Įkraunama...
Įkraunama...

Vieniša mama ir patarimai joms

QUOTE(l'eau @ 2010 07 28, 06:12)
įdomus jūsų skonis vyrams, bet matyt kai kurioms ir tokių reikia g.gif
kad ir kokia neapykanta būtų apėmusi, įsisavinkit kad vaikas ne iš šventosios dvasios gims. jis ne jūsų vienos kad ir kaip norėtumėte ir aišku kad vyras galės ir greičiaausiai reikš teises į savo vaiką. žinutes išsaugokite, jei grąsins - įspėjusi įrašykite. vaikui kad ir kaip to nenorėtumėte ir tėvas reikalingas, o tokia savo reakcija pati ir griaunate galimybę vaikui turėti visavertę šeimą. juk vaikas nė negimęs, o jūs ne aiškiaregė, iš kur žinot kokie jų santykiai bus? kitų tulžis nėra pagrindas apie tai spręsti. verčiau mažiau skaudinkit savo būsimą vaikelį ir save. jūs nesate jūsų vaikas ir jei įskaudino jus nereikia bausti dėl to vaiko. aiškinkitės santykius tarpusavyje.

man idomu tu viska zmogui atleistai, kad ir kiek jis tave butu prizemines ir visaip isvadines dar negimusi tavo vaika? as nei saves nei savo vaiko zeminti nebeleisiu, tai jisai mano vaika pasmerke augti nevisavrteje seimoje, jis yra cia dar nemastanti butybe,jis mus paliko o ne as jy, ir nemanau, kad jis toks reikalingas, kai atvaziuoja pas daugus ir mane matydamas net nepaklausia kaip as jauciuosi, kaip nestumas, ar mums viskas gerai, as ne motina terese ir nedalinu visems atleidimo, gal dabar ir mano pyktis sneka, nes aisku as pykstu ant jo ir labai pykstu, bet tas pyktis nebereikalo, ir jis jau nebedelto kad jis pasirinko kazka kita, bet visai del kitu dalyku, o kad jis viena diena nori o kita diena ne, tai man tas net labai maiso, sakyk ka nori, bet as nezadu issileisti tokio zmogaus i savo namus, kad jis ir tevas, kas is jo tokio, jei jis nuo pat pirmos dienos tik kenke.. manau reikejo daugiau galvoti kai vaikely padare, nors zn kad kita diena su ramia sazine iseis pas kita, o kad jis save vadina teveliu, tai didele geda, nes kazin ar ilgai pavaidins gera pries kitus zmones...
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 07 28, 08:12)
kad ir kokia neapykanta būtų apėmusi, įsisavinkit kad vaikas ne iš šventosios dvasios gims. jis ne jūsų vienos kad ir kaip norėtumėte ir aišku kad vyras galės ir greičiaausiai reikš teises į savo vaiką. žinutes išsaugokite, jei grąsins - įspėjusi įrašykite. vaikui kad ir kaip to nenorėtumėte ir tėvas reikalingas, o tokia savo reakcija pati ir griaunate galimybę vaikui turėti visavertę šeimą. juk vaikas nė negimęs, o jūs ne aiškiaregė, iš kur žinot kokie jų santykiai bus? kitų tulžis nėra pagrindas apie tai spręsti. verčiau mažiau skaudinkit savo būsimą vaikelį ir save. jūs nesate jūsų vaikas ir jei įskaudino jus nereikia bausti dėl to vaiko. aiškinkitės santykius tarpusavyje.

Yra tavo žodžiuose tiesos, bet tokios situacijos vargu ar kada būna vienareikšmiškos...
Taip, teisingai, reikia galvoti, prieš pasiryžtant pastoti, bet būna, kad apsirinki, būna, kad esi klaidinama, aišku, būna, kad nori būti klaidinama. Va reali istorija (ne mano mirksiukas.gif ) - vyras spaudė tuoktis - "labai labai myliu, labai labai noriu", spaudė gimdyt vaikelį, vėl dėl tų pačių prižasčių, o kai vaikeliui suėjo 6 mėn išėjo pasakęs "kad viską ne taip įsivaizdavo". Kuri normali, neįtari, mylinti moteris galėtų numatyt tokią atomazgą? Vaikeliai, kaip taisyklė pradedami iš meilės, pasitikėjimo ir t.t (na,bent jau iš vienos pusės), ir ta meilė ir pasitikėjimas, kaip taisyklė turi bent jau žodinį pagrindą... O kritinėse situacijose (prie tokių priskiriu ir vaiko gimimą), dažnai pasirodo tikrasis situacijos dalyvių veidelis, kuris be tokios situacijos gal dar ilgai, ar net visai nebūtų išniręs į paviršių...
Žinoma, pozicija atskirti vaiko ir tėčio santykius nuo savo ir vaiko tėvo santykių yra visiškai teisinga. Bet kaip ir visi dalykai, gali būti su išimtimis. Ir aš norėčiau "tėvą", iškeikusį dar negimusį savo vaiką, nuo jo atriboti. Kita vertus, manau, net nelabai ir stengtis prisieitų, tokie "tėtukai" kaip taisyklė, greit vaikučius pamiršta, prieš tai gal kiek pagadinę mamai nervus.
Atsakyti
jei as buciau zn kad jis mane paliks, as buciau net negalvojus apie vaikus su juo, kad ir kaip myliu savo auganty mazyli, bet geriau jau buciau susilaukus jo su kitu zmogumi, nors dabar kai tokie laikai, imk ir znk, kad ir tas kitas su tavim bus visa gyvenima....
Atsakyti
Gyvenimas yra labai įdomus ir aš kartais pagalvoju, kad viena kita diena, kita nuotaika ir visai kitas vyras - tai visai kitas vaikas, ne tas, kurį dabar turi, gal kita lytis, kitas charakteris, kitas veidas, viskas kita. Tačiau aš šiuo metu kito nenoriu, nes matau ką turiu ir noriu tik jo, o ne kito vaiko nuo kito vyro. Tad aš, jei ir būčiau žinojusi kas manęs laukia, nieko, visiškai nieko nebūčiau keitųsi. Bet tai tik aš.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 07 28, 08:12)

tokia vienareiksmiska nuomone nereiketu apsiriboti...
o jei pora draugauja, myli, troksta mirsta vienas del kito, planuoja vestuves ir panele pastoja, vaikinui sokas, ir jis reikalauja aborta darytis, o ji nesidaro, tai ka tokiu atveju? Irgi reikia pirsti vaika tevui? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_simona @ 2010 07 30, 21:59)
tokia vienareiksmiska nuomone nereiketu apsiriboti...
o jei pora draugauja, myli, troksta mirsta vienas del kito, planuoja vestuves ir panele pastoja, vaikinui sokas, ir jis reikalauja aborta darytis, o ji nesidaro, tai ka tokiu atveju? Irgi reikia pirsti vaika tevui?  schmoll.gif

man kaip tik tokia situacija buvo,bet db nedraudziau pas vaika,bet vistiek kaltina ir kaltina viskuo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sky-blue eyes @ 2010 07 30, 22:56)
man kaip tik tokia situacija buvo,bet db nedraudziau pas vaika,bet vistiek kaltina ir kaltina viskuo  doh.gif

oi, kokia tu stipri rolleyes.gif
as tai taip negaleciau schmoll.gif negaleciau tverti, nes dabar jau negaliu savo situacijoj, o tavoji isvis butu jau virs visko smile.gif o bent alimentus moka?
Atsakyti
QUOTE(mama_simona @ 2010 07 31, 10:17)
oi, kokia tu stipri  rolleyes.gif
as tai taip negaleciau  schmoll.gif negaleciau tverti, nes dabar jau negaliu savo situacijoj, o tavoji isvis butu jau virs visko smile.gif o bent alimentus moka?

kas is to,kad moka,kai po teismus tampo ir smeizia,kad pas vaika neleidziu,nors pats pasiraso kiekviena syk,teismams reik daug daugiau nei jis moka,ypac kai nedirbu,nu tokia kerstinga zmogaus prigimtis ir nieko nepadarysi,bet as jauciu,kad kuo jis labiau man kenkia,tuo as tik viduje stipresne darausi.priimu taip kaip gyvenimo pamoka is kurios stengiuosi daug ko pasimokyti,is pradziu buvo sunku atrode neistversiu nuo tu nepagristu kaltinimu,smeizimu,bet viska gyvenimas sudelios i savas vezias,as tuo tikiu smile.gif jums irgi viskas bus gerai,tik neleiskit pykciui ir neapykantai (nors ir pagristai) jusu pacios sugniuzdyti,stenkites is visu jegu buti stipri. sekmes jums didziausios 4u.gif
Atsakyti
Aš tai visoms, kurios siekia apriboti vaiko bendravimą su tėvu, siūlau pamastyti apie tai, ką jums pasakys vaikas sulaukęs paauglystės. O jis tikrai sužinos, kad su tėvu matytis uždraudė mama. Nereikia turėti iliuzijų, kad vaikas užaugs negalvodamas kur jo tėvas ir kodėl jis jo nemato.
Ir nereikia painiot savo skausmo ir vaiko teisių. Vaikas turi teisę matyti savo tėva, tėvas turi teisę matyti savo vaiką. NET jei kažkada siūlė darytis abortą. Nereikia apsimesti naiviom ir vaidinti, kad nei viena motina niekad nėra pagalvojusi apie nėštumo nutraukimą kai pastojo. Nesakau, kad visos apie tai galvoja. Dauguma laukiančių vaikelių šeimose jų tikrai laukia, svajoja, planuoja ir pan. Bet tikrai nemažai moterų kurios susilaukia "netyčiuko" nuo dar menkai pažįstamo vyro ir jos tą mintį svarstė. Gal tik šimtąją sekundės dalį, bet... Tai ar iš visų tokių motinų reikia atimti vaikus? Už vieną klaidingą mintį?
Juk taip pat ir vyrui. Ypatingai vyrui, nes jie neturi įgimto tėvystės instinkto. Jų tėvystės jausmas vystosi pamažu, dažniausiai vyrai pripažįsta, kad tėvais pasijuto tik tada, kai vaikas pradėjo tarti pirmus žodžius, žengti pirmus žingsnius...
Skausmas dėl išdavystės praeis. Tikrai. Garantuoju smile.gif Liks abejingumas. Tada jau sugebėsi prisiminti ir gerus dalykus. Dalykus dėl kurių kažkada tą vyrą mylėjai. Dalykus dėl kurių išsiskyrėt ir visa tai neatrodys tokia tragedija. O vaikas augs ir tėvo jam reikės. Reikės bent jau žinoti, kad tas tėvas yra. Gal retkarčiais gauti jo laiškus, ar nuvažiuoti pas senelius. Ir kai vaikas užaugs, jis nepasakys "mama, aš tavęs nekenčiu. Tai tu kalta, kad neturėjau tėvo". O jei drausi matytis su tėvu, tokia fraze labai netgi tikėtina...

