Įkraunama...
Įkraunama...

Vieniša mama ir patarimai joms

QUOTE(theremina @ 2010 06 12, 20:11)
meciau svori seniau ir man ganetinai gerai pavyko smile.gif bet tai buvo pries n metu, tada dar draugavau su kitu draugu, planavome ateiti, nama statytis ir tt, veliau istekejau uz kito, va dabar ir sedziu sitoj duobej apie kuria rasiau, o kad svorio metimo kazkokios liekanos dar liko tai net neitariau smile.gif nepykit ir neitarinekit, gi sakau, neprasau pervedineti pinigu i mano saskaita, tiesiog vakar buvo diena, kai isgirdau, kad liksim su vaikuciais vieni, supanikavau ir nusprendziau kreiptis pagalbos, ir tai ne pinigu ar daiktu, bet paprasciausio patarimo ir zmogisko palaikymo, kad bent kazkiek galvoje pradetu deliotis atsakymas i vaizdeli "o kas toliau"

viskas ok, supratau... o čia jau galutinis verdiktas, jei tik vakar išgirdai? tai gal nežada jūsų plikų basų palikti, gal padės supirkti daiktus g.gif kas skirs pinigėlių vaikelių poreikiams g.gif ? juk tai ir jo bent jau pradžioje laukti vaikai wub.gif
Atsakyti
tame ir reikalas, kad likau on my own, nes pareiskimas "as taves nebemyliu" atejo kartu su pareiskimu "cia isvis neaisku kieno vaikai" o neaisku kieno vaikams nei vezimeliu nei lovyciu niekas neperka, tai ir bandau suktis pati, vis geriau nei sedet sudejus rankas ir laukt kol "tetukas" teiksis issiaiskinti kieno cia vaikai, juk iki to laiko juos ir migdyt ir aprengt ir is ligonines parsivezt reikes...o kolkas matau, kad jam pusantro tukstancio skirti DNR testui rupi labiau nei uz tuos pinigus padeti man nusipirkt loveles ar vezimuka...
Atsakyti
QUOTE(theremina @ 2010 06 12, 20:52)
tame ir reikalas, kad likau on my own, nes pareiskimas "as taves nebemyliu" atejo kartu su pareiskimu "cia isvis neaisku kieno vaikai" o neaisku kieno vaikams nei vezimeliu nei lovyciu niekas neperka, tai ir bandau suktis pati, vis geriau nei sedet sudejus rankas ir laukt kol "tetukas" teiksis issiaiskinti kieno cia vaikai, juk iki to laiko juos ir migdyt ir aprengt ir is ligonines parsivezt reikes...o kolkas matau, kad jam pusantro tukstancio skirti DNR testui rupi labiau nei uz tuos pinigus padeti man nusipirkt loveles ar vezimuka...

Na gal turi jis tam DNR kazkokia priezasti, juk siaip del idomumo jie nesidaro. Kai padarys ir isitikins, kad tai jo vaikai ( jai tai tikrai jo), tada ir prasykit pagalbos...
Atsakyti
QUOTE(mildasnk @ 2010 06 12, 21:10)
Na gal turi jis tam DNR kazkokia priezasti, juk siaip del idomumo jie nesidaro. Kai padarys ir isitikins, kad tai jo vaikai ( jai tai tikrai jo), tada ir prasykit pagalbos...

dauguma tokių pareiškimų būna be priežasties cool.gif vien dėl to, kad kažką pasakyti, rasti priežastį, palikti, nesirūpinti... juk jiems nėra to susijungimo su vaiku, kol jis dar negimęs, tai jam dabar tas pasakymas visiškai nieko nereiškia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2010 06 12, 19:22)
dauguma tokių pareiškimų būna be priežasties cool.gif vien dėl to, kad kažką pasakyti, rasti priežastį, palikti, nesirūpinti... juk jiems nėra to susijungimo su vaiku, kol jis dar negimęs, tai jam dabar tas pasakymas visiškai nieko nereiškia verysad.gif

drinks_cheers.gif paliekant moteri, vyrai visada kaltina tik jas. o kuo apkaltinti besilaukiancia moteri? tik tuo kad vaikas ar vaikai ne jo
Atsakyti
QUOTE(theremina @ 2010 06 12, 20:52)

Dėl vežimėlių, tai vaikštinėdama pasidairykit, gal kur mieste sutiksit mamų, kurių vaikučiai dvynukai jau paaugę ir toks vežimėlis greitu laiku joms bus nereikalingas. Galėsit pigiau įsigyti, sutarsit kainą.Juk nebūtina pirkti naują. Gal turit draugių, pažįstamų, kurių vaikučiai jau gerokai paaugę ir lovytės nebereikalingos, gal jums perleis ar paskolins. Gal mokate megzti, tai mažyliams numegzkite kokių rūbelių. Na, bent jau aš taip daryčiau.Neturit pampersų, tai gal tada medžiaginiai vystyklai, bent kuriam laikui, retkarčiais. Aš savo pirmąjį tokiais ir užauginau, nes anais laikais pampersų nebuvo, o jei ir galima buvo kur nupirkt, tai kaina doh.gif doh.gif doh.gif du vaikiukai, tai viskas dvigubai ir darbo dvigubai, bet mano pasiūlymai tokie. Kai auginau savo antrąjį, tai pientraukio man net neprireikė unsure.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mmamuliuke @ 2010 06 12, 22:37)
drinks_cheers.gif paliekant moteri, vyrai visada kaltina tik jas. o kuo apkaltinti besilaukiancia moteri? tik tuo kad vaikas ar vaikai ne jo

na gal tai ne tuscias kaltinimas, o realus itarimas turintis pagrinda ir tiek. Pasitikrins vyrukas ir viskas bus aisku.
Atsakyti
QUOTE(mildasnk @ 2010 06 13, 00:10)
na gal tai ne tuscias kaltinimas, o realus itarimas turintis pagrinda ir tiek. Pasitikrins vyrukas ir viskas bus aisku.

