Įkraunama...
Įkraunama...

Vieniša mama ir patarimai joms

Gausite kiekvienam vaikui vienkartine pasalpa, jei neklystu siuo metu ji sudaro apie 1400-1300.
Alimetus galima prisiteisti net neissiskyrus.
Iki 30sav. tikrai galejote nors biskiuka pasirupinti kraiteliu. SM mamos daznai labai pigiai isparduoda arba net dovanoja jau nebereikalingus vaiku daiktelius. smile.gif

Keistas man sis pagalbos sauksmas....visada yra iseiciu, atsiprasau, bet cia paskaityneju ir blogesniu situaciju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelerny: 11 birželio 2010 - 21:20
zinau apie ta vienkartine pasalpa, tikiuosi, kad bent lovytes vezimukas ir kazkiek sauskelniu uzteks jai, as ne apie vienkartine pasalpa, as labiau apie moteriskus ismintingus patarimus kaip gyventi toliau su dviem vaikais uz maziau nei 1000lt.. ir kaip isvis gyventi toliau..

as zinau, kad esate skaiciusios ir blogesniu situaciju, tiesiog esu pasimetus visiskai, man sita situacija kaip perkunas is giedro dangaus, niekada nesitikejau, kad i panasia papulsiu, bet turbut, kad niekas nesitiki...

as neprasau pervedineti pinigu i mano saskaita, as tiesiog esu ziauriai pasimetus ir neisivaizduoju kaip viena nakti kelsiuos, kaip sugebesiu pasirupinti viena jais dviem is karto, kaip uzauginti juos vyrais be tevo ir tt... juoda juoda pries akis, tiesiog norisi zmogisko supratimo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo theremina: 11 birželio 2010 - 21:21
QUOTE(theremina @ 2010 06 11, 21:18)
zinau apie ta vienkartine pasalpa, tikiuosi, kad bent lovytes vezimukas ir kazkiek sauskelniu uzteks jai, as ne apie vienkartine pasalpa, as labiau apie moteriskus ismintingus patarimus kaip gyventi toliau su dviem vaikais uz maziau nei 1000lt.. ir kaip isvis gyventi toliau..

Prisiteisit alimentus mirksiukas.gif
Siuo metu galvokite tik apie savo zirniukus, patikekite, kai jie gims, atrasite savyje jegu, nora gyventi, pasaulis nusvies graziomis spalvomis. mirksiukas.gif
Atsakyti
Situacija tikrai nepavydėtina schmoll.gif Jokie paguodos žodžiai nepadės...Bet gal dar viskas susitvarkys g.gif Gal gimus vaikiukams ir vyras atsitokės g.gif O vyro tėvai? Juk jiems marti esat, gal jie kokią pagalbą gali suteikt, nors laikinai, kaip nors paremti g.gif Juk anūkus jiems pagimdysit smile.gif
Papildyta:
.. siuo metu gyvenu viena triju kambariu bute, buto islaikymas kainuoja daug, kadangi dirbau nepilnus metus dekretpinigiu gaunu mazai, sumokejus mokescius vos lieka kapeika pavalgyti,pas tevus grizti negaliu jie abu bedarbiai, patys neturi kuom padeti, o dar mociute slaugo, todel nei kampo prisiglausti nei ka.. butas kuriame gyvenu - tevu,

Nelabai supratau skaitydama. Jūs gyvenat tėvų bute, o tėvai kitur gyvena, kur negalit grįžt. Tai tegu tėvai pas jus atvažiuoja gyvent su močiute, o tą kitą butą nuomokit. Ar aš kažką ne taip supratau g.gif

Papildyta:
QUOTE(Jelerny @ 2010 06 11, 22:14)

Keistas man sis pagalbos sauksmas....visada yra iseiciu, atsiprasau, bet cia paskaityneju ir blogesniu situaciju  smile.gif

Kodėl keistas pagalbos šauksmas. Tokioj situacijoj nepabuvus, matyt sunku suprasti, kokioj nevilty šita moteris.
Atsakyti
Del finansines dalies - nera taip blogai.
Turite buta, net negalvokyte parduoti - Jums ir vaikams reikes kazkur gyventi. Bent jau nereikia galvoti apie nuoma. Mokesciai - ieskaokite kompensacijos galimybiu (po vaikuciu gimimo kreipkites i seniunija ar dar kur ir tikrai bent kazkiek sumazinsite islaidas).
Apie alimentus jau buvo kalba - galima (ir reikia pritesiti vaiku islaikyma net neissiskyrus). Laiko dar turite, del savo padeties prasykite, kad byla butu sprendzima greiciau (turbut galima).
Del kraitelio - pabandykite kad ir cia SM ziureti ka mamytes siulo pigiau ar net dovanoja. Galiausiai, zmoniu poreikiai nera jau tokie dideli kaip atrodo.
Kaip supratau, turite abu tevus - prasykite pagalbos (ne finansines, pagalbos priziureti vaikucius). Apsizvalgykite aplink, atkreipkite demesi i kaimynus - gal koks vienisas zmogus (mociute, vienisa mama), su kurio galite susitarti del tarpusavio pagalbos, pvz. nueiti i parduotuve, vaistine ar pan.
Pakalbekite su vyru. Taip, jau nemyli. Taip, nenoriu buti su Jumis kaip moterimi. Bet, tegu atsiciuchina ir suvokia, kad i pasauli bendziasi jo vaikai ir jais reikes rupuntis. Kalbekite be emociju, nebandykite sukelti gailescio. Tiesiog pasakykite vyrui, kad tikites, jog jis apgalvos ir Jums pasiulys kaip gales prisideti prie vaiku prieziuros (kaip finansine prasme, taip ir savo demesiu ir pagalba).
Dabar vasara, tai nuomos rinkoje truputi atoslugis. Rudeniop (kai stusentams reikia kur gyventi), gal surasite ir kam isnuomoti viena savo buto kambari. O gal bandykite kooperuotis su kokia kita mamyte, atsidurusia panasioje situacijoje. Cia SM net buvo tema, kur aptarinejamas toks variantas - gal ten ir pasiulyti toki dalika.
Pagalvokite apie papildomo uzdirbio galimybes - pagal savo apecialybe ar koki hobby (gal rankdarbiai, gal rasymas, gal kokios konsultacijos - nezinau Jusu amziaus ir issilavinimo, tad sunku kazka konkreciau pasakyti).
Taip, Jus pasimetusi, bet tikiu, kad susiimsite, atsigausite ir Jums viskas pavyks.
Pazvelkite i viska is kitos puses - tikrai turite pakankamai priezasciu ir pasidziaugti.
Mano AZ laisva mirksiukas.gif
Atsakyti

nuolaidu uz buta negausiu - kvadratura per didele..su nuomininkais pabandysiu tartis, siuo metu ieskau zmogaus kuris gyvendamas bent uz komunalinius sumoketu, bet kad tie komunaliniai virs tukstancio kas menesi, norintys i eile neissirikiuos.. mama ramina ir zada padeti, nezinau kaip ji metysis tarp manes ir mociutes bet is visos sirdies noriu tiket, kad viskas ir bus gerai kaip ji sako...

i jus kreipiausi ne del to, tiesiog labai reikia isgirst nuo ko pradeti gyventi, nes kolkas klaiku net isivaizduoti kaip sugebesiu dviem bernam teti ir mama atstot..
Atsakyti
QUOTE(theremina @ 2010 06 11, 23:56)
i jus kreipiausi ne del to, tiesiog labai reikia isgirst nuo ko pradeti gyventi, nes kolkas klaiku net isivaizduoti kaip sugebesiu dviem bernam teti ir mama atstot..

Tu dar taip toli į ateitį nežiūrėk pesimistiškai, gal vyras susiprotės ir sugrįš, gal dar kas nors pasisuks į gerąją pusę... mirksiukas.gif
Atsakyti

kadangi aš esu moderatorė, tai turiu teisė įtarinėti visas situacijas, labai įdomu pasidarė įėjus į jūsų profilį, kad metate svorį, nors jau kaip sakote 30 savaičių nėščia....
blink.gif gal paaiškinsite, kad dingtų neaiškumai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2010 06 12, 08:48)
kadangi aš esu moderatorė, tai turiu teisė įtarinėti visas situacijas, labai įdomu pasidarė įėjus į jūsų profilį, kad metate svorį, nors jau kaip sakote 30 savaičių nėščia....
blink.gif  gal paaiškinsite, kad dingtų neaiškumai? ax.gif

tai kad ir sakau keistas pagalbos sauksmas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2010 06 12, 06:48)
blink.gif  gal paaiškinsite, kad dingtų neaiškumai? ax.gif

Gal tas parasas is seniau,paprasciausiai neistryne,pagal parasytas paskutines zinutes,panasu,kad nebendravo SM kelerius metus g.gif
Atsakyti
QUOTE(linausius @ 2010 06 12, 18:08)
Gal tas parasas is seniau,paprasciausiai neistryne,pagal parasytas paskutines zinutes,panasu,kad nebendravo SM kelerius metus g.gif

turėjau ir aš tokią mintį, bet tiesiog tegu pati atsako, jei atsakys g.gif na tiesiog įtarimą kelia, ir ne vien tai, bet čia jau pasilaikysiu sau biggrin.gif jau spėjau atsikasti (melagingų istorijų), tai nenoriu, kad būtų klaidinama tiesiog, jei yra neaiškumų, tegul juos paneigia ir bus ramu 4u.gif
Atsakyti
meciau svori seniau ir man ganetinai gerai pavyko smile.gif bet tai buvo pries n metu, tada dar draugavau su kitu draugu, planavome ateiti, nama statytis ir tt, veliau istekejau uz kito, va dabar ir sedziu sitoj duobej apie kuria rasiau, o kad svorio metimo kazkokios liekanos dar liko tai net neitariau smile.gif nepykit ir neitarinekit, gi sakau, neprasau pervedineti pinigu i mano saskaita, tiesiog vakar buvo diena, kai isgirdau, kad liksim su vaikuciais vieni, supanikavau ir nusprendziau kreiptis pagalbos, ir tai ne pinigu ar daiktu, bet paprasciausio patarimo ir zmogisko palaikymo, kad bent kazkiek galvoje pradetu deliotis atsakymas i vaizdeli "o kas toliau"
Atsakyti