kaip as tave suprantu!!! turim tokia pat beda, musu leliukui tik 15 dienu, o va jau spejom 4 dienas pralesiti santariskiu ligonineje, o del visko kaltas tas pilviukas . viena nakti galvojau vaikas olys nuo rekimo, kol pienuko (maitinu krutimi) duodi, tai 5 min nurimsta ir vel spiegia pusvalandi, net springdaas... teko kviesti greitaja... ir atsigulti i ligonine... siaip tai dazna beda visu mazyliu, ir kad pagulejom nesigailiu, igijau daugiau pasitikejimo savimi (nes pradzioj labai baisu buvo imti ant ranku ta angeleli, atrodo visas toks mazutis), ismokom valgyti pagal valandas, padare visus tyrimus, ir nuteike - kad dar labai daug neramiu nakteliu laukia ateiti... taigi, mamytes, nusiteikite
QUOTE(mirasevindik @ 2007 11 28, 19:40)
TAI GAL SUMAISE DIENA SU NAKTIM
o kadaryti jei taip atsitinka?kas kokios patirties turi?
beje viena mamyte skundesi kad espumisanas nepadeda, as tai dar ir gerasias bakterijas duodu tai reikalai taisosi, nors mano suniui dar tik 10 para
QUOTE(justjura @ 2007 12 04, 13:41)
o kadaryti jei taip atsitinka?kas kokios patirties turi?
beje viena mamyte skundesi kad espumisanas nepadeda, as tai dar ir gerasias bakterijas duodu tai reikalai taisosi, nors mano suniui dar tik 10 para
Mano mazyte irge maise diena su naktim. pakeist labai paprasta.. reikes poros dienu. diena, nors ir kaip noretu miegot - paprasciausiai neduot. panesiot ant ranku, pakalbinti. aisku ne visa diena. as darydavau taip: iki 6 valandos vakaro ji miegojo, ar nemiegojo, bet nuo 6 iki 9-10 val nesiojau, kalbinau.. 10 val guldydavau, miegojo iki 3 valandos, kartais iki 5 ismiegodavo.
As esu pries vaiko zadinima nakti kad pamaitint. Nores atsibus, jei miega reiskia nenori ir yra sotus. 2 dalykas (ismoke seseles kai su pirmais 3 menesius ligonineje gyvenom del neisnesiotumo) vaika nakciai gudyt ant sono, kai isgirstu kad pradeda muistytis, atsikeliu padarau misinuka, verciu ant kito sono, ikisu buteliuka po buteliuku padedu ranksluostuka, tada vaikas miegodamas malgo toliau. jei paimi ant ranku maitint, prabunda ir poto vel reikia liuliuoti. Jei idomu "o kaip gi vaikas atsirugs?" niekaip.. su pilvu del to prblemu neturime 1 menesio vaikas ismiegodavo nuo 10 iki 8 ryto su vienu maitinimu. Ryte ji valgo nedaug. 3 kartus iki kokios 4 valandos vakaro. uztai nuo 4 iki 10 valgo daugiau. Buna nakti ismiega visiskai. Bet kasdien nuo 6-7 vakaro ji nemiega iki 10-12 valandos, uz tai miega nakti.
QUOTE(justjura @ 2007 12 04, 12:41)
mums espumizanas nepadėjo, dabar lyg geriau su sab simplex lašiukais. o kokias baktetrijas jūs geriat? man reikės gydytojos paprašyti, bo savivaliauti nesinori
dėl sumaišymo dieną su naktim - sako liaudis, reikia išvirkščius marškinėlius užmauti
dėl maitinimo lovytėj - tai pirmą dukrą taip maitinau ir nereikėjo jai atsirūginėti ir nieko....
