Įkraunama...
Įkraunama...

Vieniša mama ir patarimai joms

QUOTE(Klavika @ 2010 03 20, 16:35)
Sveikos,  4u.gif Žodžiu situacija ne iš lengvųjų, tokia aklaviete ir sitiek problemu, kad pastaruoju metu jaučiuosi klaikiai pasimetus... su vyru susituokę jau pusantrų metų, iš pradžių viskas buvo pasaka, supratimas, bendras verslas ir tt, viskas pasikeitė kai vyras pradėjo vis dažniau ir dažniau išgerinėti, bet ir su tuo buvo galima sugyventi, turėjau savo gerai apmokamą darbą kur užsisedėdavau iki vėlumos ir tie priekaištai kuriuos jis man išgėręs pažerdavo taip "nekabino" vėliau viskas pradėjo ristis geometrine progresija..netekau darbo, vyro priekaištai pasidarė nepakeliami, bandžiau kalbėtis siškintis ir tt, - viskas veltui, aš pati dėl visko kalta, mano elgesys jam trugdo dėl to jis geria ir aš turiu keistis o jis pažiūrės ar verta su manim tokia pasikeitusia gyvent išvis. Vaikų bendrų neturime, auginome jo vaika, aš visada su juo elgiausi kaip mama. Nors buvo vaiko gaila susirinkau daiktus ir išvažiavau gyventi atskirai, jis pareiškė, kad nori skirtis, iškart susirado pasilinksminimų - paguodų objektą, kitą moterį.
Gyvendama atskirai predėjau stotis ant kojų, susiradau darbą, prastesnį nei prieš tai buvęs, bet su visa galvą į jį pasinėriau, pradėjau sportuot sulieknėjau ir tt. atsitiesiau. Atsirado žmogus, draugas ne meilužis kurio paguoda ir palaikymas nupiešdavo šypsena veide, bet nieko daugiau taip vienas kitam ir neįstengėme pajausti. Vėliau kažkaip gavosi, kad su vyru nusprendėme "pabandyti dar karta" ėmėme vėl bendrauti, reikalus paspartino tai, kad supratau, jog pastojau. Vyras labai apsidžaiaugė,lydėjo pas daktarus, glostė pilvuką ir tt, bet neilgam, - prasidėjo priekaištai, jog vaikas ne jo, ir išvis neaišku kieno, kad aš k***a, neiašku su kuo daviausi kol buvome išsiskyre ir dabar bandau jam svetimą vaiką primesti, vėl prasidėjo išgerinėjimai, kurių metu kiekvieną kartą ant manęs būdavo šaukiama, kad jis reikalaus DNR testo ir išvis neaišku kieno čia vaikai ir tt. Jo vaikas gyvena su mumis, man nuolat aiškinama ir kalama į galvą, kad aš jį turiu mylėti gerbti lepinti ir popinti, negaliu žodžio jam pasakyti, berniukas auga, visiškai nesilaiko tvarkos, numeta kojines kur papuola kai paprašau pakelti pradeda atsikalbinėti, ir tt, nesistebiu,- matydamas tokius tėvo nepagarbos pliūpsnius vaikas net negali ir neturi imti iš ko pavyzdžio kaip normaliai elgtis su moterim. Vyrui kaip užeina, visiškom bangom, bangom, tai elgiasi normaliai, bučiuoja augantį pilvuką, eina kartu pas gydytojus ir tt, tai vėl pradeda savo senas daineles, neva tai neaišku kieno čia vaikas, ir išvis mes būsim normali šeima ti po to kai jis įsitikins, kad vaikas jo ir tt... o aš taip nenoriu, aš noriu, kad manęs besilaukiančios niekas nenervuotų, iki isterijų nedavedinėtų, nenoriu dabar būti žeminama ir visaip keikiama ir tikėtis, kad va po DNR pas jį tėviški jausmai prabus...  doh.gif Juolab, kad manau nesažininga yra mano atžvilgiu mano vaiką dar negimusį vos ne pamestinuku vadinti ir tuo pačiu reikaluti, kad su jo vaiku elgčiausi geriau nei tikra motina. Aš jau pavargau, pavargau nuo visko, nebežinau ką daryti, visų pirma finasinė reikalo pusė išties prasta, nes išėjus i dekretą tegausiu "minimumą" ir neįsivaizduoju kaip iš jo pragyvent, išlaikyti buta, pas tėvus neturiu galimybės prisiglausti, jie patys ligoti, be to nėra visisškai vietos, buto viena išlaikyti ir nuomotis neišgalėčiau, eiti dirbt ir samdytis auklės irgi ne. Kaskart kai užvedu kalba apie skyrybas jis pradeda rėkti, kad atims vaika ir neduos man jokių alimentų pinigų ir tt (kuo pilnai tikiu, nes su savo ex jis jau taip pasielgė, neva dėl to, kad ji buvo prasta motina)
Krūva visokių daiktų reikia susipirkti, ir viskas tiek kainuoja, vežimėliai, vonelės ir tt, o aš visiškai neturiu į ką atsiremti, be to, vos pradėjus rimčiau svarstyti šia galimybę kažkas viduj pradeda kuždėti, kad koks bebūtų jis visvien tėvas ir vaikui jo reikės, be to jausmai...ir nžinau, va taip ir mėtausi, žinau, jog šitie nervai kenkia ir vaikui ir man, bet nieko negaliu padaryti pati svarstau nuo kraštutinumų, tau užeina nežmoniškas normas pabėgti ir pasislėpti, kad jis vaiko neatimtų, tai apmastymai, kad GAL dar viskas pasikeis ir tas "gal" mane vis sulaiko...

