sveikos
kažkaip užpuolė depresija
mamytės, kas jau gimdėt, koks požiūris gimdymo namuos į vienišą gimdančiąją?
teks būt tikrai visiškai vienai, o dar kai pasiklausiau jau pagimdžiusių laimingų draugių (turinčių vyrą, ta prasme), kad jei ne vyro pagalba, tai būtų buvus tragedija , pradėjau panikuot, kad vienai būt bus TOTAL KOŠMAR
Nzn koks poziuris i vienisa gimdancia, bet teko i patologini gulti, tad priimamajame klausimas "kur tievas dirba ir t.t." skambejo netikietai. Paklausiau ar galima nerasyti duomenu, atsake kad "be problemu". Ir kad kazkokiu zvilgsniu ypatingu butu ar dar ko- nepastebejau.
Bet gimdyti eisiu su drauge (aisku, jei nedirbs, nes jom gi neduoda atostogu ta proga ) ir ne todel, kad zvilgsniu bijau, o todel, kad reikalingas "savas" zmogus, ar atnest ka, ar pakviesti, ar siaip pralinksminti ir pasidziaugti kartu "poto".
Nesureiksmink savo padeties, kiek dabar tu, kurios ryzto turi gimdyti vienos, o kiek vyru isvaziave i uzsieni... Visi mes zmones ir daktarai irgi- supras, jei apskritai i galva ims ta fakta, kad viena. Manau tikrai turi daug artimu zmoniu ir jie visi kartu, draugiskai dziaugsis uz tave...
Bet gimdyti eisiu su drauge (aisku, jei nedirbs, nes jom gi neduoda atostogu ta proga ) ir ne todel, kad zvilgsniu bijau, o todel, kad reikalingas "savas" zmogus, ar atnest ka, ar pakviesti, ar siaip pralinksminti ir pasidziaugti kartu "poto".
Nesureiksmink savo padeties, kiek dabar tu, kurios ryzto turi gimdyti vienos, o kiek vyru isvaziave i uzsieni... Visi mes zmones ir daktarai irgi- supras, jei apskritai i galva ims ta fakta, kad viena. Manau tikrai turi daug artimu zmoniu ir jie visi kartu, draugiskai dziaugsis uz tave...
QUOTE(nasata @ 2010 01 21, 23:16)
sveikos
teks būt tikrai visiškai vienai, o dar kai pasiklausiau jau pagimdžiusių laimingų draugių (turinčių vyrą, ta prasme), kad jei ne vyro pagalba, tai būtų buvus tragedija , pradėjau panikuot, kad vienai būt bus TOTAL KOŠMAR
Manau, kad daktaram ar kažkam kitam iš personalo neturėtų rūpėti, ar gimdančioji turi vyrą ar ne, ar vieniša ar ne, čia gal anksčiau į tai labiau dėmesys buvo kreipiamas
Tačiau nepaisant to, gimdyt nereiktų važiuot vienai, ta prasme - ar draugę, ar mamą, ar sesę ar dar kažką pasikalbinti pabūti šalia. Gimdant reikalinga tiek psichologine ir moralinė pagalba, manau, tiek ir fizinė: ar kažkuo padėti, ar prilaikyti, ar ką paduoti, ar gydytoją pakviesti ir pan.
Patariu iš patirties - būtinai pasitark ir pasiplanuok su kuo galėtum važiuoti į gimdymo namus
Beje, kokiam mieste gimdyt ruošiesi?
Vilniuj ruošiuos gimdyt
tai va, kad neturiu nei mamos, nei sesers, o artimesni žmonės ne Vilniuje
ir to gimdymo nesuplanuosi, gali ir anksčiau ir vėliau prasidėt...
o draugei, tai ta proga laisvadienio nieks neduos
vienu žodžiu..liūdnoka..
vienu žodžiu..liūdnoka..
sveikos
Normalus tas požiūris... Nors man šįsyk vienai irgi buvo labai nejauku važiuoti gimdyti, kai visi prieš tai buvę gimdymai su vyru, jo pagalba, dėmesiu, palaikymu buvo... Bet labai šauni akušerė pasitaikė, tai kažkaip nebuvo blogai. Ir dėl gripo epidemijos karantinas GM buvo, tai neskaudėjo labai širdies, kad pas kitas vyrai ateina, o pas mane tik dukra ar mama...
