Įkraunama...
Įkraunama...

1 mėnuo

Sveikos mamytes, musm irgi jau 1men bigsmile.gif Paskaitinejau jusu pasiekimus, nugi ziuriu ir mes einam ta pacia linkme thumbup.gif Tik norejau paklasuti, cia kai kurios raset kad jau reaguoja i zaislus, tai idomu butu suzinoti nuo kada pradejot naudot zaisliukus ir kokius g.gif
Atsakyti
Pristatau labai plaukuota ir labai grazia pustazande Fausta. "Laba diena!"

Pasiekimai:
* mano svarstykles rodo, kad priaugom nuo 3660 kg iki 4.6 kg. Su ugiu-lauksim daktarytes metro, bet gimem 52 cm ir jau kai kurie sliauztau mazoki..kojyciu istiest nesinori;
* galvyte sukiojam labai tvirtai ir pasitikinciai, pakele bunam ilgokai;
* Klausomes muzikos idemiai! Valgom ir uzmiegam pagal "Tele bim bam";
* I mama ir teti ziurim protingu ir idemiu zvilgsniu "Kur as juos maciau??";
* Nakti nebunam irzlus, miegam po 5 val. ir keliames tik 2 kartus pavalgyti;
* musu neberia, kakai nekelia mamai rupesciu;
* apetitas labai didelis: misinukai tinka, 3x i para ir mamos pienelis tinka;
* labai isakmiai suklinkam, ispedami: "Reikia soskes!!!" ir ""Laikas valgyt!!!"

Mamos pasiekimai po gimdymo:
* nustojo save kaltinti, kad neismaitina savo pienu
* pradejo dazniau sypsotis ir ne taip pavargsta
* vis dar su pientraukiu islasina po 40 ml (taip kad per 2-3 x ir 100 ml pavalgymui susidaro)
* skaitydama misinuku etikete "Motinos pienas pats geriausias.." nebeverkia
Atsakyti
Didžiausias mūsų pasiekimas sąmoninga šypsena, o į mėnesio galą, net su garsu. Reaguoja tik į mamą, tėtis dar neprajuokina biggrin.gif Tą pačią dieną kai labai daug ir pirmą kartą juokės, pravirko tikrom ašarom bigsmile.gif Iki šiol verkė jomis tik keletą kartų. Priaugo tiksliai per mėnesį nežinia kiek, nes svėrėmės mėnesio ir dešimt dienų, buvo 1500g, o ūgio pliusas 3cm.
Pradėjom naktimis miegoti, tiesiog ėmė vieną dieną ir pradėjo, nors buvo šimtaprocentinė pelėda, gyveno nuo vakaro iki ryto net nemigus doh.gif O dabar gerai bigsmile.gif Valgo MP, dar kol kas apseinam be soskių bigsmile.gif
Žaislus mato, stebi, bet jie nedomina, kol kas žaisliukas esu aš, mano plaukai biggrin.gif
Sutvirtėjus, nebesiriečia į kamuoliuką, kai guli mums ant pilvo, laisvai kelia galvą, žvalgosi, kai guli ant tiesaus pagrindo, nepatinka, todėl retai guldau, žinau, kad kelia, bet tvirtint raumenų negaliu, iškart į dūdas biggrin.gif
o šiaip jau nebepridėsi prie krūtinės, reik rodyt aplinka, stebi, žvalgosi plačiom akim, o jei tik sekun dei prisiglaudi, pradeda garsiai šaukt, na tai ir rodom jai pasaulį. smile.gif
Ai dar leidžia kažkokius tai gerklinius garsus, pora kartus suspiegė laugh.gif Buvo labai juokinga, nes spiegė iš nepasitenkinimo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 09 vasario 2008 - 10:47
Abo, kaip smagu, kad jau samoningai sypsosi!!! Maniske tik pora kartu.. Garsu dar neleidzia, tik kniurza, kai valgyt ar soskes nori. Ir verkia sausai, bet retai. Uztat labai stipri: guledama ant pilvuko, pasiremia rankytem ir pakelia galvyte 45 laipsniu kampu (gyvates poza- jogoje) ir laiko laiko iki 1 min. Ka zinau, ar cia jau didelis musu pasiekimas, ar visiems taip? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2008 02 09, 13:31)
Abo, kaip smagu, kad jau samoningai sypsosi!!! Maniske tik pora kartu.. Garsu dar neleidzia, tik kniurza, kai valgyt ar soskes nori. Ir verkia sausai, bet retai. Uztat labai stipri: guledama ant pilvuko, pasiremia rankytem ir pakelia galvyte 45 laipsniu kampu (gyvates poza- jogoje) ir laiko laiko iki 1 min. Ka zinau, ar cia jau didelis musu pasiekimas, ar visiems taip? mirksiukas.gif
Jo šypsosi tai labai daug, ir gerklinius garsus leidžia, tai čia link gugavimo netoli, tik va ji šiaip labai nervinga, tai juokias, tai verkia, ir net kai susierzina , aš pradedu erzinančiu tonu su ja kalbėt "nu kas čia pas mus zirzia, ar tik ne Grytutė išdykus?" tai ji prisimerkia tokia pikta, ir lūpu kampučiu šypt, nu negaliu kaip juokinga biggrin.gif
Mes ant pilvuko retai, nes jai nepatinka, o laipsniuose visai nesusigaudau doh.gif lotuliukas.gif biggrin.gif Na šiaip jau ligoninėj sakė, kad pagal viską didesnė nei naujagimis (sako nu jau vaikai šiais laikais užauga doh.gif ), bet minutę tai abejoju kad išlaikytų, o dar ant alkūnių, net nebandau... va ant pilvo kai pasiguldau (ji irgi ant pilvuko) ir aš pusiau sėdom, tai galvą iškėlus ir net žvalgosi į visas puses (bet čia ne visiškai horizontalu). Tai net nežinau smile.gif

