Įkraunama...
Įkraunama...

Vieniša mama ir patarimai joms

QUOTE(Bitkresle @ 2011 01 31, 15:57)
... Bet jaučiuosi pati degraduojanti kaip asmenybė... Y

nemėgstu psichol žurnalų, bet naujausiame numeryje PSICHOLOGIJA TAU buvo straipsnis apie santykius ir sakinukas, panašus. žodžiu, kartais atrodo, kad dar yra šilumos ir gero kažko, neapčiuopiamo su tuo žmogumi (nes kitaip tą pat sekundę būtume pabėgę - jei vien tik blogai), tačiau kiekvienas santykis turi savo kainą. ir ją nusistato patys žmonės. jei santykių išlaikymo/tęsimo kaina yra pagarba, orumas ir tapatumas - (būtent buvo išvardinti šie trys dalykai) - kaina tęsti santykius yra per didelė. (kaip minėjau, nors tam žmogui galime jausti 'šį tą" dar vis, o gal ir net stipriau.)

ir aš su sutinku su paskutiniais jolita lialia žodžiais. super.
Atsakyti
QUOTE(Gazella @ 2011 01 20, 11:38)
O as suprantu atsakingas vedybas ir atsakingas skyrybas. Tuoktis su skirtingomis vertybemis ir manyti, kad susitaikysi? O jei nesusitaikai skirtis, esant vaikams? Ir pasakyti, kad suklydai? Ypac vaikams? Vaikams, kuriems ta klaida ypatingai brangi.
Vertybes turi labai kardinaliai skirtis, kad butu reikalas skirtis ir tai zinau seimas, deja, senesniu zmoniu, nes mes jau to atsakomybes jausmo ir kantrybes nebeturime, kurie puikiai suderino net ir skirtingas vertybes. Kompromisu visur reikia ieskoti, jei tai tokie nesutarimai, reikia bandyti viska, o ne principus ir ambicijas rodyti. Cia juk ne kita moteri susirado, ne pijokas, ne losejas...is tiesu... o del psichologinio smurto, tai juk siaip jis neatsirado? pradzioje viskas gerai, o po to psichologinis smurtas. Kodel taip leidzia su savimi elgtis? Bet siaip, sioje situacijoje, as nemanau, kad cia psichologinis smurtas, gali buti, kad pati sededama namie, galbut is tiesu dar ikritusi pogimdyvinen depresijon, pati naudoja psichologini smurta vyro atzvilgiu ir tas neatlaiko. Juk mes moterys ta irgi puikiai mokam  ax.gif tik kiek kitaip. O vyrai yra vyrai, jie is kitokio molio drebti.
Kalbu cia kiek ir is asmenines patirties, nes antras vyras visai kitoks nei as, is visai kitokios sdeimos, su visai kitokiomis vertybemis. Ir budavo pradzioje taip kaip ir Larisse rase, taciau kantrybe, kompromisai ir moteriskas gudrumas isrove kai kuriuos dalykus. Nedrista rekt ant manes ir vaiku, jokiu eik na... Aisku, buvo daug minuciu, kai galvojau velniop viska, kam man tokio storzievio reikia, bet esu laiminga dabar. Puikus demesingas ir mylintis vyras, kuriam labai svarbus namai, seima. Ai, sunku tuos santykius kurti ir jei taip kaskart paklusi savo ambicijoms ar principams, tai ir neturesi tos seimos ir tu normaliu santykiu.
Jau minejau, situacija sioje seimoje visai neaiski ir geriau vengti patarimu skirtis, nes tai zingsnis, po kurio kelio atgal nera. O nukencia daugiausia vaikai, ne mes, bet musu vaikai.

O man aisku tik viena. Kad vaikai girdi kaip tevelis mama siuntineja "na"... Tai ka tie vaikai mato? Kaip tevas zemina ju mama... Apie kokias vertybes cia kalbate?
Mano seseri vyras nuolat siuntinedavo taip, vadino shavalka, dziundze ir pan... nebeistvere pazeminimu, isejo, issikyre... vargsta dabar finansiskai, bet uz tad yra laiminga, sypsosi... gerai, tik kad vaiku nesugyveno, tai maziau nuskriaustu liko...
Atsakyti
Tai va, mergaites, tokia situacija. Mes su draugu nebuvome susituokę, auginam bendra vaiką, turime būsto paskolą. Taip jau gavosi, kad pradėjome smarkiai konfliktuoti, nei vienas nei kitas nusileisti nesame linke, taigi kaip ir metas atėjo žengti lemtingąjį žingsnį. Klausimas iškilo tik kaip visa tai išspręsti, kad finansinių įsipareigojimų bankui neliktų, o ir pačių alimentų prisiteisimui koks procesas vykdomas? Kur reikia kreiptis? Ar tokiu atveju reikalingas koks advokatas, jei taip gal galite kokį rekomenduoti. Veiksmas vyksta Klaipėdoje. Sorry, kad atrodau, kaip iš medžio iškritusi, bet tikrai nežinau ko ir gribtis, nes kaip supratau visus veiksmus reikės daryti pačiai verysad.gif Mūsų atveju, nei surpatingumu, nei geranoriškumu iš abiejų pusių net nekvepia.. verysad.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Visos mes kazkada "kritom" is to medzio. Vienom labai skaudu buvo krist, kitoms ne tiek, viena atsikele lengvai, kita sunkiau, trecia tik bando vel stotis ant koju. smile.gif

Jusu pirmas zingsnis turi buti nuejimas i banka del paskolos. Gerai turet popierius apie pajamas, jei pasikeite nuo paskolos gavimo laiku. Gali buti variantas kad abeju pajamos per mazos ir bankas neleis paskola perimt vienam. Tada liksit suristi, deja. Teks daikta parduot ir sumoket bankui, jei kas liks- pasidalint su draugu.

O jau paskui alimentu klausimai, nes kas perims paskola gali buti svarbus rodiklis.

Siaip, jei aktyviai imsities veiksmu iki laikinuju alimentu priteisimo kelias apie menesi truks.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 20, 13:50)
Sveiki  4u.gif Visos mes kazkada "kritom" is to medzio. Vienom labai skaudu buvo krist, kitoms ne tiek, viena atsikele lengvai, kita sunkiau, trecia tik bando vel stotis ant koju.  smile.gif

Jusu pirmas zingsnis turi buti nuejimas i banka del paskolos. Gerai turet popierius apie pajamas, jei pasikeite nuo paskolos gavimo laiku. Gali buti variantas kad abeju pajamos per mazos ir bankas neleis paskola perimt vienam. Tada liksit suristi, deja. Teks daikta parduot ir sumoket bankui, jei kas liks- pasidalint su draugu.

O jau paskui alimentu klausimai, nes kas perims paskola gali buti svarbus rodiklis.

Siaip, jei aktyviai imsities veiksmu iki laikinuju alimentu priteisimo kelias apie menesi truks.

Matotote, čia ir problema, kad tos paskolos pavieniui nei vienas nei kitas nenorime. Paskola paimta prieš metus 190 000, 150000 butui ir 40000 remontui. Butas 3 kambarių, su pardavimu bus manau didžiulė problema, o ir 190000 kad padengtume visą paskolą vargiai ar gausime. Toliau, aš šiuo metu nedirbu, po vaiko priežiūros atostogų pasiemiau išeitinę iš darbovietės. Žodžiu, gili ruda skylė man atsivėrė verysad.gif Kogero vienintelė išeitis - įtikinti vyrą pasiimti šią paskolą ant savęs, tik šiuo metu jis man špygas rodo verysad.gif Atrodo padėtis be išeities ir galva neišneša kaip čia išsisukti..
Atsakyti
tradiciskai yra taip. kas persiima VISA paskola ant saves, tam ir BUSTAS tenka. ar jus tenkina, kad iseisit i gatve?
negi manot, kad eks liks visa paskola, o jus dar uz dyka gausit puse busto, na kad ir viena treciaja...
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2011 02 20, 16:36)
Matotote, čia ir problema, kad tos paskolos pavieniui nei vienas nei kitas nenorime. Paskola paimta prieš metus 190 000, 150000 butui ir 40000 remontui. Butas 3 kambarių, su pardavimu bus manau didžiulė problema, o ir 190000 kad padengtume visą paskolą  vargiai ar gausime. Toliau, aš šiuo metu nedirbu, po vaiko priežiūros atostogų pasiemiau išeitinę iš darbovietės. Žodžiu, gili ruda skylė man atsivėrė  verysad.gif Kogero vienintelė išeitis - įtikinti vyrą pasiimti šią paskolą ant savęs, tik šiuo metu jis man špygas rodo  verysad.gif Atrodo padėtis be išeities ir galva neišneša kaip čia išsisukti..

verysad.gif nenoriu liudint bet tikrai nematau iseities, jei ismoketa maza dalis- neleis bandas jam paskolos perimt, rizika isauga, turtas nuvertejo, papildomo uzstato reikalaus.

Mano panasi situacija buvo, tai mane mano seima kaip verge Izaura ispirko is banko: visi susimete ir sumokejo mano skola, kitaip man amba butu buvus.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 02 20, 15:45)
tradiciskai yra taip. kas persiima VISA paskola ant saves, tam ir BUSTAS tenka. ar jus tenkina, kad iseisit i gatve?
negi manot, kad eks liks visa paskola, o jus dar uz dyka gausit puse busto, na kad ir viena treciaja...

Aš tokių nesamonių tikrai nesitikiu, nei noriu schmoll.gif Bėda ta, kad kaip ir sakiau, eks atsisako tą paskolą vien ant savęs formintis. Štai kur reali bėda.. Jei jis sutiktų ją ant savęs persirašyti išeitume su vaiku tą pačią dieną 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 20, 16:08)
verysad.gif nenoriu liudint bet tikrai nematau iseities, jei ismoketa maza dalis- neleis bandas jam paskolos perimt, rizika isauga, turtas nuvertejo, papildomo uzstato reikalaus.

Mano panasi situacija buvo, tai mane mano seima kaip verge Izaura ispirko is banko: visi susimete ir sumokejo mano skola, kitaip man amba butu buvus.

O jei jis susirastų laiduotoją g.gif Žiauru čia.. Jei gyventi viename bute, bendro ūkio nevedant, tai jau katorga kažkokia gaunasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2011 02 20, 17:11)
O jei jis susirastų laiduotoją  g.gif  Žiauru čia.. Jei gyventi viename bute, bendro ūkio nevedant, tai jau katorga kažkokia gaunasi  verysad.gif

Nezinau, klausimas ar rastu? Kiek suprantu net noro ieskot neturi. Bandyt parduot realiau, sako atsigauna rinka pomazu. Aisku, uztruks, bet realiau nei kazkaip kitaip is banko vergu gretu pasprukt. Jei neturit kas jus ispirktu- sunku labai.

Bet jus nespeliokit, nueikit VIENA i banka ir pasiaiskinkit viska. Tada su juo jau galesit konkreciai kalbet. Isklausysit ka bankas siulo.