Nesmerkit prašau, žinau, kad daugeliu atveju nesielgiu protingai, bet jaučiuosi tarsi stovėdama priešais didžiulę krūvą ššš ir niekaip negalėdama apsispręsti ar man čia iškuopt ta ššš, ir po juo galbūt rast žemuogių pievelę ar bėgt neatsisukant...

O vargeli.. koks žiaurus gyvenimas. Ačiū Dievui, man neteko to patirti. Kokie žiaurūs yra tie vyrai.
Mano vienintelis patarimas- bėk kuo greičiau, skirkis ir net negalvok apie tolesnį buvimą kartu, "pamėginimą dar kartą".. jokiais būdais. Jis nebus tėvas tavo vaikučiui. Mažylis jau geriau užaugs be jo, tik su tavimi.
Dabar ir tau ramybės reikia, ir mažajam kūdikėliui, kuris ateina į šį pasaulį. Kiek laiko pilvukui jau?
Aš manau, jei nėra galimybės prisiglausti pas tėvus, tai kažkaip gal suktis su ta dekretine pašalpa kurią gausi. Kad ir maža jinai, kad ir ne pyragai, bet juk suksies kažkaip. Prekių mažiukiui ieškok skelbimuose, mamos juk nebrangiai parduoda, dovanoja ir t.t. Be to, dovanom gali pasiprašyti. Na, kažkaip juk reikia su tuo susigyventi. Būtų labai gerai, jei nesinervuotum, rastum laiko pabūti viena nuo to savo vyro, kad jis nerėktų ant tavęs, nepriekaištautų (kiek gi gali to klausytis??? ), kad turėtum ramybę..
Stiprybės tau. jei ką- rašyk AŽ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mgane @ 2010 03 27, 18:57)
Ir ką manai - mano stebulėliui tiek beliko mano pilvelyje sėdėti, ir aš esu pati laimngiausia- ir nesvarbu, kad mokslai dar ir nebaigti, kad neturiu savo būsto, kad nėra vaiko tėvo šalia. Užtenka, kad ryte man pabaksnoja į pilvuką ir diena nusidažo vaivorykštės spalvomis.