Ai mes visokių bėdų turim, vat jei juos sutvarkysim masažo pagalba, jau bus daug good.gif

Tiesa, labai patinka maudytis, net aptirpsta iš malonumo biggrin.gif na, vakar jau kopimas į antrą mėnesį, alia į temą pasakysiu, kad taip juokės, taip taškės smagiai, paleidau ant to porolono, neprilaikiau, tai tokia laiminga buvo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 09 vasario 2008 - 18:04
Mes maudomes irgi laabai noriai!!! Visi niurzgejimai, kad neutiu soskes dingsta. As vis noriu, kad manoji pradetu visokius garsus leist: o ji susinervina ir rekaliot pradeda, kad soskes ner...Sypsosi..i diena gal du-tris kartus. Man kaip mamai, atrodo, mazokai. Bet del tu atsilenkimu is pilvo pozoz, tai stebiuosi...Perskaiciau, kad 2men. vaikui tokie pasiekimai budingi. O cia pana dar tik 1men. atsvente Kaip mama- laaabai didziuojuos ir rieciu nosi. Nes musu seimynele prie sporto ir prie pirties myletoju- tai ziurim, kad vaikas "i tema" gaunas 4u.gif

O bedu tpfu tpfu tpfu neturim. Gal tik galvyte per daug nuguleti vienoje puseje, tai padeti keiciam. Bet tai ne beda. Ir dukra pas mus labai rimta-rami ir vis dar daug mieganti. Ai, i mama mirksiukas.gif Neduok pavalgyt, duok pamiegot tongue.gif
Atsakyti
Mūsų mergytė jau irgi "kalbėt" bando- baisiai juokingi tie garsai. Kai nusičiaudau, tai net balsu juoktis pradeda. O šiaip tai kaip ir pas visus- galvytę laikom, sukiojam, tik va ant šono niekaip gulėt nenori ir iš karto verčiasi. Tik su maudynėm prastai- nelabai jai patinka schmoll.gif O geriausiai tai atpažįsta mamos krūtį, nes kai tik pamato iš karto iki ausų išsišiepia biggrin.gif
Atsakyti
mes priaugom 1500 g ir 3,5 cm , o gimem 3551g ir 53cm ugio. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamania @ 2008 02 12, 12:36)
Mūsų mergytė jau irgi "kalbėt" bando- baisiai juokingi tie garsai. Kai nusičiaudau, tai net balsu juoktis pradeda. O šiaip tai kaip ir pas visus- galvytę laikom, sukiojam, tik va ant šono niekaip gulėt nenori ir iš karto verčiasi. Tik su maudynėm prastai- nelabai jai patinka schmoll.gif O geriausiai tai atpažįsta mamos krūtį, nes kai tik pamato iš karto iki ausų išsišiepia biggrin.gif