Bet siaip, jusu situacijoje, vaikas mazas, kur eit nera, pajamu nera... na, ne laikas jums principus rodyt blush2.gif Nusileiskit, gyvenkit kol kas, o kada savo gyvenima nors kiek sutvarkysit tada ir grizkit prie minties skirtis, gal viskas susigules iki to laiko. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 20 vasario 2011 - 22:39
mums panasiai buvo, bet mes paskola ememe santokoje,tai skirybu atveju vyras prisieme sau tai man kaip akmuo nuo sirdies nuriedejo,nes jis tame bute gyveno o mes su vaiku issikraustem o galejo buti kad mokeciau paskola ir tektu nuomotis buta o jusu atveju net nezinau ka pasakyti taigi nemazi pinigai mes bankui buvome skolingi 100000lt ir tai plaukai piestu stojosi kai pagalvodavau iskur reiks gauti jei vyras nesutiks pasiimti vienu zodziu padetis be iseities,geriausiai nueiti i banka ir paklausti ju patarimo g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2011 02 20, 14:13)
Tai va, mergaites, tokia situacija. Mes su draugu nebuvome susituokę, auginam bendra vaiką, turime būsto paskolą. Taip jau gavosi, kad pradėjome smarkiai konfliktuoti, nei vienas nei kitas nusileisti nesame linke, taigi kaip ir metas atėjo žengti lemtingąjį žingsnį. Klausimas iškilo tik kaip visa tai išspręsti, kad finansinių įsipareigojimų bankui neliktų, o ir pačių alimentų prisiteisimui koks procesas vykdomas? Kur reikia kreiptis? Ar tokiu atveju reikalingas koks advokatas, jei taip gal galite kokį rekomenduoti. Veiksmas vyksta Klaipėdoje. Sorry, kad atrodau, kaip iš medžio iškritusi, bet tikrai nežinau ko ir gribtis, nes kaip supratau visus veiksmus reikės daryti pačiai  verysad.gif Mūsų atveju, nei surpatingumu, nei geranoriškumu iš abiejų pusių net nekvepia..  verysad.gif

Jums reikia kreiptis tiesiai pas advokata, jis patars ka geriausiai padaryti sioje situacijoje, jei jus nedirbanti ,kreipkites i valstybes garantuojama pagalba, nemokamam advokatui gauti.
jei situacija tikrai bloga kas liecia vaiko islaikyma ir vaiko tevas nepadeda islaikyti , tai is karto galite kreiptis i teisma su prasymu del islaikymo vaikui priteisimo, ir prasyuti laikinuju apsaugos priemoniu.nuo prasymo padavimo dienos per 3 d isspres laikinuju apsaugos priemoniu klausima, ir kol teismas priims galutini sprendima del islaikymo priteisimo, vaiko tevas tures moketi laikina islaikyma.
P.S. jei vyras perima paskola, ir lieka butas jam, o jus neturite savo buto, Jus galite prasyti teismo kad taikytu uzufrukto teise ir tame bute Jus su vaiku liktumete gyventi iki jo pilnametystes.
Atsakyti
[quote=fainulkina,2011 02 20, 14:13]
Taip jau gavosi, kad pradėjome smarkiai konfliktuoti, nei vienas nei kitas nusileisti nesame linke, taigi kaip ir metas atėjo žengti lemtingąjį žingsnį.
Mūsų atveju, nei surpatingumu, nei geranoriškumu iš abiejų pusių net nekvepia.. verysad.gif

Fainulkina, jei Jusu draugas ne koks ''plevesa'', dirba zmogus, stengiasi, nelaksto paskui svetimus sijonus, taureles nelanksto kasdien...yra vaikelis, mano nuosirdus patarimas-nusileisk, taikykis, neskubek draskyt visko, juk sukure esate jau labai daug...Kartais atrodo situacija nebeissprendziama-skirsiuosi, busiu viena geriau, bet nenusileisu...Bet mes, Moterys, turime buti lankstesnes, svelnesnes arba gudresnes, ir tie vyrai pasitaiso, ir problemos isnyksta...
Mano patarimas-neskubek, gal ta problema tiesiog ant karstuju dega, nera jau tokia didele, ir nera kas tave nuramina.

Tikrai bus sunku vienai, jei neturi stiprios atramos. Is savo patirties sakau. mirksiukas.gif
Atsakyti