wub.gif wub.gif wub.gif
Dziaugiuosi, kad esi tokia laiminga. Su nostalgija prisimenu tas paskutines laukimo dienas. Ir dabar, gimus vaikeliui, esu tokia laiminga. Neisivaziduoju kaip taip ilgai galejau gyventi be jo.
Atsakyti
Mazyle, meginos tau protingai pataria del pavardes.Duok savo vienareiksmiskai.Esi dar labai jauna, ir gyvenime gali ir nutiks begale dalyku, pasikeitimu ir t.t. Jei kada tavo vaikelio tetis pamirs apie jo buvima, arba tarkim isvaziuos i uzsieni ar dar kitaip susiklostytu, tavo vaikas visuomet bus priklausomas nuo jam kazkada suteiktos tecio pavardes.Tau reikes maldauti leidimu issivezti pastoviam gyvenimui i uzsieni, arba galbut tavo gyvenime atsiras vyras,kuris vaikeli nores isivaikinti, tau velgi reikes nemazai pavargti kol viska formaliai susitvarkysi.Ir dar begale dalyku, kuriu cia net neivardinsi gali nutikti, kuomet daug lengviau ir paprasciau sprestusi jei vaikelis butu tik TAVO.Gali pasitarti su protingu teisininku, ir emocijas siuo atveju reiktu deti i sali, galvojant apie vaiko gerove.
Pati kazkada sakudiziai verkiau ir nesugebejau sunui paaiskinti, kad jo tetis neduoda sutikimo, kad vaikas galetu vaizuoti zaisti su savo komanda krepsini i uzsieni.O tetis tik rode savo buka egoizma, o be to paprase net ir pinigu.Taip kad galvok, yra apie ka....
Atsakyti
ir as pritariu spagette nuomonei, nes kartais vyrai taip elgiasi, gal sis kitoks(duok dieve, bet jei jau palieka viena vargti...............), iki pilnametystes busit nuo jo priklausomi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spagette @ 2010 04 02, 17:01)
Mazyle, meginos tau protingai pataria del pavardes.Duok savo vienareiksmiskai.Esi dar labai jauna, ir gyvenime gali ir nutiks begale dalyku, pasikeitimu ir t.t. Jei kada tavo vaikelio tetis pamirs apie jo buvima, arba tarkim isvaziuos i uzsieni ar dar kitaip susiklostytu, tavo vaikas visuomet bus priklausomas nuo jam kazkada suteiktos tecio pavardes.Tau reikes maldauti leidimu issivezti pastoviam gyvenimui i uzsieni, arba  galbut tavo gyvenime atsiras vyras,kuris vaikeli nores isivaikinti, tau velgi reikes nemazai pavargti kol viska formaliai susitvarkysi.Ir dar begale dalyku, kuriu cia net neivardinsi gali nutikti, kuomet daug lengviau ir paprasciau sprestusi jei vaikelis butu tik TAVO.Gali pasitarti  su protingu teisininku, ir emocijas siuo atveju reiktu deti i sali, galvojant apie vaiko gerove.
Pati kazkada sakudiziai verkiau ir nesugebejau sunui paaiskinti, kad jo tetis neduoda sutikimo, kad vaikas  galetu vaizuoti zaisti su savo komanda krepsini i uzsieni.O tetis tik rode savo buka egoizma, o be to paprase net ir pinigu.Taip kad galvok, yra apie ka....

na dabar man atrodo jau nebereikia tevo leidimo,vaziuot i uzsieni..
Atsakyti
taip, dabar jau daug kas pasikeite, ir trumpam isvykti i uzsieni gali ir be tecio sutikimo.Mano atveju tau buvo bemaz pries 10 metu.Bet jei autore sukurtu kita seima, ar viena noretu isvykti gyventi ilgesni laika ar pastoviai, tevo sutikimo reikia.
Atsakyti
smile.gif+2010 03 12, 19:52-->
QUOTE(Mazyle smile.gif @ 2010 03 12, 19:52)
Uoj ne, nei minteles dabar apie kita ir ilgai manau negalesiu pagalvoti...o del sakiniu pries tai visiskai su tavim sutinku doh.gif
Nasata, kad mus sies vaikas jau visa gyvenima. As nepabegsiu niekada,mums visada reikes bendrauti. Vat kas labiausiai mane kankina... Jei nebuciau  nestuke.gif  ziureciau kur isvaziuoti i kita miesta ar dar ka...bet kas is to, mano seima gyvena tame mieste kur ir jis, man visvien reiketu grysti. Ai zodziu, nebenoriu galvoti apie nieka... Mes issiskyre ir tikiuosi nebepalusiu.
Aciu uz palaikyma 4u.gif