...o maniske kruties kai negauna, tai ir nesisypso... unsure.gif I diena 2-3 kartus vypt. Labai jau rimta ir susimascius.. Laukiu, kad koki garsa isleistu- bet ji vis mirksi ir masto g.gif
Atsakyti
Mamytės, ar buvo kam, kad pirmas dvi savaites leliukui neaugtų svoris? unsure.gif Mes gimėm 3553g, ligoninėje buvom pametę iki 3100g, bet išvažiuodami jau svėrėm 3360g. Nuo grįžimo iš ligoninės praėjo savaitė, o penktadienį mums jau bus dvi savaitėlės, tačiau priaugom tik iki 3400g. verysad.gif Labai pergyvenu dėl to. Maitinu MP, jo tikrai turiu, bet mano leliukas valgo kas 3h. ir tik po 15min., o tada lūžta prie papulio ir nieko nebeįsiūlysi. Tuštinasi puikiai, su kiekvienu maitinimu pamperis būna pilnas... Taigi nežinau nei ką galvot, nei ką daryt... Gal kam iš jūsų buvo panaši situacija? verysad.gif
Atsakyti
Mano zuikis per pirmąjį mėnesį sakyčiau gana daug pasiekė thumbup.gif . Iš esmės aišku tie kūdikėlių pasiekimai labai panašūs, bet kai jų nėra milijonas, tai keletas skirtingų, rodos jau daro tavo kūdikį išskirtinį, suveikia mamiškas pasididžiavimas turbūt blush2.gif .
Tad aš vadovaudamasi tuo pasakysiu, kad mano kūdikėlis nuostabiai gerai laiko galvytę beveik nuo pat pirmųjų dienų. Aš pati buvau nustebusi, MB ir artimieji vėliau taip pat (mat sulaukėm lankytojų ne iš karto - tiesiog neįsileidom). Šiuo metu galvą prilaikau tik kai keliu vaikį miegantį, na dar tais retais monemtais, kai mieguistas, knapsi, muistosi, tai man nesinorėtų, kad jis užsigautų barkšteldamas burnyte į petį ar man į smakrą.

Jau gimdymo namų palatoje, mano kleckas vartėsi nuo nugaros ant šono, ir nuo šono ant nugaros, o gryžus namo per pirmąsias savaites įvaldė šį sugebėjima iki pilnai nuo šono ant šono. Pamenu ir tą vienintelį atvejį, kai atradau savo vaikį ant pilvo miegantį, kai paguldžius buvau ant nugaros. Retkarčiais jam pavyksta atsiversti nuo pilvo ant nugaros ar šono. Taip kad nepakamsyto bijojau jį palikti nuo pat pirmųjų dienų.

Na o šiuo metu, vaikis šypsosi kalbinamas ne tik mamos (kuriai ir negailėjo šypsenos pirmiausiai, nors patį pirmajį pavienį šypsnį dovanojo tėčiui), bet ir senelių, bei kitų tetų ir dedžių. Bet dosniai dovanoja jas tik kai yra sotus ir nesuirzęs.
Jau 4 kartus aiškiai ištarė garselį "ai", balselis jo tiesiog nuostabus man wub.gif pradžioje maniau, kad tai tik atodūsis, bet skirtingomis dienomis, pasikartojo, tai gal sakau savo vardą linksniuot bando biggrin.gif (nes šiuo skiemeniu ir prasideda) aišku juokauju.
Ir nors visiškai nevaldo tų savo rankyčių, tačiau aiškiai pajutęs prieš save kokį dominantį daiktą, vis bando jį pasiekti. Tai gaunasi tokiu belekokiu rankučių makalavimu. Patraukus daiktą, rankutės nurimsta, ištraukus ir vėl tas pats.
Na ir dar vienas, bet čia daugiau mano, kaip mamos nuopelnas - tai kad vaikas jau nardo thumbup.gif t.y. planuoju su juo lankyti baseiną, ir pratinu vis prie vėsesnio vandens, maudomės jau tik 35,5 temp. ir klecką vis panardinu pilnai į vandenį. Pirma reakcija buvo labai nustebusios akys, tačiau dabar net šypsniuką išmeta po nėrimo.
Tiesa su kiekvienu verksmu, jau pradeda vis labiau šlapti akutės, tai manau valosi ašarų kanalėliai tvarkingai ir formuojasi po truputėlį ašarėlės. Bus skaudu gal į jas žiurėti....
Tai tiek. Su visu mamišku pasididžiavimu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif doh.gif
Atsakyti
sveikutes mamytes 4u.gif
Mes gimem gan dideli: 4.48kg ir 60cm ilgio!!!!! blink.gif
Per menesiuka mes priaugom 900g, dabar sveriam 5.36kg, ilgis isliko toks pat smile.gif
Mes jau drasiai :
*islaikom pakele galvyte, sukiojam i visas puses pakele,
*paguldytas ant pilvuko, apsivercia ant nugarytes lotuliukas.gif
*dievina maudynes!!!!!
*seka zaisliuka akimis
*islaiko akiu kontakta
*guguliuojam, delioja jau lupytes mirksiukas.gif
*valgom mamytes piena
*naktim keliames 3-4 kartus, nes labai jau isalksta essen.gif
*jau pradejom naudot ciulptuka, norisi zisti daznai 2.gif

Augam ir dziaugiames gyvenimu wub.gif thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti