Įkraunama...
Įkraunama...

Vieniša mama ir patarimai joms

QUOTE(Tavo_Mano @ 2010 08 03, 11:56)
vakar vilniuje prie norfa bazes maciau vaizdeli, kuris pasiurpino...karstis apie 30, uzvestas automobilis, sedi jame apie 2 metu vaikiukas keduteje ir snaudzia o salia ant galines sedines sedi kokiu 4-5 metu vaikas,  doh.gif

na gal pas juos kondicionierius masinoj.. g.gif
nors kita vertus savo vaika su savim visur tampausi- nepalieku niekada vienos net ir minutei begdama is masinos i parduotuve...as turiu paranoja, kad vaika gali pavogti...gal ir kvaila...bet..atsarga gedos nedaro 4u.gif

Su tais ribojimais ir tt- savo draugiu rate turiu ne viena pavyzdi, kai jos pacios keikia savo mamas, uz tai kad isileisdavo i namus teva vaiku aplankyt..nes is tu lankymu vien blogi atsiminimai-smeiztas ant mamos, abejingas elgesys su vaikais..pacios drauges sako, geriau nebutu tegu joks atejes, nei toks, kuris ateina tik is pareigos, o realiai net pakalbet nera apie ka su juo..

Ir apskritai- kiekviena situacija skirtinga. Esam mamos- isnesiojam tuos vaikucius, pagimdom, naktim nemiegam prie ju loveliu, i pirma klase isleidziam, i pirma kursa isleidziam, i santuoka palydim...tai kas gi kitas geriau pazysta vaikeli ir zino, ko jam reikia?

Jei vaikas reiskia nora matyti savo teva- taip sutinku, butina leisti. Bet kai vaikas dar kvailiukas, lai blogu zmoniu nemato. O zmogus, kuris dar negimusiam savo vaikui linki blogo, nera geras zmogus. Mano tokia nuomone.

Mano dukra tevo nepazysta. Jei ji paaugs ir nores ji matyt- leisiu (su mano prieziura, nes tas tevas visiskas asocialas). Nenores- ir nekvarsinsiu jai be reikalo galveles. Beto yra senelis, kuris kaip tevelis, kuri mergaite begalo myli, kurio demesio gauna i valias. Joks tevas dar tiek neduotu mano mergaitei, kiek duoda mano tevas- jos senelis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamyteSaulyte: 03 rugpjūčio 2010 - 11:33
Labutis mamos.
Noriu pasiteiraut,as dabar esu istekiejusi, sunialiuj yra 2metukai,ir laukiosi antro vaikelio,bet su vyru noriu skirtis,ka man daryt skirtis dabar ar palaukt kol gyms antras vaikelis,kad nebutu po to lakstimo ir irodineemo kad cia buvusio vaikas kad padot ji ant elementu? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Viletukas @ 2010 08 08, 00:55)
Labutis mamos.
Noriu pasiteiraut,as dabar esu istekiejusi, sunialiuj yra 2metukai,ir laukiosi antro vaikelio,bet su vyru noriu skirtis,ka man daryt skirtis dabar ar palaukt kol gyms antras vaikelis,kad nebutu po to lakstimo ir irodineemo kad cia buvusio vaikas kad padot ji ant elementu? verysad.gif

gal db geriau,nes laisvo laiko daugiau turi,nes paskui uzsilakstysi,reiks vaika palikinet,bet tik nestresuok db,ramiai,jei jau tikrai apsisprendei skirtis,ziurek,kad nestumui nepakenktu stresas. tvirtybes 4u.gif
Atsakyti
Labutis mamos.

man kažkodėl atrodo, gal geriau po gimdymo. jei išsiskirsi anksčiau, tai ko gero tektų dar ir tėvystę įrodinėti, o jei skirybos bus po gimimo, vaikas turės tėvo pavardę, tuomet pateiktumėt 1 ieškinį iškart skirybom ir alimentams, jei tai nepatiktų tėvui, tada jau čia jo reikalas.

Beje dar ir kitas aspektas - gal dar kartais ir susitaikytumėt, gal dar turite šansą gyventi kaip laiminga pilna šeima, tai yra labai labai svarbu jūsų vaikučiams. patikėkit daug labiau yra verta gyventi su vaikų tėvu, nei jiems rasti kitą. gal gyvenime ir būna, kad naujasis tėtukas myli svetimus vaikus, bet ar jūs tikrai rastumėte tokį?/??
Mano patirtis labai skaudi, dabar atrodo, geriau būčiau jau viską atleidusi savo vaikų tėvui, nei šiuo metu tenka gyventi su alfonsu, kurio nei aš, nei mano vaikai negalime pakęsti, tačiau jam tai patinka toks gyvenimas ir niekaip negaliu atsikratyti...... jau per daug pavariau
Atsakyti
Labutis mamos.