Sveika, malonu matyti ir iš rugpjūtinukų matytu "veidų". Užjaučiu dėl tokių niekštų vyrų, dėl pas mus LT ne toks jau ir geras pasirinkimas yra... Atklydau čia nes aš taip pat blaškausi ir nesiryžtų priimti sprendimų... Mano vaikelio tevelis, taip pat nėra iš tų gerųjų... Nors ir bando rodyti dėmesi, kaip ir gyvena kartu, tačiau namatau aš jo nei savo vyru, nei geru tėvu... Pastoviai užsivertęs darbais, kelionėm... savaitgali jau senai kartu leidom... net šventes tenka atkirai švęsti, o aš jau su pilvu ir tokia apgailėtina jaučiuosi, kai turiu visom giminėm ginti savajį, kad turėjo per šventes!!! skubių reikalų... Apsimetu geros nuotaikos, nors širdis plyšta, nes JIS ne su mum... Jis mane kaltina, kad aš esu išpuikus karalienė ir kad turi būti viskas tik pagal mane... Bet jei jau su manim mažai laiko praleidžia, kaip bus su vaiku? Kai ištisai busiu namie viena, o jei atvažiuos tai tik pernakvot...Masta gal geriau negyvent pastoviu laukimu, o tiesiog jį mes per bortą... kokia dar gali būti meilė, kai jam atsiranda svarbiasnių reikalų nei būti su manim...
Papildyta:
QUOTE(spagette @ 2010 04 02, 16:01)
Mazyle, meginos tau protingai pataria del pavardes.Duok savo vienareiksmiskai.