kas bus aisku? kad jis mete savo vaikus ir isejo laimes ieskoti nors 7nis menesius viskas buvo ok? tai gal ir as dabar turiu teise paprasyti jo pristatyti pazyma is zoologijos sodo, kad jis ne kupranugaris, nes man staiga eme ir kilo abejone ir as noriu pasitikrint?

Atsakyti
QUOTE(theremina @ 2010 06 13, 00:25)
kas bus aisku? kad jis mete savo vaikus ir isejo laimes ieskoti nors 7nis menesius viskas buvo ok? tai gal ir as dabar turiu teise paprasyti jo pristatyti pazyma is zoologijos sodo, kad jis ne kupranugaris, nes man staiga eme ir kilo abejone ir as noriu pasitikrint?

Na nezinau, kaip ten pas jus tuos 7 menesius buvo. Bet gal jis ka nors suzinojo, ko pries tai nezinojo, todel uzsimane ta DNR daryt?
Atsakyti
QUOTE(mildasnk @ 2010 06 12, 21:53)
Na nezinau, kaip ten pas jus tuos 7 menesius buvo. Bet gal jis ka nors suzinojo, ko pries tai nezinojo, todel uzsimane ta DNR daryt?

oi,tikrai vyrams tokiais kaltinimais svaistytis nereikalingas joks pagrindas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mildasnk @ 2010 06 12, 21:10)

Ne tada, o dabar. Ir pagalbos galima ne prasyti, o reikalauti, nes ji priklauso istatymiskai. Jei yra uzregistruota santuoka, tai yra zmoniu isipareigojimai ne tik i pasauli besibeldziantiems vaikams, bet ir vieno kitam.
Tai reiskia, kad kaip sutuoktis, vyras privalo padeti moteriai (nekalbu apie vaikus), ja remti ir ja rupintis tol, kol santuoka (ir atitinkami ipareigojimai) nebus nutraukta.
Jei paskubinti reikala, galima netgi pabandyti priteisti islaikyma moteriai (sutuoktinei), o ne vaikams. Temos autorei siulau surinkti irodymus, kad siuo metu vyras Jumis nesirupina ir Jums nepadeda (tame tarpe ir finansiskai) - liudininkai, kvitai, duomenys apie buvusias seimos pajamas ir dabartine Jusu finansine situacija ir poreikius (tame tarpe ir del sveikatos prieziuros) ir pan., kad esant reikalui turetumete pagrinda isieskoti ir uz jau praeita laikotarpi (nuo tos dienos, kai vyras Jus paliko).
O gimus vaikams, galima pritesiti islaikyma jiems.

Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas. Trečioji knyga. Šeimos teisė
3.27 Sutuoktinių pareiga vienas kitą remti
1. Sutuoktiniai privalo būti vienas kitam lojalūs ir vienas kitą gerbti, taip pat vienas kitą remti moraliai bei materialiai ir, atsižvelgiant į kiekvieno jų galimybes, prisidėti prie bendrų šeimos ar kito sutuoktinio poreikių tenkinimo. 2. Jeigu vienas sutuoktinis dėl objektyvių priežasčių negali pakankamai prisidėti prie bendrų šeimos poreikių tenkinimo, tą pagal savo galimybes turi daryti kitas sutuoktinis.
3.30 Sutuoktinių pareigos vaikams
Sutuoktiniai privalo išlaikyti ir auklėti savo nepilnamečius vaikus, rūpintis jų švietimu, sveikata, užtikrinti vaiko teisę į asmeninį gyvenimą, asmens neliečiamybę ir laisvę, vaiko turtines, socialines ir kitokias teises, numatytas vidaus ir tarptautinės teisės.

Citata: http://tm.infolex.lt...p...&strnr=3.27
Papildyta:
QUOTE(mildasnk @ 2010 06 13, 00:10)

Butent, kad vyrukui pasitikrinti reikia doh.gif
Papildyta:
QUOTE(theremina @ 2010 06 13, 00:25)
tai gal ir as dabar turiu teise paprasyti jo pristatyti pazyma is zoologijos sodo, kad jis ne kupranugaris, nes man staiga eme ir kilo abejone ir as noriu pasitikrint?

thumbup.gif lotuliukas.gif Matau, kad nepraradot humoro jausmo, saunuole.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tik drugelis: 13 birželio 2010 - 08:46
Na priraset jus cia daug. Bet as vistiek manau, kad viskas cia kilo del to, kad vyras galvoja, kad cia ne jo vaikai. Jai prades jis ja rupintis, pirkti viska ir tt, o po DNR paaiskes, kad vaikai ne jo, tai juk tada visko atsiimt juk negales jau, o ir liks klvailio vietoj liaudiskai snekant smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mildasnk: 13 birželio 2010 - 13:00