Sveika.
Sudetinga situacija, bet svarbiausia dabar sveikata ir maziukas.
Del pacios klausimo. Manau, kad dabar (kai esate nescia) gali ir nenutraukti santuokos. Tas pats - kol maziukui sueis 1 metai. Tiksliai to nezinau, bet kazkur tokia info buvo.
Siulyciau pagalvoti apie toki varianta - dabar paduoti i teisma ieskini ir pabandyti priteisti is vyro islaikyma vyresnijam vaikuciui ir paciai (kadangi del sveikatos, t.y. nestumo Jusu pajamos sumazejo ar sumazes). Tokiu budu uztikrinsit, kad vyras tures moketi dar iki santuokos nutraukimo. Ieskini del santuokos nutraukimo galesite paduoti veliau.

Dar paieskojau info:

Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas. Trečioji knyga. Šeimos teisė

3.140 Vaiko kilmės iš tėvo nustatymas

1. Jei vaiką pagimdė motina, kuri yra susituokusi, nors vaikas pradėtas iki santuokos, kaip vaiko tėvas gimimo įraše įrašomas vaiko motinos sutuoktinis remiantis santuokos įrašu ar jo pagrindu išduotu santuokos liudijimu. 2. Kai vaikas gimsta praėjus ne daugiau kaip trims šimtams dienų nuo gyvenimo skyrium pradžios arba po santuokos pripažinimo negaliojančia ar santuokos nutraukimo, ar po vyro mirties, kaip vaiko tėvas pripažįstamas buvęs vaiko motinos sutuoktinis. 3. Jei vaiką pagimdė motina, kuri sudarė naują santuoką nepraėjus trims šimtams dienų po ankstesnės santuokos pabaigos, vaiko tėvu laikomas vaiko motinos naujas sutuoktinis. 4. Jei vaiką pagimdė motina, kuri nėra susituokusi, ir jei po ankstesnės santuokos pabaigos praėjo daugiau kaip trys šimtai dienų, vaiko tėvu gimimo akto įraše gali būti įrašytas vyras, šios knygos nustatyta tvarka tėvystės pripažinimo pareiškimu pripažinęs tėvystę, arba teismo sprendimu nustačius jo tėvystę. 5. Jeigu vaikas gimė išsituokusiai motinai po santuokos pabaigos nepraėjus trims šimtams dienų, vaiko motina, jos buvęs sutuoktinis ir vyras, pripažįstantis save gimusio vaiko tėvu, turi teisę paduoti teismui bendrą pareiškimą, prašydami vaiko tėvu įrašyti vyrą, pripažįstantį save vaiko tėvu. Teismo nutartimi patvirtinus tokį bendrą pareiškimą, kaip vaiko tėvas įrašomas ne buvęs motinos sutuoktinis, o vyras, pripažįstantis save vaiko tėvu.

Taigi, pagal CK iseitu, kad Jums nereiketu irodyneti, kad buves vyras yra vaiko tevas, nes tai butu pripazinta automatiskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tik drugelis: 08 rugpjūčio 2010 - 14:50
[quote=sky-blue eyes,2010 08 08, 13:22]
gal db geriau,nes laisvo laiko daugiau turi,nes paskui uzsilakstysi,reiks vaika palikinet,bet tik nestresuok db,ramiai,jei jau tikrai apsisprendei skirtis,ziurek,kad nestumui nepakenktu stresas. tvirtybes 4u.gif
[/quote

Aciu labai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 08 08, 15:31)
man kažkodėl atrodo, gal geriau po gimdymo. jei išsiskirsi anksčiau, tai ko gero tektų dar ir tėvystę įrodinėti, o jei skirybos bus po gimimo, vaikas turės tėvo  pavardę, tuomet pateiktumėt 1 ieškinį iškart skirybom ir alimentams, jei tai nepatiktų tėvui, tada jau čia jo reikalas.

