėl ar iš pavydo ... ar kokių kitų paskatų vedinos, gal įkąsti nori irnesakyk.gif nesupaisysi jų  cool.gif

Naktibalda, nemanau, kad tos moterys kažko pavydėtų vienišai nėštukei, gal labiau iš patirties aiškina, kad bus sunku, nes dar ir banko paskolos smaugia. "kaip tu čia pastojai, kodėl taip, kodėl anaip" - čia jau šaukštu mojavimas po pietų. Nebus lengva, bet viskas įmanoma, o ir duonos niekas neatneša, reiks pačiai mamytei uždirbti. Tiesa, tėtis turi irgi visą atsakomybę prisiimti.
Sako likimas atneša tiek sunkumų, kiek žmogus pakelia. Kuo stipresnis , tuo daugiau.

Stiprybės mamytei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 29 rugsėjo 2009 - 07:31

Kaip vakščioti pakelta galva? Ogi visai paprastai - pakeli smakrą, krutinę į priekį (tokią patraukliai putlę) ir pirmyn. O pro šalį tegul žygiuoja bendradarbės, krizė ir visi smerkiantys žvilgsniai wub.gif
Jei nepaslaptis kiek tau metukų?
Atsakyti

Skaiciau skaiciau ir tiek prisiminimu iskilo... Visa mazosios nestuma buvau viena,nes tevelis suzinojas ,kad laukiuos spruko i krumus. Buvo visokiu minciu,nes as issiskyrus buvau ,turiu sunu ,kuriam 7 metai ,suni ,buto paskola ir nebaigta irenginet buta...Atrode,kad gimdyt butu didziausia nesamone ....Mano mazoji jau stovi ,turiu issvajota mergaite bigsmile.gif
Kai jai dar nebuvo keturiu menesiuku musu gyvenime atsirado zmogus ,kuris neissigando dvieju vaiku ir suns biggrin.gif Esu laiminga smile.gif turiu du vaikus,mylinti ir begalo mylima vyra smile.gif kuris mazaja augina kaip savo ,ja myli ir visiem sako,kad tai jo dukra smile.gif

QUOTE(mgane @ 2009 09 15, 10:19)
Mane dar labai gasdina brūkšnelis (virtoj tėčio pavardės) vaikelio gimimo liūdijime.

nesigasdink,mazosios liudijime irgi jie buvo. O dabar ten irasytas naujas tetis ir pavarde jos pakeista mirksiukas.gif
dziaugiuos,kad neirasiau jos biologinio tecio ten,nes butume tureja bedu,o dabar buvo viskas labai paprasta smile.gif
Auksciau nosi ,supermama mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Labai ačiū už padrąsinimus..
Suvokiu, kad bus nelengva, bet pasiryžus su sunkumais kovoti smile.gif manau, kad įsijungs motiniški instinktai ir kovosiu dėl savo vaikelio kaip liūtė smile.gif
metų man jau daugokai, visi 35 blush2.gif ..su pirmu vyru išsiskyriau, nes jis nenorėjo vaikų, pragyvenau su juo 10 metų vis tikėdamasi, kad jo požiūris pasikeis į tai (skyrybos aišku buvo ne vien dėl to)..
ganėtinai ilgai man pavyko "neužkibti" , aš jau net buvau pradėjus galvot, kad gal visai negaliu turėt vaikų..ir tai pirmas mano vaikelis (nors vis dar sunkiai tai suvokiu) ir gydytoja pasakė, kad jei daryčiau valymą, tai jau daugiau vaikų susilaukt tikrai labai maža tikimybė, o dabar kaip ji sako, tarsi Dievo siųstas šis vaikelis man..ir juokiasi iš mano pasakymo, kad gal aš jau per sena tam biggrin.gif
Ir žinot, paskutiniu metu dejuodavau, kad neturiu prasmės dėl ko gyvent ir melsdavaus, kad Dievas atsiųstų man mylimą žmogiuką, su kuriuo galėčiau šeimą sukurt..pasirodo, reik atsargiau su norais smile.gif tik Dievulis neįspėjo, kad reiks vienai augint tą stebuklą wub.gif
Papildyta:
Dar norėjau paklausti
Kaip ten dėl tos vaikelio pavardės? negi gali vaikas būti visai be pavardės ir tik brūkšnys gimimo liūdijime? O jeigu savo pavardę duodi ar negalima savo? o gal galiu sugalvot kokią nors pavardę? biggrin.gif
o šiais 'krizės" laikais mokama kokia nors pašalpa vienišai mamai ar ji tik smerkiama mūsų šalyje?
Ačiū visoms:)
Atsakyti
Jum 35 ir dar bendradarbes stebisi kad laukiates (kad ir tokiom salygom)? As kai buvau jaunesne visalaik sakydavau kad jei iki 25 neistekesiu tai vistiek pasigimdysiu pirma vaikeli , aisku taip ir buvo pasigimdziau dvidesimt penkiu ir netekejus blush2.gif tongue.gif , tuo niekada nenusivyliau ... Ir jus nenusivilsit, lengva nebus , bet jei poziuris bus toks kaip paskutinej zinutej (as galiu, as kovosiu , as sugebesiu) tai ir bus viskas gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nasata @ 2009 09 30, 18:28)

Kaip ten dėl tos vaikelio pavardės? negi gali vaikas būti visai be pavardės ir tik brūkšnys gimimo liūdijime? O jeigu savo pavardę duodi ar negalima savo? o gal galiu sugalvot kokią nors pavardę?  biggrin.gif

Ne, vaiku nebuna be pavardziu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nasata @ 2009 09 30, 18:28)
Dar norėjau paklausti
Kaip ten dėl tos vaikelio pavardės? negi gali vaikas būti visai be pavardės ir tik brūkšnys gimimo liūdijime? O jeigu savo pavardę duodi ar negalima savo? o gal galiu sugalvot kokią nors pavardę?  biggrin.gif

tai mes cia apie bruksnius irase apie teva biggrin.gif savo ir duosit pavarde mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo make-up: 30 rugsėjo 2009 - 21:11