Aš pati galvoju, kad jei manasis iki gimimo nepasitaisys duosiu tik savo pavardę... Tik gal kvailokai bus kai gims mergaite ir busim abi aites smile.gif
Na bet visada masčiau apie savo pavardės pavertima į neutralia... Šiaip greit man paso keitimas ir manau priimsiu aš tokį sprendimą. thumbup.gif
Man tai būtų lb saldus kerštas už atsakomybės nebuvimą... Gal aš neščia į viską skaudžiau reaguoju, bet ir vyras turi rodyti išskirtinį dėmesį jo vaiko besilaukiančiai moteriai... o gal dar vyrukas dar nepasiruošęs tokiai atsakomybei...
verysad.gif
Atsakyti
Aš tai daviau tėvo pavardę. Tačiau nuo to nepriklauso kokia pavardė pas vaiką, juk gimimo liudijime yra aiškiai parašyta - tėvas yra arba ne. Tad nuo to, kad bus mamos pavardė, dar nereiškia, kad tėvas vaiko gyvenime neegzistuos (jei jau įrašytas į gimimo liudijimą). Leidimo išsivežt vaiką į užsienį nereik (tai taip pat nepriklauso nuo pavardės, nemaišykit to), jei susirasit kitą vyrą, tai jau automatiškai vaiko ir mamos pavardės bus skirtingos, juk antras vyras negalės duoti vaikui savo pavardę, kol vaiko gimimo liudijime yra įrašytas tėvas (tai vėl nepriklauso kokia vaiko pavardė mamos ar tėvo), o norint išvažiuoti į kitą šalį gyventi - reikia pranešti tik Vaikų teisėms (čia jau iš kitų šeimų praktikos žinau). Norint prisiteisti alimentus - vėl pavardė neturi reikšmės. Niekaip nesuprantu, kodėl taip akcentuojatės į pavardę? Pavardė nieko nereiškia, įstatymas yra įstatymas ir tai nepriklausys nuo to kokią pavardę turi vaikas, tai priklausys ar vaikas turi tėvą ar ne.
Atsakyti
Tikiuosi būsima mamytė jau kur papigiai išsinuomojo butą ir stojasi ant kojų. Minimumas atlygio nėra baisu, baisu kai gauni nulį, bet ir tada yra išeičių. Panaršyk, čia forume mamytės daug minčių duoda kaip papildomai užsidirbt. Tik nesuteik šiam vaikeliui tėvo pavardės ir tėvystės. Jei įsitikinsi, kad jis gali būt mylintis tėvas ir tave gerbs kaip vaiko mamą (kuo labai abejoju), štai tada ir apie tėvystę pakalbėsit.
Atsakyti
Niekada nebuvau pripažinta savo tėvo. Niekada dėl to neišgyvenau blogų jausmų. Manau, kad dėl to turiu būti dėkinga savo puikiai šeimai - beveik beraštei senelei ir jos motinai, šios puikios moterys niekuomet neakcentavo, kad reikėtų jaustis kažkaip negerai. Visuomet buvo tarsi savaime suprantama, kad mūsų šeima tai ir yra trys moteriškės. Kartkartėm kokia senelės draugė leisdavo sau prie manęs padūsauti dėl to tėvo nebuvimo, dėl to, kad mama gyvena toli, kad yra priversta kaip arkliukas dirbti ir kad tik retkarčiais aplanko... Mano vaikiškoj galvelėj iškildavo klaustukas: ką ji čia šneka? Visiškai nesuprantu, kas blogai, be to, man nė nerūpi tie dalykai... Taigi, noriu įteigti, kad kiekvienos mūsų šeimos modelis yra savas, o vaikas jį priima taip, kaip mes jį orientuojame. Jei vis zvimbsim, kad, vargšeli, tu neturi tėtės, vieną dieną vaikas ir patikės, jog tai - totali blogybė. Bet gana dažnai mes pačios neturime brolio, sesers, ar turime tik po vieną, o kažkas jų turi visą būrį. Bet tai nėra nei pliusas, nei minusas. Kiekviena šeima turi teisę ir yra savita, visiška nesąmonė yra tik seimo formuluotė, kad šeima yra tik vyras, moteris ir vaikas.
Labai džiaugsiuosi, jei savo išvedžiojimais nors kiek prisidėsiu prie skatinančių kuo greičiau sprukti nuo niekam tikusio vyro. Man regis, jis jau pakankamai suaugęs, susiformavęs, būtų neprotinga tikėtis, kad ims ir pasikeis. Daug jau mačiau tokių ''sakalų'', kurie savo moteris kankina ir nė patys to nesupranta.
Atsakyti
As pati db skiriuosi ir galiu pasakyti sis procesas ne is lengvuju,ir tuo labiau netinkantys nesciai moteriai. Kad susilauktum sveika vaika-jei pati to aisku nori,tau ir tavo vaikui butina gyventi atskirai.Del skyrybu as neskubeciau,visada spesi..po gimdymo ar kada kita karta,svarbu iforminti separacija jog tu su juo negyveni,tam tereikia tik jo paraso ir viskas. Ka irasyti vaiko liudijime -mastysi pati.Gers jis ir toliau,tegul geria.Mielosios atminkite jei vyras yra issiskyres,turi vaiku is anks.santuoku,nebukit naivios,ir nevandykite perdaryto to ,kas neisejo kitai moteriai.Bet be abejo visada yra isimciu,yra bet nereikia galvoti kad ta isimtis papuls man:))
Laikykis,beje skirtis kol kas tau ir neapsimoka del alimentu,kuriu reikes ir laaaabai daug,nes vaikai kainuoja. Teismu praktikoje kuo mazesnis vaikas,tuo didesni alimentai.Tad su skyrybom neskubek,tai nera taip paprasta ir greitai.Laimingai!
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2010 04 20, 14:50)
Niekada nebuvau pripažinta savo tėvo. Niekada dėl to neišgyvenau blogų jausmų. Manau, kad dėl to turiu būti dėkinga savo puikiai šeimai - beveik beraštei senelei ir jos motinai, šios puikios moterys niekuomet neakcentavo, kad reikėtų jaustis kažkaip negerai. Visuomet buvo tarsi savaime suprantama, kad mūsų šeima tai ir yra trys moteriškės. Kartkartėm kokia senelės draugė leisdavo sau prie manęs padūsauti dėl to tėvo nebuvimo, dėl to, kad mama gyvena toli, kad yra priversta kaip arkliukas dirbti ir kad tik retkarčiais aplanko... Mano vaikiškoj galvelėj iškildavo klaustukas: ką ji čia šneka? Visiškai nesuprantu, kas blogai, be to, man nė nerūpi tie dalykai... Taigi, noriu įteigti, kad kiekvienos mūsų šeimos modelis yra savas, o vaikas jį priima taip, kaip mes jį orientuojame. Jei vis zvimbsim, kad, vargšeli, tu neturi tėtės, vieną dieną vaikas ir patikės, jog tai - totali blogybė. Bet gana dažnai mes pačios neturime brolio, sesers, ar turime tik po vieną, o kažkas jų turi visą būrį. Bet tai nėra nei pliusas, nei minusas. Kiekviena šeima turi teisę ir yra savita, visiška nesąmonė yra tik seimo formuluotė, kad šeima yra tik vyras, moteris ir vaikas.
Labai džiaugsiuosi, jei savo išvedžiojimais nors kiek prisidėsiu prie skatinančių kuo greičiau sprukti  nuo niekam tikusio vyro. Man regis, jis jau pakankamai suaugęs, susiformavęs, būtų neprotinga tikėtis, kad ims ir pasikeis. Daug jau mačiau tokių ''sakalų'', kurie savo moteris kankina ir nė patys to nesupranta.

Kokie gražūs ir protingi žodžiai wub.gif .Būtinai juos panaudosiu,jei dukrytė kada paklaus kodėl mūsų šeimoje tik ji ir aš.
Ačiū Jums 4u.gif
Atsakyti