Beje dar ir kitas aspektas - gal dar kartais ir susitaikytumėt, gal dar turite šansą gyventi kaip laiminga pilna šeima, tai yra labai labai svarbu jūsų vaikučiams. patikėkit daug labiau yra verta gyventi su vaikų tėvu, nei jiems rasti kitą. gal gyvenime ir būna, kad naujasis tėtukas myli svetimus vaikus, bet ar jūs tikrai rastumėte tokį?/??
Mano patirtis labai skaudi, dabar atrodo, geriau būčiau jau viską atleidusi savo vaikų tėvui, nei šiuo metu tenka gyventi su alfonsu, kurio nei aš, nei mano vaikai negalime pakęsti, tačiau jam tai patinka toks gyvenimas ir niekaip negaliu atsikratyti...... jau per daug pavariau

Na ziuresim kaip bus,o skyrtis tai reikes beabejo,nes gyvenimo nebus su jo,kad vaikai matytu kaip tevas musia mama,ir dar dabar kai esu nescia,tai mano tokio vyro nereikia
aciu uz patarimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(tik drugelis @ 2010 08 08, 15:40)
Sveika.
Sudetinga situacija, bet svarbiausia dabar sveikata ir maziukas.
Del pacios klausimo. Manau, kad dabar (kai esate nescia) gali ir nenutraukti santuokos. Tas pats - kol maziukui sueis 1 metai. Tiksliai to nezinau, bet kazkur tokia info buvo.
Siulyciau pagalvoti apie toki varianta - dabar paduoti i teisma ieskini ir pabandyti priteisti is vyro islaikyma vyresnijam vaikuciui ir paciai (kadangi del sveikatos, t.y. nestumo Jusu pajamos sumazejo ar sumazes). Tokiu budu uztikrinsit, kad vyras tures moketi dar iki santuokos nutraukimo. Ieskini del santuokos nutraukimo galesite paduoti veliau.

Dar paieskojau info:

Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas. Trečioji knyga. Šeimos teisė

3.140  Vaiko kilmės iš tėvo nustatymas

1. Jei vaiką pagimdė motina, kuri yra susituokusi, nors vaikas pradėtas iki santuokos, kaip vaiko tėvas gimimo įraše įrašomas vaiko motinos sutuoktinis remiantis santuokos įrašu ar jo pagrindu išduotu santuokos liudijimu. 2. Kai vaikas gimsta praėjus ne daugiau kaip trims šimtams dienų nuo gyvenimo skyrium pradžios arba po santuokos pripažinimo negaliojančia ar santuokos nutraukimo, ar po vyro mirties, kaip vaiko tėvas pripažįstamas buvęs vaiko motinos sutuoktinis. 3. Jei vaiką pagimdė motina, kuri sudarė naują santuoką nepraėjus trims šimtams dienų po ankstesnės santuokos pabaigos, vaiko tėvu laikomas vaiko motinos naujas sutuoktinis. 4. Jei vaiką pagimdė motina, kuri nėra susituokusi, ir jei po ankstesnės santuokos pabaigos praėjo daugiau kaip trys šimtai dienų, vaiko tėvu gimimo akto įraše gali būti įrašytas vyras, šios knygos nustatyta tvarka tėvystės pripažinimo pareiškimu pripažinęs tėvystę, arba teismo sprendimu nustačius jo tėvystę. 5. Jeigu vaikas gimė išsituokusiai motinai po santuokos pabaigos nepraėjus trims šimtams dienų, vaiko motina, jos buvęs sutuoktinis ir vyras, pripažįstantis save gimusio vaiko tėvu, turi teisę paduoti teismui bendrą pareiškimą, prašydami vaiko tėvu įrašyti vyrą, pripažįstantį save vaiko tėvu. Teismo nutartimi patvirtinus tokį bendrą pareiškimą, kaip vaiko tėvas įrašomas ne buvęs motinos sutuoktinis, o vyras, pripažįstantis save vaiko tėvu.

Taigi, pagal CK iseitu, kad Jums nereiketu irodyneti, kad buves vyras yra vaiko tevas, nes tai butu pripazinta automatiskai.

Aciu jums diedlis uz tokia svarbia informacija 4u.gif
taip svarbiausia dabar man pagymdit sveika vaikuti,bet ***** be nervu vistiek neimanoma,cia man tik pradzia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Viletukas @ 2010 08 09, 14:55)
Na ziuresim kaip bus,o skyrtis tai reikes beabejo,nes gyvenimo nebus su jo,kad vaikai matytu kaip tevas musia mama,ir dar dabar kai esu nescia,tai mano tokio vyro nereikia
aciu uz patarimus 4u.gif
Papildyta:

Aciu jums  diedlis uz tokia svarbia informacija 4u.gif
taip svarbiausia  dabar man pagymdit sveika vaikuti,bet ***** be nervu vistiek neimanoma,cia man tik pradzia verysad.gif