Šiuo atveju nešneku apie vyrus kurie yra pavojingi (realiai, o ne įsivaizduojamai), bet tokiu atveju tėvo teises apriboja teismas.
Atsakyti
QUOTE(sky-blue eyes @ 2010 07 31, 17:04)
kas is to,kad moka,kai po teismus tampo ir smeizia,kad pas vaika neleidziu,nors pats pasiraso kiekviena syk,teismams reik daug daugiau nei jis moka,ypac kai nedirbu,nu tokia kerstinga zmogaus prigimtis ir nieko nepadarysi,bet as jauciu,kad kuo jis labiau man kenkia,tuo as tik viduje stipresne darausi.priimu taip kaip gyvenimo pamoka is kurios stengiuosi daug ko pasimokyti,is pradziu buvo sunku atrode neistversiu nuo tu nepagristu kaltinimu,smeizimu,bet viska gyvenimas sudelios i savas vezias,as tuo tikiu  smile.gif jums irgi viskas bus gerai,tik neleiskit pykciui ir neapykantai (nors ir pagristai) jusu pacios sugniuzdyti,stenkites is visu jegu buti stipri. sekmes jums didziausios 4u.gif

va šitaip dabar aš gyvenu.... išvis nesuprantu kaip žmogus, kurį mylėjau, atidaviau visą save ir pagimdžiau jam vaiką, gali juodai šikti ant manęs.... kartais pagalvoju ar kada jisai susipras ką padarė ir apskritai ką prarado... Taip širdį suspaudžia, kai vaikas išmoksta ką nors naujo, o tėtis to net nežino...

QUOTE(Violetikas @ 2010 07 31, 17:32)
Aš tai visoms, kurios siekia apriboti vaiko bendravimą su tėvu, siūlau pamastyti apie tai, ką jums pasakys vaikas sulaukęs paauglystės. O jis tikrai sužinos, kad su tėvu matytis uždraudė mama.

O ką daryt, jei tėvas neatsakingas? Pvz mano atveju, tėtis paliko vaiką be priežiūros mašinoj, ko pasekoje vaikas užsivedęs mašiną įvažiavo į darželio sieną... Ačiū D, kad viskas baigėsi labai laimingai, nes pasekmės galėjo būti labai labai liūdnos (nekalbant jau, kad mano vaikas galėjo susižeisti, bet dar ir suvažinėt darželio kieme buvusius vaikus)
Atsakyti
Esamoj situacijoj negalima nei galvoti kad galejo buti kitaip, nei kaltinti kazka - juolab saves. Juk dazniausiai moterys ivertina situacija - nesineria stacia galva i nezinoma vandeni (aisku buna issimciu). Bet jei jau taip atsitiko, pasirupinkite, kad ir tevelis reiskiantis savo teises, nepamirstu pareigu. Juk tai ne del saves, o del leliuku...
Atsakyti
QUOTE(ViktoOote @ 2010 08 01, 23:01)

O ką daryt, jei tėvas neatsakingas? Pvz mano atveju, tėtis paliko vaiką be priežiūros mašinoj, ko pasekoje vaikas užsivedęs mašiną įvažiavo į darželio sieną... Ačiū D, kad viskas baigėsi labai laimingai, nes pasekmės galėjo būti labai labai liūdnos (nekalbant jau, kad mano vaikas galėjo susižeisti, bet dar ir suvažinėt darželio kieme buvusius vaikus)

vakar vilniuje prie norfa bazes maciau vaizdeli, kuris pasiurpino...karstis apie 30, uzvestas automobilis, sedi jame apie 2 metu vaikiukas keduteje ir snaudzia o salia ant galines sedines sedi kokiu 4-5 metu vaikas, doh.gif
Atsakyti