su maže - maitinu ant rankš ir kai matau kad jau nedaug liko mišinio - keliu į lovą, kad ten bevalgant užsnūstų. bet reikės bandyti ir iškarto maitinti lovoj. nors gydytoja sakė, kad negalima taip. o kodėl? nepaklausiau
Mums espumisanas nepadejo, bet sab simplex lyg ir geriau veikia. taciau taip nera, kad visai nespygautu po valgymo. pastarosiomis dienomis pastebiu desninguma, kad diena miega puikiai, ypac nuo kokios 15val. Ismiega po 2-3val tarp maitinimu. Ir vakate kai pavalgo apie 24val dar uzmigdyti nesunku ir miega iki kito valgymo. O paskui anksti ryte kai pabunda apie 5-6val., tai iki kokiu 9-10val miegoti nelabai iseina. Sakau, gal ir neversti?? Gal paciai keltis (nors miego norisi nerealiai ) ir su juo kartu pabudraut? Tiesa sakant, as kai nescia buvau, tai panasiai pabusdavau apie 5val ryto ir negaledavau uzmigti iki kokiu 8val., tiesiog guledavau ir tiek ...
Na va. Senokai čia nebuvau. Mes su mažyle jau kopsim į antrąjį mėnesį . Jau mokame ne tik gulėti ir nieko neveikti, bet pasodinus jau ir išsilaikome porą minučių . Kalbam kažkaip vokiškai Bet nesvarbu, svarbu mažylė sveika, apsiėjo be ligų
musu sunelis galvyte pradejo sukiot jau dvieju savaiteliu..o sypsotis pradejo 3 savaiciu ir keli dieneliu.. paaguldytas ant pilvuko sukioja galvyte i abi puses savarankiskai.. ..kai buna sotus ir laimingas kazka sneka..
Mano maziukas galvyte jau pakeldavo pirma savaite nes daznai pasiguldydavom ant krutines tai jis net spirdavosi su savo mazom kojytem ,net stebejomes su vyru ,o dabar nulaiko beveik nelinguodamas .O sypsotis vis dar nenori ,nors per miegus ir sypsosi ir guguoja ,kazi ka jis toks mazas sapnuoja
O del pilvuko tai ziuriu visiems didele problema ,kiek ka bandziau niekas simtu procentu neveikia ,beveik tas pats kas nieko .Tai dabar darom taip, mama geria daug kmynu arbatos ,nes maitina masazuojam pilvuka palei laikrodzio rodykle ir darom isivaizduojamus pritupukus kol zirniukai pradeda biret
O del pilvuko tai ziuriu visiems didele problema ,kiek ka bandziau niekas simtu procentu neveikia ,beveik tas pats kas nieko .Tai dabar darom taip, mama geria daug kmynu arbatos ,nes maitina masazuojam pilvuka palei laikrodzio rodykle ir darom isivaizduojamus pritupukus kol zirniukai pradeda biret
Man mazius laiko galvyte, stebi aplinka, bet sypsosi kai miega. Tik viena beda- tai tas pilvelis, Kaip matau cia daugumai maziuku. Bet pastebiu, kad labai priklauso ka pati mamyte valgo, nas vaikuti maitina pati.
siandien veziau savo maziu pas gydytoja - pirmasis sverimas ir matavimas suejus menesiui Tai ka jus manot - priaugo mazasis net 1 kg ir 160g Mama zinoma, net nesitikejo tiek, nes per ta men buvo ir minciu , kad pienuko per mazai, buvo ir istisinio zindymo, kai atrodo, nieko jis ten neprivalgo... Na, tiesa, su misinuku irgi siek tiek draugavom, bet gal tik karta kas 2-3d. Ugio jau 56,5cm, tai greitai pirmuosius sliauztinius galesime dovanoti mazesniems
Pilvuka vis dar pucia, kas karta kai pavalgom rekauja , ir jokie lasiukai negelbsti
sekmes ir kantrybes
Pilvuka vis dar pucia, kas karta kai pavalgom rekauja , ir jokie lasiukai negelbsti
sekmes ir kantrybes
na va ir mes siandien apsilankem pas gydytoja..deja negaliu labai dziaugtis..maziukas priaugo tik 600g , tai po savaites teks vel apsilankyt pas gydytoja..o su ugiu tai labai idomiai, matavo maziuka tik nuo peciu ir pasake kad 53, o ligoninej matavo nuo galvytes ir buvo 52 ..tai kazkaip man dabar neaisku kiek istikruju paaugo..bet kad tik 1 cm paaugo nesinori tiketi, nes 56 dydzio rubeliai dabar kaip tik..galvytes dar nelaiko, tik mokomes po truputi, o labiau uz viska laukiam sypseneles..