Jeigu pakelia ranka, tada vienareiksmiskai - nedelsti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tik drugelis: 09 rugpjūčio 2010 - 17:09
[quote=Viletukas,2010 08 09, 14:55]

Labai gaila dėl tokios situacijos, gal tuomet parašyk pareiškimą ir dėl smurto, tegu atsako už tai, arba bent jau ateity bus įrodymas, jei kiltų konfliktų g.gif
Atsakyti
sveikutes visos,mane per desimt metu paliko jau trecia karta:( vis priimdavau,bet si karta nusprendziau padeti taska as zinau jis vel issilakstes nores pareiti,bet si karta as jau nebenoresiu.Tik gaila,kad tekedama galvojau,kad jam jau kitos senai neberupi,o pasirodo musu astuoniu metu skirtumas jam per mazas,jam reikia dar jaunesniu ,tai ir susirado mokinuke 15 metu jaunesne:(net vaikas neberupi.Kaip ir visada kai tik ka susirasdavo,gaila man tokiu zmoniu.
Ir dar sian.nuejo i mokykla sumokejo vaikui uz pratybas,bet su vaiku susitikes sugebejo pasakyti tik Labas,ti kas jis per tevas?
Atsakyti
QUOTE(DenioMama @ 2010 09 04, 02:40)
sveikutes visos,mane per desimt metu paliko jau trecia karta:( vis priimdavau,bet si karta nusprendziau padeti taska as zinau jis vel issilakstes nores pareiti,bet si karta as jau nebenoresiu.Tik gaila,kad tekedama galvojau,kad jam jau kitos senai neberupi,o pasirodo musu astuoniu metu skirtumas jam per mazas,jam reikia dar jaunesniu ,tai ir susirado mokinuke 15 metu jaunesne:(net vaikas neberupi.Kaip ir visada kai tik ka susirasdavo,gaila man tokiu zmoniu.
Ir dar sian.nuejo i mokykla sumokejo vaikui uz pratybas,bet su vaiku susitikes sugebejo pasakyti tik Labas,ti kas jis per tevas?

NA, nenoriu per grubiai issireiksti, bet pati esi kalta, kad 3 kartus toki idiota prisiimi! Buk stipri, spirk lauk kol esi jauna, vaikui irgi bus maziau traumu, jei ipras, kad tevai atskirai gyvena, o ne bile kaip. Jei nores, su vaiku bendraus, o jei ne, tai irgi geriau, kad i akis nelis. Kol jauna esi, dar gali susitvarkyti gyvenima, normalu zmogu sutikti, kuris ir tave, ir tavo vaika myles. Tik, kaip sakoma, kol neuzverei vienu duru, kitas atidaryti negali mirksiukas.gif Linkiu stipriai buti ir viskas bus OK thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DenioMama @ 2010 09 03, 22:40)

Taip nutinka gyvenime,kad kaip myli nieko nematai,as ir esu issisyrus daugybe kartu kroviau tases,kol viena kart taip dakase,atsisedus sau viena pamasciau nu kas is to?nu kas is to?nieko gero,man geriau vienai nei su tokiu beprociu kuris lakstytis nori,aisku jis uz mane pora metu buvo jaunesnis,metai kaip mes issiskyre ir galutinai,as jy palikau,sukroviau manta ir sauk sakau nes toki nesikeicia,lindo y akis,nedave ramybes ir atstojo kaip pamate,kad nesileidziu y kalbas,tie jo pazadai tai tik melas,dabar gyvenu gerai,turiu drauga ir mano mergaite prisema kaip savo smile.gif tik nereik galvot,kd cia vienintelis,praais kaskiek laiko pati pamastysi,kad blogai darei,laikas uzgydo zaizdas,sekmes tau nepalusk,pamastyt kokia geriausia iseitis,ir primk sprendima,nes juk ir sunu turi kuris viska supranta,geriau pagalvok,kad turi vaika ir del jo jegu turek 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DOLRIN: 06 rugsėjo 2010 - 07:21
Aciu Jums uz palaikyma.Tik gaila,kad nera vyriskos paramos ypac del sunaus,va kad ir siandien atejo kazkoks vaikinukas ir pagrasino vaikui jei ryt neduos 50lt tai bus blogai (tipo masina jo subraize,kazin ar is viso pazymejima turi,vaikas sake is jo mokyklos),o ka viena as galiu padaryti?O gi nieko! Nebent nuejus pagrasinti,bet mano vaikui bus dar blogiau.
Atsakyti