[quote=sky-blue eyes,2010 08 08, 13:22]
gal db geriau,nes laisvo laiko daugiau turi,nes paskui uzsilakstysi,reiks vaika palikinet,bet tik nestresuok db,ramiai,jei jau tikrai apsisprendei skirtis,ziurek,kad nestumui nepakenktu stresas. tvirtybes
[/quote
Aciu labai
Papildyta:
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 08 08, 15:31)
man kažkodėl atrodo, gal geriau po gimdymo. jei išsiskirsi anksčiau, tai ko gero tektų dar ir tėvystę įrodinėti, o jei skirybos bus po gimimo, vaikas turės tėvo pavardę, tuomet pateiktumėt 1 ieškinį iškart skirybom ir alimentams, jei tai nepatiktų tėvui, tada jau čia jo reikalas.
Beje dar ir kitas aspektas - gal dar kartais ir susitaikytumėt, gal dar turite šansą gyventi kaip laiminga pilna šeima, tai yra labai labai svarbu jūsų vaikučiams. patikėkit daug labiau yra verta gyventi su vaikų tėvu, nei jiems rasti kitą. gal gyvenime ir būna, kad naujasis tėtukas myli svetimus vaikus, bet ar jūs tikrai rastumėte tokį?/??
Mano patirtis labai skaudi, dabar atrodo, geriau būčiau jau viską atleidusi savo vaikų tėvui, nei šiuo metu tenka gyventi su alfonsu, kurio nei aš, nei mano vaikai negalime pakęsti, tačiau jam tai patinka toks gyvenimas ir niekaip negaliu atsikratyti...... jau per daug pavariau
Na ziuresim kaip bus,o skyrtis tai reikes beabejo,nes gyvenimo nebus su jo,kad vaikai matytu kaip tevas musia mama,ir dar dabar kai esu nescia,tai mano tokio vyro nereikia
aciu uz patarimus
Papildyta:
QUOTE(tik drugelis @ 2010 08 08, 15:40)
Sveika.
Sudetinga situacija, bet svarbiausia dabar sveikata ir maziukas.
Del pacios klausimo. Manau, kad dabar (kai esate nescia) gali ir nenutraukti santuokos. Tas pats - kol maziukui sueis 1 metai. Tiksliai to nezinau, bet kazkur tokia info buvo.
Siulyciau pagalvoti apie toki varianta - dabar paduoti i teisma ieskini ir pabandyti priteisti is vyro islaikyma vyresnijam vaikuciui ir paciai (kadangi del sveikatos, t.y. nestumo Jusu pajamos sumazejo ar sumazes). Tokiu budu uztikrinsit, kad vyras tures moketi dar iki santuokos nutraukimo. Ieskini del santuokos nutraukimo galesite paduoti veliau.
Dar paieskojau info:
Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas. Trečioji knyga. Šeimos teisė
3.140 Vaiko kilmės iš tėvo nustatymas
1. Jei vaiką pagimdė motina, kuri yra susituokusi, nors vaikas pradėtas iki santuokos, kaip vaiko tėvas gimimo įraše įrašomas vaiko motinos sutuoktinis remiantis santuokos įrašu ar jo pagrindu išduotu santuokos liudijimu. 2. Kai vaikas g
imsta praėjus ne daugiau kaip trims šimtams dienų nuo gyvenimo skyrium pradžios arba po santuokos pripažinimo negaliojančia ar santuokos nutraukimo, ar po vyro mirties, k
aip vaiko tėvas pripažįstamas buvęs vaiko motinos sutuoktinis. 3. Jei vaiką pagimdė motina, kuri sudarė naują santuoką nepraėjus trims šimtams dienų po ankstesnės santuokos pabaigos, vaiko tėvu laikomas vaiko motinos naujas sutuoktinis. 4. Jei vaiką pagimdė motina, kuri nėra susituokusi, ir jei po ankstesnės santuokos pabaigos praėjo daugiau kaip trys šimtai dienų, vaiko tėvu gimimo akto įraše gali būti įrašytas vyras, šios knygos nustatyta tvarka tėvystės pripažinimo pareiškimu pripažinęs tėvystę, arba teismo sprendimu nustačius jo tėvystę. 5. Jeigu vaikas gimė išsituokusiai motinai po santuokos pabaigos nepraėjus trims šimtams dienų, vaiko motina, jos buvęs sutuoktinis ir vyras, pripažįstantis save gimusio vaiko tėvu, turi teisę paduoti teismui bendrą pareiškimą, prašydami vaiko tėvu įrašyti vyrą, pripažįstantį save vaiko tėvu. Teismo nutartimi patvirtinus tokį bendrą pareiškimą, kaip vaiko tėvas įrašomas ne buvęs motinos sutuoktinis, o vyras, pripažįstantis save vaiko tėvu.
Taigi, pagal CK iseitu, kad Jums nereiketu irodyneti, kad buves vyras yra vaiko tevas, nes tai butu pripazinta automatiskai.
Aciu jums diedlis uz tokia svarbia informacija
taip svarbiausia dabar man pagymdit sveika vaikuti,bet ***** be nervu vistiek neimanoma,cia man tik pradzia