QUOTE(nasata @ 2010 01 22, 12:59)
Vilniuj ruošiuos gimdyt
vienu žodžiu..liūdnoka..
vienu žodžiu..liūdnoka..
Na, nesiliūdink jau taip labai
Galų gale, pasakysi akušerei, kad neturi galimybės iš kito miesto kažkas atvažiuot, tai tikrai manau supratingai turi žiūrėt ir padėt, jeigu reiks
O aš pavyzdžiui, mielai galėčiau ateiti aplankyti jaunos mamytės
sveikos
Siaip su manim buvo VT, bet mazai jis man gelebejo- nervavo jis mane Liepiau sedet uz galvos, kad nematyciau. Ir kad nekalbetu Tik kai ko paperasau, paduotu, pakvietu ir pan. Labiau gal gelbejo tai, kad jauciausi ne viena, gal ne taip baisu buvo.
O iki galo jis su manim ir nebuvo, nes i operacine isveze...
O siaip daug istoriju esu girdejus, kad artimi zmones tik trukdo.
Aisku siulyciau turet toki zmigu, kuris bent koridoriuj galetu pabut. Na vistiek kazkoks saugumo jausmas butu.
O del poziurio tasi tikrai niekas i tave kreivai neziures. Man priimamajame ir akusere sake, kad visko pasitaiko ir niekas nekreipia demesio.
Stiprybes tau. O svarbiausia lengvo ir greito gimdymo
Nasata nusiramink tikrai viskas gerai mergaites jau ne veroniku laikai..tikrai i tave niekas kreivai neziures,tik nusiramink..nebijok,kad salia nebus nieko,bet paskui visada turesi pati brangiausia zmoguti salia ..mane bendradarbe nuveze gimdyti,bet operacinej buvau viena,nes sese nespejo atvaziuoti kol cezari padare.. bet del to nesukau galvos ir patikek niekam neidomu ar turi vyra..o antras dalykas tos laimingos drauges,kurios be vyru butu nepasigimdziusios tikreisei ir vaikus gimdo vyrams..as taip manau,jei gyvenime nera salia vyriskio tai nereiskia kad turi taip ir sulaukti senatves..as visada sakiau visiems jei vyro neturesiu vaikuti tikrai pasigimdysiu,juk sau o ne vyrui gimdai..o draugems sakyk as uz jus kur kas stipresne ir pasigimdysi viena ir uzsiauginsi,ir issimaudysi viena ..nebijok..lauk tos dienos ramei..
Visiškai teisingai, Veronikos laikai jau praėjo ir visiems neįdomu kas tu ir kodėl tu viena. Dabar dauguma moterų net ištekėjusios pasilieka savo pavardę, mergautinę, ir tikrai ne kino aktorės ar įžymybės, tad spręst apie tai ar tu ištekėjusi ar ne - nebus galimybės. Be to niekas ten ir neklausia kur tavo vyras. Pagimdei ir į kitą palatą išveža. Tad visiems nusispjaut į tave, tu gimdai "benkartą" (atsiprašau iš anksto), negrą ar ....Vienu žo, žiūrės į tave taip kaip tu pati į save. Ir tai ne tik gimdymo metu Asmeniškai iš savo patirties, aš niekur iki šiol nesusidūriau su netinkamu požiūriu vien dėl to, kad esu vieniša mama. Mano vaikas taip pat.
QUOTE(nasata @ 2010 01 22, 13:59)
Vilniuj ruošiuos gimdyt
vienu žodžiu..liūdnoka..
vienu žodžiu..liūdnoka..
Laikykis, kai tai atsitiks drauge vistiek ras minute kita tau padeti. Nepulk taip i depresija, o galvok,kiek dziaugsmo atnes tau sis mazylis,patikek
Nėra ko panikuoti Juk nelabai ten ir yra ką padėt. Juk visada iškišus galvą iš palatos galima seselę šūktelt Nes kai turėsit tą mažą lėliuką šalia savęs, tai jau nieko ir nebereikia
Svarbiausia didelės stiprybės, didelio pasitikėjimo savimi linkiu . Čia teisingai mamos sako, jog kaip pati į save žiūrėsi, tai ir kiti taip pat žiūrės
Svarbiausia didelės stiprybės, didelio pasitikėjimo savimi linkiu . Čia teisingai mamos sako, jog kaip pati į save žiūrėsi, tai ir kiti taip pat žiūrės